Työkokeilu

Raahessa on oma toimintamalli kaikille ilman opiskelu- tai työpaikkaa oleville työttömille työnhakijoille. Kaupunkimme tukee työtöntä tarjoamalla monipuolisia työkokeilupaikkoja. Myös alueemme yritykset sekä yhdistykset ovat lähteneet mukaan tukemaan työkokeilumahdollisuutta.

Työkokeilun avulla pääsee tutustumaan  eri ammattialoihin ja solmimaan uusia työnhaussa tarvittavia työnantajakontakteja. Työkokeilusta saatu työkokemus on arvokasta varsinkin silloin, kun sitä ei ole vielä ehtinyt kertyä. Työkokeilua ei voi kuitenkaan hyödyntää vastavalmistuneille heidän omalla alallaan työkokemuksen hankkimiseen.

Jos sinulla ei ole vielä ammatillista koulutusta, on työkokeilun ensisijainen tavoite sopivan koulutusvaihtoehdon löytyminen. Työkokeilusta voi olla myös hyötyä koulutukseen hakeutuessa.

Työkokeilu on TE-toimiston palvelu työttömille työnhakijoille. Varmista aina ennen työkokeilupaikan hakemista TE-toimistosta oikeutesi työkokeiluun.

Työkokeilun kesto on 1–6 kuukautta ja työaika pääsääntöisesti 6 tuntia viitenä päivänä viikossa.

Työkokeilusta ei makseta palkkaa, mutta koska olet TE-toimiston asiakas, tulet saamaan työllisyysetuuden, joka yleensä on työmarkkinatuki.

HUOMIO!

Suomen hallitus linjasi maanantaina 16.3.2020 lisätoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Suomi on poikkeustilassa, ja tilanne vaikuttaa Raahen kaupungin  työllisyyspalveluiden toimintaan ja palveluihin. Näin ollen kaupungin tarjoamat työkokeilupaikat ovat väliaikaisesti tauolla.

 

Yritysten ja yhdistysten tarjoamat työkokeilupaikat

Raahen kaupungin tarjoamat työkokeilupaikat

Sisäänkäynti aktivointikeskukseen.
Nuorten työttömien aktivointi sijaitsee osoitteessa Fellmanin puistokatu 3, Raahe. Kuva: Raahen kaupunki.

Lisätietoja työkokeiluun liittyvistä asioista saat
TE-toimistosta, puh. 029 5025 500

Työhönvalmentaja
Leila Riihijärvi
Puh. 040 135 6795
leila.riihijarvi [at] raahe.fi

Yhteydenottolomake