Bekanta dig med Brahestad

Brahestad är en stålsatt skatt bland städerna vid kusten: uthållig, driftig och full av berättelser. Våra invånare är outtröttliga arbetare, godhjärtade vårdare, rejäla köpmän och mycket mer – sannerligen våra skatter.

Utsikt över Pekkator från fönstret på Langs Handelshall.
Pekkatori en solig sommardag. Bild: Henri Ylikulju.

Det är lätt att falla för Brahestad

Vi arbetar för att vår gemensamma Brahestad, som vi kallar staden i vår strategi, även i fortsättningen ska vara en trygg och trivsam plats att bo, vistas och leva i. Den mångsidiga naturen och historiefyllda omgivningen ger utomordentliga förutsättningar för detta. Barn och unga får växa upp i lugn och ro, tillskansa sig kunskaper i hälsosamma skolor och utöva mångsidiga hobbyer i sin egen stad.

Vi har ingen rusningstrafik eller parkeringsavgifter. Tjänsterna i centrum är belägna inom promenadavstånd från varandra, vilket gör det enkelt och smidigt att uträtta ärenden. Vi kan lova att du får mer tid över till att leva! I vår stad finns det rikligt med saker att göra för såväl idrottsfanatiker som kulturintresserade, drömmare och hantverkare.

Du kan även bekanta dig med Brahestad med hjälp av en digital ljudguide. Appen Glopas finns tillgänglig i mobilapplikationsbutiker för gratis nedladdning till Android- och iOS-enheter. I guidningen kan du välja mellan språken finska och engelska, och om du har platsdata aktiverat på din enhet, startar guidningen automatiskt när du närmar dig objektet.

På den här webbplatsen:

På andra ställen på internet: