Ideakilpailun kautta nuorille uusia harrastusmahdollisuuksia

NOVA2-hankkeen Liikuttaako? -ideakilpailun avulla tuetaan nuorten harrastusmahdollisuuksia ja pyritään kehittämään uudenlaista liikunnallista tekemistä. Kilpailun kautta on mahdollista saada jopa 3000 euroa kokeiluprojektin toteuttamiseen.

NOVA2-hankkeen ideakilpailussa haetaan projektiehdotuksia 15–29-vuotiaille nuorille kohdennetun matalan kynnyksen liikuntatoiminnan käynnistämiseksi ja toteuttamiseksi Oulussa, Iissä, Muhoksella, Pudasjärvellä tai Raahessa. Ideakilpailuun voi jättää projektiehdotuksia 31.3.2020 saakka.

Kilpailun kautta voi saada rahoitusta esimerkiksi ohjatun liikuntatoiminnan, liikuntatapahtumien tai nuorten oman liikunnallisen toiminnan järjestämiseen.Tukea on jaossa jopa 3000 euroa kokeiluprojektia kohden.

”Ideakilpailu on helppo tapa testata uudenlaista toimintaa ja lisätä myös nuorten osallisuutta toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa”, NOVA2-hankkeen projektipäällikkö Tanja Löytynoja kertoo.

Kilpailu on jatkoa vuonna 2019 järjestetyille ideakilpailuille, joista rahoitusta saivat keskiaikateemaiset turnajaiset Iissä, kuntosalistartti Muhoksella ja lähiliikuntatapahtumasarja Oulussa.

Ideakilpailuun voivat jättää projektiehdotuksensa yhdistys- ja kuntatoimijoista muodostetut tiimit, joihin kuuluu vähintään kolme henkilöä. Ehdotuksen jättäjän tulee olla 3. sektorin toimija.

Ideakilpailun ohjeistus ja projektilomake löytyvät NOVA2-hankkeen verkkosivuilta. Asiantuntijoista, nuorista ja kuntien edustajista koostuva raati valitsee projektiehdotuksista kokeiluprojektit, jotka toteutetaan NOVA2-hankkeelle ostopalveluna aikavälillä 1.5.–30.11.2020.

ESR-rahoitteisen NOVA2-hankkeen tavoitteena on vahvistaa työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten osallisuutta ja toimintakykyä matalan kynnyksen liikuntatoiminnan avulla. Hankkeen toteutusaika on 1.6.2018 – 31.5.2021. Toteuttajina ovat Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry ja ODL Liikuntaklinikka. Hanke kohdentuu Oulun, Raahen, Pudasjärven, Muhoksen ja Iin alueelle.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Tanja Löytynoja
puh. 050 356 5144
tanja.loytynoja [at] popli.fi

NOVA2-hankkeen kotisivut
 

Pallopelejä lapsille ja nuorille talvilomaviikolla

Talvilomaviikolla järjestetään lapsille ja nuorille pallopelejä Antinkankaan koululla. Lajeina koripallo, sähly, futsal. Laji vaihtuu juomatauon aikana niin, että tunnin sisältö koostuu jokaisesta lajista (lajia pelataan n. 15 min.)

Tapahtumat ovat ilmaisia eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista. Ensisijaisesti tarkoitettu lapsille ja nuorille, joilla ei ole säännöllistä liikuntaharrastusta.

Ala-asteikäiset tytöt ja pojat:
ma 2.3. klo 12.15-13.30
ke 4.3. klo 12.15-13.30
pe 6.3. klo 12.15-13.30

Yläasteikäiset tytöt ja pojat:
ma 2.3. klo 13.45-14.45
ke 4.3. klo 13.45-14.45

Järjestäjänä Raahen vapaa-aikapalvelut. Tiedustelut: Anu Mäkinen, puh. 040 135 6751

Talvilomaviikon (2.-8.3.) yleisöluistelut jäähallissa

Pienet luistelijat huoltajan kanssa, isommat omalla vastuulla.

Maanantai

9.00-12.00, mailaluistelu
12.15-14.55, mailaton luistelu

Tiistai

11.45-13.00, mailaton luistelu
13.15-14.55, mailaluistelu

Keskiviikko

9.00-11.15, mailaluistelu
12.45-14.55, mailaton luistelu

Torstai

10.30-12.00, mailaton luistelu
12.15-13.40, mailaluistelu

Perjantai

9.00-10.55, mailaluistelu
12.25-13.40, mailaton luistelu

Lauantai

Ei luisteluvuoroa

Sunnuntai

10.30-11.30, mailaton luistelu

Lisätiedot

Raahen kaupungin liikuntatoimi, liikunta [at] raahe.fi

 

 

 

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustukset vuonna 2020 julistetaan haettavaksi

Kulttuuritoiminnan avustukset

Yleisavustuksilla tuetaan raahelaisia kulttuuriyhdistyksiä ja luodaan edellytyksiä raahelaiselle kulttuuritoiminnalle. Ohje ja hakulomake löytyvät Tapahtumatalo Raahen Avustukset-sivulta tai kulttuuripalveluista, Tapahtumatalo Raahesta, Kirkkokatu 28 (2. krs.), 92100 Raahe.

Nuorisotoiminnan avustukset

Yleis- ja erityisavustushakemukset tehdään lomakkeille, joita saa nuorisotoimen verkkosivulta tai nuorisotoimistosta, Ratakatu 3, 92100 Raahe. Erityisavustushakemuksia leiri- ja kerhotoimintaan sekä bändien ja vapaiden luovien ryhmien toimintaan voi toimittaa vuoden aikana suoraan nuorisotoimistoon os. Ratakatu 3. Päätökset erityisavustuksista tehdään neljä kertaa vuodessa: 31.3., 30.6., 29.9. ja 15.12. mennessä jätetyt hakemukset pyritään käsittelemään mainittua päivämäärää seuraavan kahden viikon aikana.

