Vihannin kinttupoluille virtuaalisesti 20.10.2021

Tervetuloa mukaan virtuaaliselle maisemakävelylle, jossa Metsäkeskuksen Puuta seinästä siltaan -hanke esittelee Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta hyviä ideoita ja esimerkkejä puurakentamiseen. Tilaisuudessa nostetaan esimerkkien kautta esille myös lähellä kasvaneen puun käyttöä, erilaisia rahoituslähteitä, haasteita ja onnistumisia.

Raahen kaupunkia on tilaisuudessa edustamassa Vihannin Kinttupolut. Muina kohteina esitellään Tyrnävän Markkuun kylän luontopolun varteen rakennettua kotaprojektia, Kuusamon seudun kalastuskohteiden virkistysrakenteita sekä Pohjois-Iin Hiastinhaaran retkeilyinfrarakenteet ja paikallista perinnerakentamisen kohdetta.

Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä 20.10. klo 1820. Ilmoittautuminen 18.10. mennessä. 

Tarkemmat ohjeet ja ilmoittautumislomakkeen löydät alla olevasta linkistä.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua myös sähköpostitse tai puhelimitse:

Ympäristöasiantuntija Taru Koskinen
Oulun Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Oulu ry
taru.koskinen [at] maajakotitalousnaiset.fi
puh. 041 731 0368

Osallistu alueemme vetovoiman kehittämiseen!

Raahe, Kalajoki, Pyhäjoki, Siikajoki, Alavieska, Merijärvi ja Oulainen muodostavat tärkeän työssäkäyntialueen Hanhikivi 1 -voimalan ympärille. Hanhikivi 1-hanke työllistää koko sen rakentamisen aikana yhteensä yli 20.000 henkilöä. Kiivaimpana rakentamisen aikana yhtäaikasesti Hanhikiven niemellä työskentelee noin 5500 henkilöä. Moni heistä tulee alueelle puolisoineen ja perheineen. Haluamme tarjota heille kiinnostavien työpaikkojen lisäksi avaimet mielekkääseen elämään niin asumisen, päivähoidon, koulujen kuin harrastustenkin osalta. Toivomme, että moni tulee myös jäädäkseen.

Alueellamme on toki myös runsaasti olemassa olevaa teollisuutta, erikoisalojen yrityksiä sekä sote- ja opetusalan töitä, joihin tarvitsemme motivoituneita ammattilaisia. On tärkeää, että kerromme yhdessä alueen vahvuuksista. Käynnissä on hanke, jossa luodaan alueen työpaikoista ja muista vetovoimatekijöistä kertova nettisivusto, erottuva kommunikointitapa ja markkinointisuunnitelma.

Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetkisen ajastasi kertomalla alueen vahvuuksista ja merkityksestä itsellesi. Vastauksia käytetään ainoastaan alueen brändityössä. Tiiviistä aikataulusta johtuen, toivomme vastauksiasi 23.10.2021 mennessä. Lämmin kiitos!

Talviasetelmat toreilla

Syksy on ollut pitkä ja lämmin, joten kesäkukat ovat saaneet kukkia harvinaisen pitkään ilonamme. Nyt pakkasen puraistua niiden anti on lopussa, joten poistamme kukkalaatikot katukuvasta perjantaina. Pekkatorille, Härkätorille ja Myhrberginpuistoon on vaihdettu kesäkukat talviasetelmiksi. Heinät ja hopeakäpälät istutuksissa ovat saaneet jäädä koristamaan myös talvea.  Niistä on läpi vuoden iloa.

Varisseita puiden lehtiä on koottu katualueilta harjaamalla ja puistoista keräävällä leikkurilla. Samalla on tullut kauden viimeinen ruohon leikkaaminen keskeisimmiltä puistoalueilta. Alueet jäävät siisteinä talvea odottamaan, ja kiireisessä keväässä on siten hivenen vähemmän siivottavaa. Perennapenkeissä jätämme tarkoituksella varret keräämään lunta ja suojaamaan juuristoa.

Joulun odotusta Raahe-opiston kanssa

Useampi tuhat opiskelijaa on jo löytänyt Raahe-opiston kurssien äärelle, mutta muutamia paikkoja syksyn harrastustoimintoihin löytyy vielä. Ne, jotka uskaltavat ajatella jo joulua, voivat myös löytää tarjonnasta itselleen ammennettavaa.  

Vihannissa on tarjolla useita kädentaitojen kursseja, joihin mahtuu mukaan. Lokakuun 22.– 23. päivä Vihannissa järjestetään Käsityölanit eli viikonlopun mittaan voi pidemmän aikaa keskittyä käsitöihin ja kokeilla voi muun muassa tuftausta, kirjontaa ja neulomista Tuija Törmikosken johdolla. Samana viikonloppuna voi tutustua myös himmeleiden tekoon, kun Tuija Rajamäki opettaa niin lasi-, valo- kuin perinnehimmeleidenkin tekoon. Marraskuun alussa Vihannissa voi puolestaan opiskella neulekoneen käyttöä, kun Marjut Sarkkinen opettaa mm. kirjo-, pinta- ja pitsineuleiden tekoon.  

Entäpä kiinnostaako keskittyminen taiteen tekemiseen kerrankin pidemmän päivän ajan? Lauantaina 13.11. kuvataideopettaja Merja Järvelin opastaa koko päivän Avoimessa ateljeessa kaikkia taiteen harrastajia.  

Raahe-opistolaiset ry järjestää yhteisen matkan Seinäjoen käsityömessuille la 27.11.2021. Reissuun pääsee pulittamalla 35 euroa, ja summa sisältää niin matkan kuin pääsylipunkin. Matka sisältää myös piipahduksen Kauhavan Lankavassa.  

Jouluisiin asioihin voi paneutua kolmella kurssilla: Karoliina Paakkosen vetämällä joululahjaompelukurssilla voi marraskuun perjantai-iltoina valmistaa pukinkonttiin lahjoja lapsille ja aikuisille. Marraskuun 19.–20. päivä saa Raahen Taitopajalla valaa jouluisia kynttilöitä Tuija Rajamäen ohjaamana. Kolmas jouluinen paja, johon on vielä tilaa, on Merja Järvelinin vetämä Joulupaja, jossa askarrellaan joulukoristeita itselle tai lahjaksi. Tämä paja järjestetään perjantai-illan ja lauantaipäivän mittaan 26.–27.11.2021. 

Raahe-opiston kurssit ovat tuttuun tapaan edullisia hinnoiltaan ja niihin voi tutustua osoitteessa www.opistopalvelut.fi/raahe.

Samasta osoitteesta löydät myös lisätietoja kursseista.  

22.–23.10. Käsityölanit
23.10. Lasi-, valo- ja perinnehimmelit
5.–14.11. Haluatko oppia neulekoneen käytön?
5.–26.11. Joululahjaompelu
13.11. Syksyn avoin ateljee
19.–20.11. Jouluinen kynttiläpaja
26.–27.11. Joulupaja
27.11. Matka Seinäjoen käsityömessuille

WANTED Härkätorin puiden koristelijoita

Hei kaikki yhdistykset ja yritykset!

Härkätori on jo yli vuosikymmenen ajan ilahduttanut ihmisiä pimeän ajan ylitse valaistuilla puillaan. Osa puiden koristelijoista ovat olleet mukana alusta asti, osa taas on mukana lyhempiä aikoja, oman halunsa mukaan. Nyt kaipaamme lisää osallistujia tähän ihanaan, jokavuotiseen perinteeseen.

Osallistuminen ei maksa mitään. Kustannuksia syntyy vain valitsemaanne puuhun suunnittelemistanne koristeista. Ne voivat olla valoja tai mitä vaan mielikuvituksenne tuotoksia. Kerätkää mukava porukka koristelemaan ja ilmoittautukaa mukaan viimeistään 29.10., koska joulunavausta vietetään 20.11.2021.

Kaupunkilaiset saavat jälleen äänestää kauneinta puuta, josta Raahen Seutu tekee jutun ennen joulua. Kuka tietää, vaikka se olisi juuri teidän puunne <3.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Raahen kulttuuripalvelut, tapahtumasihteeri Merja Hammar, merja.hammar [at] raahe.fi tai puh. 044 439 3232.

