Koronatuki yrityksille

Koronapandemialla on rajut vaikutukset yritysten toimintaan. Raahen kaupunki tukee paikallisia yrityksiä yhdessä muiden alueen yrityselämän toimijoiden kanssa kriisin yli selviämisessä ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämisessä.

Tukitoimet yrityksille

Koronakriisissä yhdenkään yrityksen ei haluta jäävän yksin. Raahessa tukiverkosto on kunnossa ja yhteistyö toimijoiden kesken sujuu erinomaisesti. Yritysten tukena kaupungilla on teollisuusasiamies ja kaikissa yrittämiseen liittyvissä asioissa palvelee Raahen seudun kehitys, joka tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa, auttaa käytännön asioiden järjestämisessä ja välittää ajankohtaista tietoa. Palvelut ovat yrityksille ilmaisia.

Raahen kaupunki

Kaupunginhallitus päätti jo epidemian varhaisessa vaiheessa tukea alueen yrityksiä alentamalla toimitilojensa vuokria kriisistä kärsineiden toimijoiden osalta ja kehottamalla kaikkia kaupungin yksiköitä aikaistamaan hankintoja mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi kaupunginhallitus myönsi 500 000 euroa mikroyrittäjien tukemiseen kriisilainan avulla.

Jokainen yritys ja työpaikka on erittäin tärkeä Raahen kaupungin ja koko alueen menestymisen kannalta ja niiden säilyttämiseksi tehtävä työ on kaikkien, niin kaupungin kuin kuntalaistenkin yhteinen tehtävä.

Valtion yksinyrittäjille osoittama 2000 euron avustus oli haettavissa 30.9. saakka ja sitä sai 130 raahelaista yrittäjää. Tuen jakaminen saatiin Raahessa nopeasti käyntiin ja hakemusten käsittely sujuu ripeästi. Mikroyrittäjän kriisilaina on haettavissa toistaiseksi ja lisätietoja siitä antaa teollisuusasiamies. Kaikkien muiden tukien osalta lisätietoja ja apua hakemiseen saa Raahen seudun kehityksestä.

Mikroyrittäjän kriisilainan hakeminen
KoronaINFO

Raahen seudun kehitys

Yhteyttä asiantuntijoihin voi ja kannattaa ottaa niin pienissä kuin suurissa asioissa. Kunkin asiakkaan kanssa sovitaan hänelle mukavin tapa henkilökohtaiselle neuvonnalle. Palvelut toimivat pandemian aikana pääosin etänä, mutta nyt myös yrityksissä vierailu on mahdollista. Asiakkaan ei tarvitse ennakkoon valmistautua yhteydenottoon, tai esimerkiksi tietää mitä koronatukea on hakemassa, vaan asiat selviävät keskustelun kuluessa. Kriisinkin aikana perustetaan uusia yrityksiä, tehdään investointeja ja suunnitellaan kansainvälistymistä, ja yrityksiä tuetaan edelleen myös näissä asioissa.

Paikallisten palveluiden tukemiseksi Raahen seudun kehitys perusti Raaseli-verkkokaupan, jossa seudun yritykset voivat myydä tuote- ja palvelulahjakortteja. Lisäksi kaikki Raahen seudulla valmiiksi toimivat verkkokaupat, kotiinkuljetus- ja noutopalveluita sekä asiakkaan kotona suoritettavia palveluita tarjoavat yritykset saavat mainostaa Raaselissa ilmaiseksi.

Raahen seudun kehityksen verkkosivujen uutishuoneeseen kerätään kaikki tuoreimmat alueen yrityselämää koskevat uutiset ja uutiskirjeen tilaamalla ne saa sähköpostiinsa viikoittain. Etusivun uutishuone, tapahtumakalenteri, tontti- ja toimitilapörssi sekä työpaikkapörssi ovat avoimia myös alueen yrityksille ja muille yrityselämän toimijoille eikä ilmoituksen jättäminen maksa mitään.

Korona-rahoituksen hakeminen
Palvelumme
Uutishuone
Raaseli-verkkokauppa

Muut toimijat

Raahessa on paljon aktiivisia tukijoita yrityksille ja näiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä myös koronakriisin aikana. Raahen Yrittäjät tarjoaa vertaistukea paikallisille yrittäjille ja on kerännyt listan tukihenkilöistä. Raahen Nuorkauppakamari on perustanut avoimen Facebook-sivun ”Tue paikallista yrittäjää - Raahe”, jossa yritykset voivat mainostaa palveluitaan.

Suomen Yrittäjät ylläpitää Kaikki koronasta yrittäjälle -sivustoa, jonne kerätään kaikki ohjeet ja tiedot yritysten tukemiseksi tehdyistä väliaikaisista muutoksista. Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla on päivittyvä lista Usein kysytyistä kysymyksistä muun muassa yritysrahoituksesta, työelämästä ja yrittäjien väliaikaisesta oikeudesta työttömyysturvaan.

Koronakriisi muuttaa yhteiskuntaa

Kriisin myötä syntyy myös uusia mahdollisuuksia. Verkkoyhteyden kautta hoidettava liiketoiminta ja etätyön tekeminen lisääntyvät sekä huolto- ja toimitusvarmuus korostuvat entisestään. Nämä kaikki ovat eduksi myös Raahen kaupungille. Kuituyhteyksien rakentaminen on parhaillaan käynnissä ja idyllisen merikaupungin houkuttelevuus kasvaa sekä asumisen että uusien yritysten sijoittumisen kannalta. Ympäristön turvallisuus ja puhtaus, hyvät palvelut ja liikenneyhteydet sekä erinomainen tonttivaranto ovat suuria etuja Raahelle.

Mikroyrittäjän kriisilaina
Raahen kaupunki

teollisuusasiamies
Harri Tuomikoski
puh. 040 135 6811
harri.tuomikoski [at] raahe.fi
Yritysneuvonta ja kriisirahoitus
Raahen seudun kehitys

yrityskehityspäällikkö
Jussi Kemilä
puh. 040 830 3018
jussi.kemila [at] raahe.fi
yrityskehityspäällikkö
Riitta Palosaari
puh. 040 830 3198
riitta.palosaari [at] raahe.fi
Vertaistuki ja neuvonta
Raahen Yrittäjät

puheenjohtaja
Kirsi Ylisirniö
puh. 0440 336 687
kirsi.ylisirnio [at] arlia.fi