Kakor

Vi använder kakor för att analysera användarvolymer och stödja funktioner för sociala medier.

En kaka är en liten textfil som lagras på den terminalutrustning som du använder. När du navigerar på webbplatsen sparar kakan information och gör det möjligt för sidan att fungera som den ska. Kakan skadar inte terminalutrustningen eller filerna. Vi sparar kakinformationen i 30 dagar.

Statistiska kakor för användaruppföljning

På webbplatsen Raahe.fi används kakor för Google Analytics-användaruppföljning. Via användaruppföljning får vi till exempel reda på hur användaren hittar till webbplatsen och vilka är våra mest lästa sidor. Med hjälp av statistisk information kan vi utveckla innehållet och användarupplevelsen. Analysuppgifterna används och lagras så att det inte går att identifiera enskilda användare.

Vi använder oss tillfälligt av två versioner av Google Analytics-programmet, varav den äldre versionen kan föra över personuppgifter (IP-adresser) utanför EU-gränserna. Vi slutar använda den gamla versionen under år 2023. Med den nyare Google Analytics-versionen är det möjligt att anonymisera IP-adresser som standard.

Sociala insticksprogram för sociala medier

På vissa webbplatser använder vi sociala insticksprogram. Med dessa kan webbplatsen visa innehåll i sociala medier och dela dem. De sociala insticksprogrammen på webbplatsen kan ställa in kakor på din enhet från sina egna tjänster.

Du kan ändra inställningarna för kakorna när som helst

Du kan redigera dina inställningar för kakor via länken Inställningar för kakor. Om du inte gör något val fungerar webbplatsen endast med nödvändiga kakor.