Raahe-opisto

Raahe-opisto on Raahen kaupungin omistama ja tulevaisuuslautakunnan alainen, yleissivistävää opetusta järjestävä oppilaitos. Opiston toiminta-alueena on Raahen kaupunki ja Pyhäjoen kunta.

Raahe-opisto toimii vapaan sivistystyön perustehtävän mukaisesti ja noudattaa elinikäisen oppimisen periaatetta. Haluamme tuottaa kaikenikäisille oppimisen iloa ja hyvää elämää yksilöllisesti yhdessä.

Kahden päätoimisen opettajan ja rehtorin lisäksi opistolla toimii noin 85 tuntiopettajaa ja luennoitsijaa. Raahe-opiston henkilökunta toivottaa kaikki uudet ja entiset opiskelijat, opettajat ja yhteistyökumppanit tervetulleeksi antoisaan ja mielenkiintoiseen opistokauteen.

Ajankohtaiset

  • Tiedoksi 26.11.2020: Raahe-opiston toiminta jatkuu normaalisti vielä syyskauden viimeisen viikon, viikko 49. Edelleen suosittelemme vahvasti maskin käyttöä.
  • Opetushallitus tiedottaa kasvomaskeista vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa (pdf)
  • Raahe-opiston aikuisten kursseilla suosittelemme kasvomaskien käyttöä koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.Tämä niillä aikuisten kursseilla missä se vain on mahdollista ja tämä on siis vain suositus, ryhmässä voitte keskustella asiasta.
  • Poksin porinapiirin aloitus siirtyy myöhemmäksi, kurssi ei ala 21.9. Ilmoitamme myöhemmin uudet kokoontumispäivät.
  • Raahe-opistolla aloitetaan lähiopetus turvallisuusvälit ja hygieniatekijät huomioon ottaen. Alempana olevassa Raahe-opiston koulutuksen toteuttamisen turvallisuusohjeet -liitetiedostossa ohjeistus.
  • Opetushallituksen tiedote: Vapaan sivistystyön koulutuksen toteuttaminen 1.8.2020 alkaen
  • Lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjontaan voit tutustua Raahe-opiston sähköisessä palvelussa: https://www.opistopalvelut.fi/raahe/.
  • Raahe-opiston Taiteen perusopetuksen näyttelyssä 2020 voit ihastella Kuvataidekoulu Purjeen ja Käsityökoulu Solmun opintonsa päättävien oppilaiden näyttelytöitä. Virtuaalinäyttely Taitaen taiteillen - Taiteen perusopetuksen näyttely 2020 on avoinna 10.6.2020 alkaen.
  • Raahe-opiston kuvataiteen ja kädentaitojen perinteinen kevätnäyttely on siirtynyt verkkoon. Blogspotissa avoinna olevassa virtuaalinäyttelyssä esitellään opiskelijoiden Kauniisti kesken - keskenjääneitä töitä ja prosessikuvauksia kuluneelta lukuvuodelta. Näyttely avautuu 1.6.2020 Raahe-opiston Opistotalo Patala -blogissa: Raahen-opiston kevätnäyttely 2020.

Muualla verkossa

Opinto-ohjelman kansilehti, missä koristeena erilaisia käsitöitä.
Tutustu Raahe-opiston monipuoliseen tarjontaan 2020-2021. Kuva: Raahe-opisto
Toimiston käyntiosoite
Kirkkokatu 28 (2. krs)
92100 Raahe
puh. 040 135 6779, 040 135 6780
raaheopisto [at] raahe.fi
Avoinna 9.00-15.00

Raahe-opiston logo