Jäteopas perheen pienimmille

Raahen kaupungin jäteopas perheen pienimmille on valmistunut.

Jäteoppaan kuvituksesta ja tekstistä on vastannut jätehuoltotiedottamisesta innostunut Tea Eronen. Opasta on painettu 1100 kpl ja se jaetaan Raahen alueen päivähoidossa oleville lapsille.

Jäteoppaan Pikku kettu opastaa lapsia kierrättämään ja kertoo tarinassaan, että mikään roska ei kuulu luontoon.

Kuntatekniikka/ Jätehuolto

Yksityisteiden ja sorateiden höyläykset aloitettu

Tällä viikolla olemme päässeet aloittamaan sorateiden höyläykset. Raahessa tien tasaus ja muotoilu tehdään tiehöylällä eli perinteisellä tiekarhulla. Keväthöyläyksen yhteydessä sorateille levitetään pölynsidonta-aineena kalsiumkloridia eli suolaa. Pohjavesialueella suolausta ei voida tehdä.  

Koska vain yksi tiehöylä on tällä hetkellä hommissa ja työt etenevät sopivien kelien mukaan, emme ehdi millään kaikille teille yhtä aikaa. Maltti on nyt valttia. Tulossa ollaan J 

Yksityisteillä asuvia haluamme lisäksi muistutella, että tiekunnalle ja osakkaille kuuluu kuoppien paikkailu kevät- ja syyshöyläysten välillä. Ja mikäli tie ei pysy millään hyvässä kunnossa, kannattaa miettiä tielle isompaa perusparantamishanketta. Valtio ja kaupunki tukevat yksityisteiden perusparannushankkeita silloin kun tie täyttää avustusehdot.  

Kuntatekniikka 

Wanhan Raahen kaavakävely 12.–19.5.2021

Mikä sinulle on tärkeää Wanhan Raahen kaupunkikuvassa? Verkossa ohjatulla kävelyllä voit kertoa omista näkemyksistäsi alueesta. Keskustelua jatketaan työpajassa 22.5.2021.

Raahen vanhaan kaupunkiin sijoittuva kaavakävely on avoinna aikavälillä 12.–19.5.2021. Se on tarkoitettu kaikille osallisille. Kävely on osa teematyöpajaa 1, joka kuuluu Vanhan kaupungin vireillä olevaan asemakaavoitukseen (Akm 242). Teema on "Kadut ja yleiset alueet sekä valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (RKY)". Sen alla keskustellaan vanhan kaupungin arvosta ja kaupunkikuvan tulevaisuudesta.

Kävely on toteutettu karttapohjaisina Webropol-kyselyinä. Kyselyt on laatinut FCG Suunnittelu ja tekniikka.

Lisätietoa ja osallistuminen kaavakävelyyn kaupungin verkkosivuilta.

Iloista kävelyä!

Millaista ihmisen arki ja elämä on? Raahelainen, kerro siitä meille!

Kysely kuntalaisille

Mikä arjessasi ja elämässäsi on hyvin? Mikä huolettaa tai mihin kaipaat muutosta? Mikä saisi huolesi häviämään?

Haluamme auttaa kuntamme asukkaita elämään hyvää arkea. Työmme tueksi tarvitsemme vastauksia edellisenkaltaisiin kysymyksiin. Työn tueksi tarvitsemme tietoa siitä, millaiseksi asukkaat oman arkensa ja elämänsä kokevat ja kaipaavatko he muutosta voidakseen hyvin.

Toukokuun aikana keräämme tätä arvokasta kokemustietoa 28 Pohjois-Pohjanmaan kunnassa ensimmäistä kertaa samalla kyselyllä. Raahe on mukana tiedonkeruussa. Kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella, joita löytyy Raahessa Neuvorassin tiloista ja Vihannissa kirjastolta.

Kyselyyn voi vastata viimeistään pe 28.5.2021. Kun myöhemmin raportoimme tuloksista, varmistamme, ettei vastaajan henkilöllisyys paljastu eikä häntä voida vastausten perusteella tunnistaa.

Kiitos vastauksestasi!

Kyselyn toteuttavat yhdessä Raahen kaupunki ja sote-uudistusta Pohjois-Pohjanmaalla edistävä POPsote-hanke.

Kysely yhdistystoimijoille

Millaista kohderyhmänne arki ja elämä on? Mikä on hyvin, mihin tarvittaisiin muutosta? Kerro meille!

