Yksityistien hoitoavustus

Raahen kaupunki avustaa tiekuntia yksityisteiden kunnossapidossa ja parantamisessa talousarviossa annettujen määrärajojen puitteissa. Rakennetun ympäristön lautakunta myöntää avustukset. Hoitoavustus perustuu lautakunnan hyväksymään yksityistieluokitukseen.

Yksityisteiden hoitoavustus on tarkoitettu yksityisteille (4-luokka: yksityistie, joka toimii lähinnä "pihatienä") tien kunnossapitoon ja hoitoon. Avustusta voi hakea yksityistie, jota pitkin kuljetaan vakituisessa asumiskäytössä oleville kiinteistöille. Tiekunta ei ole kuluvana vuona saanut kaupungilta muuta avustusta yksityistiensä kunnossapitoon kyseiselle tieosuudelle (työnä tai rahana). Avustuksen suuruus riippuu tien pituudesta sekä avustamiseen myönnetystä määrärahasta.

Toimi näin

Hae Raahen kaupungin yksityisteiden hoitoavustusta sähköisellä yksityisteiden hoitoavustushakulomakkeella. Hakemuksen täyttäminen edellyttää, että tiekunnan yhteyshenkilö tunnistautuu vahvasti verkkohakulomakkeelle. Tunnistautuminen onnistuu mobiilivarmenteen, varmennekortin tai pankkitunnusten avulla.

Jos sähköisen avustushakemuksen täyttäminen ei ole mahdollista, voit täyttää tulostettavan pdf-lomakkeen. Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu lomake liitteineen Raahen kaupungin kirjaamoon annettuun määräaikaan mennessä.

Tarvittaessa voit lähettää jälkikäteen lisätietoja tai liitteitä hakemukseesi Avustusten täydennysliitteet -verkkolomakkeella.

Yksityisteiden hoitoavustuksen hakuajat ilmoitetaan myöhemmin.

Kenelle ja millä ehdoin

Yksityistien avustuksen saaminen edellyttää:
1. Tielle on perustettu tiekunta, joka toimii säännöllisesti
2. Tiekunnan tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä
3. Yksityistien liikennemerkkitiedot on ilmoitettu Väyläviraston tie- ja katuverkoston Digiroad-palveluun (VYYTI)
4. Yksityistien tulee olla vähintään 200 metriä pitkä pihapiirin rajalle
5. Tiekunta ei ole saanut muita kaupungin avustuksia tielleen
6. Yksityistien tulee olla vakituisen asutuksen käyttämä tie

Toimipiste

Ovi 7, II kerros (sisäänkäynti Kirkkokadun puolelta)

Rantakatu 8E
92100 RAAHE

Päällystämätön metsätie ilta-auringossa.
Kuva: Trevor Wilson, Unsplash.
Lisätiedot
Kuntatekniikan päällikkö
Mikael Yritys
puh. 040 130 8241
mikael.yritys [at] raahe.fi