Mitä kuntalaiset pohtivat organisaatiouudistuksesta?

Verkkosivuille on lisätty uusi organisaatiouudistusta käsittelevä osa, jonne kerätään uudistusta koskevaa lisämateriaalia ja kuntalaisten kommentteja valtuuston käsittelyyn 28.10. asti.

Tutustu organisaatiouudistuksen aikatauluun ja aineistoon, sekä jätä oma kommenttisi tai kysymyksesi!

Kaupunkilaisten palautekanava organisaatiouudistukseen liittyen

Otamme mielellään vastaan organisaatiouudistusta koskevia ajatuksia, jotta osaamme viestiä juuri niistä asioista, joista lisätietoa kaivataan. Asiallinen kommentointi, näkemykset ja ehdotukset kirjoitetaan koosteeksi ja julkaistaan kaupungin verkkosivujen ajankohtaisissa.

Koska kyseessä on toiminnan uudelleenorganisointi ja sopeuttaminen tulevaisuuden haasteisiin, on tärkeää löytää noita keinoja, joiden avulla vältetään mm. kiinteistökustannusloukku, joka Raahea tulevaisuudessa uhkaa. Miten uudistamme rakenteita siten, ettei raha tulevaisuudessa kulu seiniin vaan laadukkaisiin sisältöihin ja mielekkääseen toimintamalliin, joka takaa palvelut raahelaisille. Keskusteluun tarvitaan perusteltuja, rakentavia ideoita ja näkökulmia, kiitos. 

Jätä oma kommenttisi, ehdotuksesi tai huomiosi verkkolomakkeen kautta.

Pienet barokkituokiot Pakkahuoneen museon kirkkosalissa 9.-10.10.

Pakkahuoneen museon kirkkosalin täyttää jälleen lokakuussa barokkimusiikki!
Kello 19 alkavien iltatuokioiden aikana kuullaan barokkimusiikkia Raahen musiikkiopiston taitajien toimesta sekä museonjohtaja Eija Turusen historiakatsaus, jossa tarkastelun alla ovat kirkkosalissa esillä olevat Mikael Baltin veistokset 1600-luvulta. 

Lipun 5€ voi hankkia ennakkoon Pakkahuoneen museolta (Rantakatu 33) tai tehdä varauksen sähköpostitse museo [at] raahe.fi.

Kansainvälisen vapaaehtoistoiminnan infotilaisuus ti 24.9. klo 15-18

Tervetuloa Raaheen tutustumaan kansainväliseen vapaaehtoistoimintaan tiistaina 24.9. klo 15–18!

 • Haluatko työskennellä hyvän tyypin kanssa? 
 • Tarvitseeko organisaatiosi tai tiimisi lisää tekeviä käsiä tai uusia ideoita? 
 • Kiinnostaako kansainvälisyys mutta ulkomaille lähtö ei onnistu? 
 • Onko sinulla hyvä hankeidea, mutta et tiedä mistä aloittaa? 

Nyt sinulla on oiva mahdollisuus tulla tutustumaan käynnissä olevaan kansainväliseen vapaaehtoisprojektiin ja saada käytännön tietoa hankkeiden toteutuksesta. Samalla voit tutustua alueella parhaillaan oleviin vapaaehtoisiin. 

Kansainvälistä vapaaehtoistoimintaa esittelevä tapahtuma järjestetään tiistaina 24.9.2019 klo 15–18 Raahen hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön tiloissa (Rantakatu 7A, 2 krs, 92100 Raahe). Tapahtuman sisältö on vapaamuotoinen, joten paikalle voi tulla mihin aikaan vain. 

Tapahtuman järjestävät Raahen hanketoiminta ja kehittäminen -yksikkö, jonka edustajat kertovat omista kokemuksistaan sekä antavat hyviä vinkkejä käytännön toimintaan, sekä Nouseva Rannikkoseutu ry, joka auttaa ja tukee hankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Käynnissä olevaan hankkeeseen voit tutustua Nousevan Rannikkoseudun sivuilla.

Vapaaehtoisten vastaanottaminen on helppoa

EU-ohjelman rahoittamassa vapaaehtoistoiminnassa nuori toimii vapaaehtoisena jossain voittoa tavoittelemattomassa ja paikallista yhteisöä hyödyttävässä hankkeessa. Vapaaehtoishankkeet lisäävät niin yksilöiden kuin organisaatioiden kansainvälisyyttä ja tuovat uusia tuulia toimintaan. Vapaaehtoisia voi hyödyntää useilla eri toimialoilla. 

 • Vapaaehtoiset 18–30 vuotta.
 • Vastaanottajina voittoa tavoittelemattomat organisaatiot.
 • Kestoyksilöhankkeissa 2–12 kk ja ryhmähankkeissa 2 vk–2 kk.
 • EU-tuki kattaa matka-, majoitus- ja ruokailukuluja. 
 • Lisäksi tuki kattaa vapaaehtoisille maksettavan henkilökohtaisen taskurahan.

