Kansalaisvaikuttaminen

Ota kantaa, tee ehdotuksia, kysy ja kommentoi! Verkkopalvelujen kautta voit vaikuttaa omassa kunnassasi ja kansallisesti.

Kansalaisneuvonta

Kansalaisneuvonta ohjaa oikeaan julkiseen palveluun ja neuvoo palveluiden käytössä. Neuvontaa saat puhelimitse, sähköpostitse, chatissä, sähköisellä lomakkeella, etäyhteydellä ja tekstiviestillä.

Lausuntopalvelu.fi

Lausuntopalvelu.fi tarjoaa kansalaisille, järjestöille ja viranomaisille paikan lausuntopyyntöjen julkaisuun sekä lausuntojen antamiseen ja käsittelyyn. Palvelua ylläpitää oikeusministeriö. Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista, mutta julkisia lausuntopyyntöjä ja lausuntoja voi selata ilman rekisteröitymistä. Palvelun käyttö on maksutonta.

Nuortenideat.fi

Nuortenideat.fi on nuorten valtakunnallinen vaikuttamispalvelu. Raahelainen nuori tai nuorten toimijaryhmä, voit osallistua ja viedä ehdotuksia eteenpäin. Verkkopalvelu on oikeusministeriön ylläpitämä ja sen käyttö on maksutonta. Oman idean esittäminen edellyttää sisäänkirjautumista, mutta ideoita voi selata ja kommentoida kirjautumatta.

Ota kantaa.fi

Otakantaa.fi on kohtauspaikka, jossa voit osallistua keskusteluun ja vaikuttaa ajankohtaisten hankkeiden valmisteluun. Palvelu on oikeusministeriön ylläpitämä ja sen käyttö on maksutonta. Näet asuinkuntaasi koskevat kyselyt tai kommentoitavat aiheet käyttämällä sivustossa olevaa paikkakuntahakua.