Kuusirati

Kuusiratin kylä sijaitsee Vihannin kirkonkylän ja Alpuan puolivälissä. Kylässä on noin 50 taloutta ja asukkaita vähän toistasataa.

Kyläyhdistys Kuusiratiset ry

Vuonna 1986 perustettu kylätoimikunta rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 2014, nimeksi yhdistys sai Kuusiratiset ry. Jäsenmaksu on 10e/jäsen. Yhdistyksellä on sivut Facebookissa.

Hallituksen kokoonpano:
Ritva Myllylä, puheenjohtaja
Pekka Sandvik, varapuheenjohtaja
Päivi Kotila, rahastonhoitaja
Elina Laitinen
Aini Kotila

Varajäsenet:

Sira Kotila
Ari Kotila
Maarit Mäkinen
Paavo Lumiaho

Kuusiratin kylätalo, Nuupakantie 143, 86400 Vihanti

Kylätalo ostettiin kaupungilta ja se on nyt Kuusiratiset ry:n omistama kiinteistö. Kylätaloa vuokrataan yhdistysten, eri toimijoiden ja yksityisten käyttöön. Vuokra on 10 euroa / kokous tai 50 euroa / päivä. Keittiöstä löytyy kahvikalusto 40 hengelle ja ruokailuastiat parille kymmenelle. Kylätalon varaukset Päivi Kotilalta, puh. 050 359 4143.Kylän tapahtumia

Pääsiäiskokkotapahtuma järjestetään vuosittain lankalauantaina. Siivous- ym. talkoita on luvassa jatkossakin, samoin pikkujouluja ja maakirkkoja.

Harrastusmahdollisuuksia

Talvella ihan kylätalon pihapiiristä löytyy jääkiekkokaukalo.

Suunnistuksen harrastajille löytyy läheltä Vihannin Linnastenkankaan kiintorastiverkosto ja hiihtäjille naapurikylässä sijaitsevat Alpuanharjun hyvät hiihtoladut. Alpuanharjulle menevän ladun / kinttupolun varrelta löytyy Vareskota, jossa voi pysähtyä makkaranpaistoon.

Kylätalossa on itsepalveluperiaatteella toimiva siirtokirjakokoelma.

Kylällä toimivia yhdistyksiä ovat Kuusiratin maa- ja kotitalousnaiset sekä Kuusiratin maamiesseura ry.

Vareskota

Vareskota sijaitsee Vihannin ja Alpuan välisessä maastossa Sinkkihiihtoladun varrella ja sinne pääsee mm. kinttupolkua pitkin Varesnevantieltä, jonka varrelta löytyy opaste.

Suur-Alpuasta kolmeksi -kyläkirja

Alpuan, Lumimetsän ja Kuusiratin kyläkirjaa on saatavana Päivi Kotilalta, puh. 050 359 4143. Kirjan hinta on 35€ ja tuotto menee kylätoiminnan hyväksi.

Kierrätysasiaa

Kuusiratin vaarallisten jätteiden vastaanottopiste on auki kerran kuukaudessa. Aukiolopäivät löytyvät jätehuollon pääsivulta: http://www.raahe.fi/jatehuolto