Haluatko mukaan vapaaehtoistoimintaan?

Jos olet 18–30-vuotias ja ulkomaille lähtö kiinnostaa, vapaaehtoistoiminta voisi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Tapahtumassa saa tietoa myös lähtemisestä.

Lisätietoja

Erja Simuna
kv-koordinaattori
Nouseva Rannikkoseutu 
erja.simuna [at] nousevarannikkoseutu.fi
puh. 050 413 0615

Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
hanketoiminta [at] raahe.fi

Euroopan maaseuturahasto

Wanhan Raahen Joulukalenteri tulee jälleen

Haluatko mukaan koristelemaan yhden kotisi ikkunoista joulukalenteriluukuksi? Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 24 Wanhan Raahen alueella sijaitsevaa kohdetta. Myös vanhan kaupungin alueella toimivat yritykset, yhteisöt ja järjestöt ovat tervetulleita osaksi Wanhan Raahen Joulukalenteria.

Ilmoita kohteesi sähköpostitse osoitteeseen hanketoiminta [at] raahe.fi. Ilmoita viestissäsi kohdepaikan osoitteen lisäksi kohteen yhteyshenkilö yhteystietoineen. Voit ilmoittautua myös soittamalla virka-aikana numeroon 040 130 3888. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 23.9.2019 saakka.

Lisätietoja

Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
hanketoiminta [at] raahe.fi
puh. 040 130 3888

Raahe 370 vuotta -luentoja Kruununmakasiinilla

Kaupunkimme 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kruununmakasiinilla kuullaan syksyn mittaan kolme museonjohtaja Eija Turusen luentoa.

 • Tiistaina 17.9. klo 18.00-19.30 Isä, poika ja pojanpoika Corte - Raahen pontevat pormestarit (1650-1728)
 • Tiistaina 15.10. klo 18.00-19.30 Kielikysymys Raahessa - saahaanko siihen mittään tolokkua?
 • Tiistaina 12.11. klo 18.00-19.30 Terveydeksi! Brunni, uimahuoneet ja höyryskaapit

Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, tervetuloa!

28. Pattijoki Patikoi 13.10.2019

Tervetuloa koko perheen Pattijoki Patikoi -ulkoilutapahtumaan! Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 13.10.2019. Lähtöpaikkana on Olkijoen levähdyspaikka 8-tiellä klo 9-11. Mehutarjoilu.

Reitit

 • Laajakankaan reitti (n. 6 km): helppo, vaihteleva maasto; lenkkikengät
 • Hummastinjärven reitti (n. 12 km): vaativa reitti; lenkkikengät tai kumisaappaat.

Lisätiedot

Facebookin Pattijoki Patikoi -tapahtumalinkki.

Järjestäjät: Raahen kaupunki, Pattijoen Urheilijat

Kutsu yhdistystapaamiseen ja verkkopalvelukoulutukseen 24.9.2019

Raahen kaupunki kutsuu kaikki eri alojen yhdistys- ja järjestötoimijat, vapaaehtoistyöntekijät ja kaikki asiasta kiinnostuneet yhteiseen yhdistystapaamiseen. Illan teemana on yhdistysten rahoitus ja viestintä. Nouseva rannikkoseutu ry kertoo eri rahoitusmahdollisuuksista yhdistyksille ja tilaisuudessa koulutetaan yhdistystoimijat käyttämään maksutonta ihimiset.fi -verkkopalvelua, jonka avulla yhdistykset saavat näkyvyyttä toimintaansa ja potentiaalisia uusia jäseniä. Otathan mukaan oman kannettavan tietokoneen (tai tabletin).

Tapaamisessa paikalla kaupungin puolelta Leena Mikkola-Riekkinen ja järjestöyhdyshenkilö Katja Yli-Hukka, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän edustaja, Anna Katajala Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hankkeesta ja Nina Kurunlahti Nouseva Rannikkoseutu ry:stä.

Aika: Tiistai 24.9.2019 klo 17.00-19.00
Paikka: NeuvoRas, Kirkkokatu 28, 92100 Raahe (Kauppaporvari, entisen Valintatalon tila).

Ohjelma

 • 17.00 - 17.15 Tervetuloa ja lyhyt esittelykierros, Leena Mikkola-Riekkinen, Raahen kaupunki
 • 17.15-17.30 Nouseva Rannikkoseutu ry:n rahoitusmahdollisuudet, Nina Kurunlahti
 • 17.30-19.00 Yhdistysten viestintään näkyvyyttä: maksuttoman ihimiset.fi –verkkopalvelun hyödyntäminen yhdistystoiminnassa
 • 19.00 Tilaisuus päättyy

Mehutarjoilu. Tervetuloa!

Lisätietoja

Katja Yli-Hukka, järjestöyhdyshenkilö, Raahen kaupunki, puh. 040 311 0359, katja.yli-hukka [at] raahe.fi.

Anna Katajala, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys, Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke, projektityöntekijä, järjestöagentti, puh. 044 019 0403, anna.katajala [at] ppsotu.fi.

Opetusverkkosuunnitelma 2020- 2025 - pohjatietoja

Toiminnan sopeuttaminen muuttuvaan toimintaympäristöön on monessa mielessä Raahen kaupunkiorganisaatiolle juuri nyt ajankohtainen asia. Opetuksen järjestämisessä on välttämättömän säästämisvelvoitteen lisäksi toimintaa sopeutettava dramaattisesti pieneneviin ikäluokkiin, pienenevien ikäluokkien myötä kutistuviin valtionavustuksiin, asutuksen alueellisen jakauman muutokseen sekä henkilöstön suuriin eläköitymislukuihin. Koulurakennusverkoston tulevia remontti- ja rakennusinvestointeja on niin ikään tarkasteltava aina suhteessa todelliseen tämän hetken ja tiedossa olevan huomisen tilanteen mukaan.

Oheisessa esityksessä avataan Raahen kaupungin yt-neuvottelujen pohjaksi laaditun työnantajan esityksen taustaa ja laskelmien perusteita koskien opetuksen toimialaa eli ikäluokittain kerättyyn paikkatietoon perustuvat oppilasennusteet vuosille 2019–2025.

Sisarus- ja perhemuskariryhmissä vielä tilaa

Muskariin!

Laulua, soittoa, leikkiä ja kavereita - niistä on mukavat muskarit tehty! Alla olevissa ryhmissä on vielä hyvin tilaa innokkaille musisoijille:

 • Sisarusryhmä (3-6-vuotiaat, osallistutaan ilman aikuista) tiistaina klo 17.45-18.30
 • Perheryhmä (0-3-vuotiaat, osallistutaan aikuisen kanssa) keskiviikkona klo 14.15-15.00

Sisarus- ja perheryhmä sopivat erityisesti perheille, jotka haluaisivat useamman sisaruksen samaan muskariryhmään. Ryhmiin voi kuitenkin osallistua hyvin myös ilman sisarusta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut

Raahen musiikkiopiston toimisto, puh. 044 439 3420, raahen.musiikkiopisto [at] raahe.fi.

Tervetuloa muskariin!

Sylillinen kultaa – vauvabodyn saa jokainen raahelainen vastasyntynyt vauva

Lapsen syntymä on aina ihmeellinen asia. Raahen kaupunki iloitsee jokaisesta raahelaisesta syntyvästä vauvasta yhdessä perheen kanssa. Olemme muistaneet vauvabodyllä jo vuodesta 2009 lähtien jokaista raahelaista vastasyntynyttä pienokaista ja haluamme toivottaa hänet tervetulleeksi tähän maailmaan.

Sylillinen kultaa– bodyn painatus on uudistettu uuden kaupunkibrändimme mukaisesti. Bodyn toimittaja on Aution neule, joka on laadukas kotimainen valmistaja. Bodyt ovat suomalaisia avainlippu– tuotteita ja ne ovat Öko-Tex-standardin mukaisia. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä Ökö- Tex-sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Uudet bodyt ovat postitettu ja ne alkavat olla perillä pienokaisten kotona. Tässä postituserässä olivat mukana maalis- toukokuussa syntyneet pienokaiset.

Onnea vastasyntyneille ja vastasyntyneiden perheille!

Raahen kaupunki/markkinointi

Nuorisotoimen syyskuu

ke 4.9. Pelipaku Raahessa
Tule kilpailemaan kaupungin parhaan CS:GO pelaajan tittelistä! Ilmoittautuminen turnaukseen tapahtuu Cupissa klo: 15-15.30, jonka jälkeen tiukkaa pelaamista! Pelimuoto 2vs2 eli voit ilmoittautua parin kanssa tai saat parin paikan päällä. Kaikki pelivermeet löytyvät, mutta halutessasi voit ottaa oman näppiskän, hiiren ja hiirimaton mukaan. Finaalit alkavat 19.00! Katsotaan kenestä kruunataan kaupungin paras!

pe 6.9.Rock Academy Raahe Klinikka Jukka Takalo : tekeminen ja tekemisen näkyväksi tekeminen Nuorisokahvila Cupissa klo 19 ja Jukka Takalon keikka klo 21!

to 12.9. Honganpalon k-13 leffailta klo 17.

pe 13.9. Liikuntapassi äksön: Kuplafutis turnaus Arina Areenalla 13-20-vuotiaille klo 17-20.
Kokoa 5:n hengen joukkue, ilmoittautua voit paikan päällä. Tapahtumassa jaetaan myös ´19 liikuntapassipalkinnot. Ilmainen kuljetus Siikajoelta ja Pyhäjoelta.

la 21.9. Maailman siivouspäivä. Seuraa ilmoittelua!

ke 25.9. Bensalenkkari kirppis Cupin mopotallissa. Oma kirppis mopo- ja autovärkkääjille. Ei ennakkoilmoittautumista, tule vain myytävien /vaihdettavien tavaroiden kanssa paikalle.

la 28.9. Nuorisotila Olotila jalkautuu Alpuan nuorisoseuralle, klo 17-21 5lk -17-vuotiaille.

Lue lisää: Nastanetin uutisista tai nuorisotoimen Facebookista

Nuorisotilojen aukiolot

Nuokkarit 7. luokkalaisista- 17-vuotiaille.
Pikkunuokkarit 5.-6.-luokkalaisille.
Nuorisokahvila Cuppi ikärajaton.

Nuorisokahvila Cuppi

tiistai klo 14.30-20
keskiviikko klo14.30-20
torstai klo 14.30-20
perjantai klo 14.30-21

Nuorisokeskus Paradise

tiistai klo 16-20
keskiviikko klo 16-18.30 pikkunuokkari
lauantai klo 17-22

Vihannin Olotila

HOX! Olotila suljettu viikolla 36 (2.9.-8.9.2019).
keskiviikko klo 14.30-17 pikkunuokkari
perjanta klo 15-20
lauantai klo 16-22

Honganpalon nuorisotila

keskiviikko klo 15-16 pikkunuokkari
klo 16-19 7.-lk-17-v.

Pattijoen Hengari

torstai klo 16-19 pikkunuokkari
perjantai klo 16-20
lauantai 7.9. ja 21.9. klo 17-22

Muutoksista aukioloissa ilmoitamme nuorisotoimen Facebookissa ja Instagramissa.

Lisätiedot

Raahen kaupungin nuorisotoimi, nuoriso [at] raahe.fi

Kaupunginmetsänpuisto II avattu

Kaupunginmetsänpuisto II (os. Lanssitie 6-8) leikkivälineiden uusinta on valmistunut ja puisto on jälleen avattu käyttöön. Tervetuloa leikkimään. 

Raahen kaupunki / Tekninen keskus

Lisätiedot: Kuntatekniikka/Jussi Kauppinen, jussi.kauppinen [at] raahe.fi, puh. 044 4393520

 

Minna! -näyttely Raahesalin lämpiössä

Raahesalin lämpiössä on nähtävillä kirjailija Leena Virtasen ja kuvittaja Sanna Pelliccionin lapsille suunnattuun tietokirjaan Minna! Minna Canthin vaikuttava elämä ja uskomattomat teot perustuva näyttely Minna! Teos on ensimmäinen kuvitettu elämäkerta kenestäkään suomalaisesta naisesta. 

Minna oli melkoinen supernainen: seitsemän lapsen yksinhuoltaja, kauppias, tuottelias näytelmäkirjailija, rohkea keskustelija, sanomalehtinainen ja asioiden alullepanija. 

Näyttelyssä on esillä sekä originaaleja että printtejä. Näyttelyohjeistuksessa on mukana lapsia osallistavia kysymyksiä. 

Näyttely on avoinna Tapahtumatalo Raahen toisessa kerroksessa arkisin klo 8-17 sekä tapahtumien aikaan, syyskuun loppuun saakka. Näyttely on osa Raahen kirjamessuja

Tervetuloa!

Kokemusliikunta nuorten ohjauksessa -koulutus

llmoittaudu mukaan Kokemusliikunta nuorten ohjauksessa -koulutukseen! Käytännönläheinen koulutus antaa nuorten parissa toimiville uusia ideoita ja valmiuksia kokemusliikunnan soveltamiseen. Maksuton koulutus on suunnattu erityisesti urheiluseuroissa ja yhdistyksissä harrastetoimintaa ohjaaville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksen järjestää ESR-rahoitteinen NOVA2-hanke.

Koulutusajat

Koulutus (3 h + 3 h) järjestetään kahtena iltana:

 • Keskiviikko 11.9.2019 klo 17.00-20.00. Koulutuspaikkana on Tapahtumatalo Raahen Parkki-kabinetti, Kirkkokatu 28 (2. krs.), 92100 Raahe.
 • Maanantai 16.9.2019 klo 17.00-20.00. Koulutuspaikkana on Antinkankaan monitoimitalon liikuntasali, Isoholmintie 6, 92130 Raahe.

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan koulutukseen viimeistään tiistaina 3.9.2019. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä.

Lisätiedot

NOVA2-hankkeen verkkosivut
Projektipäällikkö Tanja Löytynoja, puh. 050 356 5144, tanja.loytynoja [at] popli.fi

Pikisaaren ponnistus -näyttely Galleria Myötätuulessa

Pikisaaren ponnistus – tuoretta taidetta Vanhalta Villatehtaalta Oulun Pikisaaresta 26.8.- 27.9.2019

Näyttelyn kuusi taiteilijaa Jari Huhta, Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Päivi Pussila, Vesa Ranta ja Kari Södö työskentelevät työhuonenaapureina Oulun Pikisaaren Vanhalla Villatehtaalla. Tapahtumatalo Raahen Galleria Myötätuulessa 23. elokuuta 2019 avautuva näyttely on monialaisen ja kokeneen taiteilijajoukon ensimmäinen yhteisnäyttely.

Näyttelyn kokonaisuus rakentuu maalauksista, veistoksista, tekstiiliteoksista, valokuvista ja installaatioista. Näyttelyteosten teemoina ovat mm. ilo, leikki, tapahtumat, läsnäolo, maisema, aika, luonto ja ihminen.

Osana Pikisaaren taiteilijayhteisöä ja yhdessä muiden kanssa ryhmä tahtoo taiteen keinoin ponnistaa myös Pikisaaren puolesta kulttuurin ja taiteen ympäristönä Oulun kaupungissa.

Näyttelyn taiteilijat: taidemaalari Jari Huhta, kuva- ja tekstiilitaiteilija Helena Kaikkonen, kuvataiteilija Leena Kangas, kuvataiteilija Päivi Pussila, valokuvataiteilija Vesa Ranta ja kuvataiteilija Kari Södö.

Avajaiset Taiteiden yössä pe 23.8. klo 18, tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita ja sinne on vapaa pääsy. 

Lisätietoja

Vanha Villatehdas

Jäähallin yleisövuorot

Jäähalliin luistelemaan!
 
Ilmaiset yleisövuorot kaudella 2019-2020 ovat:
 • maanantaisin 13:55-14:55
 • keskiviikkoisin 13:55-14:55
 • sunnuntaisin 10:30-11:30
Sunnuntaivuoro voi jäädä pelien ja turnausten alle, varmistus numerosta 044 439 3329 (jäähalli).

Raahesalin syysohjelmistoa

Raahesalin tarjonta syyskaudelle näyttää jälleen mainiolta. Tyylillemme uskollisena ohjelmistossa on ”jokaiselle jotakin” ja monenlaista konserttia, näytelmää ja tapahtumaa on kalenteriin laitettavaksi itse kullekin.

Syksyn aloittaa Taiteiden Yö perjantaina 23.8. ja heti seuraavana päivänä Tapahtumatalo täyttyy Kazecon-tapahtumassa aasialaista populaarikulttuuria käsittelevästä ohjelmistosta – luvassa on vieraita, paneeleita, kirpparia, taidekujaa, tanssia, musiikkia jne.

4. – 7.9. Raahen kirjamessut tuovat tuttuun tapaan yhteen kirjailijavieraita, lukijoita, kirjoja ja kirjallisuuteen liittyviä tapahtumia. Varsinaista messupäivää vietetään lauantaina 7.9., poikkeuksellisesti tänä vuonna kaupunginkirjastolla Fregatti-salin remontin vuoksi. 

Konserttikauden aloittaa Jamppa Tuomisen 70 v. muistokonsertti lauantaina 14.9. Seuraavana torstaina  taas on upea elokuvan ja konsertin yhteisesitys: Kari Tapion elämään perustuva Olen suomalainen -elämäkertaelokuva, minkä jälkeen on Joona Jalkasen kipparoima tribuuttikonsertti.

Tangojen ystäviä hemmotellaan tuplasti syksyn aikana. Ensin lavan täyttää Sinivalkoiset Tangot -konsertti perjantaina 20.9. jossa on mukana myös Raahen Nuorisokuoro. Reijo Taipale -laulunäytelmä ”Satumaan kuningas” nähdään myöhemmin marraskuun 7. päivä.

Dave Forestfield & Jarkka Rissanen Rhythm Revue kiertää Suomea juurimusiikin merkeissä. Raaheen combo saapuu lauantaina 21.9. Elävän legendan Markku Aron 70-vuotisjuhlakiertue pysähtyy Raahessa perjantaina 25.10.

Teatteri Eurooppa Neljä vierailee kahden näytelmän voimin, ensin on Harmony Sisters -musiikkinäytelmä keskiviikkona 30.10. ja perään torstaina 31.10. lapsille ja lapsenmielisille tarkoitettu ”Pate, viidakon kuningas”.

Gösta Sundqvistin humoristiseen maailmaan pääsemme sukeltamaan ”Vasara ja Nauloja” -musikaalissa lauantaina 2.11. Kajaanin kaupunginteatterin vierailu maanantaina 4.11.  tuo lavalle tiheän draaman ”Fundamentalisti”.

Raahen oma poika Samuli Putro on aina yhtä tervetullut vieraaksemme. Tällä kertaa kiertueen nimenä on Isä, poika ja pyhät naiset. Raahesalissa hänet nähdään lauantaina 9.11. Seuraavana maanantaina 11.11. hypätään tunnelmasta toiseen ja matkustetaan Ti-Ti Nallen mukana Raketilla kuuhun!

Viimein koittaa yksi syksyn odotetuimmista keikoista: ELLIPS konserttisalikiertueellaan perjantaina 22.11. Seuraavana iltana nostalgiannälkäisiä hemmotellaan Tribute to The Eagles -teemalla 23.11.

”Yksin sinun – Esitys parisuhteesta ja sen vuosirenkaista” on Kajaanin ja Varkauden kaupunginteatterien yhteistuotantoa. Sitä on tarjolla tiistaina 26.11. Perjantaina 29.11. Jorma Kääriäinen – Nyt tai ei koskaan tarjoilee suurimmat hitit Agentsista tähän päivään.

Joulukuun 1. päivänä paikallista väriä tunnustaa Raahen Puhallinorkesteri, jonka 40-vuotisjuhlakonsertista pääsemme nauttimaan. Seuraavalla viikolla on 370-vuotiaan Raahen juhlinnan vuoro, mihin palaamme lisätietoineen hieman myöhemmin. Erja Lyytinen & Friends: Blue Christmas pistää töppöset vipattamaan torstaina 12.12. Tämä taitava blueskitaristi ystävineen kuuluu jo kolmatta vuotta peräkkäin joulunaloitukseemme. Kautemme päättää stand-up-show ”Mars Vs. Venus” - Riku Suokas ja Johanna Tohni perjantaina 13.12.

Liput ovat jo myynnissä fyysisesti Raahesalin lipunmyynnissä Tapahtumatalon 2. kerroksessa tai sitten netissä Raahesalin lipunmyynti. Tervetuloa elämysten pariin!

Lisätiedot: Tapahtumatalo Raahe.

Ohjelmisto lyhyesti

 • Pe 23.8. Taiteiden Yö
 • La 24.8. Kazecon
 • 4.– 7.9. Raahen kirjamessut
 • La 14.9. klo 18 Jamppa Tuomisen 70 v. muistokonsertti. 
 • To 19.9. klo 17 Olen suomalainen – Elokuva ja tribuuttikonsertti
 • Pe 20.9. klo 19 Sinivalkoiset Tangot -konsertti
 • La 21.9. klo 19 Dave Forestfield & Jarkka Rissanen Rhythm Revue
 • Pe 11.10. klo 19 Brahe Classica: Oulu Sinfonia solistinaan Markku Korhonen
 • Su 13.10. klo 16 Brahe Classica: Oulu All Star Big Band & Soiva Siili
 • To 17.10. klo 19  Raahen Laulutoverit: Jos rakastat – Kaj Chydenius 80 v.
 • La 19.10. klo 17 Brahe Classica: Sopraano Virva Puumala
 • Pe 25.10. klo 19  Markku Aro 70-vuotta -juhlakiertue
 • Ke 30.10. klo 19  Teatteri Eurooppa Neljä vierailee: Harmony Sisters -musiikkinäytelmä
 • To 31.10. klo 18  Teatteri Eurooppa Neljä vierailee: Pate, viidakon kuningas
 • Pe 1.11. klo 18 Brahe Classica: Frigg
 • La 2.11. klo 19 Vasara ja Nauloja -musiikkiteatteriesitys
 • Ma 4.11. klo 18  Kajaanin kaupunginteatterin vierailu: Fundamentalisti
 • To 7.11. klo 19 Reijo Taipale -laulunäytelmä: Satumaan kuningas
 • Pe 22.11. klo 19  ELLIPS-konserttisalikiertue
 • La 23.11. klo 19  Tribute to The Eagles
 • Ti 26.11. klo 19 Yksin sinun - Esitys parisuhteesta ja sen vuosirenkaista
 • Pe 29.11. klo 19  Jorma Kääriäinen – Nyt tai ei koskaan
 • Su 1.12. klo 17  Raahen Puhallinorkesterin 40-vuotisjuhlakonsertti
 • Ke 4.12. klo 19 Brahe Classica: Club for Five - Jouluna 2019
 • To 12.12. klo 19 Erja Lyytinen & Friends: Blue Christmas
 • Pe 13.12. klo 19  Mars Vs. Venus - Riku Suokas ja Johanna Tohni

Elokuvia Raahesalissa

Su 18.8.