Liikuntatoiminnan avustukset

Liikuntatoiminnan yleisavustushakemukset tehdään lomakkeille, joita saa liikuntatoimen Lomakkeet-sivulta tai liikuntatoimistosta, Palokunnankatu 28, 92100 Raahe. Kohdeavustuksia voidaan hakea vapaamuotoisella hakemuksella 14.6. ja 13.12. mennessä. Kohdeavustushakemukset toimitetaan Tapahtumatalo Raaheen. Avustusohjeet yleis- ja kohdeavustuksille löytyvät em. osoitteesta.

Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoiminnan yleisavustushakemukset on toimitettava perjantaina 20.3.2020 klo 15 mennessä Tapahtumatalo Raaheen, Kirkkokatu 28 (2. krs), 92100 Raahe. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn. Hakemusta täydentäviä liitteitä voi tarvittaessa toimittaa myöhemmin.

Tulevaisuuslautakunta

Raahen kaupungin logo

Kesäajan harjoitus- ja kilpailuvuorot haettavana

Kesäajan harjoitus- ja kilpailuvuorot Raahen urheilukentille, Urheilutalo Raahelaan sekä jäähallin rullakiekkoon julistetaan haettavaksi 23.3.2020 mennessä.

Hakemuksia saa Urheilutalo Raahelasta sekä raahe.fi/liikunta/lomakkeet. Hakemukset os. Raahela, Palokunnankatu 28, 92100 Raahe tai liikunta [at] raahe.fi.

Ulkovuoroja ja haettavana:

 • Koivuluodon urheilukentälle ja tekonurmelle
 • Pattasten urheilukentälle
 • Pesäpallokentille: Rännäri, tenavakentät, naisten kenttä, hiekkakenttä
 • Kuuselan-, Harakkamäen-, Pitkänkarin-, Saloisten kentälle
 • Vihannin urheilukentälle
 • Pikkulahden ja Kirkkojärven beachvolleykentille

 

Tervetuloa mukaan tuottamaan Raahen Meripäivät ja Raahen Pimiät -tapahtumia

Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen etsii nyt ohjelmatuottajia ja yhteistyökumppaneita kesän 2020 huipputapahtumiin.

 • Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät järjestetään 10.–11. heinäkuuta 2020 merellisen Raahen sydämessä, Rantatorilla. Raahen Meripäivät on kaksipäiväinen tapahtuma, jota juhlitaan perjantaina klo 14–20 ja lauantaina klo 11–17. Tapahtuma tarjoaa merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua jo kuudetta kertaa.
   
 • Raahen Pimiät järjestetään 27.–30. elokuuta 2020 Raahen Rantatorin ja Museonrannan alueella. Raahen Pimiät koostuu liikuteltavien saunojen Löylykylästä sekä toritapahtumasta, jossa myydään monenmoista rompetta, ruokaa ja kylien aarteita. Tapahtuman ohjelmallinen osuus järjestetään perjantaina ja lauantaina klo 16–22, ja tähän osuuteen etsimmekin nyt yhteistyötahoja mukaan ohjelmatuottajiksi.

Tarjoamme tilaisuuden päästä esittelemään osaamistanne ja saamaan näkyvyyttä itsellenne ja toiminnallenne. Tervetulleita ovat yritykset, yhdistykset ja yksityiset henkilöt. Toivomme mukaan monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille.

Otamme mielellämme kaikki ehdotukset vastaan. Tarvittaessa sovitellaan yhdessä lopputulos, joka viihdyttää yleisöämme parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli yrityksellänne on teemaan sopivaa ohjelmaa tapahtumaviikonloppujen aikana, voitte tarjota sitä mukaan liitettäväksi tapahtumien ohjelmakokonaisuuksiin.

Ole yhteydessä tapahtumatiimiin 13. toukokuuta 2020 mennessä.

Lisätietoja

Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
puh. 040 130 3888 / 040 135 6937
hanketoiminta [at] raahe.fi

Pikkulahden alueen kehittäminen – mistä aloitetaan?

Asemakaava Raahen Pikkulahden ranta-alueiden kehittämiseksi alkaa olla valmis ja on seuraavan osallistamisvaiheen aika. Uusi asemakaava ja siihen liittyvä Pikkulahden puisto-, virkistys- ja liikuntasuunnitelma mahdollistaa alueen jalostamisen kaupunkilaisten ja turistien keskuspuistoksi. Asemakaava tulee kevään 2020 kuluessa kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. 

Kaikille avoin yleisötilaisuus 

Kaavaehdotuksesta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus la 22. helmikuuta 2020 klo 13–16 Brain Centerissä (os. Rantakatu 5).

Tilaisuuden ohjelmassa

 • Pikkulahti-suunnitelman esittely
 • Mahdollisuus tutustua virtuaalimalliin
 • Nuorison, koululaisten ja päättäjien paneelikeskustelu

Osana tilaisuutta järjestetään Pikkulahden kaava-alueeseen liittyvä paneelikeskustelu, jonka teemana on alueen rakentamisen työjärjestys ja vaikutus Raahen vetovoimaan. Paneelissa on edustus raahelaisilta koululaisilta, nuorisolta ja päättäjiltä. Mukana paneelissa on oppilaita Lybeckerin opistolta, Raahen lukiolta sekä keskuskoululta. Päättäjiä edustavat Jaana Hautamäki (sd.), Pyry Suonsivu (kesk.), Paula Heikkilä (vas.) sekä Risto Aalto (kok.). Paneelin juontaa Heikki Peltoniemi.

Kuten aiemmatkin työpaja- ja osallistamistilaisuudet, järjestetään tämäkin tilaisuus Raahen kaupungin hanketoiminnan ja kehittämisen, kaavoituksen ja markkinoinnin yhteisvoimin.

Lisätietoja

Anu Syrjäpalo
Kaavoituspäällikkö
puh. 044 439 3575
anu.syrjapalo [at] raahe.fi

Tutustu tarkemmin vaiheistukseen ja kustannuksiin sekä koko alueen kaavoitusprosessiin.

Huonokuntoisten leikkipuistojen poistotyöt jatkuvat kelien ollessa nyt suotuisat

Tänä vuonna poistetaan leikkivälineet Leikkipuistoverkostoselvityksen mukaisesti Lehmirannan- Niittykadun-, Mäkituvantien-, Mestauskallion- ja Toronmäenpuistoista. Työt aloitetaan jo lähiaikoina, koska plussakelit mahdollistavat töiden teon jo näin helmikuussa.

Huonokuntoisia leikkipuistoja joudutaan poistamaan käytöstä (Kuluttajaturvallisuuslaki 920/2011), jottei kukaan loukkaa leikkivälineissä itseään niiden huonon kunnon takia. Turvallisuus on kuitenkin leikkipuistoissa tärkeä tekijä, joten pääosin 1980- ja 1990-luvulta peräisin olevien leikkipuistojen on todettu tulleen jo elinkaarensa päähän. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ohjeistaa poistamaan käytöstä vanhat leikkikenttävälineet siinä vaiheessa kun niistä voi olla vaaraa käyttäjilleen. Puistojen maisemointityöt tehdään loppuun kesäkauden aikana.

Kunhan kesä tulee, aloitetaan leikkipuistojen peruskorjaustyöt. Tänä vuonna uudistetaan Karjaluodon-, Kentänkujan- ja Ollisaarenpuistot.

Lisätietoja:

työpäällikkö Sanna Kelhä
Kuntatekniikka
puh. 044 439 3510
sanna.kelha [at] raahe.fi

Raahesalin lipunmyynnin ohjelmistoa

Raahesalin lipunmyynti myy lippuja sekä Raahesalin tapahtumiin kuin myös muualla kaupungin alueella toimivien tilojen tapahtumiin. Kevään ohjelmiston pääset näkemään www.tapahtumataloraahe.fi etusivulla ja lippuja voit ostaa netin kautta osoitteesta: ticket.raahe.fi.

Myös Raahesalin elokuvanäytöksiin voit ostaa lippuja kauttamme tai sitten suoraan ovelta ennen näytäntöjä.

Kevään elokuvatilanne:

LA 15.2.
Klo 14 Heinähattu Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -K7/4- lippu 8 €
Klo 16 Vakoojat valepuvussa (dubattu) -K7/4- lippu 8 €
Klo 18 Frozen 2 (dubattu) -K7/4- lippu 6 €
Klo 20 Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn -K16/13- lippu 10 €

TO 27.2.
Klo 15 ja 17 Helene -K7/4-lippu 10 €
Klo 19.15 Se mieletön remppa -K12/9- lippu 10 €

LA 29.2.
Klo 14 Heinähattu Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -K7/4- lippu 8 €
Klo 16 Helene -K7/4-lippu 10 €
Klo 18 Se mieletön remppa -K12/9- lippu 10 €

LA 7.3.
Klo 13 Heinähattu Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -K7/4- lippu 8 €
Klo 14.30 Sonic the Hedgehog) (dubattu) -K7/4- lippu 8 €
Klo 16.30 Walt Disney Eteenpäin (dubattu)  -K7/4 -lippu 8 €
Klo 18.30 Se mieletön remppa -K12/9- lippu 10 €

Ovelta vain käteismyynti (ei enää Smartum-/Tyky-setelillä maksua).

Järj. Movie Company Alatalo Oy

Raahe vähentänyt merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjään

Raahen kaupunki liittyi Hiilineutraali kunta (Hinku) -verkostoon vuoden 2018 syksyllä. Verkoston jäsen sitoutuu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Suomen ympäristökeskus (SYKE) on julkaissut 10.2.2020 ensimmäiset päästölaskennat kaikista Suomen kunnista vuodelta 2017. Suomen kunnat ovat vähentäneet päästöjä 10 vuoden aikana keskimäärin 24 %. 

Raahen kokonaispäästöt 2007-17 ovat vähentyneet 53 % ja asukaskohtaiset päästöt 51 %. Keskiverto raahelainen tuottaa 4,6 tCO2e kasvihuonekaasupäästöjä.  Pohjois-Pohjanmaan keskiarvo on 7,7 tCO2e ja koko maan 6,8 tCO2e.

Lisätietoja

Raahen kaupungin Hinku-yhteyshenkilö Seppo Sorvari, puh. 040 135 6849, seppo.sorvari [at] raahe.fi

Päästökehitys kunnittain (Suomen Ympäristökeskus)

 

Pikkulahti-suunnitelma on raahelaisten käsialaa

Pikkulahden suunnittelu käynnistyi kehittämislautakunnan päätöksellä joulukuussa 2017. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti raahelaisille järjestettiin kaksi työpajaa 26.5.2018 ja 11.5.2019. Kolmas tilaisuus järjestetään ensi viikon lauantaina 22.2.2020. Työpajoissa ja kyselyissä saadun palautteen perusteella suunnitelmaa on muokattu eteenpäin tähän nykyiseen ehdotukseen, joten voi sanoa, että kyseessä on ensimmäinen Raahessa koskaan yhdessä suunniteltu kaupunkikehittämishanke. Pikkulahden suunnitteluprosessi osoittaa selkeästi, kuinka pitkäjänteistä ja monivaiheista työtä kaupunkikehittäminen onkaan.

