Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Pekanpäiviä vietetään Raahessa 28.6. – 2.7.2017


Kesä-heinäkuun vaihteessa Raahe täyttyy jälleen ihmisistä sekä monenlaisesta tekemisestä ja kokemisesta. Kävelykatumarkkinat, Raahe Festival ja Perinteiset Pekanpäivät sekä laaja kirjo monenmoista muutakin puuhaa takaavat sen, että pitkän viikonlopun mittaan ei aika tule pitkäksi.

Lapsiperheille järjestetään jälleen Pikkulahti Kids -tapahtuma, poluista otetaan mittaa Raahe Trail Run -polkujuoksutapahtumassa ja MiiluAreenalla pelataan Superpesistä. Maaotteluhenkeä pääsee nostattamaan jalkapallon parissa, kun 2001 syntyneet tytöt kohtaavat sunnuntaina rakkaan naapurin Ruotsin ja Koivuluodon massakentillä pelataan jälleen Pekanpäivien Kansallinen Tennisturnaus. Vesille pääsee B/M Jennamarian ja Fiian kyydissä.

Raahen Teatterin pihalla valloittaa Armas J. Pullan Ryhmy ja Romppainen ja eri puolilla kaupunkia nähdään monenlaisia näyttelyitä. Wanhaan kaupunkiin pääsee tutustumaan Matkailuoppaiden kävelykierroksella, kuorma-autoilijoiden kalustoesittely nähdään kirjaston kupeessa, Kalevi Silvolan Maata polveni koski -runokirjaa juhlitaan ja karaokea lauletaan. On veteraanijalkapalloilua, puhallinorkesteria, Pekanpäiväajoja liikennepuistossa, avoimia ovia, Tarinoita Raahesta lapsille, hyväntekeväisyyttä, melontaa… Lukematon määrä toimijoita osallistuu siis jälleen Raahen kotiseutupäivien tekemiseen – tänä vuonna Pekanpäiviä vietetään 46:tta kertaa.

Perinteisten Pekanpäivien osuus käynnistyy keskiviikkona 28.6. nuorisotoimen RaatiRoll -tapahtumalla museon rannassa. Lavalla nähdään New Fashioned, Awake Again ja Aste. Lisäksi kuullaan DJ-musiikkia ja paikalla on pop up -nuokkari ja sumopainimahdollisuus. Tapahtuma on kaikille avoin, pääsymaksuton ja päihteetön.

Galleria Myötätuulessa vietetään torstaina kello 18 Lisa Kitinpramin taidenäyttelyn avajaisia. Kitinprami on Pyhäjoelta lähtöisin oleva taiteilija, joka asui pitkään Dublinissa – näyttelyn teokset ovatkin Irlannissa maalattuja teoksia.

Raahen Marssi järjestetään nyt jo kuudetta kertaa. Lähtö on perjantaina klo 16.40 Härkätorilta, Raahen puhallinorkesteri antaa tahtia ja kaikkia järjestöjä, yhdistyksiä, seurueita ja yksityisiä ihmisiä toivotaan mukaan lippuineen, kyltteineen ja erilaisine vaatetuksineen. Myös omana itsenään osallistuminen on tervetullutta. Suomen lipun kanssa joukon johdossa marssii kaupunginjohtaja Ari Nurkkala. Pekka-patsas saa matkalla jälleen kaulaansa Kukkatalo Korhosen lahjoittamat kranssit n. klo 16.50 ja sen jälkeen matka jatkuu Brahenkatua pitkin museon rantaan.

Museon rannan avajaisissa kello 17 alkaen on luvassa Pirkko Utriaisen juonnon lisäksi yhteislaulua Duo Pentti ja Matias Nordströmin kanssa sekä kaupungin tervehdys. Tietysti ohjelmassa ovat myös fanfaari, lipunnosto ja tykinlaukaukset.

Avajaisten jälkeen siirrytään nauttimaan perinneillallista Raahen Hoviin Raahe-seuran järjestämien Kallaasien merkeissä. Ilta päättyy perinteisten Maivaperän tanssien parissa ja kauniissa merimiljöössä tanssittamisesta vastaa Jaakko Isolan yhtye solisteinaan Jaakko Tornio ja Laura Isola. Tanssien kahvilan pidosta vastaa Varvi-Välikylän kyläyhdistys.

Lauantaina kello 14 Raatihuoneella järjestetään perinteinen Praataustilaisuus, jossa entiset ja nykyiset raahelaiset kohtaavat aivan mahdottoman porisemisen merkeissä.

Kello 18 Raahesalissa on Iltajuhlan vuoro. Sitä kannattaakin tulla odottelemaan ajoissa, sillä ennen juhlaa nähdään Raimo Ahon kuvaama video viime vuoden Raahen marssilta ja avajaisista. Videolla näkyy varmasti tuttuja satojen osallistujien joukossa. Seppo Jussila juontaa jälleen juhlan, jossa nähdään kaupungin tervehdys sekä Vanha Raahe -yhdistyksen juhlapuhe, jostaa vastaa yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Salmi. Juhlassa esiintyvät lisäksi Kristiina Tähtinen ja Heli Väisänen sekä Raahen Rytmikkäiden lasten ryhmä. Tänä vuonna hatutetaan Raahen Pekka. Ilta päättyy Härkätorilla tanssien, missä musiikista vastaa Kari Ahola & Pelikaanit.

Sunnuntaina juhlat aloitellaan arvokkaalla Arkkukarin juhlahetkellä. Juhlapuhujaksi saadaan Raahen Pekka 2015 Timo Aaltonen ja musiikista vastaa Trio Taija, Janika ja Janette. Juontajana juhlassa toimii Pekanpäivätoimikunnan jäsen Joni Lackström. Kahvilaa pitää Haapajoki-Arkkukarin kyläyhdistys.

Perinteiset Pekanpäivät päätetään Kanavanrannan yhteislaulutilaisuuteen. Tunnin verran lauleskellaan yhdessä Harmonikka- ja lauluyhtye Raahen ja Jaakko Isolan johdolla. Kanavanrannasta onkin sitten hyvä matkata Raahesaliin, jossa kuullaan Raahen Laulutovereiden esitys Yksinäinen Suvivalssi – Reijo Lumisalmen lauluja.

Tuttuun tapaan Pekanpäiväviikolla tehdään myös palvelutalokierros, jonka hoitaa Raahen Seudun Harmonikkakerho.

Pekanpäivätoimikunnan järjestämien tapahtumien lisäksi tarjolla on valtava määrä muutakin tekemistä ja näkemistä. Ohjelmistoa kannattaa seurata osoitteesta pekanpaivat.fi ja jokaiseen kotiin jaetaan tuttuun tapaan esite Raahelaisen välissä ennen Pekanpäiviä.

www.pekanpaivat.fi


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt