Korvenkylä

Korvenkylä (Ilveskorpi) on pieni ja idyllinen vajaan 400 asukkaan maalaiskylä Ouluntien varrella. Kylä sijaitsee 12 kilometrin päässä Vihannista. Oulaisten kaupunkiin matkaa on 15 kilometriä.

Kaupat, apteekki, posti, kirjasto ja perusterveydenhoito ovat Vihannissa. Kouluun kylältämme lähdetään Vihannin, Lampinsaaren tai Oulaisten suuntaan.

Ilveskorvesta on lyhyt matka ostos-ja kauppakeskuksiin. Ylivieska, Oulu ja Raahe sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä.

Kylätalo Korvenraivaaja on kylän kokoontumispaikka, jossa järjestetään toimintaa niin nuorille kuin varttuneelle väelle.

Ilveskorvessa on maatila- ja metsätalouden, kuljetusalan ja koneurakointialan yrityksiä. Kaupunki sekä lähialueen ja naapurikaupunkien teollisuus- ja terveydenhoitoalan yritykset ovat merkittäviä työllistäjiä.

Harrastus- ja liikuntamahdollisuudet

Kylällä toimii useita harrastuspiirejä Raahe-opiston, 4H:n ja seurakunnan kanssa yhteistyössä: mm. posliininmaalaus, jumppa, 4-H kerho, käsityöpiiri sekä diakoniapiiri.

Kylätalon pihassa on ulkoliikuntapuisto, jonka välineistössä on pyritty huomioimaan eri-ikäiset ulkoilijat. Jääkiekkokaukalolla on hyvä pelailla ja luistella erilaisilla kokoonpanoilla. Kylätalon läheisyydessä sijatsee maauimala. Vihannin kinttupolkujen reitistö halkoo myös Ilveskorven maisemia. Latuverkosto lähtee Korvenraivaajan talolta ja siitä pääsee aina Alpuaan ja Vihantiin saakka.

Korvenraivaajat

Puheenjohtaja: Satu Hussa puh 050 378 2867
Sihteeri: Ritva Mustakangas puh 040 067 6183
Tilojen ja astiaston varaukset: Sari Pirnes puh 040 7730 708

Korvenraivaaja talo on viihtyisä paikka, jossa voidaan järjestää monenlaista toimintaa. Siellä voi järjestää kotoisia juhlia, koulutuksia tai harrastetoimintaa.

Ilveskorven raivaajat -kyläkirja

Kyläkirjaa myyvät seuraavat henkilöt: Terttu Lehtola puh. 040 5082062, Anitta Rautioaho puh. 040 7338734 ja Ilkka Verkasalo puh. 040 5817912. Kirjan hinta on 35,00 €. Jos toimitamme kirjan postitse, perimme toimituskulut. Kirja on myynnissä myös Vihannin kirjastossa.

Tapahtumia

Kuutamohiihto ja Sinkkihiihto

Järjestetään vuosittain helmi-maaliskuussa

Pääsiäiskokko

Koko perheen iloinen tapahtuma, jossa perheen pienimmät ovat yleensä pukeutuneet pääsiäisasuihin. Perinteisiin kuuluu makkaranpaistoa ja hevosajelua.

Perinteiset Kyllikinpäivän myyjäiset

Kyllikinpäivänä Korvenraivaajalla vietetään joulunalusmyyjäisiä, joissa kyläläiset, käsityöläiset ja kauppiaat myyvät tuotteitaan.

Ilveskorven tapahtumia ja tiedottamista voi seurata Ilveskorpi facebook-sivuilta