Kuhunkin yleisölle avoimeen työpajavaiheeseen on kutsuttu raahelaisia mukaan paikallislehdessä ja -radiossa, verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa ja ottaen huomioon, että kyseessä on raahelaisille uudenlainen toimintatapa, on mukaan saatu kiitettävästi osallistujia.

Pikkulahden suunnittelussa tähän mennessä jo yli 800 osallistumista

Työpajoissa on ollut osallistujia tähän mennessä 402 henkilöä, mukaan laskettuna opettajiensa kanssa osallistuneet koululaiset. Verkkokyselyihin osallistuneita on tähän mennessä ollut samoin noin 440 vastaajaa.

Pikkulahden kohteet ovat lähtöisin työpajoista ja kyselyistä. Suunnittelutoimiston tehtävänä on ollut sovitella ideoita kartalle suunnitteluympäristön suomien mahdollisuuksien puitteissa. Kaupungin kaavoitus on vienyt kaupunginhallituksen antamaa tehtävää eteenpäin, järjestänyt kuntalaisyhteistyön ja tukenut suunnittelutoimistoa työssään tuottamalla materiaalia kuntalaisten tarpeista ja toiveista. Nuorison ja lasten mukaan ottaminen alueen suunnitteluun on ollut oleellinen osa suunnitelman tekoa. Pikkulahtea halutaan rakentaa nimenomaan tulevien raahelaisten tarpeisiin ja siksi kaikki suunnitelmassa mukana olevat kohteet ovat lähtöisin kuntalaisten ideoista.

Kiitokset kaikille suunnitteluun osallistuneille!

Yleisötilaisuus kaavaehdotuksesta 22.2. klo 13 alkaen

Kaikille avoin yleisötilaisuus Pikkulahden alueen kaavaehdotuksesta järjestetään la 22. helmikuuta 2020 klo 13–16 Brain Centerissä (os. Rantakatu 5). Ohjelmassa mm. Pikkulahti-suunnitelman esittely sekä nuorten, koululaisten ja päättäjien paneelikeskustelu. Mahdollisuus tutustua myös virtuaalimalliin. Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Osallistamisen eri vaiheista koottuun kuvamateriaaliin voi tutustua Pikkulahti.fi-projektisivulla.

Muutos yleisöluisteluvuoroon 16.2.

Vuoro pidetään klo 9.45-10.45.

Tervetuloa!

 

Rekkoolin wanhan pihan avajaiset seminaarialueella 14.2.2020

Raahen perinteikkäällä seminaarialueella vietetään ystävänpäivänä, perjantaina 14. helmikuuta klo 14–19 Rekkoolin wanhan pihan avajaisia osoitteessa Rantakatu 9. Seminaarin puutarha-arboretumiin kuuluvalla Rekkoolin wanhalla pihalla tarkoitetaan entisöitettävää aluetta, joka sijaitsee kasvihuoneen ympärillä. Piha on saanut nimensä ruotsinkielisen trädgård-sanan mukaan, rekkooli on monille vanhoille kaupunkilaisille entuudestaan tuttu nimitys.

Tapahtuman järjestää Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen yhteistyökumppaneineen.

Raahen seudun luonnonystävät ry järjestää suositun lintujen tunnistuspolun sekä esittelee nokipannukahvien lomassa huhtikuussa seminaarialueella järjestettävää tapahtumaa Pönttötalkoot - Pesät kodittomille! Raahen Latu puolestaan tuo tapahtuma-alueelle Ulkona kuin lumiukko! -kampanjan, jonka tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa. Pohjois-Suomen Saunamajurit saapuvat paikalle kahden siirrettävän saunan voimin esitellen samalla elokuun lopulla Raahen Pimiät -tapahtuman yhteydessä toistamiseen järjestettävää liikuteltavien saunojen Löylykylää.

Kulttuurillista antia tapahtumaan tuovat Duo Maarun esiintymiset klo 14.30 ja klo 15.30 (Kveekari) sekä Hyvän arjen askeleet -hankkeen tarjoamat makuelämykset maailmalta. Alueen pihakojuissa on käsityöläismyyjiä ja puutarhalla kukkamyyntiä. Pohjois-Suomen saunamajureilla makkaramyyntiä.

Varaathan käteistä mukaan!

Tervetuloa tutustumaan perinteikkääseen alueeseen sekä viettämään leppoista ystävänpäivää kanssamme!

Rekkoolin wanhan pihan avajaiset

 • seminaarialueella, os. Rantakatu 9 (puutarhan piha)
 • pe 14. helmikuuta 2020 klo 14–19.

Lisätietoja

Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
puh. 040 130 3888
hanketoiminta [at] raahe.fi

Hiihtoloman toimintaa nuorille

Maanantai 2.3. 

 Matalan kynnyksen pallopelejä

 • Säbä, koris ja futsal/jalkapallo 
 • klo 12.15.-13.30 
 • Alakoululaiset tytöt ja pojat 
 • Antinkankaan Monitoimitalo, iso sali 
 • Ei ennakkoilmoittautumista 
 • os. Isoholmintie 6, 92130 Raahe 
 • Sisäänkäynti ovi 3, sisäpihalla 
 • Lisätietoja: Anu, p. 040 135 6751

Matalan kynnyksen pallopelejä

 • Säbä, koris ja futsal/jalkapallo 
 • klo 13.45.-14.45 
 • Yläkoululaiset tytöt ja pojat 
 • Antinkankaan Monitoimitalo, iso sali 
 • Ei ennakkoilmoittautumista 
 • os. Isoholmintie 6, 92130 Raahe 
 • Sisäänkäynti ovi 3, sisäpihalla 
 • Lisätietoja: Anu, p. 040 135 6751

Luistellen lomalle

 • Avoin luistelutapahtuma Alpuassa klo 14-16  
 • 4H:n kanssa yhteistyössä
 • Liikuntapassiin merkintä

 

Tiistai 3.3. 

Cuppi avoinna 

 • klo 14.30-18 
 • os. Fellmanin puistokatu 3, 92100 Raahe

Hohtokeilaus/sulkapallo/uinti 

 • klo 15-17 
 • Kuntokeidas Vesipekassa 
 • os. Uimahallintie 8, 92100 Raahe  
 • Yli 12-vuotiaille, ilmainen  
 • Ilmoittautuminen 25.2. klo 10.00 alkaen 

Yövalvojaiset Olotilalla 

 • klo 16 - 00 
 • os. Kirkkotie 2, 86400 Vihanti 
 • 7lk-17v. 

Leivontaa isojen illassa 

 • Klo: 18- 21 
 • Nuorisokeskus Paradise  
 • os. Ratakatu 3, 92100 Raahe 
 • 7. lk. -17.v. 

 

Keskiviikko 4.3. 

Matalan kynnyksen pallopelejä 

 • Säbä, koris ja futsal/jalkapallo 
 • klo 12.15.-13.30 
 • Alakoululaiset tytöt ja pojat 
 • Antinkankaan Monitoimitalo, iso sali 
 • Ei ennakkoilmoittautumista 
 • os. Isoholmintie 6, 92130 Raahe 
 • Sisäänkäynti ovi 3, sisäpihalla 
 • Lisätietoja: Anu, p. 040 135 6751

Matalan kynnyksen pallopelejä

 • Säbä, koris ja futsal/jalkapallo 
 • klo 13.45.-14.45 
 • Yläkoululaiset tytöt ja pojat 
 • Antinkankaan Monitoimitalo, iso sali 
 • Ei ennakkoilmoittautumista 
 • os. Isoholmintie 6, 92130 Raahe 
 • Sisäänkäynti ovi 3, sisäpihalla 
 • Lisätietoja: Anu, p. 040 135 6751

Cuppi avoinna 

 • klo 14.30-18 
 • os. Fellmanin puistokatu 3, 92100 Raahe 

Pingistä & pullakahvit 

 • klo 16-19 
 • Honganpalon nuorisotilalla 
 • 7. lk.-17-v. 
 • os. Metsätorinkatu 14, 91260 Saloinen 

Askartelua ja lautapelejä pikkunuokkarilla 

 • klo 16-18 
 • Nuorisokeskus Paradise 
 • 5. lk. -6. lk. 
 • os. Ratakatu 3, 92100 Raahe 

 

Torstai 5.3. 

Retki Superparkiin   

 • klo 10-17 
 • 12-17- vuotaille
 • alle 12 -vuotiaat huoltajan kanssa
 • Ilmoittautuminen 10.2. klo 10.00 alkaen 

Cuppi avoinna 

 • klo 14.30-20 
 • os. Fellmanin puistokatu 3, 92100 Raahe 

Poikkeuksia aukioloajoissa

 • Pikkunuokkaria Hengarissa ei ole poikkeuksellisesti hiihtolomalla
 • Liikuntanuokkaria Antinkankaalla ei ole poikkeuksellisesti hiihtolomalla

 

Perjantai 6.3. 

Vaellusretki Hummastinvaaralle  

 • klo 10.00 
 • n. 10km reitti, laavulla tarjotaan makkara
 • Ilmainen 
 • Lähtö Hummastinvaaran pysähdyspaikka, Moottoriradantie 3, 92140 Pattijoki
 • Säävaraus
 • Ilmoittautuminen 040 135 6984/Mari 

Matalan kynnyksen pallopelejä  

 • Säbä, koris ja futsal/jalkapallo 
 • klo 12.15.-13.30 
 • Alakoululaiset tytöt ja pojat 
 • Antinkankaan Monitoimitalo, iso sali 
 • Ei ennakkoilmoittautumista 
 • os. Isoholmintie 6, 92130 Raahe 
 • Sisäänkäynti ovi 3, sisäpihalla 
 • Lisätietoja: Anu, p. 040 135 6751

Cuppi avoinna 

 • klo 14.30-21 
 • os. Fellmanin puistokatu 3, 92100 Raahe 

Tyttöjenilta Olotilalla  

 • klo 15-20 
 • 5lk - 17v 
 • os. Kirkkotie 2, 86400 Vihanti 

 

Lauantai 7.3. 

Leffamaraton Hengarissa   

 • klo 17-22  
 • 7.lk-17v. 
 • os. Pattijoentie 2, 92140 Pattijoki  

Olotilan Olympialaiset 

 • klo 16 – 22
 • 5lk – 17v. 
 • os. Kirkkotie 2, 86400 Vihanti 

Poikkeuksia aukioloissa

 • Paradise poikkeuksellisesti suljettu, Hengari & Olotila avoinna

Mahdolliset muutokset ilmoitetaan Nuorisotoimen instagram-sivulla

Raahen nuorisotoimen instagram
Vihannin Olotilan instagram
Nuorisokahvila Cupin instagaram

Tiedote kunnossapitorajoista

Katujen aurausrajoihin muutoksia

Liikennealueiden kunnossapidon määräraha on tänä vuonna 30 000 € pienempi kuin edellisvuonna. Tämä säästö toteutetaan siten, että auraukset pyritään suorittamaan normaalin työajan puitteissa, kuitenkin niin, ettei yleistä turvallisuutta vaaranneta. Suurin säästö saadaan nostamalla viikonloppuaurauksien kunnossapitorajoja. Viikonloppuisin pyöräteiden auraaminen aloitetaan, kun lunta on satanut yli 5 cm (arkipäivinä raja on 3 cm). Katujen auraus aloitetaan viikonloppuisin, kun lunta on satanut yli 7 cm (arkipäivinä raja on 5cm). Tonttikatujen ja yksityisteiden auraus tehdään viikonloppuisin vain haastavissa keliolosuhteissa.
 
Pattijoen alueella jatkuu talvikunnossapidon alueurakka ja sinne ei kyseiset muutokset vielä vaikuta.

Kuntatekniikka

 

Nuorisotoimen helmikuu

Nuorisotoimen tapahtumia

Lue lisää: Nastanetistä, Nuorisotoimen facebookista.

 • Liikuntanuokkari Antinkankaan monitoimitalon nuorisotilassa & peilisalissa torstaisin klo 18-19.30. (sisäänkäynti ovi 6)
 • Moottoripaja 13-19-vuotiaille tiistaisin klo 18-21 Fellmanin puistokatu 3 (sisäänkäynti rakennuksen takana)
 • Pe 14.2. klo 14.30-21 Cupin Ystävänpäivän leffailta
 • La 15.2. klo 17-21 Olotila jalkautuu Lumimetsän Nuorisoseuralle. Tervetulleita ovat kaikki 5.luokkalaisista 17-vuotiaisiin. Olotila on tällöin kiinni.
 • Pe 28.2. klo 15-20 Vihannin Olotilalla Poikienilta 5.luokkalaisista 17-vuotiaille.
 • La 29.2.- su 1.3. Paradisen Lanit. Seuraa ilmoittelua!

Tulossa talvilomalla

Ilmoittautumiset retkille avautuu 2 viikkoa aikaisemmin osoitteessa www.nastanetti.fi (sähköinen ilmoittautumislomake)

 • Ti 3.3. klo 16-24 Yövalvojaiset Vihannin Olotilalla. Tervetulleita ovat kaikki 7.luokkalaisista ylöspäin.
 • Ti 3.3. Hohtokeilaus, sulkapallo & uinti
 • To 5.3. Retki Superparkiin Ouluun
 • Pe 6.3. Vaellus&makkaranpaisto Hummastinvaaralla
 • Pe 6.3. klo 15-20 Vihannin Olotilalla Tyttöjenilta 5.luokkalaisista 17-vuotiaille. 
 • La 7.3. Vihannin Olotila normaalisti auki. Kaikki 5.luokkalaisista 17-vuotiaisiin ovat tervetulleita koko illaksi. 

Kaikki edellä mainitut tapahtumat ovat maksuttomia ja päihteettömiä! Seuraa ilmoittelua!

Nuorisotilojen aukioloajat

Nuokkarit 7. luokkalaisista- 17-vuotiaille.
Pikkunuokkarit 5.-6.-luokkalaisille.
Nuorisokahvila Cuppi 7.lk-yläikärajaton.

Nuorisokahvila Cuppi

tiistai klo 14.30-18
keskiviikko klo14.30-18
torstai klo 14.30-20
perjantai klo 14.30-21

Poikkeukset aukioloissa:

 • ke 12.2. Cuppi avoinna 14.30-16

Nuorisokeskus Paradise

tiistai klo 16-20
keskiviikko klo 16-18.30 pikkunuokkari
lauantai klo 17-22

Poikkeukset aukioloissa:

 • la 22.2. Tila kiinni. Raahe Gospel Antinkankaan monitoimitalolla.

Honganpalon nuorisotila

keskiviikko klo 16-19 7.-lk-17-v.

Pattijoen Hengari

torstai klo 16-19 pikkunuokkari
perjantai klo 16-20
lauantai klo 17-22

Poikkeukset aukioloissa:

 • la 22.2. Tila kiinni. Raahe Gospel Antinkankaan monitoimitalolla.

Vihannin Olotilan

5.-6. -luokkalaisille:
keskiviikko klo 14.30-17 pikkunuokkari
lauantai klo 16-19 pikkunuokkari

7.luokkalaisista 17-vuotiaille:
perjantai klo 15-20 Nuortenilta
lauantai klo 16-22 Nuortenilta

Poikkeukset aukioloissa:

 • Ma 3.2. Tila auki 5.-6. luokkalaisille klo 14.30-17.
 • Ke 5.2. Tila kiinni.
 • La 15.2. Olotila kiinni. Nuoriso-ohjaajat jalkautuvat Lumimetsän Nuorisoseuralle klo 17-21. Tervetulleita ovat kaikki 5.luokkalaisista 17-vuotiaisiin.
 • La 22.2. Tila kiinni. Raahe Gospel Antinkankaan monitoimitalolla.
 • Ke 4.3. Tila kiinni.
 • La 7.3. Tila normaalisti auki. Kaikki 5.luokkalaisista 17-vuotiaisiin ovat tervetulleita koko illaksi

Yllättävistä muutoksista aukioloissa ilmoitamme Nuorisotoimen Facebookissa ja Instagramissa, Olotilan ja Cupin Instagramissa.

Lumen vastaanottopaikka muuttunut Kiiluntielle

Kiinteistöjen ylijäämälumet

Tekninen keskus on siirtänyt kiinteistöjen lumenvastaanoton Kiiluntien varrella sijaitsevalle ylijäämämaiden vastaanottoalueelle osoitteeseen Kiiluntie 424. Aiemmin lumenkaatopaikkana toimineelle Hakotaurin alueelle ei enää saa viedä kiinteistöjen lumia. Tällä lumenvastaanottopaikan muutoksella halutaan vähentää yöaikaan tapahtuvaa liikennettä Vanhan kaupungin alueella.

