Oivaviikot – Lasten ja nuorten kulttuuriviikot 2017


Tämän syksyn Oivaviikoilla Raahessa nähdään teatteria, musiikkia sekä visuaalisia taiteita.

Lasten ja nuorten tapahtumilla aloitetaan jo Raahen Kirjamessujen aikaan, kun Raahesalissa järjestetään suuren suosion saaneita dramatisoituja kirjavinkkauksia. Raahen kirjaston henkilökunta valitsee tekstit, Raahen Teatterin johtaja Toni Kettukangas dramatisoi ja teatterin näyttelijät heittäytyvät kirjahahmoiksi. Kirjamessujen aikaan järjestetään lisäksi kirjailija Terhi Törmälehdon vierailu lukiolaisille.

Raahesalin lämpiössä esittäytyy syyskuun ajan kuvittaja Lauri Hirvonen. Hirvosen tuotannon painopiste on lasten kuvakirjoissa ja hänen teoksiaan ovat esimerkiksi Hupsutupsu-sarja ja Tuulentaittaja. Näyttelyssä on mukana mustavalkoisia tussipiirroksia ja digitaalisia maalauksia.

Oivaviikkojen yleisöesitykset aloitetaan lokakuun alussa, kun suosittu Linnateatteri tuo Raahesaliin esityksen Tatu ja Patu työn touhussa. Outolan veljekset kertovat totuuden työstä ja työnteosta – miksi työtä tehdään ja missä. Mitä itua on maanviljelijän ammatissa, mitä harjaantunut ammattilainen saa aikaan Patun hiustyylistä ja taivuttaako karski metallimies pitkään valssattuaan kaiken tangoksi?

Lokakuun loppupuolella Raahesalissa nähdään helsinkiläinen yhtye Moottörin Jyrinä. Bändi on erikoistunut lapsille soitettavaan heavy metal -musiikkiin eli luvassa on hulvaton kattaus covereita 1980-luvun heavy-klassikoista – Iron Maidenia, Motörheadia ja Ozzy Osbournea. Biiseihin on kehitelty suomenkieliset, lapsille sopivat sanoitukset.

Jokeri Pokeri Box 40-vuotisjuhlashow nähdään Raahesalissa perjantaina 3.11. klo 18. Uudessa taikashow’ssa nähdään mestaritaikurin osaamisen koko kirjo: vaativista sorminäppäryystempuista aina hämmästyttäviin illuusioihin saakka. Mukana hauskanpidossa ovat myös Simon ja Kirstin ihanat eläinystävät.

Marraskuussa Raahessa nähdään jotain uutta: Red Nose Companyn lahjakkaiden Tuukka Vasaman ja Timo Ruuskasen käsittelyyn pääsee Ilmari Kiannon Punainen viiva. Klovnit Mike ja Zin kuljettavat katsojat kainuulaiseen korpimaisemaan aseinaan sähkökitara ja haitari. Punainen viiva on esitys äänestämisestä, tasa-arvosta ja politiikan mahdottomuudesta – pilke silmäkulmassa. Oivaviikoilla nähdään myös Red Nosen Companyn lapsille suunnattu päiväesitys Keisarin uudet vaatteet.

Raahen Teatteri on tuttuun tapaan mukana Oivaviikoilla ja osana Suomi 100 -juhlavuotta itsenäisyyspäivän yhteydessä nautitaan Raahen musiikkiopiston ja Lybeckerin opiston visualisoimasta konsertista Maisemakuvia Raahesta. Näistä saadaan lisätietoja myöhemmin.


Yleisötapahtumat


Syyskuu
Lauri Hirvonen: Kuvituksia
Raahesalin lämpiö, avoinna ma-pe klo 8-17 sekä tapahtumien aikaan

Ma 2.10. Tatu ja Patu työn touhussa
klo 18 Raahesali
Liput 10 €, ryhmälippu 35 € (4 kpl), kesto n. 45 min
Ikäsuositus 3-vuotiaista ylöspäin

La 21.10. Moottörin Jyrinä
klo 18 Raahesali
Liput 10 €, ryhmälippu 35 € (4 kpl), kesto n. 45 min

Pe 3.11. Jokeri Pokeri Box 40-vuotisjuhlashow
klo 18 Raahesali
Liput 14 € perushinta yli 2-vuotiaat, ryhmälippu 50 € (4 kpl)

Ke 8.11. Red Nose Company: Punainen viiva
klo 18 Raahesali
Liput 15 €, kesto n. 2 h 10 min (sis. väliaika)
Ikäsuositus 14-vuotiaista ylöspäin