Maatalouden kehittämisraha

Maatalouden kehittämisraha on haettavissa 31.10.2021 mennessä.

Hakulomakkeita saa maaseututoimistosta Rantakatu 8 E, 92100 Raahe, softpolis 2. krs. ja Vihannista (Kirkkotie 2).

Lisätietoja maaseutuasiamies Anni Mathlin p. 044 4691 395.

Lähidemokratiahallituksen kohdeavustukset

Kertaluontoisiin kehittämiskohteisiin kylä-, asukas-, kotiseutu- ja järjestötoimintaan Raahessa tulee hakea 31.10. mennessä.

Avustuksia tulee hakea ensisijaisesti sähköisesti kaupungin internet-sivuilla ”verkkoasiointi” valikossa olevan asiointikanavan kautta.

Ellei sähköinen haku ole mahdollista tulee paperilomakkeelle tehdyt hakemukset liitteineen toimittaa määräpäivään mennessä kaupungin kirjaamoon os. Rantakatu 50, 92100 Raahe.

Tiedustelut: Ari Pietarinen, p. 040 830 3006, ari.pietarinen [at] raahe.fi.

 

Rekrykoulutuksella ajoneuvonosturinkuljettaksi -info Praatissa ma 11.10.2021

Tule kuulemaan kuinka voit työllistyä E. Helaakoskelle rekrykoulutuksen kautta ajoneuvonosturinkuljettajaksi!

Praatissa on ma 11.10.2021 luvassa infoa siitä, miten voit hakeutua rekrykoulutuksella ajoneuvonosturinkuljettajaksi E. Helaakoski Oy:lle. Kaikki koulutukseen valitut ja sen hyväksytysti suorittaneet henkilöt työllistyvät Helaakoskelle.

klo 1213 Rekrykoulutuksella ajoneuvonosturinkuljettajaksi

Infossa mukana työvoimakoulutuksesta kertomassa E. Helaakoski Oy:n markkinointipäällikkö Iiris Helaakoski sekä OSAO:n koulutuspäällikkö Päivi Kylmäluoma.

klo 1314 OSAO:n muu koulutustarjonta

Tilaisuus järjestetään Praatissa, os. Kirkkokatu 43. Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Raahen kaupunki
Työllisyyden kuntakokeilut

Rantapuiston uudistus alkaa ruusupuiston rakentamisella

Pikkulahden virkistysalueen ensimmäinen rakennusvaihe alkaa Pakkahuoneen museon takana Rantapuistossa. Kaavan mukaan siihen rakennetaan romanttinen ruusupuisto viehättävien puistokäytävien varrelle. Pimeitä vuodenaikoja tulee valaisemaan Wanhan Raahen tyyliset puistovalaisimet. Työt etenevät niin pitkään kuin maa pysyy sulana. Jos talvi pääsee yllättämään, niin töitä jatketaan keväällä.

Lisätietoja: kaupunginpuutarhuri Tita Haapajoki
tita.haapajoki [at] raahe.fi, 044 439 3521

Pattijoen alueen talvikunnossapito

Pattijoen talvikunnossapidon alueurakan kunnossapitourakoitsijana toimii EKA-asennus. Sopimus on voimassa 1.10.2021 – 30.9.2025. Talvikunnossapidon päivystysnumero on 020 770 5190 ja tarvittaessa palautetta voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen eero.alapere [at] gmail.com.

Alueurakkaan kuuluvat väylät kunnossapitoluokittain kartalla

 

Vilpunlaaksossa avattu uusittu leikkipuisto

Vilpunlaaksossa osoitteessa Vilpunniitty 9 on saatu loppuun kesän viimeinen leikkipuistoremontti. Puiston teemana on satumaailma, ja siellä riittää puuhaa taaperoista teineihin. Ritarilinna haastaa kiipeilemään korkeuksiin erilaisia kiiipeilyseiniä ja -verkkoja pitkin. Alas pääsee vauhdilla kahta liukumäkeä tai palomiehentankoa pitkin laskien. Kahden istuttava keinukaruselli antaa uudella tavalla hauskat vauhdit, ja keinua voi linnunpesässä tai lautaistuimilla.

