Lampinsaari

Lampinsaari on aktiivinen kylä Raahen kaupungissa Pohjois-Pohjanmaalla.

Lampinsaari rakennettiin toimintansa jo lopettaneen kaivoksen työntekijöille asuinalueeksi. Vieläkin Lampinsaari on mukava monimuotoinen asuinalue lähellä luontoa. Lampinsaaren asukasluku on noin 350.

Elinvoimainen kylä

Lampinsaariset ovat ylpeitä kylästään: onhan se Vihannissa kulttuurihistoriallisesti arvokas kokonaisuus, jonka suunnitteli arkkitehti Ahlqvist, mielessään englantilainen puutarhakaupunki.

Historiasta johtuen Lampinsaari on maalaiskyläksi tiivis ja asuntokanta monimuotoista; omakotitalojen lisäksi meillä on myös rivi- ja kerrostaloasuntoja. Reiluilla pihoillamme on tilaa lapsille ja vaikka puutarhalle. Pihoja reunustavat viihtyisät puistokadut katuvaloineen. Asumismukavuutta lisää myös paikallinen kaukolämpölaitos.

Kylästä löytyy lähes kaikki, mitä elämässä tarvitaan. Lampinsaaren koulussa lapsia opettaa seitsemän opettajaa - koulussa on myös erityisluokka. Muutkin palvelut löytyvät omasta kylästä; päiväkoti koululla, kerhotalo kangaspuineen, kylän kirppis, leikkipuisto, maauimala, tennis- ja muut pallokentät, jääkiekkokaukalo, valaistut ladut ja kuntopolut Hiihtomajalle.

Lampinsaaressa löytää helposti paikkansa kyläyhteisön arkipäivässä. Kylässä on totuttu sen olemassaolon alkuhetkistä lähtien ottamaan uudet asukkaat heti luontevaksi osaksi kylän elämää.

Kylässä toimivat yritykset sekä yhdistysten organisoimat kolmannen sektorin palvelut tuovat työtä ja luottamusta tulevaan.

Näkyvin osa viimeaikaisesta toiminnasta on uimalammen ympäristön kunnostus. Uimalampi on palautettu arvoiseensa kuntoon laitureineen ja uimakoppeineen. Lammen rannalle on noussut Lampinsaaren Paviljonki tilaisuuksia varten sekä vieraille 10 auto- / vaunupaikkainen leiriytymisalue.

Tiedottaminen

Ajankohtaisista asioista saa parhaiten tietoa

  • Kylän kotisivuilta
  • soittamalla Kyläkännykkään 044 202 4229
  • tarjaluoma(at)gmail.com , Lampinsaaren kyläyhdistyksen sihteeri

Kotisivu