Vastaa yhdessä järjestösi, yhdistyksesi tai seurasi työntekijöiden ja/tai luottamushenkilöiden kanssa Meidän arkemme ja elämämme -kyselyyn. Sillä kerätään järjestöjen, yhdistysten ja seurojen kokemustietoa kohderyhmiensä arjesta ja elämästä. Tulokset täydentävät kuntalaiskyselyn tuloksia.

Toimijoita pyydetään jakamaan myös jäsenilleen, kohderyhmälleen ja vapaaehtoisillenneen yllä olevaa kuntalaisille tarkoitettu kyselyä ja tukemaan tarvittaessa kyselyyn vastaamisessa.

Kysely toteutetaan samanaikaisesti 28 Pohjois-Pohjanmaan kunnassa. Tiedonkeruu lopetetaan 29.5.2021.

Kyselyn toteuttavat yhdessä Raahen kaupunki ja sote-uudistusta Pohjois-Pohjanmaalla edistävä POPsote-hanke.

Kevään vihreys valtaa Raahen!

Lämmin vesisade ja sitä seuranneet aurinkoisen lämpimät päivät saivat kasvit heräämään uuteen kasvukauteen. Hienoin kevätsipulikukkien loisto on löydettävissä Kari Juvan veistospuistosta sekä Rantakadun toiselta puolen Itsenäisyyden puistosta. Myhrberginpuistossa, Härkätorilla ja Pekkatorilla kurkistelevat tulppaanit maasta. Ouluntiellä Nesteenpuistosta, Kruunukirjurin ruusuistutuksista ja Lybeckerinpuiston pioniaidanteen seasta nousee kevätkukkijoita myös. Viimeisten muutaman vuoden aikana on kaupunkimme kevään ilahduttajiksi istutettu tuhansittain kevätkukkivien sipuleita, jotka uskollisesti nousevat vuosi toisensa jälkeen.

Puistojen ja kaistojen harjaus on hyvässä vauhdissa, samoin istutusalueiden kevätsiistiminen. Roskien keruuta on riittänyt runsain mitoin talven jäljiltä. Aktiiviset kaupunkilaiset ja kylien ihmiset ovat talkoilleet roskien keruussa  yhteiseksi iloksi ja viihtyisyydeksi, mistä suuri kiitos ahkeroijille! Ympäristönhoidon henkilökunta voi hakea kerätyt roskat keskitetysti, jos ne jätetään suljettuihin jätesäkkeihin ja ilmoitetaan puutarhuri Tita Haapajoelle mistä roskasäkkejä on haettavissa. Ilmoitukset toivotaan mieluiten viestillä tai sähköpostilla. Siisti ympäristö on kaikkien ilo! Ympäristönhoidon henkilökunta toivottaa kaikille lämmintä ja aurinkoista Helatorstaita!

Lisätietoja: puutarhuri Tita Haapajoki
+358 44 439 3521
tita.haapajoki [at] raahe.fi

Riksaluotsikurssi Raahe-opistossa 29.5.2021

Raahen kaupungin vanhusasiainneuvostolla on kaksi sähköavusteista riksapyörää, joiden kyydissä ikäihmiset pääsevät ulkoilemaan ja tapaamaan ihmisiä.

Pyörien kuljettamiseen tarvitaan lisää vapaaehtoisia pyöräluotseja.  Raahe-opisto järjestää pyöräluotsikurssin Raahelassa lauantaina 29.5.2021 klo 9.00 - 15.00. 

Tule mukaan jakamaan hyvää mieltä pyöräillen! Kouluttajana Raahe Cycling club. Kurssi on maksuton. 

Raahe-opiston ilmoittautumissivu

Kuntavaalit Raahen kaupungissa

Kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina, kesäkuun 13. päivänä 2021.

Vaalitoimitus alkaa vaalipäivänä 13.6.2021 klo 9.00 ja jatkuu keskeytyksettä klo 20.00 saakka.

Äänestysalueiden äänestyspaikat

Äänestysalue, äänestyspaikka

1. Pääkirjasto, Rantakatu 45, Raahe
2. Koivuluoto, Kummatin koulu (entinen), Kummatinkatu 5, Raahe
3. Antinkangas, Antinkankaan koulu, Isoholmintie 6, Raahe
4. Saloinen, Saloisten koulu, Kisatie 2, Saloinen
5. Pattijoki, Tekninen keskus, Ruskatie 1, Pattijoki
6. Vihanti, Vihannin entinen kunnanvirasto, Kirkkotie 2, Vihanti

Ennakkoäänestys

K-Citymarket, os. Ollinkalliontie 2, Raahe
Raahen Prisma, os. Palokunnankatu 37, Raahe
Tekninen keskus, os. Ruskatie 1, Pattijoki 
Tapahtumatalo Raahe, Kirkkokatu 28, Raahe
Vihannin entinen kunnanvirasto, Kirkkotie 2, Vihanti

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 26.5.2021 ja päättyy tiistaina 8.6.2021 seuraavasti:

26.05. - 28.05.2021 klo 9:00 - 20:00
29.05. - 30.05.2021 klo 12:00 - 18:00
31.05. - 04.06.2021 klo 9:00 - 20:00
05.06. - 06.06.2021 klo 12:00 - 18:00
07.06. - 08.06.2021 klo 9:00 - 20:00

Ennakkoäänestyksessä on mahdollisuus myös ulkotiloissa tapahtuvaan äänestykseen seuraavasti:

Tekninen keskus, Pattijoki: 
 torstaina 27.5.2021 klo 9.00 - 11.00 ja klo 17.00 – 19.00
Vihannin entinen kunnanvirasto, Vihanti: 
 tiistaina 1.6.2021 klo 9.00 - 11.00 ja klo 17.00 - 19.00
Tapahtumatalo Raahe: 
maanantaina 7.6.2021 klo 9.00 - 11.00 ja klo 17.00 – 19.00

Ennakkoäänestyspaikoille pääsee myös pyörätuolilla.

Ennakkoäänestyksessä äänestäjän on esitettävä henkilöllisyystodistus tai muu riittävä selvitys henkilöllisyydestään. (Ajokortti, passi, henkilökortti)

Mikäli äänestäjällä ei ole riittävää selvitystä henkilöllisyydestään, saa poliisiviranomaisella MAKSUTTA väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten osoitteesta: Kummatinkatu 6, 92150 Raahe. Tällöin henkilöllisyyskorttia haettaessa on mukana oltava 2 passikuvaa.

Sairaalassa, vanhainkodeissa sekä erikseen päätetyissä laitoksissa toimitettavista ennakkoäänestyksistä julkaistaan laitoksissa vaalitoi­mikuntien toimesta erilliset ilmoitukset.

Kotiäänestys

Ennakkoäänestys kotiäänestyksenä tapahtuu arkipäivisin klo 9.00-20.00 edellä mainittuina ennakkoäänestysaikoina.

Kotona tapahtuvaan ennakkoäänestykseen voi ilmoittautua henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on vaikean vamman tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestykseen oikeutetun henkilön kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestykseen oikeutetun kanssa samassa taloudessa asuva omaishoidontuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja. Omaishoitajan äänestämisestä on ilmoitettava kunnan keskus­ vaalilautakunnalle samalla kun ilmoittautuminen kotiäänestykseen tehdään.

Henkilön, joka haluaa äänestää ennakkoon kotonaan, on ilmoitettava siitä keskusvaalilautakunnalle kirjallisesti, puhelimitse tai sähköpostitse viimeistään tiistaina 1.6.2021 ennen klo 16.00.

Ilmoituksen voi tehdä käyttäen tarkoitusta varten laadittua lomaketta, jota on saatavana Raatihuoneelta, os. Rantakatu 50. Kotiäänestyksen ilmoittautumisen voi tehdä myös soittamalla numeroon 040 830 3072 (Riitta Tuomaala) tai lähettämällä lomakkeessa ilmoitetut tiedot sähköpostilla osoitteeseen: riitta.tuomaala [at] raahe.fi. Ilmoituksen voi myös tehdä äänestäjän puolesta tämän valitsema henkilö.

Vaalimainonta

Vaalimainonta vaaleissa on sallittu ainoastaan tätä tarkoitusta varten pystytetyillä kaupunginhallituksen määräämillä vaalimainospaikoilla.

Vaalimainostelineet asetetaan taustoineen valmiiksi paikoilleen kaupungin toimesta. Vaalimainospaikoista ei peritä maksua. Vaalimainonta saadaan aloittaa aikaisintaan keskiviikkona 19.5.2021 alkaen. 

Keskusvaalilautakunnan postiosoite on: Rantakatu 50, 92100 Raahe ja puhelin: 08 439 3111, virka-aikana.

Lisätietoja vaaleista löytyy oikeusministeriön vaalisivuilta, osoitteesta: vaalit.fi 

Raahessa 10. päivänä toukokuuta 2021

Raahen kaupungin keskusvaalilautakunta

Aulis Ylikulju, puheenjohtaja

Leena Räsänen, sihteeri
 

Kesäkauden ohjatut liikuntaryhmät

Ohjatut ryhmät aloittavat 31.5. Katso tarkempi viikko-ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

 

Kaupungin järjestämä ilmainen Sportti-kerho

KENELLE: 1-3lk. ja 4-6lk. 

MILLOIN: 28.6.-9.7.2021 

MISSÄ: Maanantaista torstaihin Koivuluodon yleisurheilukentällä klo 10-11 ja Pattasten urheilukentällä klo 13-14. Perjantain 2. ja 9.7. paikka ja aikataulu ilmoitetaan myöhemmin!
(Rajoituksista riippuen 2.7. Pekanpäivillä tekemistä lapsille klo 12-14 ja 9.7. klo 12-14 Antinkankaan koulun pihalla kaikille avoin liikuntatapahtuma) 

LISÄTIEDOT: Kaupungin liikunnanohjaajat Anu 040 1356751 ja Annamari 040 135 6947. Sportti-kerhon ohjaajina toimivat kesätyöntekijät. Katso ajankohtainen tieto raahe.fi/liikunta/lasten liikunta

ILMOITTAUTUMINEN: avautuu klo 9,  24.5.-21.6. osoitteessa  https://www.kuntapalvelut.fi/raahe/ 

 

Perinnemaisemien päivitysinventoinnit Raahessa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus jatkaa maakunnan perinnemaisemakohteiden inventointia vuonna 2021. Päivitysinventoinnit käynnistyivät vuonna 2019. Perinnemaisemat eli perinnebiotoopit ovat luontotyyppejä, jotka ovat syntyneet perinteisen maatalouden aikakaudella siitä pitäen, kun maanviljely ja karjatalous alkoivat vakiintua Suomessa. 1990-luvun valtakunnallisessa perinnemaisemainventoinnissa luonnonlaitumista ja -niityistä löydettiin enää rippeitä. Nykyään kaikki perinnebiotooppien luontotyypit on arvioitu uhanalaisiksi. Niiden hoitoon on voinut saada tukea maatalouden ympäristötukijärjestelmästä. Pitkäjänteinen hoitotyö alkaa näkyä esimerkiksi niittyjen uhanalaisen lintu- ja kasvilajiston ja avaran maiseman palautumisena.

Perinnemaisemat kartoitetaan uudelleen, koska 1990-luvulla kerätty tieto on jo vanhentunut. Luontotyyppien tila on muuttunut, uusille alueille on tehty ympäristösopimuksia ja vanhoja alueita on kasvanut umpeen. Maatalouden tukiohjelmakauden vaihtuessa tarvitaan tietoa arvokkaiden perinnebiotooppien sijainnista ja hoitotarpeista. Kartoitus ei kuitenkaan velvoita alueiden hoitamiseen, eikä kyseessä ole myöskään alueiden suojelu. Koko maassa tehtävää kartoitusta varten on laadittu yhtenäiset Perinnemaisemien inventointiohjeet.  

Vuonna 2019 inventoinnit keskittyivät suurimmaksi osaksi Pohjois-Pohjanmaan rannikolle. Vuonna 2020 inventointeja tehtiin rannikolla ja sisämaassa. Vuonna 2021 inventointeja tehdään pääasiassa sisämaassa. Inventoinnit toteutetaan osana ympäristöministeriön rahoittamaa HELMI-elinympäristöohjelmaa. Maastotyöt käynnistyvät kesäkuun puolivälissä. Kohteiden maanomistajille ja hoidon toteuttajille lähetetään tarkempi infokirje ja ollaan yhteydessä ennen maastokäyntiä. Maastokäynnillä päivitetään tiedot kohteen rajauksesta, maankäytön historiasta ja nykyisestä hoidosta. Kohteilla kartoitetaan kasvillisuutta ja puustoa. Tiedot tallennetaan ympäristöhallinnon paikkatietojärjestelmään, josta ne ovat käytettävissä esim. ympäristösopimuksia haettaessa tai muutoin alueen hoitoa suunniteltaessa. 

Lisätietoja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta: Marika Lax, marika.lax [at] ely-keskus.fi, puh. 029 503 8366 ja Maarit Vainio, maarit.vainio [at] ely-keskus.fi, puh. 029 503 7007. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.
 

Vihannin alueen asukaskysely

Vuoden 2020 Vihannin alueen asukasilta siirtyi koronatilanteen takia tälle vuodelle. Koska kokoontumirajoituksia on edelleen voimassa on katsottu parhaaksi korvata vuoden 2020 Vihannin asukasilta kyselyllä. Sinä voit esittää verkkokyselyn kautta kysymyksiä, joihin lähidemokratiahallitus pyytää vastaukset asianomaisilta kaupungin virkamiehiltä. Kysely on avoinna 31.5.2021 saakka:

Kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistaan lähidemokratiahallituksen verkkosivuilla.

Lisätiedot

Lähidemokratiahallituksen esittelijä Ari Pietarinen, puh. 040 830 3006, ari.pietarinen [at] raahe.fi.

Mikä sinulle on tärkeää Wanhan Raahen kaupunkikuvassa?

Raahen kaupunki kutsuu kuntalaiset mukaan keskustelemaan Wanhan Raahen kaupunkikuvasta ja sen arvosta vanhan kaupungin asemakaavoituksen (Akm 242) valmisteluvaiheen ensimmäiseen teematyöpajaan, joka järjestetään etätilaisuutena verkossa la 22.5.2021 klo 12–15.30.  

Työpajassa käsiteltävä teema on "Kadut ja yleiset alueet sekä valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö (RKY)".   

Teematilaisuus alkaa Raahen vanhan kaupungin asemakaavamuutostyötä esittelevällä avoimella osuudella, joka on vapaasti seurattavissa verkkolähetyksenä. Osuudessa esitellään teemaan liittyvät selvitykset. Avoimen osuuden jälkeen järjestettävään etätyöpajaan ilmoittautuneet saavat kutsun työpajaan sähköpostina. Etätyöpajaan ilmoittaudutaan ennakkoon 19.5. mennessä.

  • Kaikille avoin verkkotilaisuus klo 12.00–12.55 (Teams Live Event)
  • Etätyöpaja klo 13.05–15.30 (Teams -verkkokokous)

Tarkastelussa ovat kortteli- ja katualueet sekä puistot vanhan kaupungin 1.-5. kaupunginosissa. Mukana on myös Keskuskoulu.

Työpajaan liittyy kaavakävely, joka järjestetään sähköisesti verkossa ja on avoinna 12.–19.5.2021. 

Tervetuloa mukaan kertomaan oma näkemyksesi!    

Linkit kaavakävelyyn sekä yleisötilaisuuden seuraamiseen julkaistaan osiossa Live-tapahtumat.

Lisätietoja

Akm 242: Vanhan kaupungin asemakaava

Raahen kaupungin koronasuositukset 10.5.2021 alkaen

Raahen kaupunki avaa kaikki liikuntapaikat ja harrastustilat porrastetusti 10.-14.5. alkaen. Yksittäisten tilojen avaamisesta päätetään ja tiedotetaan toimialakohtaisesti.

Tilat ovat avoinna toistaiseksi ja tiloissa olevien henkilöiden lukumäärään sovelletaan kulloinkin voimassa olevan Avin ohjeistuksen mukaista raja-arvoa, joka tällä hetkellä on 20 henkeä. Vastaavasti kaupungin järjestämä kerho- yms. toiminta käynnistetään ko. henkilölukusuosituksen asettamissa puitteissa.

Kaupungin toimielimiä suositellaan edelleen pitämään kokouksensa sähköisiä järjestelmiä hyväksikäyttäen. Tämä suositus on voimassa toistaiseksi kunnes toisin tiedotetaan.

Kaupungin henkilöstön etätyösuositus pidetään voimassa toistaiseksi. Etätyöstä on aina sovittava lähiesimiehen kanssa.

Yläkoululaisten maskisuositus pidetään edelleen voimassa kevätlukukauden loppuun saakka.

Kaupungin kesätapahtumat, kuten Pekanpäivät yms., pyritään järjestämään koronaohjeistuksia noudattaen. Mikäli tilanne muuttuu siitä tiedotetaan erillisellä päätöksellä.

Alla linkki Avin voimassa olevaan ohjeistukseen.

(Lii)kuntavaalipaneeli Raahessa 25.5. klo 18–20

Kesän kuntavaalit lähestyvät. Vaaleissa valitaan päättäjät, jotka pääsevät vaikuttamaan kuntiensa tulevaisuuteen, ja osana sitä liikunnan ja harrastamisen edistämiseen. Ne ovat kuntalaisille tärkeitä asioita, mutta myös keskeisiä hyvinvoinnin rakennusosia, joiden merkitys kunnissa kasvaa tulevan soteuudistuksen myötä.  

