Tomtutbud

Brahestad är beredd på en kraftigt växande industri och antalet lediga tomter är nu rekordstort. Staden har ett idealiskt logistiskt läge, eftersom produkter kan exporteras ut i världen via alla rutter: flygplatsen ligger en timmes resväg från oss, vår hamn är en av Finlands livligaste, järnvägsanslutningen och riksväg 8 ligger alldeles intill.

Reservation av tomter

Alla industritomter kan antingen hyras eller köpas. I Tonttipörssi ser man var tomterna finns och vad de kostar. Stadens chef för företagstjänster ger gärna mer information om lediga tomter och andra etableringsmöjligheter i regionen. Med chefens hjälp är det också enkelt att bilda nätverk med andra företag inom industribranschen. Även Raahe Region Development hjälper givetvis till vid uppbyggnad av samarbets- och partnerskapsmodeller, kartläggning av finansieringsalternativ och utveckling av affärsverksamheten.

Industriområdet Tokola har ett fantastiskt läge

På industriområdet Tokola, som precis håller på att färdigställas direkt vid hamnen, finns 36 tomter. De flesta av dem ägs av staden, en del av privatpersoner. I förhållande till det utmärkta läget och standarden i andra områden är även priset rimligt.

Gott om utrymme i Kaupunginmetsä längs riksväg 8

Ett annat område, där det fortfarande finns många tomter tillgängliga, ligger i Kaupunginmetsä. Området kallas även för Kiilu industriområde. Där finns sammanlagt cirka 30 tomter som även kan sammanslås enligt företagets behov.

Ilmakuva Tokolan alueelta terästehtaan ja sataman  läheisyydestä.
Tokolasta on lyhyt matka maailmalle meriteitse. Kuva: Raahen kaupunki.
Brahestad
Tomtingenjör Juhani Leinonen
Tfn 040 830 3194
juhani.leinonen [at] raahe.fi
Brahestad
Chef för företagstjänster
Harri Tuomikoski
Tfn 040 135 6811
harri.tuomikoski [at] raahe.fi
Brahestad
Stadsgeodet Mikko Moilanen
Tfn 040 135 6952
mikko.moilanen [at] raahe.fi