Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Galleria Myötätuulen kesän ja syksyn näyttelyt 2017


Galleria Myötätuulessa avautuu toukokuun lopulla nuoren polven kuvataiteilijan Ilkka Ahon (s. 1990) näyttely. Hän on opiskellut Tukholmassa Ruotsin Realistisen taiteen akatemiassa ja Kotkan Repin-instituutissa. Teoksissaan hän yhdistelee vapaasti vanhojen mestareiden tekniikkaa ja modernia, nykyaikaista ajattelua.

Pekanpäivillä 29.6. avataan Galleria Myötätuulessa Pyhäjoelta lähtöisin olevan Lisa Kitinpramin taidenäyttely, joka koostuu öljyväriteoksista, joita taiteilija on maalannut asuessaan Dublinissa. Luvassa on kirjava kokoelma maalauksia taiteilijalta, joka itsekin tuntee olevansa monenkirjava. Näyttely avataan Pekanpäivillä torstaina kello 18 – tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita.

Galleria Myötätuulen elo-syyskuun näyttely avataan Taiteiden yössä perjantaina 18.8. klo 18., kun Oulussa asuva ja Pikisaaressa työskentelevä Raimo Törhönen (s. 1960) tuo teoksiaan nähtäville. Taiteilija tunnetaan upeista koira-aiheisista maalauksista, joiden lisäksi Raaheen tulee esille myös pienempi suutelokokonaisuus. Raimo Törhösen teokset ovat esillä syyskuun loppupuolelle saakka. Avajaisiin Taiteiden yössä ovat kaikki tervetulleita.

Lokakuussa nähdään viehättävä Elämän paikat -valokuvanäyttely, jonka valokuvat ja tarinat kertovat ikäihmisille tärkeistä paikoista. Hoivakotien asukkaiden paluu heille merkittäviin paikkoihin kirvoitti esiin muistoja aina 1930-luvulta alkaen. Helena Inkerin teokset vievät Tammisaaren saaristosta Esplanadin vilinään ja aina sotalapsuusmuistoihin Ruotsin maaseudulle.

Marraskuussa Galleria Myötätuulessa esittäytyy neljä eteläsuomalaista taiteilijaa: graafikko Anneli Hilli, valokuvataiteilija Mauri Keinänen, performanssi/installaatiotaiteilija Heikki Pasanen ja taidemaalari Marja-Leena Valkola. Tekniikoiltaan monipuolinen näyttely on esillä 8.-28.11.2017.

Joulu-tammikuussa nähdään kuusamolaisen luontovalokuvaaja Hannu Hautalan elämäntyötä esittelevä Metsän poika -näyttely. Kokonaisuus kuvaa Hautalan (s. 1941) uraa vuodesta 1966, jolloin hän otti ensimmäisen merkittävän valokuvansa. Näyttelyn 49 kuvaan on valittu yksi jokaiselta kuvausvuodelta nykypäiviin saakka. Valokuvissa esiintyvät Suomen luonnon linnut ja muut eläimet, vuodenajat, valo ja varjo.


Galleria Myötätuulen näyttelyt kesä ja syksy 2017


Kesäkuu
Ilkka Aho: Maalauksia

Heinä-elokuu
Lisa Kitinprami: Maalauksia
Avajaiset Pekanpäivillä to 29.6. klo 18, Galleria Myötätuuli

Elo-syyskuu
Raimo Törhönen: Maalauksia
Avajaiset Taiteiden yössä pe 18.8. klo 18, Galleria Myötätuuli

Lokakuu
Helena Inkeri: Elämän paikat

Marraskuu
Hilli, Keinänen, Pasanen, Valkola

Joulukuu 2017 - Tammikuu 2018
Hannu Hautala: Metsän poika

Lisätietoja täältä.

Teoskuva: Raimo Törhönen: Manu, 2016Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt