Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 12.-13.7. - viikonloppu täynnä merellisiä elämyksiä

Raahen kesän merellinen huippuviikonloppu pitää sisällään hulppean kattauksen tekemistä ja kokemista koko perheelle niin maalla kuin vesillä 12. - 13.7.19. Viidettä kertaa järjestettävän, aiempina kesinä huikean suosion saavuttaneen tapahtuman keskiössä on entiseen tapaan idyllinen Museonrannan alue, mutta myös mm. Pikkulahdella tapahtuu!

Tarjolla jälleen merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua

Yksi Meripäivien varma vetonaula on purjelaivakauden tunnelmaa käsinkosketeltavasti ammentava Komerssin vanhanajan markkinat. Muoviset massatuotteet loistavat näillä markkinoilla poissaolollaan ja estradi on kokonaan käsintehdyillä ja aidoista luonnon raaka-aineista valmistetuilla tuotteilla. Myyjiä Komerssin vanhanajan markkinoille saapuu ympäri Suomea. Kojuja kierrellessä ja käsityöammattilaisten työnäytöksiä ihaillessa saa vierähtämään helposti tovin jos toisenkin!

Meriohjelman laajuus monipuolisempi kuin koskaan

Raahen tunnelmallinen Museonranta saa vieraakseen jälleen upeita aluksia, kun Meripäivien aikaan rantaan ankkuroivat mm. Perämeren Jähti, Kaljaasi Ansio sekä Beneteau Oceanis 41 -purjevene Melanitta. Tule hämmästelemään aluksia tai hyppää mukaan purjehduksille!

Modernimpaa vauhtia ohjelmatarjontaan tuovat mm. Team Barbenderin Water MX -esitykset sekä Go Hero Flyboardin päätä huimaavat näytökset.

Lasten meriseikkailua, pörröisiä kotieläimiä ja hahmoja menneisyydestä

Lapsiperheiden vetonaula merirosvoseikkailu uudistuu tänä vuonna Lallin ja Siken meriseikkailuksi. Perinnekenttä puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kokeilla vaikkapa hirrensyöksyä tai vanhaa mölkkypeliä. Voit viettää kiireettömän hetken ystävällisten kotieläinten kanssa; ainakin aasi, muuli, alpakat sekä kaverikoirat ovat lupautuneet köpötellä paikalle. Vierailun ovat luvanneet tehdä myös Raahen entinen pormestari Henrik Corte sekä presidentti Kekkonen!

Myös Pikkulahti, uniikki saaristo ja idyllinen vanha kaupunki kutsuvat kesäisten elämysten äärelle

Liikunnallisten aktiviteettien ystävät pääsevät virkistäytymään viikonlopun aikana vaikkapa läskipyöräilyn, suppailun tai melonnan merkeissä. Perinteinen Multisport Pikkulahti järjestetään lauantaina. Matkailuoppaat tutustuttavat kierroksillaan vanhan kaupungin saloihin ja keskustan museokohteet ovat avoinna. Ja mikäpä kruunaisikaan viikonlopun paremmin kuin retki Raahen palkittuun saaristoon tai ainutlaatuinen musiikki-illallinen Irinan hittien äärellä Kahvila Ruiskuhuoneella?

Maailman suurin perinteinen purjelaiva juhlistaa merikaupungin 370-vuotisjuhlia Raahen Satamassa

Samana viikonloppuna Raahe saa vieraakseen maailman suurimman perinteisen purjelaivan, kun nelimastoparkki Sedov saapuu Raahen Satamaan (Lapaluodontie 342, 92180 Lapaluoto) osana kaupungin 370-juhlavuoden ohjelmaa. Sedov on avoinna yleisölle la 13.7. klo 10-18 ja su 14.7. klo 10-15. Satama-alueen portit sulkeutuvat puoli tuntia ennen vierailuajan päättymistä. Rajoitetun paikoitustilan vuoksi kävijöitä kehotetaan suosimaan Raahen keskustasta lähteviä maksuttomia yleisökyydityksiä (non-stop-bussi- ja lättähattukuljetukset). Sedovilla on oma pieni myyntipiste, jota varten pyydetään varaamaan käteistä rahaa mukaan.

Lisätietoja

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät
Raahen kaupunki | Hanketoiminta ja kehittäminen
pookiflakkaa [at] raahenmeripaivat.fi
puh.  040 130 3889 | 040 130 3888

Sedovin vierailu

Raahen Satama Oy
Kaarlo Heikkinen, toimitusjohtaja, satamaneuvos
puh. 044 439 3930, kaarlo.heikkinen [at] raahe.fi

Perinteinen purjelaiva Museonrannassa juhlaliputuksessa, purjeet alhaalla.
Kaljaasi Ansio Meripäivillä 2017. Kuva: Matti Hämäläinen | Raahen kaupunki | Hanketoiminta ja kehittäminen.