Vuotuiset tapahtumat

Raahen vuotuinen tapahtumatarjonta on runsas. Kaupungin järjestämän tarjonnan lisäksi meiltä löytyy myös muiden toimijoiden järjestämiä, mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden. Poimi omasi, tule mukaan!

Talvi – urheilua ja joulun odotusta

Raahen kaupungin tapahtumien vuosikello käynnistyy helmikuussa koko perheen Puluvärkki ICE -talviurheilutapahtumalla. Helmi-maaliskuun vaihde hellii musiikinystäviä. Raahen Musiikkiviikot tarjoaa useita konsertteja ja esityksiä vuosittain vaihtuvin teemoin.

Raahessa joulun odotus aloitetaan aina marraskuun loppupuolella perinteisen juhlallisella joulukauden avauksella Härkätorin puistossa. Joulukuu käynnistyy aamuvarhain äänekkäällä Annanpäivän ”rumputuksella”. Annapäivään kuuluvat myös joulupuuro, joulumyyjäiset ja tiernaryhmät. Joulun rauhaisaan tunnelmaan pääset Wanhan Raahen Joulukalenterin avautuessa. Aamuisin Wanhassa Raahessa avautuu koristeltu jouluikkuna. Ikkunat ovat nähtvillä aina loppiaiseen saakka.  Seminaarin idyllisessä ympäristössä järjestetään Kampuksen joulutori, josta voit hankkia alueemme käsityöläisten tuotteita pukinkonttiin. 

Kesä – iloisia tapahtumia kaiken ikäisille

Kesä pilkistelee esiin jo Raahen perinteisillä, museonrannan kevätmarkkinoilla huhtikuussa. Varsinainen ilottelu aloitetaan kesäkuun loppupuolella, jolloin Pekanpäivät ja Raahe Festival* käynnistyvät.  Kyseessä on kulttuurin, perinteen ja viihteen yhdistävä kesäjuhla kaupunkimme perustajan Pehr Brahen kunniaksi.

*Poikkeusellisesti tänä kesänä Raahe Festivaalia ei järjestetä.

Heinäkuun torstai-illat täyttyvät musiikista ja mukavista oheistapahtumista raahelaisten yhteisessä olohuoneessa Härkätorilla. Keskikesän odotetuin tapahtuma on koko perheen merellinen Pooki Flakkaa – Raahen meripäivät. Heinäkuun rento fiilis huipentuu Raahen Rantajatseille, missä on perinteisesti esiintynyt useita jazzin merkkihenkilöitä.

Koulujen alkamisen tienoille ajoittuu vielä nuorten rantabiletapahtuma Sulatto. Myös pienemmille lapsille on saman päivän aikana järjestetty oma, toiminnallinen tapahtumakokonaisuus.

Syksy – kulttuuria kaikkialla

Syksyllä ei synkistellä, vaan elokuun puolessa välissä koittaa vapaamuotoinen ja hyväntuulinen kaupunkifestivaali Taiteiden yö. Sitä seuraa kuun lopulla ihan outo ja houkutteleva Raahen Pimiät -tapahtuma museonrannassa.

Syyskuussa tapaat suomalaisia kirjailijoita Raahen Kirjamessuilla ja lokakuu aloitetaan markkinatunnelmissa. Vanhanajan Viljanpäivän markkinoita vietetään Raahen Pekkatorilla ja syysmarkkinoita museonrannassa.

Talven alkua odotellaan musiikin merkeissä, kun Brahe Classica -konserttisarja käynnistyy. Tarjolla on useiden eri esittäjien konsertteja. Samassa yhteydessä järjestetään lapsille ja nuorille monipuolisia kulttuuritapahtumia Oivaviikkojen tiimoilta.

Tarkemmat tiedot kaupungin järjestämistä vuotuistapahtumista Tapahtumatuotanto -sivulla sekä Kulttuuripalvelut ja Visit Raahen verkkosivustoissa.

Raaheen meripäiville museon rantaan kokoontuu vuosittain runsasti ihmisiä.
Kuva: Raahen kaupunki

Päivitetty 12.6.2019/pk-h