Tervetuloa Lohenpyrstöön

Pohjanlahden rannalle Raahen Mikonkarin niemelle rakennetusta Lohenpyrstöstä voi varata tilat ja ateriapalvelut yksilöllisille juhlille, kokouksille sekä koulutus- ja edustustilaisuuksille.

Aiemmin leirikeskuksena palvelleessa rakennuksessa on myös huoneita yöpymistä varten.

Arkkitehti Lauri Louekarin suunnittelema, vuonna 1986 valmistunut lohenpyrstön muotoinen rakennus on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti herkän maiseman ja rakennusmuodon vuoropuheluun. Sen ainutlaatuinen sijainti meren rannalla antaa oman rauhan niin kokouksille kuin juhlillekin.

Lohenpyrstön ruokailu- ja kokoustiloihin sopii 10-60 henkilöä. Liikuntarajoitteiset vieraat on otettu huomioon tilaratkaisuissa.

Mikonkarin niemenkärki vanhoine kalastajakylineen muodostaa merkittävän kulttuurimaiseman ja sijaitsee vain kivenheiton päässä Lohenpyrstöstä. Alueella on myös kalasatama ja vanha Veteraanimaja.

Luontopolku kiertää Mikonkarin ranta-aluetta, jossa on erityisen selvästi nähtävissä maankohoamisen vaikutukset luontoon. Päärakennuksen välittömässä läheisyydessä on lisäksi grillikota, lintutorni ja nuotiopaikka.


Ajo-ohje
Esittely
Hinnat
Kuvagalleria
Mikonkarin luontopolku
Palvelut
Yhteystiedot