Erityisnuorisotyö

Apua ja tukea haastaviin sekä vähemmän haastaviin elämäntilanteisiin.

Erityisnuorisotyö on raahelaisten nuorten tarpeista lähtevää nuorisotyötä, joka kohdistuu erityistä tukea tarvitseviin nuoriin. Tarkoituksena on auttaa ja tukea nuorta haastavissa tilanteissa nuorisotyöllisin työmenetelmin sekä ohjata nuori tarvittaessa eri palvelujen piiriin. Erityisnuorisotyötä toteutetaan sekä yksilö- kuin ryhmätoimintana.

Erityisnuorisotyötä tekevä nuoriso-ohjaaja toteuttaa ehkäisevää päihdetyötä erilaisin kampanjoin sekä jalkautuvan nuorisotyön kautta. Tarkoituksena on tarjota asianmukaista ja ajantasaista tietoa nuorille, muun muassa päihteistä ja ehkäisyyn liittyvistä asioista. Tavoitteena on nostaa päihdekokeilujen aloitusikää sekä madaltaa kynnystä keskustella esimerkiksi ehkäisystä.

Erityisnuorisotyötä on myös Omin jaloin–toiminta. Omin jaloin -työmenetelmä on elämäntaitoja tukevaa palvelua, jonka tarkoituksena on lisätä nuoren itsenäistä ymmärrystä valintojensa vaikutuksesta nykyhetkeen ja tulevaisuuteen sekä kartoittaa nuoren tuen tarvetta.

Yhteistyötä tehdään laajasti eri toimijoiden kanssa, muun muassa oppilashuollon, sosiaalitoimen lastensuojelun, perusopetuksen, toisen asteen oppilaitosten ja eri hankkeiden kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Erityisnuorisotyön palvelut on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille.

Milka Perttu
Nuoriso-ohjaaja
Puh. 044 439 3353
milka.perttu [at] raahe.fi