Musiikkitiedon kurssit verkko-opintoina

Lukuvuonna 2014-2015 Opetushallituksen rahoittamasta ”eMupe – joustavia ratkaisuja musiikin perusteiden opiskeluun” – hankkeesta alkaen Raahen musiikkiopistossa on ollut mahdollisuus opiskella perustason ja opistotason musiikkitiedon kurssit verkko-opintoina. Verkko-opinnot mahdollistavat joustavan, ajankohdasta ja paikasta riippumattoman musiikin perusteiden opiskelun 16-vuotiaasta alkaen.

Verkko-opetus on ohjattua opetusta, opiskelijoilla on viikoittainen mahdollisuus viestiä ohjaavan opettajan kanssa Wilmassa, sähköpostitse tai oppimisalustalla. Opistotason musiikkitiedon kurssilla ei ole lähiopetuskertoja aloitustapaamista lukuun ottamatta. Perustason musiikkitiedon kurssilla lähiopetuskertoja on viisi.

Verkkokurssit on luotu Eliademy-oppimisalustalle, joka sisältää mm. välineitä oppimateriaalien verkkojulkaisemiseen ja hallintaan, keskustelutoimintoja sekä mahdollisuuden tehdä ja palauttaa tehtäviä sähköisesti. Musiikkitiedon verkkokurssimateriaaleja pääsevät opiskelemaan vain kurssille kutsutut ja rekisteröityneet opiskelijat. Myös Raahen musiikkiopiston ulkopuolisilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua verkko-opetukseen ryhmäkokojen salliessa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostitse raahen.musiikkiopisto[at]raahe.fi