Puukaupungit ja matkailu -seminaari Raahessa 27.3.19

Raahessa järjestetään 27.3.2019 Puukaupungit ja matkailu -seminaari Tapahtumatalo Raahessa, os. Kirkkokatu 28.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittaudu mukaan 20.3.19 mennessä tällä seminaarin ilmoittautumislomakkeella.

Päivän ohjelma:

10.15 Seminaarin avaus Hanna-Leena Mattila, kansanedustaja, valtuuston puheenjohtaja, kaupunkiopas

10.30 Suomen historialliset kaupungit ry:n puheenjohtajan tervehdys Juha Eskolin, kaavoitusjohtaja, Rauman kaupunki

10.45 Vanha Rauma matkailuympäristönä Jussi Telaranta, Maailmanperintökoordinaattori, Vanha Rauma

11.15 Rakennuskulttuuri ja historialliset miljööt matkailun veturina Helena Petäistö, toimittaja, kirjailija ja rakennusperinteen ystävä

Omakustanteinen lounas noin 12-12.45

12.45 Vanhasta Raahesta matkailun huipulle Jaana Nakari, hotellinjohtaja, Villa Arcadio, Garda-järvi. Villa Arcadio on 1200-luvulta peräisin olevaan luostariin restauroitu hotelli. Jaanalla on juuret Raahessa ja kesäpaikka Raahen saaristossa. 

Case-puheenvuorot noin 13.15–14.15 a’ 15 min.
Piia Vähäsalo, yrittäjä, Langin Kauppahuone
Päivi Ahola, arkkitehti, Wanhan Raahen osa-aika-asukas Oulusta
Kristian Biskop, kaupunginarkkitehti, Kokkola, SHKRY:n hallituksen jäsen

14.15–14.30 Loppuyhteenveto Kirsti Reskalenko, maakunta-arkkitehti, Pohjois-Pohjanmaan liitto

Seminaarin päätöskahvit

Lisätietoja

Sari Alajoki
Wanhan Raahen Perinnemestari
Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
sari.alajoki [at] raahe.fi
p. 040 135 7060

Tokolan teollisuusalueen kadut avattu liikenteelle

Tokolan teollisuusalueen kadut on avattu liikenteelle. Alueella tehdään vielä vähäisiä viimeistelytöitä ensi kevään aikana. Lisäksi valaisintoimittaja vaihtaa lähiaikoina muutamia katuvalaisimia alueella rikkinäisten tilalle.

Katujen rakentamiseen on saatu Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta.

Kuntatekniikka

Itsenäisyyspäiväonnittelut raahelaisille Märjamaalta

Best wishes to your Itsenäisyyspäivää from your twin municipality Märjamaa!
Parhaat onnittelumme itsenäisyyspäivän johdosta ystävyyskaupungiltanne Märjamaalta!

Ystavällisesti
Tiina Gill, Viestintä spetsialisti

Maksuton yleisöluento peli- ja huumausaineriippuvuuksista selviämisestä torstaina 13.12. klo 18 Raahesalissa

Kaksi kaverusta läpi helvetin: Marko Juntusen ja Pasi Tuomailan tarina 

Luennoimassa:
Marko ”Jarna” Jantunen – entinen NHL-tason huippukiekkoilija
Pasi Tuomaila – huumausaineriippuvuuden asiantuntija
Tuija Pekkala – peliriippuvuusasiantuntija

 • torstai 13.12.2018 klo 18 alkaen (kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen)
 • Raahesali, Kirkkokatu 28, 2. krs, Raahe

Tapahtumaa järjestämässä: 
Alueellinen mielenterveysyhdistys, Jokilaaksojen tiimi
Woimala
Avominne

Vapaa pääsy, tervetuloa!
 

Uusia muskariryhmiä kevätkaudelle!

Uusi vauvamuskariryhmä aloittaa toimintansa kevätkaudella. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 15.00-15.45. Ensimmäinen kokoontumiskerta on 7.1.2019.

Uusi musiikkivalmennusryhmä 3.-4.-luokkalaisille aloittaa toimintansa kevätkaudella. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 19.15-20.00. Ensimmäinen kokoontumiskerta on 8.1.2019.

Seuraavissa ryhmissä on vielä muutamia vapaita paikkoja:

Sisarusryhmä (2012-2015 syntyneet, osallistutaan ilman aikuista) tiistaisin klo 15.15-16.00

Perheryhmä (2015-2018 syntyneet, osallistutaan aikuisen kanssa) tiistaisin klo 16.00-16.45

Versot (2013 syntyneet) tiistaisin klo 18.30-19.15

Sisarus- ja perheryhmä sopivat erityisesti perheille, jotka haluaisivat useamman eri-ikäisen lapsen samaan muskariryhmään. Ryhmiin voi kuitenkin osallistua hyvin myös ilman sisarusta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut: Raahen musiikkiopiston toimisto (044 439 3420, raahen.musiikkiopisto [at] raahe.fi). 

Tervetuloa muskariin!

Galleria Myötätuulen kevätkausi 2019

Galleria Myötätuulen keväässä nähdään monipuolinen kattaus taidetta – erityisen paljon tarjolla tulee olemaan valokuvia.

Tammikuussa galleriassa jatkaa jo ennen joulua avattava Kajaanin kuvataiteilijat ry:n vuosinäyttely. Kuvataiteilijoita yhdistyksessä on lähes 70 – mukana on niin ammattilaisia kuin harrastelijoitakin.

Helmikuussa nähdään paikallista taidetta, kun vihantilainen kuvataiteilija ja luontoharrastaja Outi Vilminko tuo näyttelynsä Kapina Galleria Myötätuuleen. Näyttely sisältää valokuvia ja installaatioita Pohjois-Pohjanmaan maaseudulta. Hän kuvaa näyttelynsä teemaa seuraavasti: ”Ilmasto muuttuu. Sadetta, myrskyjä, jäätyneitä pisaroita heinissä, sakeaa sumua, rehottavat sammalet valtaamassa ihmisten kätten töitä. Ihmisen kuvitelmista huolimatta luonto ottaa lopulta omansa.”

Maaliskuussa jatketaan luotokuvien parissa Oulun taidemuseon kiertonäyttelyn parissa. Jorma Luhdan Vaeltajat – Valokuvia tunturiylängöiltä perustuu hänen samannimisen valokuvakirjansa kuviin. Haukiputaalainen Luhta tunnetaan paitsi mestarillisena luontokuvaajana myös eloisana kertojana. Keskeinen idea Vaeltajat-kirjaprojektissa oli vaeltaa mahdollisimman paljon Pohjoismaiden tunturiylängöillä omin lihasvoimin, siis kävellen ja hiihtäen. Luhta kuvitteli löytävänsä Pohjolan viimeiset koskemattomat erämaat, mutta toisin kävi.

Huhtikuussa saamme vieraita etelästä: Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuneet N. A Hermunen ja Heidi Anniina Mattila tuovat maalausnäyttelynsä Poispesty. Näyttely esittelee niin abstraktia kuin esittävääkin maalausta: taiteilijoiden työtä yhdistää värien keskeisyys ja ihmisen osan – tai osaamattomuuden – pohdinta.

Toukokuussa Raahe-opisto osallistuu näyttelyllään juhlistamaan Raahe 370 -juhlavuotta. Kulttuuripalveluiden väki ennakoi jälleen vuoden suosituinta näyttelyä eli luvassa on valtava määrä erilaisia tekniikoita ja värien ilottelua.

Kesäkuussa saamme vieraaksi Joensuun taiteilijaseuran, joka järjestää vuosittain jäsenilleen yhden kattavamman näyttelyn – tänä vuonna siis Raahessa. Näyttely kantaa teemaa Itä / Länsi ja siinä tullaan näkemään mm. maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja installaatioita.

Pekanpäivillä avataan Galleria Myötätuulessa raahelaislähtöisen Sanna Krookin Teräsmiehen tytär -näyttely. Krook on kuvannut teräsmiehen tyttären silmin vuoden 2018 aikana Raahessa SSAB:n terästehtaalla sen kiehtovaa miljöötä, tehtaalla työskenteleviä ihmisiä sekä tehtaan ympärille kasvanutta 70-luvun omakotitalotaajamaa Raahessa. Kuvat on kuvattu keskikoon kameralla filmille. Dokumentaarinen valokuvanäyttely on esillä Raahessa Pekanpäiviltä elokuun puoliväliin saakka.

Galleria Myötätuuli on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-17.

Tammikuu                           
Kajaanin kuvataiteilijat ry

Helmikuu                            
Outi Vilminko: Kapina

Maaliskuu                           
Jorma Luhta – Vaeltajat

Huhtikuu                             
Heidi Mattila & Leevi Hermunen

Toukokuu                            
Raahe-opisto: Raahe 370

Kesäkuu                               
Joensuun taiteilijaseura: Itä / Länsi

Heinä-elokuu                       
Sanna Krook: Teräsmiehen tytär

Perinnemestarin koulutus: Vanha rakennus ja miljöö yritysympäristönä

Tervetuloa tänään maanantaina 3.12. klo 18 Langin Kauppahuoneelle Wanhan Raahen perinnemestarin joulukuun koulutukseen, jonka aiheena on vanha rakennus ja miljöö kulttuuriympäristönä.

Taipuuko vanha, suojeltu rakennus yritysympäristöksi. Millaista on pyörittää yritystä arvorakennuksessa, tuoko se lisäsarvoa yritystoiminnalle? Mitä kulttuuriympäristössä yrittäminen vaatii?

Tilaisuudessa kerrotaan myös Porvoon ja Rauman vanhojen kaupunkien yritystoiminnasta ja matkailuvetovoimasta.

Osallistumismaksu 5 €, sisältää kahvin ja leivonnaisen. Ei ennakkoilmoittautumista.

Aika: ma 3.12. klo 18
Paikka: Langin Kauppahuone, os. Kirkkokatu 19, 92100 Raahe.

Lisätietoja:

Sari Alajoki
Wanhan Raahen perinnemestari
Hanketoiminta ja kehittäminen
p. 040 135 7060 
sari.alajoki [at] raahe.fi

Wanhan Raahen perinnemestari Facebookissa

Tiedote raja-arvoylityksestä

Lapaluodon ilmanlaadun mittausasemalla on tapahtunut hengitettävien hiukkasten (PM10) raja-arvoylitys 29.11. Vuorokausipitoisuus oli 78 mikrogrammaa kuutiometrissä ilmaa vuorokausiraja-arvon ollessa 50 mikrogrammaa kuutiossa. Tämä on Lapaluodon mittausaseman kolmas hengitettävien hiukkasten vuorokausiraja-arvon ylitys vuoden 2018 aikana. Ilmanlaatuasetuksen (79/2017) mukainen sallittujen ylitysten lukumäärä vuodessa on 35 kappaletta.

Suurimmat hetkittäiset ja tuntikohtaiset pitoisuudet sijoittuvat aamuyölle, jolloin tuulen nopeus nousi Ilmatieteen laitoksen Lapaluodon sataman sääaseman havaintojen mukaan nopeasti noin 14 metriä sekunnissa yli 20 metriin sekunnissa. Tuuli oli torstaina lounaan ja etelän välisellä sektorilla. Ylitys johtui todennäköisesti pakkasen ja tuulen yhteisvaikutuksesta. Pakkanen oli kuivattanut lumettoman maan pinnalla olevia hiukkasia ja voimakas tuuli nosti kuivuneet hiukkaset ilmaan. Myös keskustassa havaittiin hiukkaspitoisuustason voimakas nousu aamuyöllä, mutta se ei aiheuttanut vuorokausirajaarvon ylittymistä.

Tuntikeskiarvona pitoisuus oli suurimmillaan 497 mikrogrammaa kuutiometrissä ilmaa, mikä voi aiheuttaa terveyshaittaa herkille väestöryhmille. Päiväaikaan hiukkaspitoisuus oli yhden tunnin ajan yli 100 mikrogrammaa kuutiometrissä.

Lisätiedot:

Eero Leppänen
Vs. ympäristösihteeri
puh.044 4393 633,  eero.leppanen [at] raahe.fi

Wanhan Raahen ikkunoihin avautuu jälleen joulukalenteri

Tervetuloa seuraamaan kalenterin luukkujen avautumista Wanhan Raahen puukaupunkimiljöön kaduille.

Ensimmäinen luukku avautuu jo tulevana lauantaina, 1.12. osoitteessa Koulukatu 23. Avautuvia luukkuja, tarinoita taloista ja niiden historiasta voit seurata myös Visit Raahen Facebookissa, Instagramissa sekä verkkosivuilla.

Kaupunginosan kokoinen joulukalenteri on elämys

Ikkunoita Wanhassa Raahessa riittää, joten tänäkin vuonna uusia kohteita on lähes puolet. Luukkujen ideoijat ja koristelijat ovat yksityisiä asukkaita tai alueella toimivia yhdistyksiä ja yrityksiä. Kalenteriin osallistuvat kohteet on merkitty karttaan joka löytyy liitteenä. Se tulee saataville myös matkailuinfoon, Raahesalin aulaan, Raahen pääkirjastoon, sekä Pakkahuoneen ja Kruununmakasiinin museoihin. Jouluikkunoiden on toivottu olevan ihailtavina aina loppiaiseen saakka.

Viime vuotiseen tapaan joulukalenterikierroksen opastaa digitaalinen opassovellus Glopas. Ilmainen sovellus on saatavilla Android ja IOS -laitteisiin järjestelmien omista sovelluskaupoista. Glopas käynnistyy automaattisesti, kun kohdetta lähestyy. Itse voi keskittyä maisemien ihailuun opastusta kuunnellen, kävelystä ja vanhan kaupungin rauhallisesta tunnelmasta nauttien.

Lähtölaskenta jouluun alkakoon!

Tapahtumatalo Raahen tarjontaa

Tapahtumatalo Raahen loppuvuosi ja tuleva kevät tarjoavat jälleen hienoja elämyksiä kulttuurin ja viihteen ystäville. 

Ohjelmisto on täydentynyt viime viikkoina kevään osalta hurjaan tahtiin, ja lisätapahtumia on vielä luvassa, joten kannattaa vilkkaasti seurata Tapahtumatalo Raahea niin netissä kuin facebookissakin

Tapahtumatalo Raahesta löytyy Raahesalin lisäksi myös näyttelytilat Galleria Myötätuuli ja Raahesalin lämpiö, joiden näyttelyihin voi poikea talon aukioloaikoina ilmaiseksi. Raahesalin lipunmyynti palvelee arkisin klo 10-17 sekä tunti ennen Raahesalin tapahtumaa. Lippukauppoja voi tehdä myös netissä osoitteessa ticket.raahe.fi. 

Seuraavanlaista ohjelmaa Tapahtumatalo Raahessa on tulevaisuudessa luvassa: 

To 13.12. Marko Jantunen & Pasi Tuomaila: Kaksi kaverusta läpi helvetin -luentotilaisuus
klo 18 Raahesali, vapaa pääsy!

Pe 14.12. Blue Christmas: Erja Lyytinen & Friends
klo 19 Raahesali, liput 38/35/30 €

La 15.12. JP Leppäluoto: Joulurauhaa
klo 19 Raahesali, liput 27 €

Su 16.12. Elokuvia Raahesalissa
klo 13 Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa (6 €)
klo 14.30 Spiderman - kohti hämähäkkiversumia (8 €)
klo 16.30 The Grinch (8 €)
klo 18.15 Mortal Engines (10 €)

Ti 18.12. Funky Hallin joulunäytökset
klo 17 ja klo 19 Raahesali, liput 10 € peruslippu, 17 € tuplalippu

La 26.1. Raahen Musiikkiviikot 2019: Soile Isokoski, laulu - Outi Nissi, piano
klo 17 Raahesali, liput 30/25 €

Ma 4.2. Linnateatteri: Herra Hakkarainen ja seitsemän ihmettä
klo 18 Raahesali, liput 10 € peruslippu, 35 € ryhmälippu (4 kpl)

Pe 8.2. Raahen Musiikkiviikot 2019: Kaseva
klo 19 Raahesali, liput 30 €

La 9.2. Raahen Musiikkiviikot 2019: Barokkimusiikin taikaa
klo 19 Raahesali, liput 25 €

To 14.2. PUOti kiinni ja TILA myyntiin - Jukka Puotila 2019
klo 19 Raahesali, liput 35/32 €

Pe 15.2. Kirka-musikaali Hetki lyö
klo 19 Raahesali, liput 39/36/34/29 €

La 16.2. Jokeri Pokeri Box Ilopilleri –show
klo 15 Raahesali, liput 14 €, ryhmälippu 50 € (4 kpl)

Pe 22.2. Sirkus Melskala
klo 18 Raahesali, liput 15 €

Su 24.2. Jarkko Martikainen - Auki yksin 2019
klo 19 Raahesali, liput 25/20 €

To 28.2. Juha Tapio: Pieniä Taikoja (loppuunmyyty)
klo 19 Raahesali, liput 42,50 €

To 7.3. Oi niitä aikoja -konsertti
Tarja Lunnas, Katja Karisukki, Teuvo Oinas, J. Eskelinen
klo 19 Raahesali, liput 27 €

Pe 15.3. Tuohimaa
klo 19 Raahesali, liput 20 €

Pe 22.3. Jarkko Ahola - Piano Forte
klo 19 Raahesali, liput 32 €

La 23.3. Kuoliaaksinaurattaja ja kuplettielvyttäjä
Koomikko Matti Patronen ja muusikko Jukka Takalo
klo 19 Raahesali, liput 25/20 €

To 28.3. Lauri Tähkä - Palavaa vettä 2019 (loppuunmyyty)
klo 19 Raahesali, liput 39,50 €

Pe 29.3. Wieniläisverta -operetti - Angelika Klas, Raimo Laukka, Jukka Saarman
klo 19 Raahesali, liput 35/30 €

To 11.4. TV:stä tutut Maltti ja Valtti
klo 18 Raahesali, liput 10 € peruslippu, 35 € ryhmälippu (4 kpl)

To 25.4. Raahen Musiikkiviikot 2019: Jesse Kaikuranta & Peter Engberg Duo
klo 19 Raahesali, liput 25/20 €

Pe 26.4. Vesterinen yhtyeineen - Faaraoiden aika
klo 19 Raahesali, liput 30 €

Nuorisotoimen joulukuu

Joulukuun tapahtumia:

Nuorisotilat ovat avoinna normaalisti, yllättävistä muutoksista aukioloissa ilmoitamme Raahen nuorisotoimen Facebookissa ja Instagramissa.

Ke 28.11. Pattijoen joulunavaus OP-torilla. Hengari mukana menossa klo: 18-20

Pe 30.11. Kirjavaihtarit Vihannin Olotilalla klo: 16-20

Pe 7.12. Honganpalon nuorisotilalla Pikkujouluetkot 3.-6.-luokkalaisille klo: 17-19 ja Pikkujoulujatkot 7.lk-17-vuotiaille klo: 19-21

La 8.12. Liikuntahallilla Sulatto goes Pikkujoulut klo: 18-22 (Hox! Hengari, Paradise, Olotila suljettu.)
Kuljetus Vihannista Sulatto goes Pikkujoulut-tapahtumaan. Seuraa ilmoittelua, niin tiedät kuinka pääset kyytiin!

ma 3.12. Liikuntakokeilu kuntosali klo:16-17

Pe 14.12. Vihannin Olotilalla Pikkujoulut 7lk.-17-vuotiaille klo: 16-23

La 15.12. Nuorisokeskus Paradisessa Pikkujoulut klo: 16-22

La 15.12. Pattijoen Hengarissa Pikkujoulubileet klo: 16-22

Tulossa:

La 12.1.2019 Lanit Hengarissa 

HOX! Nuorisotilat jäävät joululomalle 15.12. ja palaavat joulutauolta viikolla 2. Poikkeuksena Hengari, joka avaa ovensa viikolla 3.

Lue lisää:

Raahe-opiston kevään kursseille on ilmoittautuminen käynnissä.

Ilmoittautuminen Raahe-opiston kevään 2019 kursseille on alkanut. Ilmoittautua voi Raahe-opiston verkkopalvelussa tai puhelimitse (puh. 040 135 6779 ja 0401356780). Ilmoittautua ei voi sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Kevään kurssit

Tiedot kevään kursseista löytyvät Raahen ja Pyhäjoen alueelle jaetusta Raahe-opiston opinto-ohjelmasta ja Raahe-opiston verkkopalvelusta

Tulethan opiston kursseille tuoksutta, jotta kaikki voivat kursseille osallistua!

Lisätiedot

Raahe-opisto, puh. 040 135 6779, 040 135 6780, raaheopisto [at] raahe.fi.

Eskelisen leikkipuiston uudistus alkaa

Eskelisen leikkipuistoa (Haapatie 2) kunnostetaan uusilla leikkivälineillä ja valaistusta parantamalla niin pitkään kuin kelit sen vain sallivat. Kunnostustoimien ajan osa leikkivälineistä on poissa käytöstä. Työn alla oleviin leikkivälineisiin ei saa koskea. Viheralueet tullaan viimeistelemään keväällä 2019. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.

Eskelisen leikkipuisto kartalla.

Kuntatekniikka

Härkätorinpuiston kahvilanpitäjiksi Kirsti ja Armas Åkerlund

Raahen kulttuuripalvelut haki syksyllä avoimella haulla toimijaa Härkätorinpuiston kahvilaan.

Hakuilmoituksessa painotettiin ammattitaitoa, laadukasta tuotevalikoimaa, asiakaspalvelua sekä halua kehittää ja luoda viihtyisä ympäristö kaupungin sydämeen. Lisäksi toimijalta edellytetään työnantajavelvoitteiden sekä työehtosopimusten noudattamista Suomen lainsäädännön mukaan.

Määräaikaan mennessä kiinnostuksensa ilmaisi yksi hakija, jo kuluneena kesänä Härkätorin kahvilayrittäjänä toiminut Tmi Tähtikirppis, joka valittiin kahvilan toimijaksi. 

Sopimus tullaan tekemään neljäksi vuodeksi, vuoden 2022 loppuun saakka. 

Lisätietoja
Tapahtumatalo Raahe
Tapahtumasihteeri Sanna Manninen, 044 439 3232.

Huippusopraano Soile Isokoski Raahen Musiikkiviikoille

Raahesali juhlii vuoden 2019 mittaan 20-vuotista taivaltaan. Raahe 370 -teemaiset, nostalgiset Raahen Musiikkiviikot alkavat tammikuun lopulla maailmankuululla vieraalla, kun sopraano Soile Isokoski konsertoi säestäjänään pianisti Outi Nissi. Illan ohjelmistossa tullaan kuulemaan pohjoismaista musiikkia: Kuulaa, Rangströmiä ja Sibeliusta.

Soile Isokoski valmistui Sibelius-Akatemiasta kanttoriksi ja laulunopettajaksi vuonna 1985. Laulun ensikonsertin hän piti Helsingissä vuonna 1986. Lukuisten menestyksekkäiden laulukilpailujen jälkeen kotimaassa ja ulkomailla Isokoski on esiintynyt tunnetuissa oopperataloissa, konserttisaleissa ja musiikkijuhlilla ympäri maailmaa. Nykyään Soile Isokoski toimii laulumusiikin lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa ja lisäksi hän on toiminut Sibelius-Akatemian vierailevana professorina vuodesta 2015.

Isokosken säestäjä Outi Nissi on kotonaan niin kamarimusiikin ja säestystehtävien kuin lied-musiikinkin parissa. Hän toimii pianomusiikin lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa ja keskittyy työssään erityisesti laulu- ja orkesterisoitinopiskelijoiden ohjaamiseen. Outi Nissi esiintyy säännöllisesti monipuolisissa kokoonpanoissa konserteissa ja festivaaleilla eri puolilla Suomea.

