Vuotuiset tapahtumat

Viehättävä Raahe hemmottelee asukkaitaan ja vieraitaan useilla suosituilla tapahtumilla ympäri vuoden. Tapahtumia järjestävät niin kaupunki kuin yksityiset toimijat ja yhdistykset. Erityisiä tapahtumasesonkeja Raahessa ovat kesäkausi ja joulunalusaika, mutta vakiintuneita tapahtumia järjestetään kaikkina vuodenaikoina. Poimi tarjonnasta omasi ja tule mukaan!

Kesäkausi täynnä nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Kesäkauden tapahtumaputki käynnistyy toden teolla juhannuksen jälkeisellä viikolla, kun kotiseututapahtuma Pekanpäivät käynnistyy. Kyseessä on kulttuurin, perinteen ja viihteen yhdistävä monipäiväinen kesäjuhla kaupunkimme perustajan Pehr Brahen kunniaksi.

Keskikesän odotetuin tapahtuma on koko perheen merellinen Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät, jossa riittää nähtävää ja koettavaa niin maalla kuin vesillä Komerssin vanhan ajan markkinoista lähtien. Heinäkuun rento fiilis huipentuu Raahen Rantajatseille, joka tuo kaupunkiin jazzin huippuluokan esiintyjien tarjoamat elämykset ja yllätykset.

Loppukesän lämpiminä iltoina viihdytään kulttuurin parissa Taiteiden yönä elokuun puolivälissä ja toivotetaan syksy tervetulleeksi Raahen Pimiöillä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna monipuolisen viihdekattauksen, pimiän kaupan ja rompetorin ryydittämänä.

Tunnelmallinen joulunalusaika tarjoaa monipuolisia tapahtumaelämyksiä

Raahessa joulun odotus aloitetaan aina marraskuun loppupuolella, kun jokavuotinen juhlallinen Raahen joulunavaus järjestetään Härkätorilla. Joulunavauksen yhteydessä syttyvät myös perinteiset Härkätorin talvivalot, jotka ilahduttavat tuoden valoa pimeyteen aina helmikuun loppuun saakka.

Raahessa päiviä lähestyvään jouluun päästään laskemaan kaupunginosan kokoisen joulukalenterin, Wanhan Raahen joulukalenterin, avulla. Joulukalenteri tuo idyllisen vanhan kaupungin ikkunoille joka päivä yhden koristellun kalenteriluukun aina aattoon saakka. Jouluiset ikkunat ovat nähtävillä loppiaiseen asti.

Joulukuun tarjontaan kuuluu oleellisesti myös perinteikäs Annanpäivä rumpauksineen, joulumyyjäisineen sekä tiernaryhmineen. 1800-luvun jouluperinteet ja -tarinat heräävät puolestaan henkiin Soveliuksen talon yläkerrassa Porvariskodin joulu -tapahtumassa, ja vanhalla seminaarialueella vietetään aivan suuren juhlan kynnyksellä koko perheen elämyksellistä Seminaarin joulu -tapahtumaa joulumyyjäisineen.

Markkinoista kulttuuriin ja musiikkiin – Uniikkeja tapahtumia tarjolla läpi vuoden

Kaupunkilaisia ja turisteja jo pitkään ilahduttaneita tapahtumia ovat mm. Rantatorilla huhtikuussa järjestettävät Raahen kevätmarkkinat ja lokakuussa samassa paikassa pidettävät Raahen syysmarkkinat. Perinteisiä Syyskalamarkkinoita vietetään puolestaan Raahen Lapaluodossa aina lokakuisin.

Suomalaisia kirjailijoita pääsee tapaamaan Raahen Kirjamessuilla syyskuisin, ja talven alkua odotellaan musiikin merkeissä Brahe Classica -konserttisarjan käynnistyessä.

Ympäri vuoden saamme nauttia konserteista ja muista elämyksistä Tapahtumatalo Raahessa, oman kaupungin teatteritarjonnasta Raahen Teatterissa, unohtamatta jännittäviä hetkiä urheilun parissa pesäpallostadionilla ja useilla muilla urheilun peliareenoilla.

Tervetuloa tapahtumien Raaheen!

Lisätietoja tapahtumista

Seuraa ilmoittelua Raahessa järjestettävistä tapahtumista

Tapahtumajärjestäjä Raahessa: Hanki lisänäkyvyyttä tapahtumillesi seuraavasti:

  1. Luo tilaisuudestasi Facebook-tapahtuma organisaatiosi sivulle ja lisää rinnakkaisjärjestäjyys sivulle Raahen kaupunki – City of Raahe. Rinnakkaisjärjestäjyyden lisäämisestä on hyvä ilmoittaa Facebookin yksityisviestin kautta, koska automaattiset ilmoitukset eivät aina tule perille. Matkailijoita kiinnostavien tapahtumien osalta lisää rinnakkaisjärjestäjyys myös sivulle Visit Raahe.
  2. Julkaise tapahtumastasi organisaatiosi Instagram-tilin tarinat-osiossa. Tägää tarinaan mukaan @cityofraahe. Jaamme tällä tavalla julkaistuja tapahtumailmoituksia kaupungin Instagramin tarinoissa mahdollisuuksien mukaan. Yksittäisten liikkeiden aukioloaikoja tai tuotemainoksia emme jaa.
  3. Lisää järjestämäsi tapahtuman tiedot maksuttomaan Kalevan tapahtumakalenteriin.

Aluksia Raahen Meripäivillä.
Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät juhlistaa keskikesällä merellistä Raahea ja tuo kaupunkiin myös perinnealusvieraita. Kuva: Saara Böök.