Praati – Vardagsrummet för service

Praati är vardagsrummet för service alldeles i hjärtat av staden på adressen Kirkkokatu 43. I Praati sammanförs stadens och samarbetsaktörernas tjänster liksom olika slag av program med teman till mötesplatsen med låg tröskel i stadens mitt.

För företag och tredje sektorns aktörer erbjuder vardagsrummet Praati lokaler bland annat för verksamhet på experimentbasis eller för uppvisningar. Små- och mikroföretagare kan med hjälp av Praati ordna olika slag av pop up-verksamhet - till exempel en närdag för företagare– på stadens paradplats. Det går också bra att ordna möten i lokalerna.

För kommuninvånarna innebär Praati att staden och dess tjänster finns tillgängliga där som människorna naturligt rör sig, det vill säga i stadens centrum. Det går enkelt att titta in i Praati, till exempel i samband med uppköp på stan. Lokalerna erbjuder också möjlighettill coworking i en trivsam miljö och du är alltid välkommen till Praati till exempel för att jobba på distans eller göra hemläxorna efter skolan!

Praati – Vardagsrummet för service är öppet

 • Måndag–fredag klockan 10–17.30.

På kommande

Tid och plats enligt behov – grundläggande användning av lokalerna inom ramen för öppettiderna utan avgift

Praati erbjuder olika aktörer snabb, experimentbaserad lågtröskelverksamhet alldeles i hjärta av staden. Bokningstiden har inte bestämts på förhand utan du kan boka en lokal enligt ditt behov för några timmar, dagar eller rentav för hela veckan. Bokningen gör du på en nätblankett ellrt genom att kontakta serviceprsonalen i lobbyn direkt.

Rummen för coworking är fritt tillgängliga i den ordningsföljd som användarna kommer och det behövs ingen förhandsanmälning.

Det kostar ingenting att använda Praatis lokaler under de normala öppettiderna vardagar klockan 10–17.30. Att ordna evenemang på kvällar och veckoslut kostar och du ska komma överens om dessa evenemang med servicepersonalen i lobbyn.

Det här bjuder Praati på

 • Anpassningsbart rum för förevisning.
 • Pop-up-arbetsställe för små- och mikroföretagare
 • Konferensrum för smågrupper
 • Arbetsställen för coworking
 • Evenemang på kvällar och veckoslut enligt överenskommelse
  • Förfrågningar senast en vecka före den önskade tidpunkten.
  • Avgift (0–6 timmar) 100 € / evenemang (extra tid 20 € / påbörjad timme). Mervärdesskatt 24 procent tillkommer. Allmännyttiga föreningar får 50 procent rabatt på priserna.
  • Observera att endast kvälls- och veckoslutsevenemang är kostnadsbelagda.

Följande tilläggstjänster erbjuds

 • Gratis wifi
 • Utskrifter av enskilda kopior mot avgift.
  • Svartvita kopior 0,40 € och kopior i färg 0,50 €. Minimiantal 3 st. Endast kortbetalning.

Anmäl dig till Praati så här

Bokningarna av lokalerna i första hand med nätblankett. Vi är rättvisa gentemot olika aktörer vilket betyder att den som inte tidigare har använt sig av lokalerna har företräde om det finns bokningar för samma tidpunkter.

Anmälan till Praati -nätblankett (tillsvidare endast på finska)
Besöksadress
Kirkkokatu 43, Raahe
Närmare information
tfn 040 135 6937
kaupunkikehittaminen [at] raahe.fi
(vi betjänar på finska och engelska)
Sosiala medier

Praati på Facebook