 • Klo 13 Angry Birds -elokuva 2. Liput 8 €, -K7-
 • Klo 15 Lemmikkien salainen elämä 2. Liput 8 €, -K7/4-
 • Klo 17 Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Liput 10 €, -K12/9-

Su 8.9.

Klo 13 Toy Story 4. Liput 8 €, -K7/4-

Liikuntatoimen ohjatut ryhmät

Ohjatut ryhmät talvikaudella 2019-2020

Liikuntatoimen ohjatut ryhmät, talvi 2019-2020 (pdf)

Ohjatut ryhmät aloittavat maanantaina 2.9. Liikuntatoimen järjestämät ryhmät ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen

Kuntopiiriin, kuntosali kiertoharjoitteluna ryhmiin 1 ja 2 sekä kahvakuulaan ilmoittautuminen numeroon 040 135 6947 tai sähköpostilla annamari.luukkonen [at] raahe.fi

TULES -kuntosaliryhmään ja erityislasten liikuntakerhoon lisätiedot ja ilmoittautuminen numeroon 040 135 6751 tai sähköpostilla anu.makinen [at] raahe.fi

Lisätiedot

Liikunnanohjaaja Annamari Luukkonen, puh 040 135 6947,annamari.luukkonen [at] raahe.fi
Liikunnanohjaaja Anu Mäkinen, puh 040 135 6751, anu.makinen [at] raahe.fi

Raahe-opiston lukuvuosi 2019-2020

Opinto-ohjelma

Kurssitiedot löytyvät Raahen ja Pyhäjoen alueelle jaettavasta Raahe-opiston opinto-ohjelmasta ja Raahe-opiston verkkopalvelusta.
Painettu opinto-ohjelma jaetaan Raahessa ja Pyhäjoella keskiviikkona 7.8.2019.

Ilmoittautuminen Raahe-opiston kursseille Raahe-opiston verkkopalvelussa tai puhelimitse (puh. 040 135 6779 ja 0401356780). Ilmoittautua ei voi sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Tulethan opiston kursseille tuoksutta, jotta kaikki voivat kursseille osallistua!

Lisätiedot

Raahe-opisto, puh. 040 135 6779, 040 135 6780, raaheopisto [at] raahe.fi.

Kaupunginmetsänpuisto II leikkipuiston välineiden uusinta

Kaupunginmetsän leikkipuiston (os. Lanssitie 6-8) perusparannustyöt ovat käynnistyneet viikolla 32. Työn kesto on noin 3 viikkoa ja leikkipuisto on suljettu käyttäjiltä työn ajaksi. 
 
Raahen kaupunki / Tekninen toimi.
 
Lisätiedot:
Työnjohtaja Jussi Kauppinen 044 439 3520, jussi.kauppinen [at] raahe.fi
 
 

Koulutilojen käyttö harrastustoimintaan lukuvuonna 2019 – 2020

Raahen kaupungin tulevaisuuslautakunnan alaisten koulujen tilat julistetaan ulkopuolisten käyttäjien haettavaksi harrastustoimintaan. Seurat, järjestöt, yhteisöt, yritykset ja yksityiset henkilöt voivat hakea koulujen liikunta-, juhlasali- ja luokkatilojen käyttövuoroja illoiksi ja viikonlopuiksi. 

Tiedustelut ja vuokraukset koulun rehtori/koulunjohtaja.

Pitkänkarin, Myllymäen ja Ylipään koulujen osalta tiedustelut ja vuokraukset Merja Pohto puh. 040 135 6824.

Lisätietoja, hinnasto ja hakulomake löytyvät Varaa tiloja > koulutilat sivulta

Hakijoiden tulee toimittaa hakulomake koululle 19.8.2019 mennessä.

Raahen Kuitu päätti käynnistää valokuiturakentamisen

Raahen Kuidun hallitus päätti torstaina pidetyssä kokouksessa käynnistää valokuiturakentamisen alkuperäisen suunnitelman mukaan. Hankkeen ensimmäiset toteuttamisalueet ovat Arkkukari, Mattilanperä, Saloinen sekä Vihanti -Kopsa -välinen osuus.

Päätöstä puolsivat mm. Raaheen tehdyt yli 1000 liittymätilausta: määrällisesti eniten tilauksia on tullut Pattijoelta, Saloisista, Raahen postinumeroalueilta sekä Arkkukarista. Tämän kesän rakentamisalueille voi tehdä tilauksia siihen saakka, kun rakentamistyö käynnistyy.

Raahen valokuituhanke on jaettu kahteen osioon: Raahen toteuttamisesta vastaa Relacom ja Vihannin osuudesta Voimatel.

- Raahe on meidän näkökulmastamme todella mielenkiintoinen kohde ja mittava työmaa. Valmistelevia töitä on tehty jo esimerkiksi luvituksen osalta. Rakentamissuuntien selvittyä pystymme kertomaan lisää hankkeen aikatauluista, tiivistää Relacomin yksikön päällikkö Petteri Heusala.

Raahen Kuidun päätös rakentamisen käynnistämisestä oli yksimielinen. Tilauskanta on kehittynyt positiivisesti ja valmistelevat työt suunnitelmien mukaisesti. Rakentamistyöt pyritään käynnistämään mahdollisimman pikaisesti: hankintapäätös urakoitsijoiden osalta saa kaikilta osiltaan lainvoimaisuuden heinäkuun alussa.

- Nyt on viimeistään se aika, kun kaikkien kannattaa tulla yhteiseen hankkeeseen mukaan. Valokuidun rakentaminen on nyt varmistunut, sillä Raahen Kuidulla on voimakas tahtotila oman toimintaympäristön kehittämiseen, luonnehtii Raahen Kuidun toimitusjohtaja Lasse Lahti tehtyä päätöstä.

Ennen rakentamisen käynnistymistä alustava verkkosuunnitelma päivitetään vastaamaan liittymäaktiivisuutta: verkkosuunnitelmaan tehdään muutoksia sen osalta, mistä liittymätilauksia on saatu. Kaikkiin jo tilauksen tehneisiin tullaan olemaan yhteydessä käynnistyvillä alueilla. Markkinointia ja myyntiä suunnataan tämän kesän rakentamisalueille kaikkien asukkaiden tavoittamiseksi.

Tilauksen tehneisiin kiinteistöihin tehdään parhaillaan materiaalihankintoja sekä luvituksia teiden varressa työskentelyyn. Kesän aikana käynnistyvät myös kiinteistökartoitukset, joissa määritellään kiinteistöön tulevan kuidun reitti.

Raahen Täyskuitu-myyjiä on mahdollista pyytää maksuttomalle kiinteistökäynnille keskustelemaan valokuidun hankkimisesta ja sen tuomista hyödyistä. Raahen tilauskanta on nähtävissä osoitteessa https://portaali.netplaza.fi/raahe-tilaukset.php

Raahen Kuidulle on myönnetty 2 miljoonaa euroa valtiontukea valokuiturakentamiseen. Lisäksi Raahen kaupunki on sitoutunut samansuuruisen kuntaosuuden maksamiseen. Valokuituhankkeen luomalla tietoliikenneinfralla nähdään suuri merkitys alueen kehityskykyyn ja vetovoimaan.

Lisätietoja hankkeesta

 • Liiketoiminnan kehitysjohtaja Hanne Nivala, Netplaza Oy, puh. 044 4457 610
 • Toimitusjohtaja Lasse Lahti, Raahen Kuitu, puh. 044 439 3900
 • Urakoitsijat: Vihanti: Voimatel Oy, Kehityspäällikkö Tero Mäki, puh. 044 793 8838
 • Raahe: Relacom Oy, Yksikön päällikkö, Petteri Heusala, puh. 040 709 0816

Täyskuitu-myynti ja maksuttomat kiinteistökäynnit

 • Juha Kärsämä, puh. 050 4770 260, juha.karsama [at] netplaza.fi
 • Pirjo Isorinne, puh. 050 436 9490, pirjo.isorinne [at] netplaza.fi

Raahen kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen tiedottaa

Haja-asutusalueen jätevesijärjestelmien kartoitus käynnissä

Raahen kaupunki toteuttaa haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmiä koskevan kyselyn kesän 2019 aikana. Kyselylomake lähetetään postitse kaikille niille asukkaille, jotka kuuluvat jätevesiasetuksen määrittelemille pohjavesi- tai rantavyöhykealueille. Kyselyllä pyritään selvittämään rakennusten nykyiset jätevesijärjestelmät, jotta niiden mahdollista päivittämistä voidaan ohjata. Kyselyyn toivotaan vastausta kaikilta kirjeen saaneilta.

Lisätiedot

Matias Vänttilä
puh. 040 130 3842
matias.vanttila [at] raahe.fi

Raahen kaupungin myytävänä olevat kiinteistöt ja irtamisto

Raahen kaupunki myy erillispäätöksillä käytöstä poistettua irtaimistoa ja kiinteistöjä

Myynnissä noudatetaan tasavertaisuutta ja avoimuutta. Suoraa myyntiä kuluttajille kaupunki ei tee, vaan myytävät kohteet ilmoitetaan julkisilla alustoilla, joiden kautta jokaisella on mahdollisuus jättää oma tarjouksensa.

Myyntikanavat

Nyt myynnissä esimerkiksi

Raahen kaupunki myy käytöstä poistettuja leikkivälineitä Kiertonetin kautta tarjousten perusteella. Välineet myydään siinä kunnossa kuin ne ovat. Lisätiedot ja myyntiehdot löytyvät kultakin kanavalta myynti-ilmoitusten yhteydestä.