Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Hannu Hautalan Metsän poika -näyttely Galleria Myötätuulessa


Galleria Myötätuulessa nähdään joulu-tammikuussa suomalaisen luontokuvaajan Hannu Hautalan Metsän poika -näyttely.

Metsän poika kuvaa Hannu Hautalan (s. 1941) uraa vuodesta 1966, jolloin hän otti ensimmäisen merkittävän valokuvansa. Näyttelyn 49 valokuvaan on valittu yksi jokaiselta kuvausvuodelta, nykyhetkeen saakka. Valokuvissa näyttäytyvät Suomen luonnon linnut ja muut eläimet, vuodenajat, valo ja varjo.

Laaja retrospektiivi tekee kunniaa Suomen luonnolle ja Hautalan mittavalle uralle, mutta ei jäykistele. Teosten mukana on lyhyen opastetekstit, joissa avataan kuvan ottamiseen syntyneitä tilanteita ja valokuvaamisen tekniikkaa ja käytäntöä. Hautala kertoo:

”Mietin usein, että voiko sen täydellisempää ja onnellisempaa elämä olla, kuin mitä luontokuvaajalla parhaimmillaan on. Olen täysin oman itseni herra, ja vapauden myötä tulee onni. Ja onnellisuuden yksi perusta on siinä, että harrastus on muuttunut työksi.”

Hautala korostaa, että kuvausalueen ja lajien elintapojen tuntemus on menestymisen edellytys. Kotimaista ja kansainvälistä mainetta niittäneet saavutukset ovat vaatineet taidon lisäksi kekseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä.

Eräs muisto Hautalan uran varrelta osoittaa, kuinka vastoinkäymiset ja satumaiset onnen hetket vuorottelevat luontokuvaajan työssä. Näin Hautala kuvaa piilokojuelämää:

”Piilokojuun päästyäni nukahdin heti. Herätessäni kylmyyteen olo oli tosi kurja, sillä makasin märkänä kojunpohjalla olevassa vesilammikossa. Kääntäessäni unesta tokkuraisena kylkeä, makuupussi vain litisi ja lätisi. Ryhdyin vaihtamaan repusta varavaatteita päälleni. Olin ahtaassa kojussa aivan alasti. Silloin korpit ilmoittivat, että kotka tuloo. Valinnan mahdollisuudet olivat vähissä. Siirryin kelteisilläni vesilammikossa kameran taakse ja rupesin töihin.”

Hautala on pitkän uransa aikana julkaissut yli 50 luontokirjaa, joita on käännetty yhdeksälle kielelle. Oulun yliopisto vihki Hautalan filosofian kunniatohtoriksi vuonna 2002, ja hänelle on myönnetty tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto vuonna 2012.


Hannu Hautala: Metsän poika
Galleria Myötätuuli 29.11.2017 – 26.1.2018
Kirkkokatu 28 (3. krs), Raahe
Avoinna ma-pe klo 10-17 sekä Annanpäivillä 9.12. klo 12-16.
Joulun välipäivät galleria suljettu.

Teoskuva Riekko


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt