Onnenpekka -kampanja

Onnenpekkoja olemme me, raahelaiset! Mikä tekee meidän kaupungistamme sen kaikista rakkaimman?

Raahelaisuuden ydin

Pekkatorilla Pehr Brahen ylvään olemuksen tarkasteltavana ja historiaa huokuvien rakennusten piirittämänä raahelainen onnenpekka tanssii kesäisin Pekanpäivillä. Raahelaisittain Pekka on kaupungin perustaja, 370 vuoden jälkeenkin meille läsnä oleva voimahahmo. Torilta pari korttelia etelään on kaupungin keskusta, jossa onnenpekka viihtyy konserteissa ja näyttelyissä, shoppailee putiikeissa, piipahtaa kahvilla tai syö hyvin ravintoloissa. Onnenpekan ottaessa muutaman askeleen torilta länteen, kurkkii tien päässä meri ja Pakkahuoneen museo, jossa miehiä värvättiin laivoihin. Auringon laskiessa lämpimänä kesäiltana ilmassa leijuu lempeää taikaa.

Aurinko laskemassa Museonrannassa. Kuva: Henri Ylikulju.
Kesäillan tunnelma on lumoava. Kuva: Henri Ylikulju.

Raahe on meri. Raahe on uusi ja vanha. Raahe on rakkaus.

Mikä on Sinun suhteesi rakkaaseen kotikaupunkiin? Oletko tullista tullut vai paljasjalkainen onnenpekka? Miksi Raahe on paras koti? Kerro se meille kuvana, videonpätkänä, lyhyenä tarinana tai vaikka runona. Jaamme kokemuksia kaikkien yhteiseksi iloksi Facebookissa ja nettisivuillamme Tarinoita meistä -osassa. Voit myös julistaa raahelaisuuden onnenlähteesi tai -paikkasi Instagramissa tunnuksin #onnenpekka #raahe #visitraahe.

Onnenpekka -raatimme valitsee ja palkitsee sykähdyttävimmän, erottuvimman ja vetovoimaisimman kaikista 31.5. mennessä osallistuneista kokemuksista tyylilajista riippumatta. Voit lähettää aineistosi sähköpostitse osoitteeseen aira.meriruoko [at] raahe.fi. Voit käyttää omaa nimeäsi tai nimimerkkiä, mutta muistathan jättää yhteystietosi. Pidätämme oikeuden aineiston muokkaamiseen ja osan julkaisematta jättämiseen.

Tunnelmat ovat korkealla! Tuskin maltamme odottaa, että pääsemme tutustumaan asukkaiden syvimpiin mietteisiin rakkaasta kaupungistamme.

Raahelaisuuden helmiä punnitsevat antaumuksella ja asiaan kuuluvalla lämpöisellä vakavuudella:

  • kaupunginjohtaja Ari Nurkkala, onnenpekka vuodesta 2017
  • asukasmarkkinointisihteeri Aira Meriruoko, onnenpekka vuodesta 2005
  • viestintäpäällikkö Leena Törmälä, onnenpekka syntyjään

 

Testaa onko Raahe Sinulle se Oikea!

Perhe merellä. Kuva: Tiina Lämsä.

1376 henkilöä testasi kampanjan aikana, kuinka raahelainen sydämeltään onkaan! Kiitos kaikille osallistuneille.

Raahelainen onnenpekka logo.