Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Itsenäisyyspäivän viikolla juhlitaan Raahessa visualisoidulla konserttisarjalla


Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu Raahessa 1.-4.12.2017 Maisemakuvia Raahesta musiikin siivillä -konserttisarjaan. Konsertit toteuttavat yhteistyössä Raahen musiikkiopisto, Lybeckerin opiston kuva- ja mediaosasto sekä Raahen kaupungin Suomi 100 -toimikunta.

Konsertit tulevat olemaan monitaiteellinen kulttuuriteos suomalaisesta ja raahelaisesta luonnosta kuvin ja sävelin. Mittava projekti kokoaa yhteen Raahen musiikkiopiston laajan oppimäärän opiskelijat sekä Lybeckerin taideopiskelijat opettajiensa johdolla.

Ajatus tästä paikallisesta projektista syntyi muutama vuosi sitten Raahen musiikkiopiston opettajien keskuudessa. Toteuttajina konserteissa ovat Raahen Sinfonietan nuoret taitajat sekä heidän opettajansa ja ohjaajansa. Kuoro-osuuksissa mukana ovat lisäksi Raahen nuorisokuoro ja Vox Maris. Konsertin ohjelmisto koostuu suomalaisista tunnetuista orkesteriteoksista aina romantiikan aikakaudelta nykypäivään, jotka on sovitettu Raahe Sinfonietalle. Orkesteria johtaa Ewa Tracz-Lejman.

Konsertin musiikkia kuvaavat paikalliset maisemakuvitukset toteuttaa Raahessa Lybeckerin kuva- ja mediaosasto. Kuvamateriaali on tehty vuoden 2017 aikana ja luvassa on saumattomasti soljuva musiikki- ja kuvataidekokonaisuus, joka antaa kuulijalle mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen taidekokemukseen.

Maisemakuvia Raahesta on osa Suomi 100 -juhlavuotta. Tavoitteena on mittavan ja näyttävän kulttuuritapahtuman valmistaminen osaksi juhlavuotta paikallisin voimin. Projektin toteuttamisen myötä siihen osallistuvat nuoret saavat kasvaa tulevaisuuden kulttuuritekijöiksi työskentelemällä yhdessä ammattilaisten kanssa.

Konserttia esitetään Raahesalissa kaikkiaan kuusi kertaa: kolme näytöstä on tarkoitettu lapsille ja nuorille ja ne toteutetaan päiväsaikaa ja kolme näytöstä järjestetään kaikille avoimina esityksinä. Konsertteihin on vapaa pääsy. Koululaisten ilmoittautumiset otetaan vastaan kulttuuripalveluissa ja kaikille avoimiin konsertteihin on noudettava etukäteen lippu Raahesalin lipunmyynnistä.

Projektin rahoittavat Raahen kaupunki / Suomi 100 -hanke, Pohjois-Pohjanmaan liitto / Suomi 100 -hanke sekä Alfred Kordelinin Raahen rahasto.


Esitykset kaikille


Su 3.12. klo 14 ja klo 17, kesto 1 h
Ma 4.12. klo 18, kesto 1 h
Ilmaislippu noudettava Raahesalin lipunmyynnistä


Esitykset koululaisille


Pe 1.12. klo 10 ja klo 12 (alakoulut), kesto n. 35 min
Ma 4.12. klo 13 (nuoret), kesto n. 1 h
Ilmoittautuminen kulttuuripalveluihin: kulttuuri@raahe.fi tai 044 439 3332


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt