Nya invånare

Vad är Brahestad? Det är en liten och pulserande stad i havets och naturens sköte. Till detta hör en stark och lång historia inom seglingseran och en modern nutid, havsstranden mitt i staden, en arbetsfylld vardag och mångsidiga hobbyer för familjen – och havsvinden virvlar kring allt. Du är varmt välkommen att bli en del av det pulserande livet i Brahestad!

Flera personer på segelskepp.
Välkommen ombord på segelfartyget på evenemanget Pooki Flakkaa. Bild: Joonas Pesiö.

Bäst för oss, charmigt för besökare, bra för alla

Vi vill hjälpa också dig att känna att Brahestad är din trygga hamn. Denna webbplats innehåller omfattande information för nya invånare om Brahestad, en liten, perfekt stad.

Flytta till Brahestad

Att byta hem är ofta förknippat med stora känslor. Du måste komma ihåg att göra flyttanmälan, sluta el- och internetavtal, kanske se till att ordna daghems- och skolplatser och ta reda på en massa andra olika saker. På internet finns en uppsjö av checklistor för den som ska flytta, till exempel på InfoFinlands webbplats på 12 olika språk. Hjälp med alla dessa arrangemang kan man vid behov få av sekreteraren för invånarmarknadsföring.

På internet finns mer information också för internationella flyttare

I InfoFinland finns rikligt med information om vilka saker man bör uppmärksamma särskilt vid flytt hit från ett annat land. För att göra det enkelt att hitta de offentliga tjänsterna, upprätthåller Befolkningsregistercentralen tjänsten Medborgarrådgivning. Suomi.fi är också en bra informationskälla, som på bred basis täcker alla livets delområden.