Hitta ett eget hem

Få städer kan skryta med så mångsidiga boendemöjligheter som Brahestad. Oavsett om dina drömmars hem så är ett hus, en lägenhet, ett krypin, en lya eller en bondgård, så hittar du den hos oss.

En ritning av hammare och spik.

Att bygga eget

I Brahestad finns många fina tomter till buds och du kan läsa mer om dem i Tomtbörsen. Tillstånd ansöker du om i huvudsak via tjänsten Lupapiste.fi. Tekniska centralen sköter tomt- och byggärendena så att du får dina drömmars hem. När du använder lokala byggföretag skapar du tillväxt för hela området.
 

Tomter
Juhani Leinonen
tfn 040 830 3194
juhani.leinonen [at] raahe.fi
 

Byggande
Juha Arola
tfn 040 130 3816
juha.arola [at] raahe.fi

En ritning av hemnycklar.

Köp

Inte riktigt din grej att bygga eget? Oroa dig inte, i Brahestad finns även färdiga hus för många olika smaker och dessutom är också prisnivån rimlig. Du hittar hemmet du söker via våra lokala fastighetsmäklare och via nationella söksidor.
 

Habita, Raahe
Kodinaika
Kiinteistökanava
OP Koti, Raahe

Etuovi.com, Raahe
 

En ritning av sedlar.

Hyr

Vi har hyresbostäder av hög kvalitet till många olika ändamål. Nöjdheten bland hyresgästerna hos det stadsägda fastighetsbolaget Kiinteistö Oy Kummatti och bostadsstiftelsen Raahen Seudun Asuntosäätiö är bevisat hög och det går även att få tag på möblerade bostäder.
 

Bostadsstiftelsen Raahen seudun asuntosäätiö
Fastighetsbolaget Kiinteistö Oy Kummatti
Fastighetsbolaget Kiinteistö Oy Vihannin Kantti

Hyresannonser av privata hyresvärdar kan du se på Vuokraovi.com och på Tori.fi.
 

Boendealternativ

I Brahestad kan du bo i en modern höghuslägenhet eller ett överdådigt egnahemshus vid havet, i en hundraårig värdefastighet mitt i staden, i den trivsamma tätorten eller i en förmånlig hyreslägenhet på några minuters cykelavstånd från alla tjänster. Om du trivs bättre i lugn och ro, hittar du det lugnet endast en kort biltur bort i Brahestads byar, alla med en egen karaktär.

En stad som utvecklas

Vår effektiva och sylvassa planläggningsavdelning jobbar stenhårt för att tomtutbudet i vår stad ska leva upp till efterfrågan. Naturligtvis är boende vid havet eftersökt och det utlovas också under de kommande åren. Några tomter med egen strand kommer det dock inte finnas, eftersom vi vill behålla strandområdena till alla stadsbors glädje och för deras rekreation.

Torn hus med utsikt över havet.
Höghus sett från havet. Bild: Leena Harju.