Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Lisäyksiä Raahen Kirjamessuille 13. - 16.9.2017


Minna Rytisalon ja Terhi Törmälehdon seuraksi Raahen syyskuisille Kirjamessuille on varmistunut lisää kirjailijavieraita, kun vaasalainen kirjailijapariskunta Tiina ja Marko Hautala nähdään lauantai-iltana Kauhealla kirjamessuklubilla Kahvila Ruiskuhuoneella. Heidän edustamansa Haamu Kustannus nähdään myös lauantaina päivällä Kauppaporvarin kirjojen myyntitapahtumassa.

Psykologisen kauhun mestari Marko Hautala on kirjailija, jonka romaaneissa yhdistyvät realismi ja psykologinen kauhu. Hautalan tekstit viehättävät yli genrerajojen ja hän on saanut teoksistaan Kalevi Jäntin ja Tiiliskivi-palkinnon. Hänen romaanejaan on käännetty englanniksi, italiaksi, saksaksi ja tsekiksi. Viimeisen teos on Kuiskaava tyttö (Tammi 2016).

Tiina Hautala on aavetarinoista, luonnosta ja paikallislegendoista ammentava kirjailija-kustantaja, jonka mielestä kummitusjutut kuuluvat niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Paikallisten aavetarinoiden (Aaveiden Pohjanmaa ja Aaveiden kaupunki - kummitustarinoita Vaasasta) lisäksi hän on kirjoittanut Saaristoseikkailu -lastenkirjasarjan, johon kuuluvat Jättiläisen jalanjälki, Kivikkosaaren kummitus ja Leikkisä luuranko. Hän on lisäksi Haamu Kustannuksen perustaja.

Raahen Kirjamessujen kutsutaiteilija on lastenkirjailija-kuvittaja Lauri Hirvonen (s. 1981). Hänen tuotantonsa painopiste on lasten kuvakirjoissa - hänen teoksiaan ovat esimerkiksi Hupsutupsu-sarja ja Tuulentaittaja. Uusin lastenkirja, Inka ja kutitustiikeri (Kustannus-Mäkelä), ilmestyy syksyllä 2017. Raahesalin lämpiöön syyskuuksi rakentuvassa näyttelyssä nähdään kuvituksia eri teoksista. Mukana on mustavalkoisia tussipiirroksia ja digitaalisia maalauksia.

Raahen Kirjamessuja järjestää seuraavat yhteistyökumppanit: Raahen kirjaklubi ry, Raahen Teatteri, Kahvila Ruiskuhuone, Raahen museo, Raahen kirjasto, Raahen seurakunta, Raahen Matkailuoppaat sekä Raahen kulttuuripalvelut. Päivien tapahtumia tukevat Alfred Kordelinin säätiön Raahen 350-vuotisjuhlarahasto sekä OP Raahe. Lämmin kiitos tukijoille!

Kuva teoksesta Lauri Hirvonen: Inka ja saunaflamingo, Kustannus-Mäkelä

Lisätietoja sekä varmistunutta ohjelmaa:

www.kulttuuriraahe.fi/tapahtumat/kirjamessut


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt