Hiihtoladut

Raahessa on laaja latuverkosto. Keskustasta ja lähialueiden liepeillä kulkevilta puistoladuilta pääset sujuvasti siirtymään Raahen hiihtomajan valaistuille laduille. Alpuanharjun hiihtomajalle pääset Lampinsaaren ja Vihannin suunnasta.

Raahen ja Alpuanharjun hiihtomajat ovat lähtöpisteitä useille eri mittaisille hiihtolenkeille. Kaikilla luisteluhiihtoon tarkoitetulla osuuksilla on myös sallittua ajaa Fat Bike-pyörillä. Pyöräilyllä ei saa rikkoa perinteisen hiihdon latu-uraa.

Raahen latukartat

Raahen latukartat ovat nähtävissä sähköisesti. Raahen saariston taskukokoisia latukarttoja laitetaan jakeluun liikuntapaikoille ja infopisteisiin. Latureittien lisäksi karttaan on merkitty saarien palvelupisteet, vaarapaikat (jätevedenpuhdistamon purkuputken suun alue) ja karikot koordinaatteineen.

Latukarttojen ulkopuoliset ladut

Sauvonmäen latu 10 km

Latu sijaitsee Vihannin kuntakeskuksen läheisyydessä. Lähtöpaikkoina ovat Ukonkantin parkkialue, Eteläntien ja Pyhäjoentien risteys sekä Utusentiellä oleva parkkialue. Ladun mitta on noin 10 km lähtöpaikasta riippuen. Latu kulkee vaihtelevassa maastossa. Valaistus on suurimmassa osassa latua, ainoastaan Kirkkojärveltä kouluille menevällä ladulla ei ole valaistusta.

Vihannin urheilukenttä - Alpuanharju 12 km

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa kuntakeskuksesta Alpuanharjun hiihtomajalle. Latu yhdistyy ennen hiihtomajaa Alpuanharju-Lampinsaari valaistuun latuun. Muuten ladulla ei ole valaistusta. Lähtöpaikkoina toimivat Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107) sekä urheilukenttä (Urheilukentäntie 1). 

Alpuanharju - Lampinsaari 5 km

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa Alpuanharjun hiihtomajalta Lampinsaaren koululle. Ladulla ei ole valaistusta. Lähtöpaikkoina toimivat Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107) sekä Lampinsaaren koulu (Kaivoskatu 9).

Rinti-latu 2 km

Latu kulkee SEO-huoltoaseman ja Vihannin urheilukentän välisessä maastossa. Ladulla ei ole valaistusta. Latu liittyy Urheilukenttä-Alpuanharju latuun. Lähtöpaikkana toimii Vihannin urheilukenttä (Urheilukentäntie 1).

Ylipään ladut

Ladut kulkevat pääasiassa Ylipään ja Koskenkorvanperän välisessä maastossa. Laduilla valittavissa paljon eri mittaisia lenkkejä. Osa ladusta on valaistu. Lähtöpaikka osoitteessa Kastellintie 1152.

Hummastinvaaran latu

Latu kulkee Raahen itäpuolella Hummastinvaaran alueella vaihtelevassamaastossa. Reitillä on ainoastaan perinteisen hiihtotavan latu. Latua ei ole valaistu. Lähtöpaikka osoitteessa Harakkamäentie 12. Ladulle voi myös siirtyä Olkijoen levähdyspaikalta, valtatie 8:n varrelta.

Raahen latukartat
Laita rasti kohtaan Ulkoilu ja liikunta, jolloin reitit ilmestyvät karttaan.
Koirahiihtovuorot talvisin tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina klo 20-21.Koiran kanssa tai koiravaljakolla voi kulkea laduilla ainoastaan kyseisinä aikoina ja seuraavilla latuosuuksilla: Raahen hiihtomajan lenkit, Vihanti-Alpuanharju-Lampinsaari.