Lumen vastaanotto Kiiluntiellä

Lumen vastaanotto tapahtuu Jäteaseman aukioloaikoina. Ensimmäisellä tuonti kerralla tulee käydä ilmoittautumassa Raahen Jäteasemalle (os. Kiiluntie 167) jäteaseman hoitajalle, joka kirjaa ylös tuojan tiedot ja laskutusosoitteen sekä tarkistaa kuorman. Seuraavilla kerroilla kuljettaja käy ilmoittautumassa jäteasemalla tuomansa lumimäärän ja jäteaseman hoitaja tarkistaa lumen puhtauden. Lumen tulee olla puhdasta ja jätteetöntä. Vastaanottoalueen portilla on valvontakamera valvomassa alueelle kulkevaa liikennettä. Kiinteistöjen lumien vienti muille kaupungin omistamille alueille on kielletty (esim. puistot, viherkaistat, tiealueet). Lumen vastaanotosta laskutetaan Rakennetun ympäristön lautakunnan päätöksen 17.12.2019 § 141 mukaisesti 15€/kuorma (sis.alv 24 %).

Jäteasema on avoinna talviaikaan ma-pe klo 9-17.

Lisätietoja

Työpäällikkö Sanna Kelhä
Kuntatekniikka, Liikennealueet
puh. 044 439 3510
sanna.kelha [at] raahe.fi

Nuorten kesätyöt 2020

Raahen kaupunki tarjoaa raahelaisille vuosina 2002-2004 syntyneille nuorille mahdollisuuden hakea joko Raahen kaupungin kesätyöpaikkaa (työn kesto 2 viikkoa) tai kesätyöseteliä yrityksiin (työn kesto 3 viikkoa). Etusijalla ovat hakijat, jotka eivät ole työllistyneet kaupungin kesärekryn kautta kesinä 2018-2019.

Nuori voi hakea joko kesätyöseteliä tai kaupungin kesätyöpaikkaa. Ei molempia.

Kaupungilla on tarjolla noin 200 kesätyöpaikkaa eri toimipisteissä (puistoalueet, kiinteistönhoito, päiväkodit, liikennepuisto, museot, ateria- ja puhtauspalvelut jne.) Työjakso kestää 2 viikkoa ja työaika on 30 h 24 min/vko. Kokonaisansio on noin 340 €.

Jos nuori hakee kaupungin kesätyöpaikkaa, kannattaa hänen kertoa myös erityisosaamisistaan (kielitaito, musikaalisuus jne.) ja harrastuksistaan tarkemmin hakemuksessa. Tietoja voidaan hyödyntää, kun työkohdetta valitaan nuorelle. Osassa toimipaikoista työskennellään myös lauantaisin.

Kesätyöseteleitä on jaossa 125 kpl. Kesätyösetelin saava nuori hankkii itse kesätyöpaikan haluamastaan yrityksestä. Nuori voi tiedustella alustavasti jo ennen hakemuksen jättämistä kesärekryyn mahdollisia kesäsetelityöpaikkoja yrityksistä. Kesäsetelityönantajalla tulee olla voimassa oleva y-tunnus. Yrityksen on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa setelinuorelle vähintään 3 viikon ajan työajan ollessa 30 h 24 min/vko tai 91 h 12 min. kesäkuu-elokuu 2020. Kun kesätyösetelin ehdot ovat täyttyneet, Raahen kaupunki maksaa yrittäjälle nuoren kesätyöllistämisestä 250 € kesäsetelituen.

Kesärekry -hakemukset käsitellään Raahen kaupungin henkilöstöpalveluissa viimeistään maaliskuun puoliväliin mennessä. Kesätyöpaikan saaneille ilmoitetaan kesätyöpaikasta sähköpostitse ja kesätyösetelit postitetaan niitä saaneille kotiosoitteeseen.

Jos hakijan yhteystietoihin (sähköpostiosoite, kännykkänumero, osoite) tulee muutoksia hakemuksen jättämisen jälkeen, muuttuneet tiedot tulee päivittää hakemukseen hakuaikana tai ilmoittaa muutokset yhteyshenkilölle hakuajan päätyttyä.

Hakulomake Kuntarekryssä (hakuaika päättyy 10.2.2020)

Lisätietoja

Raahen kaupunki
Henkilöstöpalvelut
Anja Marjelund
henkilostopalvelut [at] raahe.fi
puh. 044 439 3222

Kirjakahvila pääkirjastossa

Raahen Kirjaklubi ja kaupunginkirjasto pitävät yhdessä parillisten kuukausien ensimmäisenä maanantaina kirjakahvilaa pääkirjaston toisen kerroksen ryhmätilassa 219.

Kahvilassa keskustellaan kirjallisuudesta illan teemaa noudattaen, kahvia tai teetä nauttien.

Kokoontumiset 2020

ma 3.2. klo 17.30-18.30 
Raahe naisten silmin

ti 14.4. klo 17.30-18.30
Luontokuvaus ja luonnon kuvaus

ma 3.8. klo 17.30-18.30
Dekkarit

ma 5.10. klo 17.30-18.30
Aleksis Kivi

ma 7.12. klo 17.30-18.30
Omakustanteen tekeminen

Tervetuloa!

Lisätiedot

Raahen kirjasto, Rantakatu 45, 92100 Raahe, puh. 040 135 6799, kirjasto [at] raahe.fi.

