Erityisliikunnan ryhmät

Erityisliikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joiden on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Liikuntapalveluiden järjestämä erityisliikunta on maksutonta.

Erityisryhmien liikunta tai soveltava liikunta on terveyttä tai toimintakykyä edistävää liikuntaa. Erityisliikunta on suurimmalta osin kuntoutusta tai kuntouttavaa liikuntaa. Kullakin erityisryhmällä on jokin tietty osa-alue, johon erityisliikunnalla pyritään vaikuttamaan.

Erityisryhmien liikunnan piiriin kuuluvat vammaiset, pitkäaikaissairaat, yli 65-vuotiaat sekä työkyvyttömyyseläkkeellä, kuntouttavassa työtoiminnassa tai erityisopetuksen piirissä olevat henkilöt. Koska osa iäkkäistä henkilöistä on varsin toimintakykyisiä, yli 65-vuotiaiden ryhmästä erityisryhmiin lasketaan kuuluvaksi vain toimintakyvyltään selvästi iän, vamman tai pitkäaikaissairauden takia heikentyneet henkilöt. Pelkkä ikä ei ole peruste liikunnalliselle erityispalvelulle.

Erityisliikunnan ryhmät kesällä

Erityislasten ja perheiden liikuntakerho

Kuluvan kauden viimeiset kerrat vietetään liikennepuistossa torstaina 2.6. klo 16, osoitteessa Ulkofantintie 20.

Ja 9.6. klo 16 Saloisten koulun pihalla, osoitteessa Kisatie 1.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kuntosali

Tiistaisin klo 13-14 ja torstaisin klo 10-11
Urheilutalo Raahela, Palokunnankatu 28, 92100 Raahe.
Matalan kynnyksen kuntosaliryhmä, jossa on mukana kaupungin liikunnanohjaaja opastamassa laitteiden käyttöä ja antamassa liikunta-ja terveysvinkkejä arkielämään. Ryhmä on toteutettu yhteistyössä Raahen Psyyke Ry:n, Woimalan, Raahen mielenterveyskeskuksen ja Kuntoutusyksikkö Kotirapun kanssa.

Kesällä ohjaaja ei ole paikalla 1.8.-25.8. ja viikon 30. kuntosali on suljettu. Torstain aika muuttuu syyskuussa alkamaan klo 13. 

Tuki- ja liikuntaelinsairaat

Tuolijumppa Raahelassa klo 10-10:30. (kesäkuussa 8.6.-29.6.)

Kehitysvammaiset

Maanantaisin klo 14.30-16
Urheilutalo Raahela, Palokunnankatu 28, 92100 Raahe.
Erityistä tukea tarvitsevien kuntosaliryhmä. Aikuisten ja nuorten kehitysvammaisten kuntosaliryhmä muodostuu muun muassa kuntouttavaan työtoimintaan ja erityisopetukseen kuuluvista henkilöistä. Ilmoittautuminen puhelimitse tai sähköpostilla. Ryhmä on tauolla 4.7.-22.8.2022

Keskiviikkoisin klo 12.30-13.30
Urheilutalo Raahela, Palokunnankatu 28, 92100 Raahe.
Erityistä tukea tarvitsevien liikuntaryhmä. Aikuisten kehitysvammaisten ryhmässä harjoitetaan sosiaalisia taitoja, silmä-käsi -koordinaatiota, voimailua, rentoutumista ja tasapainoa. Ryhmässä harrastetaan myös yleistä terveysliikuntaa muun muassa musiikin, taitoratojen, pelien ja kuntopiirin kautta. Ryhmä on toteutettu yhteistyössä toimintakeskus Kuutin kanssa. Kesällä liikumme ulkona mahdollisuuksien mukaan. Ryhmä on kesätauolla 30.6.-31.8.2022 välisen ajan.

 

Lisätiedot

Liikunnanohjaaja Anu Mäkinen, puh. 040 135 6751, anu.makinen [at] raahe.fi.