Työkokeilu

Työkokeilun avulla pääset tutustumaan eri ammatteihin ja solmimaan uusia, työnhaussa tarvittavia kontakteja. Raahen kaupunki tukee työkokeilua tarjoamalla monipuolisia työkokeilupaikkoja.

Työkokeilu on työpaikalla tapahtuvaa työskentelyä, jonka kesto on 1-6 kuukautta. Työaika on pääsääntöisesti kuusi tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa. Työkokeilusta ei makseta palkkaa, vaan työllisyysetuutta. Työllisyysetuus on yleensä työmarkkinatuki. Lisätietoa työkokeilusta löydät  Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston Työkokeilun käytännöt ja säännökset-sivulta. Muistathan aina varmistaa TE-toimistosta oikeutesi työkokeiluun.

Jos sinulla ei ole vielä ammatillista koulutusta, työkokeilun ensisijainen tavoite on sopivan koulutusvaihtoehdon löytyminen. Työkokeilusta voi olla myös hyötyä koulutukseen hakeutuessa. Työkokeilusta saatu työkokemus on arvokasta varsinkin silloin, kun sitä ei ole ehtinyt kertyä. Työkokeilua ei voi kuitenkaan hyödyntää työkokemuksen hankkimiseen vastavalmistuneille heidän omalla alallaan.

Raahessa on oma toimintamalli kaikille ilman opiskelu- tai työpaikkaa oleville työttömille työnhakijoille. Kaupunki sekä Raahen alueen yritykset ja yhdistykset tukevat työkokeiluja tarjoamalla monipuolisia työkokeilupaikkoja.

Työkokeilu sosiaalisessa mediassa

Sisäänkäynti aktivointikeskukseen.
Nuorten työttömien aktivointi sijaitsee osoitteessa Fellmanin puistokatu 3, Raahe. Kuva: Raahen kaupunki.
Työhönvalmentaja
Leila Riihijärvi
Puh. 040 135 6795
leila.riihijarvi [at] raahe.fi