Seuraa täydentyvää Raahen Musiikkiviikkojen ohjelmistoa Tapahtumatalo Raahen nettisivuilla. 

Tiedot konsertista
La 26.1.2019 Soile Isokoski, laulu ja Outi Nissi, piano
klo 17 Raahesali
Liput 30 € / 25 €
Kesto 1 h 30 min (väliaika)

Härkätorin uusi leikkiväline on avattu käyttöön.

Härkätorin uusi leikkiväline on avattu käyttöön. Tervetuloa leikkimään.

Härkätorin leikkiväline kartalla

Lisätietoja

Kuntatekniikka/Jussi Kauppinen, jussi.kauppinen [at] raahe.fi, puh. 044 439 3520.

Muutoksia Raatihuoneen aukioloajoissa

Raahen kaupungin keskushallinnon toimipiste Raatihuone on jatkossa avoinna arkisin klo 9–15. Muutoksella varmistetaan palvelujen saatavuus aukiolon aikana henkilöstön työaikaliukumasta riippumatta.

Raatihuoneelle kulku tapahtuu talon pohjoisen sisäänkäynnin kautta infopisteelle, josta vierailijat tullaan jatkossa noutamaan. Jos tapaamista ei ole sovittu etukäteen, pyydetään tavoitettava henkilö puhelimitse paikalle.

Raatihuoneella työtään tekevät mm.:

 • arkisto
 • hankintapalvelut, hankintapalvelut [at] raahe.fi
 • kirjaamo, kirjaamo [at] raahe.fi
 • kaupunginjohtaja
 • viestintä
 • henkilöstöpalvelut
 • talousjohto
 • kaupunkihallinto
 • kaupunkimarkkinointi.

Raatihuoneen osoite on Rantakatu 50, 92100 Raahe. Henkilöstön puhelinnumerot löytyvät kotisivuilta sekä puhelinvaihteesta numerosta 08 439 3111.
 

Tiedote Vihannin sosiaalityön vastaanotosta

Tällä hetkellä Vihannissa ei ole sosiaalityöntekijän säännöllistä vastaanottoa, virka on avoinna. Tiedotamme tarkemmin asiasta, kun virka on täytetty. Siihen saakka toimitaan seuraavasti

 1. Kiireelliset toimeentulotukiasiat: Aikuissosiaalityön palveluohjaajat palvelevat arkisin joka päivä klo 8-11 puhelimitse numerossa 040 135 8021
 2. Työllistämiseen ja kuntouttavaan liittyvät asiat: Merja Aunola 040 135 6974
 3. Maahanmuuttajien asiat: Hanna Sippala 040 135 8088
 4. Postit haetaan toimipisteistä kaksi kertaa viikossa

Asiakkaiden tapaamiset pyritään järjestämään lähipalveluna.

Lisätietoa:

Satu Kinnunen
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Aikuissosiaalityön palveluesimies
puh. 044 439 3704
satu.m.kinnunen [at] ras.fi

Digi tutuksi Vihannissa 27.11.2018

Tule tutustumaan tiistaina 27.11. klo 13-15 Vihannin kirjastolla (Kirkkotie 16, 86400 Raahe) erilaisiin sähköisiin palveluihin sekä muuhun kivaan ja hyödylliseen, mitä netistä löytyy! Opastusta mm.:

 • Osuuspankin sähköisiin ja mobiilipalveluihin
 • NettiRassin käyttämiseen
 • Digi haltuun! –hanke esittelee digikummitoimintaa, tablettitietokoneita ja erilaisia sähköisiä palveluita.

Ota halutessasi verkkopankkitunnukset mukaan.

Tapahtumassa kahvitarjoilu.

Lisätietoja

Digi haltuun -hanke
Heidi Niemelä
heidi.niemela [at] liminka.fi
Puh. 040-671 1593

Tikkamäen leikkipuisto avattu

Uusittu Tikkamäen leikkipuisto (os. Kärrykuja 2) on avattu kuntalaisten käyttöön. Leikkipuistoon on vaihdettu uudet leikkivälineet ja valaistusta on parannettu. Vihertyöt viimeistellään keväällä 2019. 

Tikkamäen leikkipuiston sijainti kartalla

Lisätiedot: 

Lisätietoja asiasta antaa arkipäivisin työnjohtaja Jussi Kauppinen, puh. 044 439 3520, jussi.kauppinen [at] raahe.fi.

Merja Järvelinin näyttely Läsnämetsä Raahesalin lämpiössä

"Kauan sitten Eurooppaa verhosi aarniometsä, myyttinen Hercynia Silva. Jäljellä siitä on enää muisto jaetussa alitajunnassamme, mutta jos oikein tiukan etsimen kautta ympäristöään tarkastelee, voi puistoissa ja joutomailla tuntea sankan satumetsän läsnäolon."

