Vaarallinen jäte

Vaaralliset jätteet eli ongelmajätteet

Vaarallisia jätteitä (entinen nimi ongelmajäte) vastaanotetaan Rannikon Seron tiloissa vanhalla Meijerillä os. Palontie 3, Kaupunginmetsä sekä Kuusiratin vastaanottopisteessä. Vastaan otetaan vaarallisen jätteen pieneriä kotitalouksilta. Kotitalouksille vaarallisen jätteen tuominen on ilmaista. Yritykset hoitavat vaarallisen jätteen huollon itse. Niiltä jätteet noudetaan suoraan.

Rannikon Sero-yhdistys ry:n ohjeita vaarallisen jätteen tuojalle

  1. Tärkeintä on pitää vaaralliset jätteet erillään muista jätteistä. Älä sekoita niitä keskenään äläkä muihin jätteisiin. Aineiden alkuperäiset pakkaukset ovat parhaita astioita myös jätteille – niissä ovat asianmukaiset tiedot ja varoitusmerkitkin valmiina.
  2. Lajittele omiin astioihinsa ja paikkoihinsa erilaiset uudelleen käyttöön, kierrätykseen ja hyötykäyttöön menevät tavarat ja jätteet.
  3. Tuo vaaralliset jätteesi Rannikon Seron viralliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Merkitse pakkaukset selkeästi, jotta keräyspisteen työntekijät pystyvät käsittelemään vaarallisia jätteitä turvallisesti. Kerro vastaanottajalle, mitä jätteitä tuot.

Lääkkeet ja elohopeakuumemittarit viedään apteekkeihin. Paristojen ja akkujen vastaanotto on niitä myyvässä liikkeessä ja kioskissa.