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry järjestää yhdessä Yhdistyksistä hyvinvointia -hankkeen kanssa alueellaan 10 paikallista vaalipaneelia 18.5.–3.6. Olemme kutsuneet jokaiseen tilaisuuteen yhden edustajan suurimmista puolueista / kunnan valtuustoryhmistä. 

Paneelitilaisuuksien puheenjohtajana toimii PoPLin aluejohtaja Esko Hassinen. Paneeleissa käsittelemme mm. kuntalaisten hyvinvointia ja liikunnan roolia hyvinvoinnin osatekijänä sekä yhdistysten, urheiluseurojen ja kunnan välistä yhteistyötä.  

Tilaisuudet toteutetaan koronaturvallisesti etäyhteydellä (Teams). Yleisöllä on mahdollisuus seurata paneeleja ja esittää myös paneelissa ehdokkaille kysymyksiä illan teemoista.

Raahen kuntavaalipaneeli

Raahen paneelitilaisuus järjestetään tiistaina 25.5. klo 18–20. 

Lisätiedot, mukaan ilmoittautuneet panelistit ja sähköinen linkki tapahtumaan Poplin kuntavaalipaneelit -sivuilla.

Raahen liikekeskustan kaavaluonnos

Raahen liikekeskustan asemakaavan muutos on edennyt valmisteluvaiheeseen, ja asemakaavan muutoksen luonnos on valmistunut. Asiaa käsitellään kehittämislautakunnan kokouksessa 11.5.2021, jossa päätetään kaavaluonnoksen nähtäville asettamisesta. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan kokouksessa käsiteltävään asiaan.

Mikäli kehittämislautakunta päättää asettaa luonnoksen nähtäville, asemakaavaluonnos esitellään yleisötilaisuudessa ja työpajassa lauantaina 29.5.2021 klo 12–15. Tilaisuus järjestetään Live-tapahtumana verkossa
 

Antinkankaan tanssisalin käyttövuorot.

Antinkankaan monitoimitalon tanssisalin syys- ja kevätkauden vakiokäyttövuorot julistetaan haettavaksi 31.5. mennessä. Vakiokäyttövuorot ovat ajalle 1.9.2021-31.5.2022.

Hakemukset tehdään hakulomakkeella, jotka toimitetaan nuorisotoimistoon tai sähköpostiosoitteeseen: jessica.impola(at)raahe.fi. Nuorisotoimisto sijaitsee osoitteessa: Kirkkokatu 14 A, 92100 Raahe.

Muut nuorisotilojen vakiokäyttövuorot ovat haettavissa ajalla 2.8.-20.8.2021 ja niitä voi hakea ajalle 1.9.2021-31.5.2022.

Kuvataidekoulu Purjeen ja Käsityökoulu Solmun kevätnäyttely

Kuvataidekoulu Purjeen ja käsityökoulu Solmun kevätnäyttely on avoinna kirjastossa 27.5. asti. Tervetuloa tutustumaan!

Raahe-opiston "Ikivihreä -juhlavuoden näyttely"

Tervetuloa katsomaan, ihastelemaan, ihmettelemään ja rakastumaan raahelaisten harrastajien kädentaitoihin! Tapahtumatalon gallerioissa on esillä Raahe-opiston opiskelijoitten töitä kahden kerroksen verran.

"IKIVIHREÄ – juhlavuoden näyttely"

Ovet Tapahtumatalossa ovat avoinna ma – pe klo 9 – 16, sekä helatorstaina klo 12 – 15.

Muualla seutukunnassa näyttelyä pääsee näkemään:

PYHÄJOKI: Pyhäjoen pääkirjasto 18. – 28.5.2021
ma ja to 11 – 16, ti, ke, pe klo 11 – 20

VIHANTI: Ukonkantti 4. – 21.5.2021
ma – to klo 12 – 19, pe klo 10 – 16

Raahe-opiston kesäleirit alakouluikäisille

Raahe-opisto auttaa kesälomailevia koululaisia ja heidän vanhempiaan keksimään tekemistä pitkille päiville. Juhannukseen saakka on tarjolla kaikkiaan kuusi kurssia Raahessa, Pattijoella, Vihannissa sekä Pyhäjoella. Ohjaajina toimivat Raahe-opiston opettajat Jasmin Honkakoski, Karoliina Paakkonen ja Tuija Rajamäki (kuvataide ja kädentaidot) sekä Toni Kettukangas (teatteri).

