Ammatillinen koulutus

Raahessa on hyvät mahdollisuudet toisen asteen opintoihin ja osaamisen kehittämiseen. Laadukas lukiokoulutus, monipuoliset ammattiopinnot ja kesäyliopisto luovat osaajia työelämään ja jatko-opintoihin.

Tällä sivulla:

Koulutuskeskus Brahe

Osoite: Raahen koulutuskuntayhtymä, Tervahovinkatu 2, 92150 Raahe.
Koulutuskeskus Brahe

Koulutuskeskus Brahessa on valittavana useita koulutusaloja ja yli sata eri tutkintoa. Koulutuskeskus Braheen kuuluvat Raahen ammattiopisto, Lybeckerin opisto ja Ruukin maaseutuoppilaitos.

Raahen ammattiopisto

Osoite: Tervahovinkatu 2, 92150 Raahe.
Raahen ammattiopisto

Raahen ammattiopistossa voit suorittaa monipuolisesti erilaisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja. Ammattiopisto tarjoaa myös mahdollisuuden kaksoistutkintoon, urheilupainotteiseen koulutukseen ja muuhun koulutukseen.

Lybeckerin opisto

Osoite: Sofia Lybeckerin katu 1, PL 88, 92100 Raahe.
Lybeckerin opisto

Lybeckerin opisto on Suomen vanhin suomenkielinen käsi- ja taideteollisuusoppilaitos. Opistossa voit suorittaa kolme eri perustutkintoa: media-ala ja kuvallinen ilmaisu, taideteollisuusala ja pintakäsittelyala. Opistossa voi myös suorittaa kaksoistutkinnon (ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto).

Ruukin maaseutuopisto

Osoite: Sammalkankaantie 280, 92400 Ruukki.
Ruukin maaseutuopisto

Ruukin maaseutuopistossa voit suorittaa hevostalouden, maatalousalan tai luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon. Lähiopetuksen lisäksi tutkinnon voi suorittaa myös  aikuisopiskeluna näyttötutkintoperusteisesti. Maaseutuopiston opiskelijoilla on mahdollisuus kaksoistutkintoon yhteistyössä Siikajoen lukion kanssa.

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

Osoite: Merikatu 2, 92100 Raahe.
Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu tarjoaa nuorille ja aikuisille opintoväylän tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon (datanomi) ja liiketalouden perustutkintoon (merkonomi). Koulussa on myös mahdollista suorittaa joustavasti erilaisia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Raahen toimipaikka

Osoite: Rantakatu 5 D, 92100 Raahe.
Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Raahen toimipaikka

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Raahen toimipaikka tarjoaa avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, valmentavia ja harrastustavoitteisia kursseja sekä erilaisia yleisötilaisuuksia. Suurin osa kesäyliopiston opetuksesta on kaikille avointa iästä tai aikaisemmasta pohjakoulutuksesta riippumatta.

Kolme miestä naureskelee tietokoneen äärellä.
Raahessa on monipuolisia opintopolkuja myös peruskoulun jälkeen. Kuva: Priscilla Du Preez, Unsplash.