Esiopetus

Esiopetuslukuvuosi 2018 - 2019

Raahen kaupunki järjestää kaikille 6-vuotiaille lapsille maksutonta esiopetusta ajalla 9.8.2018 – 1.6.2019. Esiopetusta antavat pedagogisen koulutuksen saaneet opettajat yhteensä 700 tuntia vuodessa eli noin 4 h päivässä koulun työaikojen mukaan. Opetuksessa noudatamme Raahen kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelmaapdf, 809 kb.

Esiopetus on velvoittavaa perustusopetuslain mukaista toimintaa, jota järjestetään päiväkodeissa ja kouluissa. Päivähoitoa tarvitsevien lasten esiopetus järjestetään pääsääntöisesti päiväkodeissa lukuun ottamatta Vihannin aluetta. Tarvittaessa kaupunki ostaa esiopetuspaikkoja myös yksityisiltä päiväko-deilta. (Montessoripäiväkoti Pikkupietari, Touhula VilliVekara, Luontopäiväkoti Timotei).

Mikäli lapsellanne on päivähoitopaikka, ei erillistä päivähoitohakemusta tarvitse tehdä, lisätietoihin merkintä tarvitseeko päivähoitoa vai ei (kunnallinen tai yksityinen). Merkitse lisätietoihin mikäli lapsi on yksityisessä päiväkodissa tai perhepäivähoidossa (päiväkodin tai hoitaja nimi).

Lukuvuonna 2018 - 2019 esiopetuspaikkoja on haettavana koko- ja osapäiväryhmissä Antinkankaan/nyk. Vihastenkarin, Kirkkokadun, Kummatin, Ollinsaaren, Pattasten, Satulehdon ja Saloisten päiväkodeissa sekä Antinkankaan, Koivuluodon/Ollinsaaren toimipisteen, Haapajoen, Olkijoen,Tikkalan, Vihannin Kirkonkylän ja Lampinsaaren -kouluissa. Pietarinpolun esiopetusryhmään hakevat hakevat Satulehdon päiväkotiin ja merkitsevät lisätietoihin Pietarinpolun esiopetus.

Ulkoilmaeskari –kokeilu aloittaa Kirkkokadun päiväkodissa muiden esiopetusryhmien rinnalla. Tähän esiopetusryhmään haetaan hakemalla Kirkkokadun päiväkodin esiopetukseen ja lisätietoihin merkitään Ulkoilmaeskari.

Lisätietoa:

Esiopetuksen sähköinen ilmoittautuminen (ei sulkeudu)

Lukuvuonna 2018 - 2019 järjestettävään esiopetukseen haetaan sähköisesti. Palveluun kirjaudutaan lapsen vanhemman verkkopankkitunnuksella.

Sähköinen esiopetushakemus: https://sote.easiointi.fi/web/raahe-vaka

Tiedustelut päiväkodinjohtaja Marja Suomela, puh. 040 830 3075, ja puh. 040 830 3017 ja 040 830 3019

Mikäli sähköinen hakeminen ei onnistu, niin voi täyttää ja tallentaa lomakkeen Esiopetukseen ilmoittautuminenpdf, 103 kb omaan tiedostoon ja lähettää liitetiedostona e-mail: auli.pehkonen (at) raahe.fi

Ilmoittautumisen jälkeen esiopetuksen järjestäjä päättää lapsen esiopetuspaikasta, mutta vanhempien toivomukset otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon. Lähetämme päätöksen esiopetuspaikasta.

Esiopetukseen kulkeminen

Esiopetusmatkan ollessa yli 5 km lyhintä reittiä pitkin on lapselle lain mukaan järjestettävä ilmainen kuljetus.Tätä lyhyemmälle matkalle kuljetusta voi anoa erityisperusteluin.Opetuslautakunta on päättänyt kilometrirajasta 17.4.2013 OPLA § 49. Kuljetuslomakepdf, 185 kb. Lomakkeen palautus on 30.4.2018.

Esiopetus, lv 2018 - 2019

Päiväkotien yhteydessa haettavana olevat
esiopetuspaikat:

Raahe
Kirkkokadun päiväkoti
Kummatin päiväkoti
Ollinsaaren päiväkoti
Antinkankaan päiväkoti

Pattijoki
Pattasten päiväkoti
Satulehdon päiväkoti

Saloinen
Saloisten päiväkoti

Yksityiset päiväkodit:
Päiväkoti Pikkupietari
Luontopäiväkoti Timotei
Päiväkoti Touhula VilliVekara

Perusopetuksen yhteydessä haettavana
olevat esiopetuspaikat:

Raahe
Antinkankaan koulu
Koivuluodon koulu/Ollinsaari

Pattijoki
Olkijoen koulu

Saloinen
Haapajoen koulu
Tikkalan koulu

Vihanti
Kirkonkylän koulu
Lampinsaaren koulu

Tiedustelut päivähoidon yhteydessä olevista esiopetuspaikoista

varhaiskasvatuspalvelut (at) raahe.fi

Päiväkodinjohtaja Marja Suomela
puh. 040 830 3075
marja.suomela (at) raahe.fi

Tiedustelut koulujen yhteydessä olevista esiopetuspaikoista

opetustoimi (at) raahe.fi

Toimistosihteeri Vuokko Pieniniemi
puh. 040 135 6939
vuokko.pieniniemi (at) raahe.fi

Osoite:

Raahen kaupunki
Opetustoimi ja varhaiskasvatuspalvelut
Rantakatu 5 D 1 krs Brain Center
PL 62
92101 Raahe