Raahen kaupunki tarjoaa korjausneuvojapalvelua Wanhan Raahen asukkaiden avuksi

Raahen vanha kaupunki on vuoden 1810 tulipalon jälkeiseen uuteen asemakaavaan rakentunut 150 vanhan asuintalon ja parinsadan talousrakennuksen kokonaisuus. Nykyisellään Wanha Raahe on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puukaupunginosista, joka on sekä historiallisesti että matkailullisesti merkittävä kohde. 

Korjausneuvojalta käytännön tukea historian säilyttämiseen

Vanhan kaupungin kehittämistyöryhmä päätti tammikuisessa kokouksessaan kokeilusta, jonka myötä kaupungin taholta tarjotaan ohjeistusta ja tukea vanhan kaupungin asukkaille heidän suunnitellessaan ja toteuttaessaan historiallisen asumuksensa kunnostusta.  Puolen vuoden kokeilussa kuntalaiset saavat korjausneuvontaa jokaisen kuun ensimmäisenä keskiviikkona, jolloin Raahen museon palkkalistoilla oleva museomestari Timo Räisänen muuntuu restaurointimestariksi kuntalaisia neuvomaan.

Jatkoa mietitään tarpeen perusteella

Huhtikuusta lokakuulle kestävä korjausneuvojapalvelu koskee Pekkatoria ja puutaloaluetta eli nykyistä suojelukaavan aluetta, jolla rakennukset ovat hirsi- tai rankorakenteisia. Jos tarvetta korjausneuvojan palveluille ilmenee riittävästi, voidaan neuvontapalveluja tarjota myös kokeilukauden jälkeen.

Aika korjausneuvojalle varataan lomakkeella tai puhelimitse

Korjausneuvoja tekee ajanvarauksen perusteella kotikäyntejä suojelukaava-alueen kohteissa. Korjausneuvojan voi tilata vierailulle yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse 044 439 3336. Ajanvarauksia on jo mahdollista tehdä ensimmäiselle korjausneuvojapäivälle 5.4.2023.

Tietoa korjausneuvontapalvelusta Raahen museon sivuilla.

Vanhoja puutaloja kesäisen Pekkatorin laidalla.
Wanha Raahe on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puukaupunginosista, joka on sekä historiallisesti että matkailullisesti merkittävä kohde. Kuva: Tanja Marjala.

Jaa sosiaalisessa mediassa