Osallistu ja vaikuta

Voit osallistua ja vaikuttaa verkossa silloin, kun Sinulle parhaiten sopii. Tarjolla on useita eri toimijoiden tarjoamia mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin Raahessa ja koko Suomen alueella. 

Raahessa kehitetään suunnitelmallisesti kaupungin verkkopalveluita. Lisäämme uusia osallistumisen ja vaikuttamisen kanavia verkkosivustoomme niiden valmistuessa.

Tällä hetkellä käytössäsi on yleinen palautelomake, minkä kautta voit antaa palautetta mistä tahansa Raahen kaupungin toimintaan liittyvästä palvelusta. Yhteydenottolomakkeella voit tehdä yhteydenottopyynnön tai lähettää liitetiedostoja suoraan valitsemaasi kaupungin toimipisteeseen. Ethän kuitenkaan lähetä näiden lomakkeiden kautta mitään arkaluonteisia tietoja, kuten pankkitilin numeroa tai henkilötunnusta.

Uutena palveluna on kaavoituksessa otettu käyttöön asemakaavojen sähköinen kommentointi. Kaavat ovat kommentoitavana sähköisesti lain asettaman määräajan, minkä jälkeen kyseistä kaavaa koskeva kommentointi päättyy. Kaupungin eri toimipisteet järjestävät myös muita määräaikaisia, sähköisiä tiedusteluja, kyselyitä tai ilmoittautumisia. Nämä löydät sekä toimipisteiden omilta sivuilta että kootusti Kyselyt-sivulta.

Jotta päätöksenteko olisi mahdollisimman läpinäkyvää, Sinun on mahdollista seurata suorana lähetyksenä kaupunginvaltuuston kokouksia tietokoneen, tabletin tai mobiililaitteen välityksellä.

Mies keskustelee pöydän äärellä, tietokone edessään.
Digitalisaatio on yksi Raahen kaupungin strategian teemoista. Kuva: Headway, De Pere, Unsplash.