Uudet asukkaat

Mikä on Raahe? Se on pieni ja kodikas kaupunki meren ja luonnon syleilyssä. Siihen kuuluu vahva ja pitkä purjeaikakauden historia ja moderni nykypäivä, merenranta kaupungin keskustassa, työteliäs arki ja perheen monipuoliset harrastukset – ja kaiken läpi puhaltava merituuli. Olet lämpimästi tervetullut osaksi meitä!

Veneilyä Pakkahuoneen museon edustalla.
Muutto Raaheen on sijoitus leppoisaan ja laadukkaaseen arkeen: kompaktissa kaupungissa elämälle ja harrastuksille jää enemmän aikaa! Kuva: Tanja Marjala.

Raahessa me pidämme huolta toisistamme

Haluamme auttaa myös sinua tuntemaan Raahen turvasatamaksesi. Olit sitten väliaikaisesti ankkurissa tai jäämässä kodiksi, ota rohkeasti yhteyttä niin saattelemme sinut palveluiden äärelle ja tiedon lähteille etänä tai kädestä pitäen, toiveidesi mukaan.

Tervetuloa kotiin!

Lähetämme uuteen kotiin pienen tervetuliaisen kaupungilta muutaman kuukauden sisällä muutosta. Rekistereissämme eivät näy markkinointikiellon tehneet, joten jos kirjeesi on saamatta, otathan yhteyttä.

Muuttaminen Raaheen

Kodin vaihtamiseen liittyy usein suuria tunteita. Samalla pitäisi muistaa tehdä muuttoilmoitus, sähkö- ja nettisopimukset, kenties huolehdittava päiväkoti- ja koulupaikoista ja otettava selvää muista monenlaisista asioista. Muuttajan muistilistoja löytyy runsaasti verkosta, esimerkiksi infoFinland.fi sivuilta 12 eri kielellä.

Lisätietoa verkosta myös kansainvälisille muuttajille

InfoFinland.fi sivuilla on laajasti tietoa, mitä asioita on otettava huomioon etenkin muutettaessa ulkomailta. Julkisten palveluiden löytämiseksi Väestörekisterikeskus ylläpitää Kansalaisneuvonta-palvelua. Hyvä tietolähde on myös Suomi.fi, joka kattaa laajasti kaikki elämisen osa-alueet.

Tutustu esitteisiimme

Lisätietoja Raahesta löydät myös kaupunkiesitteistämme.