Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Galleria Myötätuulen kevät 2018


Keväällä 2018 Galleria Myötätuulessa nähdään useita ryhmänäyttelyitä, tekniikoiden moninaisuutta sekä sopivasti paikallista ja valtakunnallista taidetta.

Hannu Hautalan luontokuvia nähdään vielä tammikuussa, kun hänen Metsän poika -näyttelynsä päättää Suomi 100 -juhlavuoden 2017.

Helmikuussa galleriaan saadaan vieraaksi Viipurin taiteilijaseura, jonka näyttelyn nimiteema on Pohjoinen valo. Teoksissa etsitään näkökulmia valoon ja pimeyteen. Näyttelyn työt valitsee Oulun taidemuseon amanuenssi Tarja Kekäläinen. Viipurin Taiteilijaseura on perustettu Viipurissa 1930, mutta se on nykyään Suomessa valtakunnallisesti toimivat ammattitaiteilijoiden yhdistys. Yhdistyksessä on hiukan alle sata jäsentä.

Maaliskuussa Galleria Myötätuulessa nähdään ryhmänäyttely seitsemältä taiteilijalta, joita yhdistää yhteinen opinahjo, Saimaan ammattikorkeakoulu. Mukana kokoonpanossa ovat raahelainen Kirsi Autio sekä Minna Bengs-Shrestha, Tarja Bruun-Järvenpää, Kirsti Nenye, Anne-Mari Pelkonen, Hanne Kärki ja Juhani Järvinen. Teemana heidän näyttelyssään on Kohtaaminen. Luvassa on erilaisia kuvataiteen tekniikoita, kuten valokuvia, grafiikkaa ja sekatekniikkaa.

Seinäjoella syntynyt ja Tampereella asuva J-P Köykkä tuo Galleria Myötätuuleen sekatekniikkamaalauksia, jotka käsittelevät valtaa. Kuinka suuri houkutus on käyttää oman tai toisen edun tai toisen haitan tavoitteluun? Milloin vallan käyttö menee lain väärälle puolelle ja onko se oikein jos väärä asia todistetaan täten toteen? Maalausten aiheet liittyvät vapauteen, elämän kohteina oleviin hahmoihin ja yhteiskunnan vallan rattaisiin.

Toukokuu on jälleen Raahe-opiston kuukausi ja gallerian täyttää monipuolinen ja taitava joukkio raahelaisia taiteen harrastajia.

Kesäkuussa vieraaksi saadaan kuvataiteilija Selja Raudas, jonka teokset saavat innoituksensa Ahvenanmerellä sijaitsevasta Märketin pienestä, kivisestä kallioluodosta. Ympäröivä meri ja taivas ovat jatkuvasti muuttuva pinta, joka tarjoaa maalasille kiinnostavan tutkimuskohteen. Eristyneisyys ja luonnon armoilla oleminen paljastaa maiseman niukkuuden joulukuun lyhyissä valoisissa hetkissä, kesän pysähtyneessä helteessä ja syysmyrskyissä.

Teoskuva J-P Köykkä Vallan rattaat


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt