Härkätorin puisto

Härkätorin puistosta on vuosien saatossa kehitetty Raahelle keskuspuisto, johon kokoonnutaan viettämään vapaa-aikaa.

Kesäisin siellä järjestetään monia kulttuuritapahtumia. Kesällä 2009 Pekanpäivien katutanssit siirrettiin Pekkatorilta Härkätorin puistoon.

Talvisin puisto täyttyy lumiveistoksista. Joulukuussa puut koristellaan.

Raahen palon (v. 1810) jälkeen karjakaupalle määrättiin paikka kaupungin laitamille. Meluista karjakauppaa ei haluttu käydä kaupungin sydämessä - Pekkatorilla. Kaupungin kasvaessa ja asutuksen levittyä myös Härkätorin ympärille karjakauppa sai siirron Paavonperän mäelle, Tornitalon liepeille.

Vuorineuvos John Grundström lahjoitti Puolustaja-patsaan kaupungille vuonna 1932. Lahjakirjassa oli vaatimus, että patsas on pystytettävä Härkätorille ja että luonnontilassa ollut Härkätori tulee muuttaa puistoksi.

Härkätori muutettiin puistoksi 1930-luvulla.

Esiintymislava Purje rakennettiin vuonna 1996. Härkätori sai uuden ilmeen ja kahvilarakennus valmistui vuonna 2008. Suihkulähde paljastettiin Vappuna 2011.

Lisätietoa Härkätorin historiasta matkailuoppaiden verkkosivustolla

Laivurinkadun ja Härkätorin myyntipaikkavaraukset

  • Pekanpäivien, Torstaitorien, Joulunavausten ja Tonttujen illan varaukset Kauppakeskus Raahe puh. 040 078 3978 Juha Kärsämä

Härkätorin puiston tapahtumakäyttö

  • Härkätorin puiston tapahtumakäyttö sekä lavan ja kojujen varaukset ja avaimet Raahen kulttuuripalvelut, puh. 044 439 3332, sinikka.pollari(at)raahe.fi
  • Lisätietoja alueiden vuokrauksesta
  • Huom! Kojut eivät sovellu pakkaamattomien elintarvikkeiden pitkäkestoiseen myyntiin. Elintarvikehuoneistoissa, joissa käsitellään helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita, pintojen ja materiaalien tulee olla ehjiä ja helposti puhtaana pidettäviä. Lisätietoja terveystarkastajilta. Kojun varaaja vastaa alku- ja loppusiivouksesta.
  • Kojujen käyttö on maksutonta. Sähköstä peritään: 5 €/puoli päivää, 10 €/koko päivä.