Metalliromu

Metalliromulla on metallien hinnan nousun johdosta hyvä kysyntä. Raahenkin alueella on useita toimijoita, jotka ottavat vastaan ja toimittavan hyödynnettäväksi romumetalleja.

Kotitalouksien pienmetallieriä otetaan maksutta vastaan useissa Rinki-ekopisteissä. Lisäksi isompia metallieriä voi toimittaa maksutta suoraan Raahen jäteasemalle.

Romumetalli

Isoista romueristä kannattaa neuvotella aina suoraan romumetallia vastaanottavien yrittäjien kanssa. Romumetallista voi saada rahaakin. Nettipalstoilla käydään yleensä vilkasta keskustelua päivän hinnoista.

Romuajoneuvojen osalta tulee muistaa alan oikeat pelisäännöt. Mikäli auton toimittaa romutettavaksi, tulee aina pyytää ajoneuvosta romutustodistuksen. Näin välttyy jatkossa ikäviltä seurauksilta, jos ajoneuvo putkahtaakin jossakin yhteydessä vielä vastaan…

Ajoneuvo saattaakin olla käytössä toiminnassa, joka ei oikein täytä yhteiskunnan asettamia normeja. Lisäksi on syytä varmistaa, että vastaanottava romuajoneuvon vastaanottava yrittäjä on saanut toimintaansa luvan.