Lasten ja nuorten teatteripaja on Raahe-opiston kesäloman kursseista uusin. Pajassa sukelletaan tarinoiden ja teatterin maailmaan tekemällä yhdessä pieniä esityksiä. Säiden salliessa ollaan mahdollisimman paljon pihalla Seminaarin upealla piha-alueella.

Kuvataiteen ja kädentaitojen pajoissa tehdään pieniä ja kivoja askareita monipuolisesti erilaisin tekniikoin, niin kovista kuin pehmeistäkin materiaaleista. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä osoitteessa: https://opistopalvelut.fi/raahe/

Raahe & Pattijoki:
ma-to 7.-10.6. klo 10-14 Taidepaja, Patala (25 €)
ma-to 14.-17.6. klo 10-14 Taidepaja, Pattanen (25 €)
ma-to 21.-24.6. klo 10-14 Teatteripaja, Seminaari (25 €)

Vihanti:
ma-ti 14.-15.6. klo 10-15 Kuvataideleiri, Vihannin yhtenäiskoulu (25 €)
ma-ti 21.-22.6. klo 10-15.30 Kuvataideleiri, Alpuanharjun hiihtomaja (25 €)

Pyhäjoki:
ma-ke 21.-23.6. klo 10-15 Kuvataideleiri, Annala (25 €

Rakennusvalvonta on suljettuna 5.7. -1.8.2021

Rakennusvalvonta on suljettuna 5.7. - 1.8.2021

Toivomme asiakkaiden huomioivan, että lupapäätöksiä ei tehdä heinäkuun aikana.
Kaikki 14.6. mennessä jätetyt täydelliset hakemukset käsitellään ennen kesäsulkua.
2.8. alkaen palvelemme normaalisti.

Raahen rakennusvalvonta

Koivuluodon koulun joukkoaltistumisesta on seurannut uusia koronatartuntoja

Viime viikolla esiin tulleesta Koivuluodon koulun joukkoaltistumisesta on ilmennyt uusia koronavirustartuntoja. Uusia tartuntoja on todettu yhteensä neljä. Osa positiivisen tuloksen saaneista on ollut koulussa tartuttavana vielä keskiviikkona 21. huhtikuuta ja he ovat saaneet ensimmäiset oireet torstaina 22. huhtikuuta.  

Koivuluodon joukkoaltistuminen tapahtui viime viikolla, kun koulussa todettiin koronapositiivinen henkilö. Tämän vuoksi koulun luokat 6A ja 6B asetettiin altistuskaranteeniin ja jokainen oppilas on käynyt määrättynä koronatestissä.

Kaikkiin 6.-luokkalaisiin ollaan yhteydessä vielä uudelleen ja jokaiselle ilmoitetaan uusi karanteeniaika. Osa oppilaista on ollut koulussa eri aikaan kuin toiset. Näin ollen karanteenin päättymispäivä on joko toukokuun 4. tai 5. päivä. 

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä muistuttaa, että koronatesteihin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä, jos oireita ilmenee. Tämä koskee myös jo altistuskaranteeniin asetettuja.

Kuntayhtymä tiedottaa lisää, mikäli uusia altistumisia tai positiivisia tapauksia ilmenee. 

Raahen kaupungin koronasuositukset 9.5.2021 saakka

Tartuntamäärät Oulun kaupungissa ovat lähteneet kasvuun viikon aikana, ja epidemiatilanteessa on Oulun osalta siirrytty kiihtymisvaiheeseen. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei purkanut kokouksessaan rajoituksia ja suosituksia.

Tämän nojalla myös Raahessa nykytasoisia rajoituksia jatketaan 9.5.2021 saakka.

Päätös on voimassa 9.5.2021 saakka.

Kadunrakennustyöt alkavat Rantakadulla

Kadunrakennustöiden vuoksi Rantakatu suljetaan liikenteeltä välillä Fellmannin puistokatu – Ajajankatu maanantaista 3.5.2021 alkaen. Kulku kiinteistöille Mettalankadun, Merimiehenkadun ja Kauppakoulunkadun kautta.

Työmaa-alueella liikkumista tulee välttää.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.

Kuntatekniikka

Raahen Tulevaisuuslautakunta on myöntänyt kulttuuriavustuksia raahelaisille yhdistyksille

Tulevaisuuslautakunta on päättänyt myöntää 37.000 € kulttuuritoiminnan avustuksia 22 raahelaiselle yhdistykselle.

Avustuksia myönnettäessä otettiin huomioon koronan aiheuttamat poikkeukselliset olosuhteet sekä toimijoiden haasteet, minkä vuoksi tulevaisuuslautakunta päättikin siirtää täysimääräisesti vuonna 2020 myönnetyt avustukset vuoden 2021 toimintaa varten. Tämän lisäksi päätettiin jakaa kaikki vuodelle 2021 varatut määrärahat toimijoiden käyttöön.

Poikkeusvuonna avustusmäärärahat jakautuvat myös hieman poikkeuksellisesti. Brahe Classica vastuullisesti peruutti syksyn 2020 konserttisarjansa, minkä vuoksi heidän osaltaan siirtyi avustusta vuodelle 2021. Tulevaisuuslautakunta päätti jyvittää osan Brahe Classicalle perinteisesti myönnetystä avustusmäärärahasta muiden toimijoiden käyttöön. Tällä päätöksellään Tulevaisuuslautakunta haluaa kannustaa ja kannatella tärkeitä kulttuurin yhdistystoimijoita pandemian ylitse.

Avustuksia päätettiin jakaa seuraavasti:

Brahe Classica ry 3.500 €
Harmonikka- ja lauluyhtye Raahe ry 600 €
Impin Ystävät ry 1.000 €
Pattijoen nuorisoseura ry/Teatteriryhmä Hoplaa 1.000 €
Raahen kameraseura ry 900 €
Raahen Laulu ry 1.000 €
Raahen Laulutoverit ry 1.000 €
Raahen Mieslaulajat ry 1.000 €
Raahen Musiikkiluokkien Tuki ry 600 €
Raahen Nuorisokuoron Kannatusyhdistys ry 1.000 €
Raahen puhallinorkesteri ry 5.000 € 
Raahen seudun harmonikkakerho ry 1.000 €
Raahen Seudun perinnemusiikkiyhdistys ry 1.000 €
Raahen Suzukisoittajien kannatusyhdistys ry 900 €
Raahen Taideyhdistys ry 1.000 €
Raahen Teatteri ry 11.000 €
Sekakuoro Vox Maris ry 1.000 €
Selskaapi ry 1.000 €
Tailaamo ry 900 €
Vihannin kuvantekijät ry 1.000 €
Vihannin laulu ry 1.000 €
Äläskeleposet taiteilijat ry 600 €

YHTEENSÄ 37.000 €

Raahessa yli 80-vuotiaista rokottamatta on vielä lähes 40 prosenttia

Raahen seuudn hyvinvointikuntayhtymästä kerrotaan, että samaan aikaan kun rokotteita annetaan yhä nuoremmille kansalaisille, on vanhin kansanosa ollut varsin passiivinen hakeutumaan rokotuksiin. Tämä näkyy erityisesti Raahen kaupungin ja Siikajoen kunnan tilastoissa, jotka kertovat, että yli 80-vuotiaista rokottamatta on vielä lähes 40 prosenttia. Ainoastaan Pyhäjoella yli 80-vuotiaat ovat olleet aktiivisia hankkiutumaan koronarokotukseen, sillä noin neljä viidestä pyhäjokisesta yli 80-vuotiaasta on saanut vähintään ensimmäisen koronarokotteen.

Koronavirus on alueellamme edelleen aktiivinen ja uusia tartuntoja ilmenee tasaisin väliajoin. Koronavirus on vaarallisin juuri vanhimmille ihmisille, joiden hakeutuminen rokotettavaksi on viime viikkojen aikana hidastunut.

Kehotamme sekä raahelaisia ikäihmisiä että heidän läheisiään olemaan nyt aktiivisia ja hoitamaan asian kuntoon. Rokotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä ja kaikki tarjolla olevat rokotteet ovat turvallisia.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän koronarokottaminen etenee, ja rokotusvuorossa ovat Raahessa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat kansalaiset sekä vaikealle koronavirukselle altistavaan riskiryhmä 1 ja 2 kuuluvat kansalaiset.

Pyhäjoen, Ruukin ja Vihannin lääkärinvastaanotolla rokotusvuoroon pääsevät jo 55 vuotta täyttävät sekä edellä mainitut riskiryhmät.

Rokoteajan voi varata puhelimitse numerosta 040 135 8540 tai nettiajanvarauksen kautta osoitteessa www.nettirassi.fi tai www.ras.fi -sivustolta kohdasta “nettiajanvaraus”.