Raahe-opisto

Raahe-opisto on Raahen kaupungin omistama ja tulevaisuuslautakunnan alainen, yleissivistävää opetusta järjestävä oppilaitos. Opiston toiminta-alueena on Raahen kaupunki ja Pyhäjoen kunta.

Raahe-opisto toimii vapaan sivistystyön perustehtävän mukaisesti ja noudattaa elinikäisen oppimisen periaatetta. Haluamme tuottaa kaikenikäisille oppimisen iloa ja hyvää elämää yksilöllisesti yhdessä.

Kahden päätoimisen opettajan ja rehtorin lisäksi opistolla toimii noin 85 tuntiopettajaa ja luennoitsijaa. Raahe-opiston henkilökunta toivottaa kaikki uudet ja entiset opiskelijat, opettajat ja yhteistyökumppanit tervetulleeksi antoisaan ja mielenkiintoiseen opistokauteen.

Ajankohtaiset

Lukuvuoden 2021-2022 kurssitarjontaan voit tutustua Raahe-opiston sähköisessä palvelussa: https://www.opistopalvelut.fi/raahe/ 
 

 •  Kurssimaksun maksaminen Smartum liikuntasetelillä, Smartum liikunta- ja kulttuurisetelillä, SmartumPay-mobiilisovelluksella, Tykykuntoseteli + - 
   setelillä, Eazybreak-mobiilisetelillä tai ePassilla,
 •  kurssimaksusta tulee lasku kotiin, joka käydään maksamassa seteleillä kaupungin kassalle, 
   os. Rantakatu 5 D, 3. krs
 •  tai jos maksat  mobiililisovelluksella, odota lasku kotiin. Valitse Raahe-opisto / liikuntapalveluntarjoaja tai Raahe-opisto / kulttuuripalveluntarjoaja.
   Laita maksaessasi Lisätieto -kohtaan laskun numero tai lähetä kuva kuitista numeroon 040 830 3123. 
   
 • Opintoseteli:
  Opetusministeriö on myöntänyt Raahe-opistolle yhteensä 3500 € määrärahan kohdennettavaksi eläkkeellä olevien ja työttömien sekä maahanmuuttajien kurssimaksuihin.

  Maahanmuuttajilla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa.
  Osa-aikaeläkkeellä olevat eivät ole oikeutettuja saamaan opintoseteliä.

  Opintosetelillä voi maksutta osallistua yhdelle Raahe-opiston järjestämälle kurssille. Opintoseteli on henkilökohtainen. Opintoseteliä ei voi käyttää opintopassiin.

  Jos kuulut em. kohderyhmään ota yhteyttä Raahe-opiston toimistoon puh. 040 135 6779, 040 135 6780, 040 830 3123. 

  Opintosetelin hakuaika alkaa 16.8.2021 ja päättyy 17.9.2021. Opintosetelien saajille ilmoitetaan myönteisestä päätöksestä joko tekstiviestillä tai soittamalla.  Ilmoita opintoseteliä hakiessasi mille kurssille aiot opintosetelin käyttää.

 • Kurssimaksujen palautus kevään 2021 pitämättä jääneistä kursseista

  Kevään 2021 pitämättä jääneiden kurssien kurssimaksuista on Tulevaisuuslautakunta tehnyt päätöksen, kurssimaksuja ensisijaisesti hyvitetään ensi lukuvuoden kurssimaksuissa tai sitten palautetaan kurssimaksua. Mikäli opiskelija toivoo kurssimaksun hyvitystä vuoden 2021-2022 kursseihin, hänen on oltava yhteydessä Raahe-opiston toimistoon.

  Toissijaisesti kurssimaksua palautetaan kevään 2021 pitämättä jääneiden tuntien osalta, tällöinkin opiskelijan pyynnöstä.

  Toive palautuksesta tai siirrosta on ilmoitettava Raahe-opiston toimistoon 30.11.2021 mennessä, sähköpostilla: raaheopisto [at] raahe.fi

 • Tuu takaisin valoon, sua varten ollaan kautta maan!  Kaksi rehtoria tempaisi musiikkivideon kutsuakseen sinut takaisin kansalaisopistoon.
   Tervetuloa lähikurssille terveysturvallisesti tai verkkokurssille omalta sohvalta. https://youtu.be/sB2rZsnAk38
   
 • Raahen kaupungin henkilöstöä ja tiloja koskeva maskisuositus päättyy
 • Alempana olevassa Raahe-opiston koulutuksen toteuttamisen turvallisuusohjeet -liitetiedostossa ohjeistus.

Muualla verkossa

Opinto-ohjelman kansilehti, missä koristeena erilaisia käsitöitä.
Tutustu Raahe-opiston monipuoliseen tarjontaan 2021-2022. Kuva: Raahe-opisto
Toimiston käyntiosoite
Kirkkokatu 28 (2. krs)
92100 Raahe
puh. 040 135 6779, 040 135 6780
raaheopisto [at] raahe.fi
Avoinna 9.00-15.00

Raahe-opiston logo