Kirjasto

Raahen kaupunginkirjaston motto "avoinna muutokseen" kertoo ajan ja asiakkaiden vaatimusten myötä ennakkoluulottomasti kehitettävistä palveluista, joita tarjotaan tasapuolisesti kaikille niitä haluaville.

Lainaussali.jpg

Raahen kirjastolaitoksen juuret ajoittuvat 1800-luvun alussa perustettuun lukuseuran kirjastoon. Laivaliikenne oli tuolloin erittäin vilkasta ja sen myötä tuli sivistyneistöä ja varallisuutta rannikkokaupunkeihin, joihin syntyi lukuseuroja.

Raaheen lukuseura perustettiin 1821. Tämän yksityisen lainakirjaston painettua kirjaluetteloa säilytetään Helsingin yliopiston kirjastossa. Kirjakokoelman omistajasta ei ole täytä varmuutta, mutta sen oli todennäköisesti kerännyt kaupunginhaavuri Mårten Christian Wichmann. Osaa lukuseuran kokoelmasta säilytetään nykyisin pääkirjastossa.

Ongelmana 1800-luvulla oli vakituisten kirjastotilojen puuttuminen, mutta vuonna 1905 kirjasto vihdoin sai uudesta työväentalosta tilat, joissa se toimi neljä vuotta. Seuraavissa tiloissa Pakkahuoneen, nykyisen museon, yläkerrassa kirjasto oli vuoteen 1959, jolloin sille osoitettiin tilat Pekkatorin varrelta Friemanin talosta. Vasta vuonna 1980 kirjasto sai ensimmäiset kirjastoa varten suunnitellut tilat, kun nykyinen pääkirjasto valmistui Rantakadulle.

 

 

Kirjaston lastenosaston näkymässä suuri pehmolelu ja koristeellinen lukutuoli.
Raahen pääkirjaston lasten- ja nuortenosasto. Kuva: Arja Nevala.

Raahen kaupunginkirjasto
Rantakatu 45
92100 Raahe
puh. 040 135 6799
kirjasto [at] raahe.fi

 

Outi-verkkokirjasto
OUTI-verkkokirjasto

 Outi-kirjastojen e-aineistot
OUTI-kirjastojen e-aineistot
 

Varaamo-varauspalvelu
Kirjaston laitteiden, tilojen ja
palvelujen varaus
 

Raahen kirjaston Facebook
Kirjasto facebookissa     

 Raahen kirjaston Instagram
Kirjasto Instagramissa  

Kirjaston blogi
Kirjaston blogi