Korvenkylä

Korvenkylä (Ilveskorpi) on pieni ja idyllinen vajaan 400 asukkaan maalaiskylä Ouluntien varrella. Kylä sijaitsee 12 kilometrin päässä Vihannista. Oulaisten kaupunkiin matkaa on 15 kilometriä.

Kaupat, apteekki, posti, kirjasto ja perusterveydenhoito ovat Vihannissa, samoin ylä-aste ja lukio.

Ilveskorvesta on lyhyt matka ostos-ja kauppakeskuksiin. Ylivieska, Oulu ja Raahe sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä.

Kylässä on ala-aste, lasten ryhmäpäiväkoti ja aktiivinen kylätalo, jossa järjestetään toimintaa niin nuorille kuin varttuneelle väelle. Kylän muuttovirta on ollut lapsiperhevoittoinen parin viime vuoden ajan, ja uudisrakentamista on paljon.

Ilveskorven elinkeinoelämä on vilkasta. Alueella on maatila- ja metsätalouden, kuljetusalan ja koneurakointialan yrityksiä. Kaupunki sekä lähialueen ja naapurikaupunkien teollisuus- ja terveydenhoitoalan yritykset ovat merkittäviä työllistäjiä.

Harrastus- ja liikuntamahdollisuudet

Kylällä toimii useita harrastuspiirejä: posliininmaalaus, jumppa, villasukka-tanssi, lasten päiväkerho alle kouluikäisille, 4-H kerho, käsityöpiiri ja nuoppari.

Kylätalon vieressä on hiekkapohjainen urheilukenttä, jossa kesäisin voi pelata lentopalloa, mölkkyä ja pesäpalloa. Kentällä on myös pituushyppypaikka.

Kylätalon läheisyydessä sijatsee uimalampi, jossa kesäisin järjestetään uimakoulu.

Valaistu pururata lähtee Korvenahon tien alkupäästä. Talvella pururadalla on hiihtolatu ja kentällä on pieni lenkki, jossa on hyvä opetella hiihdon alkeita. Välillä voi käydä kodassa lämmittelemässä ja vaikka paistamassa makkaraa. Kota on vapaasti kyläläisten ja hiihtäjien käytössä. Koululta lähtee latu myös Verkaperälle, josta pääsee muun muassa Kiviharjun laavulle ja Lampinsaareen ja Alpuaan.

Korvenraivaajat

Puheenjohtaja:Tarja Piippo puh. 040 8675295
Sihteeri : Anitta Rautioaho puh. 040 7338734
Tilojen ja astiaston varaukset: Terttu Törmäkangas puh. 284 763

Korvenraivaajat toimii monella tapavalla. Se tarjoaa tilojaan kyläläisten vapaa-ajan käyttöön. Seuran pihapiirissa sijaitseva kota on kyläläisten vapaassa käytössä.

Ilveskorven raivaajat -kyläkirja

Kyläkirjaa myyvät seuraavat henkilöt: Terttu Lehtola puh. 040 5082062, Anitta Rautioaho puh. 040 7338734 ja Ilkka Verkasalo puh. 040 5817912. Kirjan hinta on 35,00 €. Jos toimitamme kirjan postitse, perimme toimituskulut. Kirja on myynnissä myös Vihannin kirjastossa.

Kuutamohiihto

Järjestetään vuosittain helmi-maliiskuussa täydenkuun aikaan.

Puhtohiihto

Lapsille ja nuorille järjestetään joka vuosi hiihtokilpailu.

Pääsiäiskokko

Koko perheen iloinen tapahtuma, jossa perheen pienimmät ovat yleensä pukeutuneet pääsiäisasuihin. Perinteisiin kuuluu makkaranpaistoa ja hevosajelua.

Äitienpäivä

Äitienpäivää vietetään koko kylän voimin seuralla. Koululaiset esiintyvät ja tarjolla on kahvia ja kakkua.

Vempulaleiri

Joka kesä on MLL:n ja kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetty ala-asteikäisten lasten leiri. Korvenraivaajien pihapiirissä leiriaikaan pyörii noin 100 lasta ohjaajineen.

Kesäkioski ja uimakoulu

Heinäkuussa seuralla toimii kesäkioski ja 2 viikon ajan seuran läheisyydessä sijaitsevalla uimalammella järjestetään uimakoulu.

Leikkikenttä

Kesän alussa seura järjestää leikkikenttätoimintaa muutaman viikon ajan. Ohjaajina ovat leikkikentällä oman kylän nuoret. Leikkikenttä on vapaassa käytössä ja sijaitsee vanhan meijerin paikalla.

Isänpäivä

Isänpäivää vietetään kodalla makkaranpaiston merkeissä

Perinteiset Kyllikinpäivän myyjäiset

Kyllikinpäivänä korvenraivajalla vietetään joulunalusmyyjäisiä, joissa kyläläiset, käsityöläiset ja kauppiaat myyvät tuotteitaan.

Joulujuhla

Yhdessä Korvenkylän ala-asteen kanssa järjestetään koko kylän yhteinen joulujuhla, jossa joulupukkikin vierailee.