Hiihtoladut

Raahessa on laaja latuverkosto. Keskustasta ja lähialueiden liepeillä kulkevilta laduilta pääset sujuvasti siirtymään Raahen hiihtomajan valaistuille laduille. Alpuanharjun hiihtomajalle pääset Lampinsaaren ja Vihannin suunnasta.

Raahen ja Alpuanharjun hiihtomajat ovat lähtöpisteitä useille eri mittaisille hiihtolenkeille. Kaikilla luisteluhiihtoon tarkoitetulla osuuksilla on myös sallittua ajaa Fat Bike-pyörillä. Pyöräilyllä ei saa rikkoa perinteisen hiihdon latu-uraa.

Raahen ladut ja latukartat

HUOM. Osa latukartoista puuttuu. Sähköiset latukartat eivät pidä paikkaansa kaikilta osin. Uudistustyö on käynnissä ja ajantasaisia karttoja julkaistaan mahdollisimman pian.

Raahen latukartat ovat nähtävissä sähköisesti. Raahen saariston taskukokoisia latukarttoja laitetaan jakeluun liikuntapaikoille ja infopisteisiin.

Jääladut

Jääladut ajetaan talvisin kun jäätilanne sen sallii. Lähtöpisteitä jääladuille on useita, jotka löytyvät latukartasta. Latureittien lisäksi karttaan on merkitty saarien palvelupisteet, vaarapaikat (jätevedenpuhdistamon purkuputken suun alue) ja karikot koordinaatteineen. Jääladuilla hiihdät aina omalla vastuulla.
Latukartta (pdf)

Haapajoen latu 1,1 km

Latu kulkee Haantien pohjoispuolella. Ladulla on valaistus, ja latu on vaikeusasteeltaan helppo. Lähtöpaikka osoitteessa Haantie 75 (Haapajoen koulu).
Latukartta (pdf)

Sauvonmäen latu 9 km

Latu sijaitsee Vihannin taajaman läheisyydessä. Lähtöpaikkoina ovat Ukonkantin parkkialue, Eteläntien ja Pyhäjoentien risteys sekä Utusentiellä oleva parkkialue. Ladun mitta on noin 9 km lähtöpaikasta riippuen. Latu kulkee vaihtelevassa maastossa. Valaistus on suurimmassa osassa latua, ainoastaan Kirkkojärveltä Pyhäjoentielle menevällä ladulla ei ole valaistusta.
Latukartta (pdf)

Vihannin urheilukenttä - Alpuanharju 11,8 km

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa Vihannista Alpuanharjun hiihtomajalle. Latu yhdistyy ennen hiihtomajaa Alpuanharju-Lampinsaari latuun. Ladulla ei ole valaistusta. Lähtöpaikkoina toimivat Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107) sekä urheilukenttä (Urheilukentäntie 1).
Latukartta (pdf)

Alpuanharju - Lampinsaari 5,4 km

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa Alpuanharjun hiihtomajalta Lampinsaaren koululle. Ladulla ei ole valaistusta. Lähtöpaikkoina toimivat Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107) sekä Lampinsaaren koulu (Kaivoskatu 9).
Latukartta (pdf)

Rinti-latu 2 km

Latu kulkee SEO-huoltoaseman ja Vihannin urheilukentän välisessä maastossa. Ladulla ei ole valaistusta. Latu liittyy Urheilukenttä-Alpuanharju latuun. Lähtöpaikkana toimii Vihannin urheilukenttä (Urheilukentäntie 1).

Ylipään latu 1,1 km

Latu kulkee välillä Kalliontie-Kastellintie. Ladulla on yksi isompi nousu, muuten vaikeusaste on helppo. Ladulla on valaistus. Lähtöpaikka osoitteessa Kastellintie 1152. Ladun vieressä, Kalliontien puoleisessa päässä, on valaistu mäenlaskupaikka.
Latukartta (pdf)

Hummastinvaaran latu

Latu kulkee Raahen itäpuolella Hummastinvaaran alueella vaihtelevassamaastossa. Reitillä on ainoastaan perinteisen hiihtotavan latu. Latua ei ole valaistu. Lähtöpaikka osoitteessa Harakkamäentie 12. Ladulle voi myös siirtyä Olkijoen levähdyspaikalta, valtatie 8:n varrelta.

Raahen latukartat
Laita rasti kohtaan Ulkoilu ja liikunta, jolloin reitit ilmestyvät karttaan.
Koirahiihtovuorot talvisin tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina klo 20-21.Koiran kanssa tai koiravaljakolla voi kulkea laduilla ainoastaan kyseisinä aikoina ja seuraavilla latuosuuksilla: Raahen hiihtomajan lenkit, Vihanti-Alpuanharju-Lampinsaari.