Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Raimo Törhösen koira-aiheisia maalauksia Galleria myötätuulessa. Ja yksi kissa.


Näyttelyyni olen valikoinut teemallisesti yhteen sopivia tai toisiaan täydentäviä öljymaalauksia vuosilta 2006 – 2017. Ytimenä on 2013-17 valmistunut koirasarja.

Koira on aina ollut minulle läheinen ja tärkeä asia, joten luontevasti siitä on tullut myös yksi keskeisistä teemoista myös taiteellisessa tuotannossani.

Koiran ja ihmisen suhde on ainutlaatuinen kahden eri lajin välillä; toisiaan täydentävä kumppanuus, ystävyys, jopa rakkaus. Koira on lajina valinnut elämän ihmisen kanssa ja sopeutunut myös meidän tarpeisimme. Koira ”lukee” ihmistä enemmän kuin me aina huomaamme. Toisaalta me voimme koiran kautta saada läheisen yhteyden eri lajiin, hetkittäin aavistaa jotain erilaisesta tavasta olla olemassa ja hahmottaa maailmaa.

Tällä suhteella on myös hintansa. Ihminen on vastannut koiran ystävyyteen muokkaamalla sitä omiin tarpeisiinsa. Mitä enemmän nämä tarpeet ovat psyykkisiä, sitä irvokkaampia ovat lopputulokset. Koira on ”jalostettu” ilmentämään pelkojamme, vihaamme ja tarvettamme helliä ja sääliä. Koira kantaa ihmisen murhetta.

Näiden asioiden pohdiskelu on ollut taustalla ja mukana koiria maalatessani. Ehkä tärkeämpi motiivi on kuitenkin puhtaasti maalauksellinen. Koira on yhtä aikaa kaunis ja ruma, uljas ja kömpelö, hellyyttävä ja uhkaava. Koiran olemuksen ja muodon hakeminen antaa minulle maalarina useinkin puhdasta nautintoa ja työskentelyn iloa. Koiran kautta voin myös ilmentää inhimillisiä peruskokemuksia, eksistentiaalista hämmennystä olemassaolon ja ajan edessä, elämisen riemua ja ahdistusta.


Raimo Törhösen maalauksia


Galleria Myötätuuli
Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat
Kirkkokatu 28 (3. krs)
avoinna ma-pe klo 10-17

Kuva: Manu, 2016,öljy kankaalle, 200 x 200 cm


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt