Vuotuiset tapahtumat

Raahen vuotuinen tapahtumatarjonta on runsas. Kaupungin järjestämän tarjonnan lisäksi meiltä löytyy myös muiden toimijoiden järjestämiä, mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden. Poimi omasi, tule mukaan!

Talvi – urheilua ja joulun odotusta

Raahen kaupungin alkuvuoden tapahtumiin kuuluvat mm. vanhan ja uuden ajan talvisia huvituksia yhdistelevä Laskiaishuweja laskiaisena sekä musiikin ystäviä hellivä Raahen Musiikkiviikot helmi-maaliskuun taitteessa. Raahen Musiikkiviikot tarjoaa useita konsertteja ja esityksiä vuosittain vaihtuvin teemoin.

Raahessa joulun odotus aloitetaan aina marraskuun loppupuolella, kun jokavuotinen juhlallinen Raahen Joulunavaus järjestetään Härkätorilla. Joulunavauksen yhteydessä syttyvät myös tunnelmaa luomaan Härkätorin talvivalot, jotka tuovat valoa pimeyteen aina helmikuun loppuun saakka. Joulukuussa päästään ihastelemaan kaupunginosan kokoista joulukalenteria, kun Wanhan Raahen Joulukalenteri tuo idyllisen vanhan kaupungin ikkunoille joka päivä yhden koristellun kalenteriluukun aina aattoon saakka. Jouluiset ikkunat ovat nähtävillä loppiaiseen asti.

Joulukuun tarjontaan kuuluu oleellisesti myös perinteikkäät Annanpäivät rumpauksineen, joulupuuroineen ja -myyjäisineen sekä tiernaryhmineen. Lähempänä joulua entisellä kampusalueella on puolestaan tarjolla joulun taikaa ja lumoavia elämyksiä Seminaarin Joulu -tapahtumassa. Seminaarin Joulun kiireettömiltä joulumarkkinoilta löytää viime hetken lahjat pukinkonttiin.

Kesä – iloisia tapahtumia kaiken ikäisille

Kesä pilkistelee esiin jo Raahen perinteisillä, museonrannan kevätmarkkinoilla huhtikuussa. Varsinainen ilottelu aloitetaan kesäkuun loppupuolella, jolloin Pekanpäivät ja Raahe Festival käynnistyvät.  Kyseessä on kulttuurin, perinteen ja viihteen yhdistävä kesäjuhla kaupunkimme perustajan Pehr Brahen kunniaksi.

Heinäkuun torstai-illat täyttyvät musiikista ja mukavista oheistapahtumista raahelaisten yhteisessä olohuoneessa Härkätorilla. Keskikesän odotetuin tapahtuma on koko perheen merellinen Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät, jossa riittää koettavaa niin maalla kuin vesillä Komerssin vanhanajan markkinoista lähtien. Heinäkuun rento fiilis huipentuu Raahen Rantajatseille, missä on perinteisesti esiintynyt useita jazzin merkkihenkilöitä.

Koulujen alkamisen tienoille ajoittuu vielä nuorten rantabiletapahtuma Sulatto. Myös pienemmille lapsille on saman päivän aikana järjestetty oma, toiminnallinen tapahtumakokonaisuus.

Syksy – kulttuuria kaikkialla

Syksyllä ei synkistellä, vaan elokuun puolessa välissä koittaa vapaamuotoinen ja hyväntuulinen kaupunkifestivaali Taiteiden yö. Sitä seuraa kuun lopulla tapahtumien kesäkauden päättävä, venetsialaisten hengessä vietettävä Raahen Pimiät -tapahtuma museonrannassa.

Syyskuussa tapaat suomalaisia kirjailijoita Raahen Kirjamessuilla ja lokakuu aloitetaan markkinatunnelmissa. Vanhanajan Viljanpäivän markkinoita vietetään Raahen Pekkatorilla ja syysmarkkinoita museonrannassa.

Talven alkua odotellaan musiikin merkeissä, kun Brahe Classica -konserttisarja käynnistyy. Tarjolla on useiden eri esittäjien konsertteja. Samassa yhteydessä järjestetään lapsille ja nuorille monipuolisia kulttuuritapahtumia Oivaviikkojen tiimoilta.

Tarkemmat tiedot kaupungin järjestämistä vuotuistapahtumista verkkosivuilla Kulttuuripalvelut ja Visit Raahe sekä tapahtumien omilla kotisivuilla:

 

Raaheen meripäiville museon rantaan kokoontuu vuosittain runsasti ihmisiä.
Kuva: Raahen kaupunki