Raahesalin lämpiöön on avautunut Raahe-opiston päätoimisen kuvataideopettaja Merja Järvelinin taidenäyttely Läsnämetsä. Järvelin kuvaa maalauksissaan lapsuuden satumetsää, jota ei ole koskaan missään ollutkaan.

Merja Järvelin: Läsnämetsä, Raahesalin lämpiö, marraskuu, avoinna ma-pe klo 8-17 sekä tapahtumien aikaan. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätiedot

Raahen kulttuuripalvelut/Raahesalin lämpiö, puh. 040 439 3332, kulttuuri [at] raahe.fi
 

Luokkaan-4 kuuluvien yksityisteiden avustukset vuonna 2018

Raahen kaupunki julistaa haettavaksi 4-luokan yksityisteiden hoitoavustukset vuodelle 2018 teknisen lautakunnan 19.6.2013 päätöksen mukaisesti. Avustuksia voidaan hakea luokkaan-4 kuuluville vakituisessa asumiskäytössä oleville pihateille ja muille yksityisteille, jotka eivät kuulu luokkiin 1-3.

Luokkaan-4 kuuluvat ne tiet, joiden varrella on vähintään yksi ympärivuotisessa käytössä oleva vakituinen asunto. Tien pituuden on oltava vähintään 200 m pihapiirin reunaan, eikä tie ole saanut kaupungilta muuta kunnossapitoavustusta kuluvana vuonna.

Avustuksen määrä on suorassa suhteessa tien pituuteen ja avustettavaksi hyväksyttävä matka on lyhin reitti yleiseltä tai muulta yksityistieltä asunnon pihapiirin reunaan.

Avustukset maksetaan hakemusten perusteella. Hakemuslomakkeita saa Raahen kaupungin teknisestä keskuksesta, osoitteesta Ruskatie 1 Pattijoki tai tulostamalla www.raahe.fi sivulta.

Hakemukset palautetaan täytettynä 30.11.2018 klo 15.00 mennessä tekniseen keskukseen tai sähköpostilla osoitteeseen jussi.kauppinen [at] raahe.fi.

Lisätiedot

Lisätietoja asiasta antaa arkipäivisin Jussi Kauppinen, puh. 044 439 3520, jussi.kauppinen [at] raahe.fi.

Tekninen keskus

Lassintien siltaa remontoidaan

Lassintien sillan korjaus alkaa viikolla 44. Kotirannan- ja Mansikkakarintieltä  pääsee edelleen kääntymään Lassintielle ja kulkemaan kiinteistöille, mutta läpiajo eli sillan käyttö ei onnistu korjaustöiden aikana. Työt pyritään tekemään nopeasti ja arvio töiden kestosta on noin 1 kuukausi. Pahoittelemme häiriötä.

Ilmainen kenkien nastoitus raahelaisille yli 64-vuotiaille

Raahen kaupungin kampuspajalla nastoitetaan jälleen 64 v. täyttäneiden raahelaisten kenkiä 1.11.2018 – 14.3.2019 välisenä aikana. Kullekin kuntalaiselle nastoitetaan yksi pari kenkiä omaan käyttöön. Jotta tulos on mahdollisimman hyvä, tulisi nastoitettavien kenkien olla tukevapohjaiset ja hyväkuntoiset. Lenkkikenkiin ja ohutpohjaisiin kenkiin nastoja ei voi laittaa.

Kenkiä otetaan vastaan:

 • Raahessa urheilutalo Raahelassa, Palokunnankatu 20, Raahe
 • Vihannissa Vihannin varikolla, Vanha Ouluntie 8, Vihanti.

Kenkäparit tulee varustaa yhteystiedoilla eli omistajan nimi ja puhelinnumero ilmoitetaan joko lapulla kenkään liitettynä tai selkeästi kenkäpussiin kirjoitettuna.

Kenkiä vastaanotetaan torstaisin klo 11 – 14 seuraavina päivinä:

Torstaina 1.11.2018 klo 11 – 14
Torstaina 15.11.2018 klo 11 – 14
Torstaina 29.11.2018 klo 11 – 14
Torstaina 13.12.2018 klo 11 – 14
Torstaina 3.1.2019 klo 11 – 14
Torstaina 17.1.2019 klo 11 – 14
Torstaina 31.1.2019 klo 11 – 14
Torstaina 14.2.2019 klo 11 – 14
Torstaina 28.2.2019 klo 11 – 14
Torstaina 14.3.2019 klo 11 – 14

Kengät voi noutaa kahden viikon kuluttua nastoitukseen tuomisesta samasta paikasta, mihin ne nastoitusta varten toimitettiin.

Nastoihin ja nastoitukseen liittyviin kysymyksiin vastaa Jari Seppälä, puh. 040 130 3894.

