Esiopetus

Esiopetuslukuvuosi 2018–2019 

Raahen kaupunki järjestää kaikille 6-vuotiaille lapsille maksutonta esiopetusta ajalla 9.8.2018–1.6.2019. Esiopetusta antavat pedagogisen koulutuksen saaneet opettajat yhteensä 700 tuntia vuodessa eli noin 4 h päivässä koulun työaikojen mukaan. Opetuksessa noudatamme Raahen kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelmaa.

Esiopetus on velvoittavaa perustusopetuslain mukaista toimintaa, jota järjestetään päiväkodeissa ja kouluissa. Päivähoitoa tarvitsevien lasten esiopetus järjestetään pääsääntöisesti päiväkodeissa lukuun ottamatta Vihannin aluetta. Tarvittaessa kaupunki ostaa esiopetuspaikkoja myös yksityisiltä päiväkodeilta. (Montessoripäiväkoti Pikkupietari, Touhula VilliVekara).

Mikäli lapsellanne on päivähoitopaikka, ei erillistä päivähoitohakemusta tarvitse tehdä, lisätietoihin merkintä tarvitseeko päivähoitoa vai ei (kunnallinen tai yksityinen). Merkitse lisätietoihin mikäli lapsi on yksityisessä päiväkodissa tai perhepäivähoidossa (päiväkodin tai hoitaja nimi).

Ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisesti. Palveluun kirjaudutaan lapsen vanhemman verkkopankkitunnuksella.

Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei onnistu, niin voi täyttää ja tallentaa lomakkeen omaan tiedostoon ja toimittaa varhaiskasvatuspalveluihin varhaiskasvatuspalvelut [at] raahe.fi tai PL 62, 92101 Raahe.

Lukuvuonna 2018–2019 esiopetuspaikkoja on koko- ja osapäiväryhmissä Antinkankaan, Kirkkokadun, Kummatin, Ollinsaaren, Pattasten, Satulehdon ja Saloisten päiväkodeissa sekä Antinkankaan, Koivuluodon/Ollinsaaren toimipisteen, Haapajoen, Olkijoen, Tikkalan, Vihannin Kirkonkylän ja Lampinsaaren kouluissa. Pietarinpolun esiopetusryhmään haluavat ilmoittautuvat Satulehdon päiväkotiin ja merkitsevät lisätietoihin Pietarinpolun esiopetus.

Ulkoilmaeskari-kokeilu aloittaa Kirkkokadun päiväkodissa muiden esiopetusryhmien rinnalla. Tähän esiopetusryhmään haluavat ilmoittautuvat Kirkkokadun päiväkodin esiopetukseen ja lisätietoihin merkitään Ulkoilmaeskari.

Ilmoittautumisen jälkeen esiopetuksen järjestäjä päättää lapsen esiopetuspaikasta, mutta vanhempien toivomukset otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon. Lähetämme päätöksen esiopetuspaikasta.

Esiopetukseen kulkeminen

Esiopetusmatkan ollessa yli 5 km lyhintä reittiä pitkin on lapselle lain mukaan järjestettävä ilmainen kuljetus.
Tätä lyhyemmälle matkalle kuljetusta voi anoa erityisperusteluin.
Opetuslautakunta on päättänyt kilometrirajasta 17.4.2013 OPLA § 49.
Lomakkeen palautus varhaiskasvatuspalveluun.

Koululaisen tarvikkeita.
Kuva: Pixabay.
Varhaiskasvatuspalvelut
Rantakatu 5 D, 1 krs.
PL 62
92100 Raahe
varhaiskasvatuspalvelut [at] raahe.fi