Pienimmät eivät edes pääse kiipeämään ylös ritarilinnaan, mikä turvallisuussyistä on tarkoituksenmukaista. Heille on oma linna, johon pääsee kaarisiltaa tai kiipeilyverkkoa pitkin. Keinut, veneen mallinen hiekkalaatikko ja kaksi jousiratsua tarjoavat myös puuhaa. Kaksi maatrampoliinia viihdyttää kaikkia, samoin tasapainorata käy monenlaisiin leikkeihin.

Metallisen pöytäryhmän äärellä voi istua ja viettää evästaukoa. Puistossa on led-valaistus ja roskakori. Puistokäytävät uusittiin, ja ne omina kiemuroinaan tarjoavat myöskin leikille lähtökohtia. Samalla ne tuovat esteettömyyttä pyörien päällä kulkeville. 

Lopuksi haluan esittää ison kiitoksen kolmen hengen asennustiimille, joka on kahdessa kuukaudessa purkanut ja rakentanut kolme leikkipuistoa uusiksi. Herukkapolulla Honganpalossa, Aisakujalla Kummatissa ja nyt Vilpunlaaksossa on pitkäksi aikaa riemua lapsille. Siis kiitokset urakoitsija Janne Kerttula sekä omat miehet Pentti "Pena" Riikola ja Janne Martikkala. Puutarhuri Maija kävi istuttamassa rivistön suomenpihlajia sekä yhden mustakuusen kylväen myös nurmialueet. Nyt on valmista ja toivotamme iloisia leikkihetkiä uusitussa puistossa!

Lisätietoja: kaupunginpuutarhuri Tita Haapajoki
044 4393521 tai tita.haapajoki [at] raahe.fi

FutisNuokkari

FutisNuokkarissa liikutaan yhdessä kivalla porukalla ja rennolla otteella. Sinulla ei tarvitse olla mitään aikaisempaa harrastustaustaa tai erikoisia varusteita. FutisNuokkari on tarkoitettu
10-18 -vuotiaille ja se on ilmainen. Voit tulla mukaan sellaisena, kun olet. 

 • Maanantaisin Vihannin urheilukentällä klo 18-19.
 • Keskiviikkoisin Antinkankaan koulun kentällä klo 17.30-18.30.

Ota mukaan säänmukainen vaatetus ja vesipullo.

Nuokkarin mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatu seuratuki sekä sponsorit.

Lisätietoa iltapäivisin voit kysyä Katrilta, puh. 050 304 6350.

Järjestäjät: FC Raahe, Raahen liikuntapalvelut ja nuorisopalvelut. 

Syysloma tekemistä nuorille.

Syyslomalla on tarjolla nuorille monipuolinen kattaus toimintaa. Kaunis syksyinen sää on tilattu myös. Viikoittainen nuorisotilatoiminta lomailee, mutta vapaa-ajalle löytyy silti tekemistä.
Hyvää syyslomaa!

Yllätyksiä ympäri Raahea!

Syyslomalla on piilotettu juomapulloja yllätyksineen eri puolille Raahea. Pullopostia piilotetaan maanantaista perjantaihin. Kuvavihjeet pullopostin sijainnista julkaistaan iltapäivisin nuorisopalveluiden Instagramin tarinoissa. 

Pullopostin voi löytää kuka tahansa ja löytäjä saa pitää! Jahtiin voi lähteä vaikka koko perheen voimin. #pullopostiaraahesta 

Discokiertue 

Kiertue alkaa tiistaina Friemanin talolta, jossa järjestetään syysloman ensimmäinen disco. Keskiviikkona käydään tanssahtelemassa Olotilalla Vihannissa ja torstaina Antinkankaan nuorisotilan peilisalissa. Discokiertue päättyy lauantaina Pattijoen Hengariin.  

Discot ovat pääsymaksuttomia ja tarkoitettu 4.-7. -luokkalaisille. Kioskia ei discoissa ole, mutta halutessasi voit ottaa omia herkkuja mukaan. Limbokisa luvassa kaikissa discoissa. 

 • Ti 26.10 klo 17-19.
  Friemanin disco.
  Kirkkokatu 14 A, 92100 Raahe.
  Sisäänkäynti sisäpihalta.
   
