Hae avustuksia

Raahen kaupunki myöntää avustuksia yhdistyksille, järjestöille ja ryhmille. Voit hakea yleisavustusta, kohdeavustusta tai erityisavustusta. 

Avustukset

Yleisavustus on tarkoitettu hakijan yleisen toiminnan tukemiseen. Yleisavustus jaetaan  vuosittain ja avustuksen hakuajat ilmoitetaan raahe.fi-verkkosivustolla ja paikallisissa medioissa. Yleisavustuksen myöntämisen kriteerit päättää kyseisen toimialan lautakunta.

Erityisavustus tai kohdeavustus on tarkoitettu jotakin tiettyä kohdetta tai asiaa varten. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tietyn tilaisuuden tai kohdennetun toiminnan tukemiseen tarkoitettu avustus. Erityis- ja kohdeavustusta haetaan erikseen ilmoitettavina aikoina.

Hae avustusta sähköisesti

Avustuksia haetaan sähköisesti verkkolomakkeella. Tässä vaiheessa sähköinen haku on käytössä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluissa sekä osassa lähidemokratiatoimikunnan avustuksia.

Linkit sähköisiin avustushakemuksiin löytyvät kyseisen avustuksen verkkosivulta. Avustushakemuksen täyttäminen edellyttää, että hakijaseuran, yhdistyksen tai ryhmän yhteyshenkilö tunnistautuu vahvasti verkkolomakkeelle. Tunnistautuminen onnistuu varmennekortin, mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla.

Verkkoasiointiin on liitetty Suomi.fi-viestipalvelu, minkä kautta hakijalta voidaan tarvittaessa kysyä lisätietoja avustushakemukseen. Jos hakijalla ei ole käytössä kyseistä viestipalvelua, tämä ei estä verkkohakemuksen täyttämistä.

Tieto avustuspäätöksestä lähetetään hakijalle herätteenä sähköpostiin. Avustuspäätös liitetiedostoineen on kokonaan luettavissa sähköisellä asiointitilillä. Asiointitili muodostuu hakijalle automaattisesti tämän tunnistautuessa vahvasti verkkolomakkeelle. Tarkempi ohje verkkoasiointiin: Avustushakemukset (pdf).

Avustusta voi hakea myös paperilomakkeella

Jos sähköinen haku ei onnistu, voit hakea avustusta myös postitse paperilomakkeella. Tulostettavat hakulomakkeet löytyvät kyseistä avustusta käsittelevän sivun alaosasta.

Lähetä allekirjoitettu hakulomake liitteineen Raahen kaupungin kirjaamoon, Rantakatu 50, 92100 Raahe.

Lisätietoa

Avustusten sähköinen haku tuo joustavuutta hakuprosessiin. Kuva: WTF Design Oy.