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Vuonna 2014 syntyneiden lasten ilmoittautuminen syksyllä 2020 alkavaan esiopetukseen tapahtuu Varhaiskasvatuspalveluiden sähköisen asioinnin kautta. Ilmoittautumisaika on 22.1.-2.2.2020. Asiasta on laitettu tiedote koteihin.

Ilmoittautumisen jälkeen esiopetuksen järjestäjä päättää lapsen esiopetuspaikasta, mutta vanhempien toivomukset otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Lisätietoja

Kasvatus ja koulutus > Esiopetus

Hanna-Leena Mattila siirtyy Raahen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä kaupunginvaltuutetuksi

Hanna-Leena Mattila keskittää voimavarojaan eduskuntatyössä kasvaneiden vastuiden johdosta Raahen ja maakunnan asioiden hoitamiseen eduskunnassa ja siirtyy Raahen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä kaupunginvaltuutetuksi.

”Jatkan kaupunginvaltuutettuna, joten minulla säilyy jatkossakin tiivis yhteys Raahen kaupungin asioihin. Valtuuston istunnot järjestetään maanantaisin, mikä on myös kansanedustajan työhön kuuluva ns. maakuntapäivä. Maanantaisin työtä tehdään omassa vaalipiirissä, tavataan kansalaisia, hoidetaan sidosryhmätapaamisia ja kunnallisia luottamustehtäviä. Kotikaupungin valtuustotyöhön osallistuminen ilman puheenjohtajan vastuita ja tehtäviä vahvistaa työpanosta sekä kansanedustajana että kaupunginvaltuutettuna. Yhteisten asioiden hoitamisen lisäksi elämässä on tärkeää olla aikaa myös perheelle, mikä on yksi vaikuttava tekijä päätöksessäni.”

Mattilan eronpyyntö käsitellään kaupunginhallituksessa 3.2.2020 ja varsinainen puheenjohtajavaihdos päätetään ja toteutetaan helmikuun valtuustossa. Henkilövalinta Raahen kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi selviää keskustan kunnallisjärjestön yleisessä kokouksessa.

Kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Hanna-Leena Mattila

Iltapäivätoimintaan hakeminen

Iltapäivätoiminta on tarkoitettu perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokkien oppilaille.

Iltapäivätoimintaan haku tapahtuu opetustoimen sähköisen asiointipalvelun Wilman kautta ajalla 22.1.- 31.3.2020. Hakemuksen voi täyttää myös opetusvirastossa osoitteessa Rantakatu 5D, I kerros, arkisin klo 9-15. Ohjeet ja hakulomake löytyvät Raahen kaupungin verkkosivuston Perusopetus > Iltapäivätoiminta -sivulta.

Tiedustelut

IP-koordinaattori Birgitta Huhtamäki, puh. 040 130 3833, birgitta.huhtamaki [at] raahe.fi.

Wanha Raahe -säätiö etsii asiainhoitajaa

Asiainhoitaja vastaa säätiön operatiivisesta toiminnasta säätiön hallituksen päätösten pohjalta.

Asiainhoitajaksi valittavan henkilön pääasiallinen tehtävä on säätiölle osoitettujen korjausavustushakemusten käsittely ja valmistelu säätiön hallituksen käsiteltäväksi.

Tehtävän hoitaminen edellyttää:

 • Kiinnostusta rakennusten säilyttävään korjaukseen
 • ymmärrystä restaurointitekniikoista
 • sekä kokemusta korjausrakentamishankkeista historiallisessa kaupunkimiljöössä.

Hakijalla tulee olla hyvä tuntemus historiallisen rakennuskannan entisöintitavoista sekä tuntemusta Wanhasta Raahesta, korjausavustuskanavista ja hakuprosesseista. Kokemus koulutustilaisuuksien järjestämisestä katsotaan eduksi. Tehtävän hoitaminen vie noin 50 tuntia vuodessa.

Lisätiedot

Eija Sorjamaa
puh. 044 2819609

Hakemukset viimeistään 2.2.2020 osoitteeseen eija.sorjamaa [at] kotinet.com

Wanha Raahe -säätiö sr

Wanha Raahe -säätiön säännöissä toiminnan tarkoitus ja sen toteuttaminen on kirjattu seuraavasti:

2 § Tarkoitus

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Raahen historiallisen vanhan kaupunginosan asuin- ja talousrakennusten kunnostamista ja ylläpitoa.

3 § Tarkoituksen toteuttaminen

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä tukea ja avustuksia Raahen historiallisen vanhan kaupunginosan asuin- ja talousrakennusten sekä aita- ja porttirakenteiden kunnostamiseen ja ylläpitoon sekä harjoittamalla tiedotustoimintaa ja osallistumalla tarkoitusta tukevien koulutus- ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen.

 

Vanhan huonokuntoisen leikkipaikan poisto Lapaluodosta

Tällä viikolla Lapaluodon vanhan koulun vieressä olevalta viheralueelta poistetaan siellä olevat erittäin huonokuntoiset leikkipuistovälineet. Tämän leikkipaikan on todettu tulleen elinkaarensa päähän ja siellä olevat leikkivälineet poistetaan, koska niistä voi olla vaaraa käyttäjilleen.

Kuntatekniikka

Raahe tarjoaa asukkailleen hiekoitushiekkaa kaupunginvarikolta noudettuna

Raahen kaupunki tarjoaa asukkailleen veloituksetta hiekoitushiekkaa vaihtelevien ja liukkaiden kelien johdosta. Nouto tapahtuu omiin ämpäreihin kaupunginvarikolta, os. Varikkotie 5 varikon aukioloaikoina ma–pe klo 7–15. 

Vihannissa hiekkaa voi noutaa Vihannin varikolta, os. Ouluntie 8.