Saloisten päiväkoti

Saloisten päiväkoti sijaitsee Raahessa keskellä Saloisten kylää luonnon ja metsän keskellä. Päiväkodin sijainti antaa mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, sen tutkimiseen ja elämykselliseen oppimiseen. Päiväkodissamme toimii neljä ryhmää.

Päiväkotimme tarjoaa lapselle turvallista hoitoa, kasvatusta ja opetusta. Yhdessä vanhempien kanssa tuemme lapsen yksilöllistä kehitystä. Aikuiset suunnittelevat toimintaa lasten ideoiden ja kiinnostuksen kohteiden pohjalta. Harjoittelemme lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen kannalta tärkeitä asioita leikkien ja yhdessä opetellen sekä erilaisten kokemusten ja elämysten kautta. Tavoitteena on, että lapsi innostuu tutkimaan ja harjoittelemaan uusia asioita. Ryhmässä toimiessaan lapsi oppii olemaan omatoiminen ja ottamaan toiset huomioon. Leikin ja touhujen lomassa aikuisten syli on aina avoinna. Siinä on lapsen turvallista jutella omista asioistaan ja huolenaiheistaan.

Päiväkodin melkein koko henkilökunta on käynyt Suomen Latu ry:n Metsämörriohjaajan peruskurssin. Toteutamme Metsämörrikoulua jokapäiväisessä arkitoiminnassamme mahdollisuuksien mukaan. Metsämörritoiminnassa lapset kiintyvät luontoon leikin, laulun ja tutkimisen kautta. Metsämörri on metsässä asuva satuhahmo, joka voi puhua eläinten kanssa ja näin kertoa lapsille kaikesta metsässä tapahtuvasta. Metsämörritoiminnassa retkeillään lähiluontoon säännöllisesti säällä kuin säällä. Kiintyessään omaan lähiympäristöönsä lapsi haluaa suojella luontoa aikuisenakin.

Saloisten päiväkodin kotisivutpdf, 1149 kb

Päiväkodin Peda.net-sivut

Saloisten päiväkoti

Oravanpolku 2
92160 Saloinen

avoinna:
ma – pe klo 6.30 – 16.30

Päiväkodinjohtaja
Eija Saarela
puh. 040 830 3168
eija.saarela(at)raahe.fi

Varajohtaja
Ulla Pikkarainen
puh. 040 135 6744
ulla.pikkarainen(at)raahe.fi

Päiväkotiryhmät

Tiitiäiset, 1 – 3-v.
puh. 040 135 6744
tiitiaiset(at)raahe.fi

Pööpötit, 3 – 5-v.
puh. 040 135 6745
poopotit(at)raahe.fi

Naavaset, 5-6-v., esiopetus ja päivähoito
puh. 040 135 6747
naavaset(at)raahe.fi

Metsäläiset, puolipäiväinen esiopetusryhmä
puh. 040 135 6748
metsalaiset(at)raahe.fi