Raahe-opisto

Raahe-opisto on Raahen kaupungin omistama ja tulevaisuuslautakunnan alainen, yleissivistävää opetusta järjestävä oppilaitos. Opiston toiminta-alueena on Raahen kaupunki ja Pyhäjoen kunta.

Raahe-opisto toimii vapaan sivistystyön perustehtävän mukaisesti ja noudattaa elinikäisen oppimisen periaatetta. Haluamme tuottaa kaikenikäisille oppimisen iloa ja hyvää elämää yksilöllisesti yhdessä.

Kahden päätoimisen opettajan ja rehtorin lisäksi opistolla toimii noin 85 tuntiopettajaa ja luennoitsijaa. Raahe-opiston henkilökunta toivottaa kaikki uudet ja entiset opiskelijat, opettajat ja yhteistyökumppanit tervetulleeksi antoisaan ja mielenkiintoiseen opistokauteen.

Ajankohtaiset

 • Opiston  aikuisten liikunta-, tanssi- , teatteri- ja musiikkiryhmien aloittaminen viivästyy lisää koronarajoitteiden vuoksi. 
  Alueellisia rajoituksia on jatkettu 25.4.2021 saakka.
  Ilmoitamme kurssien alkamisesta myöhemmin.
 • Käden taidon ja Kuvataideryhmät saavat jatkaa toistaiseksi, koska ryhmät ovat pienemmät ja pystytään käyttämään maskeja ja pitämään turvavälit  Ilmoitamme jos näihin ryhmiin tulee muutoksia.
  Ote Pohjois-Pohjanmaan alueellisen COVID-19 koordinaatioryhmän suositukset -tiedotteesta: "Opetuksen järjestäminen:  Ammattikorkeakoulut ja yliopistot jatkavat etäopetuksessa. Suositus koskee sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Suositus ei koske välttämätöntä lähiopetusta. Opetus voidaan järjestää normaalisti lähiopetuksena toisen asteen oppilaitoksissa, kuten lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa turvavälit ja maskisuositukset huomioiden."
   
 • Alle 19 vuotiaiden ryhmät ovat saaneet aloittaa toiminnan. 
 • Opetushallitus tiedottaa kasvomaskeista vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa (pdf)
 • Raahe-opiston aikuisten kursseilla suosittelemme kasvomaskien käyttöä koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.Tämä niillä aikuisten kursseilla missä se vain on mahdollista ja tämä on vahva suositus.
 • Alempana olevassa Raahe-opiston koulutuksen toteuttamisen turvallisuusohjeet -liitetiedostossa ohjeistus.
 • Opetushallituksen tiedote: Vapaan sivistystyön koulutuksen toteuttaminen 1.8.2020 alkaen
 • Lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjontaan voit tutustua Raahe-opiston sähköisessä palvelussa: https://www.opistopalvelut.fi/raahe/.

Muualla verkossa

Opinto-ohjelman kansilehti, missä koristeena erilaisia käsitöitä.
Tutustu Raahe-opiston monipuoliseen tarjontaan 2020-2021. Kuva: Raahe-opisto
Toimiston käyntiosoite
Kirkkokatu 28 (2. krs)
92100 Raahe
puh. 040 135 6779, 040 135 6780
raaheopisto [at] raahe.fi
Avoinna 9.00-15.00

Raahe-opiston logo