Raahen kulttuurilautakunnan Vuoden kulttuuriteko -palkinto Kiinteistö Oy Langin Alakartanon yrittäjille Piia Vähäsalolle ja Pasi Siipolalle

Raahen kaupungin kulttuurilautakunta päätti historiallisessa viimeisessä kokouksessaan 23.5.2017 myöntää vuoden 2017 taidetunnustuspalkinnon Vuoden kulttuuriteko -palkintona. Palkinnon saavat Kiinteistö Oy Langin Alakartanon yrittäjät Piia Vähäsalo ja Pasi Siipola.

Lautakunta toteaa perusteluissaan seuraavaa:

”Yrittäjät ovat taidolla, pieteetillä, sydämellä ja vaivoja säästämättä kunnostaneet vanhaa kunnioittaen Pekkatorilla sijaitsevan Langin alakartanon täysin uuteen loistoon. Yrittäjät ovat perin pohjin tutkineet talon historiaa, sen vaiheita ja asukkaita ja tarjoavat niin raahelaisille kuin matkailijoillekin aikamatkan menneeseen, purjelaivakauden Raaheen. Lisäksi kulttuurilautakunta haluaa huomioida yrittäjien kulttuuriteon positiivisen vaikutuksen Pekkatorin henkiinherättämisestä. ”

Kulttuurilautakunnan taidetunnuspalkintoa on jaettu vuodesta 1977 lähtien. Sen arvo on 1500 euroa.

Kuvassa palkintoa yrittäjille ojentamassa kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Pertti Vuori ja museonjohtaja Eija Turunen.