Liikenneturvallisuus

Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuustoimijatyön internet-sivustolle!

Liikenneturvallisuustoimija tukee kuntien liikenneturvallisuustyötä ja pyrkii edistämään turvallista liikennekulttuuria sekä liikenneturvallisuuden arvostusta Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Toimintamuotoja ovat mm. erilaisten tapahtumien järjestäminen, tiedottaminen ja yhteydenpito eri toimijoiden kesken sekä käytännön tuki kuntien liikenneturvallisuustyöryhmille.

Tälle sivustolle on koottu liikenneturvallisuuteen liittyvää tietoa ja materiaalia palvelemaan sekä kuntien henkilöstöä että alueen asukkaita.

www.liikenneturvallisuus.info

Liikenneturvan Some-joulukalenteri yhdistää huvin ja hyödyn

Liikenneturva on toteuttanut yhteistyössä Suomen Somejen kanssa joulukalenterin, joka tavoittaa nuoret kiinnostavalla tavalla IRC-Galleriassa ja Riemurasiassa. Luukuista on mahdollisuus voittaa palkintoja päivittäin aina jouluaattoon asti. Samalla saa annoksen liikennetietoa mieleenpainuvalla tavalla.

Joulun odotus kiihtyy kuun vaihduttua. Liikenneturva on yhteistyössä Suomen Somejen kanssa luonut joulukalenterin, jonka luukkuja avaamalla voi yhdistää huvin ja hyödyn. Luukuista paljastuu liikenneaiheisia videoita ja kuvia, jotka palauttavat mieliin esimerkiksi liikennesääntöjä. Jokaisen luukun yhteydessä on myös kysymys, johon vastaamalla osallistuu palkintojen arvontaan vaikka joka päivä jouluaattoon asti.

Joulukalenteri-kampanja pyörii Suomen Somejen verkostoissa eli Riemurasiassa ja IRC-Galleriassa, joiden suurimman käyttäjäryhmän muodostavat nuoret ja nuoret aikuiset. Liikenneturvalle yhteistyö näiden kanavien kanssa on luontevaa.

”Nuorten aikuisten mediakäytössä korostuu verkko, joten on perusteltua olla siellä, missä kohderyhmäkin viettää aikaansa”, kiteyttää Liikenneturvan viestintäpäällikkö Kaisa Hara.

Nuoret ovat liikenneturvallisuustyön kannalta hyvin olennainen kohderyhmä, sillä joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on 15-24-vuotias. Suurin riskiryhmä ovat nuoret miehet.

“Verkostomme mahdollistaa juuri ajokortin saaneiden ja kokemattomien kuljettajien tavoittamisen. Liikenneturvan joulukalenteri tarjoaa heille jokapäiväistä liikennevalistusta hauskalla ja mielenkiintoisella tavalla. Kertaushan on opintojen äiti”, summaa asiakkuuspäällikkö Roni Alho Suomen Someista.