Uudet asukkaat

Mikä on Raahe? Se on pieni ja kodikas kaupunki meren ja luonnon syleilyssä. Siihen kuuluu vahva ja pitkä purjeaikakauden historia ja moderni nykypäivä, merenranta kaupungin keskustassa, työteliäs arki ja perheen monipuoliset harrastukset – ja kaiken läpi puhaltava merituuli. Olet lämpimästi tervetullut osaksi meitä!

Ihmisiä tutustumassa purjelaivaan Museonrannassa.
Tervetuloa purjelaivan kyytiin Pooki Flakkaa -tapahtumassa. Kuva: Joonas Pesiö.

Raahessa me pidämme huolta toisistamme

Haluamme auttaa myös sinua tuntemaan Raahen turvasatamaksesi. Olit sitten väliaikaisesti ankkurissa tai jäämässä kodiksi, ota rohkeasti yhteyttä niin saattelemme sinut palveluiden äärelle ja tiedon lähteille etänä tai kädestä pitäen, toiveidesi mukaan.

Asukasmarkkinointisihteeri
Aira Meriruoko
puh. 040 135 7027
aira.meriruoko [at] raahe.fi

Muuttaminen Raaheen

Kodin vaihtamiseen liittyy usein suuria tunteita. Samalla pitäisi muistaa tehdä muuttoilmoitus, sähkö- ja nettisopimukset, kenties huolehdittava päiväkoti- ja koulupaikoista ja otettava selvää muista monenlaisista asioista. Muuttajan muistilistoja löytyy runsaasti verkosta, esimerkiksi Infopankin sivuilta 12 eri kielellä. Apua järjestelyihin saa tarvittaessa asukasmarkkinointisihteeriltä.

Lisätietoa verkosta myös kansainvälisille muuttajille

Infopankissa on laajasti tietoa, mitä asioita on otettava huomioon etenkin muutettaessa ulkomailta. Julkisten palveluiden löytämiseksi Väestörekisterikeskus ylläpitää Kansalaisneuvonta-palvelua. Hyvä tietolähde on myös Suomi.fi, joka kattaa laajasti kaikki elämisen osa-alueet.

Etäneuvontaa 15 eri kielellä tarjoaa valtakunnallinen Info-Lango. Opastusta saa Suomessa asumiseen, työelämään, koulutukseen, vapaa-ajanviettoon sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on kaikille maahanmuuttajille avoin ja maksuton.