Tapahtumatalo Raahen kulttuuritarjontaa

Syksyn kulttuurikalenteri näyttää Raahessa tuttuun tapaan monipuoliselta ja vilkkaalta. Tarjolla on elokuvia, lastenkulttuuria, improvisaatiota sekä musiikkia moneen makuun – klassisesta rockiin ja musikaalista kuorolauluun.

Raahesalin lipunmyynnin ohjelma täydentyy vielä, joten sitä kannattaa seurata niin netissä kuin facebookissakin. Raahesalin lipunmyynti palvelee maanantaista perjantaihin klo 10-17 sekä tunti ennen tapahtumaa.

Lisätietoja tapahtumista
Tapahtumatalo Raahe

Lisätietoja näyttelyistä
Galleria Myötätuuli

Raahesalin lipunmyynnin ohjelmistoa

Su 21.10. Elokuvia Raahesalissa
klo 13 Risto Reipas ja Nalle Puh, liput 8 €
klo 15 Pikkujalka, liput 8 €
klo 17 Olavi Virta, liput 10 €
klo 19.15 Hölmö Nuori Sydän, liput 10 €

La 27.10. Piazzolla! – Tango Nuevo
klo 19 Raahesali, liput 32-24 €

Su 28.10. Elokuvia Raahesalissa
klo 13 Pikkujalka, liput 8 €
klo 15 Oma maa, liput 10 €
klo 17 Olavi Virta, liput 10 €
klo 19.15 Valmentaja, liput 10 €

Pe 2.11. Iiro Rantala – Finnish Calendar
klo 19 Raahesali, liput 32-24 €

Su 4.11. Viimeinen ilta Dannyn seurassa LOPPUUNMYYTY
klo 19 Raahesali, liput 34,5-49,5 €

Ke 7.11. Mimi ja Kuku - Seikkailu Pariisissa
klo 18 Raahesali, liput 10 € peruslippu, 35 € ryhmälippu (4 kpl)

To 8.11. Laura Voutilainen – konserttisalikiertue
klo 19 Raahesali, liput 35 €

La 10.11. Minttu sekä Ville –improvisaatioteatteria
klo 14 Raahesali, liput 15/20 €

16.11. - 8.12. Raahen Teatteri: Täydelliset häät
Liput 15-13,4 €

Pe 16.11. Raahen Musiikkiopiston 45-vuotisjuhlakonsertti
klo 19 Raahesali, vapaa pääsy!

La 17.11. Raahen puhallinorkesteri: Rakasta, kärsi tai unhoita / Aki Alamikkotervo, tenori

22.11. Tapani Kansa – Tuhansien tunteiden ilta
klo 19 Raahesali, liput 36 €

Pe 23.11. Silvennoinen & Maijanen Band
klo 19 Raahesali, liput 32 € ennakkoon, 36,5 € ovelta

La 24.11. Raahen kuorojen hyväntekeväisyyskonsertti
klo 18 Raahesali, liput 10 €

Ke 28.11. Unto Mononen – Laulut ja elämä
klo 19 Raahesali, liput 25/23 €

To 29.11. Iivanainen-Kurkela: Gemini
klo 19 Raahesali, liput 38/36 €

Pe 30.11. Oman tiensä kulkijat – Esa Eloranta ja Sarian Leppiniemi
klo 19 Raahesali, liput 25/22/20 €

La 1.12. Friggin Folkkijoulu: Johanna Försti ja Timo Rautiainen
klo 19 Raahesali, liput 30-24 €

To 6.12. Itsenäisyyspäivän juhla
klo 15 Raahesali, vapaa pääsy!

Su 9.12. Raahen Naisvoimistelijat: Joulupukin päiväkirja
klo 13 Raahesali, liput 15/13/10/8 €

Pe 14.12. Blue Christmas: Erja Lyytinen & Friends
klo 19 Raahesali, liput 38/35/30 €

La 15.12. JP Leppäluoto: Joulurauhaa
klo 19 Raahesali, liput 27 €

Ti 18.12. Funky Hallin joulunäytös
klo 17 ja klo 19, liput  10 € peruslippu, 17 € tuplahinta (vain lipunmyynnistä)

Vuonna 2019

To 14.2. PUOti kiinni ja TILA myyntiin - Jukka Puotila 2019
klo 19 Raahesali, liput 35/32 €

Pe 15.2. Kirka-musikaali Hetki lyö
klo 19 Raahesali, liput 39-29 €

La 16.2.2019 Jokeri Pokeri Box Ilopilleri –show
klo 15 Raahesali, liput 14 €, ryhmälippu 50 € (4 kpl)

Galleria Myötätuulen näyttelyt

Lokakuu
Vesa Ranta: Reunalla - Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä
Pe 2.11. klo 17 saakka

Marraskuu
Heidi Kesti: Pan-Pan-Pancakes of Destruction
7.11.-7.12.

Joulu-tammikuu
Kajaanin kuvataiteilijat ry: vuosinäyttely
12.12.2018-25.1.2019