Työt ja opinnot

Viriävä kasvu tarjoaa entistä enemmän työtä ja hyvinvointia sekä upeita mahdollisuuksia vahvistaa yritystoimintaa ja synnyttää uutta. Erilaisia opinpolkuja on jo nyt runsaasti ja niitä kehitetään jatkuvasti.

Osaavia tekijöitä tarvitaan

Elinkeinorakenteemme nojaa vahvasti teollisuuteen, mikä alkaa olla poikkeuksellista Suomessa. Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä ja Raahen kaupunki ovat SSAB:n ohella suurimpia työllistäjiä. Kaupan ja vapaa-ajan palvelut ovat hyvällä pohjalla, mutta ne tulevat tarvitsemaan lähivuosina entistä enemmän osaavia tekijöitä. Mikäli avoimia työpaikkoja ei löydy juuri omalta osaamisalueelta, tukee kaupunki pääsyä uudelleen uranosteeseen erilaisten palveluiden avulla.

Suurhankkeet kasvun vetureina

Raahen kaupunki on positiivisen haasteen edessä, sillä työpaikkoja on syntymässä seutukuntaan huomattava määrä usealle eri alalle, kuten kaivos- ja energia-alalle sekä teollisuuteen. Tämä lisää luonnollisesti myös palveluiden kysyntää. Tarvitsemme esimerkiksi insinöörejä, sähkömiehiä, rakentajia, kaivosalan asiantuntijoita, hoitajia, lastentarhaopettajia ja talousammattilaisia. Myös uusille yrittäjille kaupungilla on tarjota upeat puitteet ja asiantuntevat yrityspalvelut.

Nyt on tuhannen taalan paikka perustaa yritys Raaheen!

Turvallinen koulutie Raahessa

Kaupunkimme takaa terveen koulun jokaiselle lapselle. Investointeja uusiin tiloihin on tehty kymmenien miljoonien arvosta. Peruskoulun jälkeen 2. asteen opiskelupaikkoja löytyy lukiostaKoulutuskeskus Brahesta ja Raahen Porvari- ja Kauppakoulusta. Ammattikorkeakoulututkintoja voi suorittaa rakennus- ja konetekniikassa, sairaanhoitoalalla ja pelialalla sekä väyläopintoja usealla alalla. Tutkinnon osia ja kursseja on tarjolla myös avoimessa yliopistossa.

Uusia taitoja oppimaan

Raahe-opistossa voi kartuttaa monenlaisia taitoja joko omaksi huvikseen tai ammattitaitonsa kehittämiseksi. Eri pituisia kursseja on tarjolla sekä lapsille että aikuisille. Taiteen peruskasvatus on myös Raahe-opiston järjestämää. Musiikkiopistossa puolestaan voi opiskella joko perus- tai opistotason päättötutkintoon saakka.

Perinteinen koulukaupunki

Raahessa on oltu koulutuksen kehittämisen kärjessä jo 1800-luvulta lähtien. Edelleen toiminnassa oleva Lybeckerin opisto, nykyään Mediakeskus Lybecker, perustettiin alun perin varattomille tytöille vuonna 1843 ja se on nykyisin monialainen luovuuteen ja kädentaitoihin painottuva opinahjo. Raahen seminaarissa puolestaan koulutettiin opettajia lähes sadan vuoden ajan, ja koulun piha-alueena toiminutta arboretumia ollaan kunnostamassa kaikkien kaupunkilaisten iloksi. Arvokkaissa tiloissa on nykyään yhdistysten ja kaupungin toimintaa. Samaan pihapiiriin ollaan perustamassa myös kansainvälistä taiteilijaresidenssiä.

Raahen tietokonealan oppilaitos oli sekin yksi ensimmäisistä koko maassa. Koulutus oli kehityksen kärkeä ja niin laadukasta, että meiltä valmistuneet teknikot saattoivat päästä töihin pelkästään kertomalla opiskelleensa Raahessa. Meillä tehdään kovasti hommia uusien, ennakkoluulottomien väylien avaamiseksi korkeakouluopintojen pariin omalle kotipaikkakunnalle.
 

Meren takana näkyvät tehtaan piiput.
Raahen terästehdas SSAB. Kuva: Saara Böök, Raahen seutukunnan kuvapankki.