 • Ke 27.10. klo 17-19.
  Olotilan disco.
  Kirkkotie 2, 86400 Vihanti.
   
 • To 28.10. klo 17-19.
  Antinkankaan disco.
  Isoholmintie 6, 92130 Raahe.
  Sisäänkäynti ovesta 6. 
   
 • La 30.10. klo 18-20.
  Hengarin disco.
  Pattijoentie 2, 92140 Pattijoki.

Vaahtokarkkeja ja kaakaota 

 • Lähde maanantaina 25.10. nuoriso-ohjaajien kanssa Vihannin Myllykosken laavulle. Nuorisopalvelut tarjoaa kaakaot, kahvit, makkarat sekä vaahtokarkit. Kävellään yhdessä laavulle ja nautiskellaan eväät nuotion ääressä.
  Toiminta on maksutonta ja suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille.
  Lähtö Läntisrannalta (os. Läntisrannantie 92, 86400 Vihanti) klo 13.
  Ilmoittaudu nuoriso-ohjaaja Hannalle, puh. 044 439 3348, viimeistään maanantaina 25.10. klo 11. Laita ilmoittautumisviestiin nimesi, ikäsi sekä tieto siitä, että tarvitsetko kyydin Vihannin Kirkonkylältä Läntisrannalle.
   
 • Perjantaina eväsretkelle pääsee Viitajärven luontopolulle. Kaakaot ja vaahtokarkit on pakattu. Retkellä kävellään noin 8 kilometriä Viitajärven kierroksella ja syödään eväitä.
  Yli 13 –vuotiaille nuorille suunnattu retki on maksuton.
  Lähtö retkelle Raahen hiihtomajalta (os. Hiihtomajantie 142, 92120 Raahe) klo 13.00. Ilmoittautuminen torstaina 28.10. mennessä nuoriso-ohjaaja Anna-Maijalle viestillä puhelinnumeroon 040 830 3124. Viestiin osallistujan nimi ja ikä.  

Friemanin olohuoneen avoimet ovet 

 • Keskiviikkona 27.10. ja torstaina 28.10. Friemanin olohuoneen ovet ovat avoinna klo 18-21 yli 14-vuotiaille nuorille. Tule kanssamme hengailemaan, juttelemaan, pelailemaan ja kahvittelemaan. Keskiviikkona klo 19 alkaen pääset myös kokeilemaan onneasi bingossa.
 • Perjantaina 29.10. klo 17-20 Friemanin olohuoneessa Rock Academyn akustinen ilta. Esiintyjinä: Taneli Reponen ja Niko Haapakoski. Ikärajaton, maksuton ja päihteetön tapahtuma.

Osoite: Kirkkokatu 14A, Raahe.

Liikkumaan 

 • Maksuton kuntosalivuoro nuorille Raahelan kuntosalilla tiistaina klo 16-18. Aikaisempaa kuntosalikokemusta ei tarvitse olla, paikalla nuoriso-ohjaaja joka opastaa.
  Ei ennakkoilmoittautumista.
   
 • Nuorten ilmainen sulkapallo ja hohtokeilaus lauantaina klo 16-17 Kuntokeidas Vesipekassa (os. Uimahallintie 8) 7. luokkalaisista ylöspäin. Ei ennakkoilmoittautumista, paikat täytetään tulojärjestyksessä. Ohjaajat ovat vastassa Vesipekan aulassa.
   
 • Syysloman sunnuntaina ei poikkeuksellisesti ole koripalloa Antinkankaalla.

Syysloman toiminnan järjestää: Raahen nuorisopalvelut.

Vanhan kaupungin teematyöpaja 2, to 30.9.2021

Vanhan kaupungin asemakaavoituksen (Akm 242) toinen teematyöpaja järjestetään torstaina 30.9.2021 klo 17–20.

Työpajassa käsiteltävä teema on "Elinkeinot ja toiminta Wanhassa Raahessa". Kutsu on avoinna kaikille. Erityisesti tervetulleita ovat kaikki Wanhan Raahen tulevaisuudesta kiinnostuneet.

Teematyöpajaan ilmoittaudutaan 29.9.2021 mennessä.

Praatin työpajaan mahtuu mukaan 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Etätyöpajan osallistujamäärää ei ole rajoitettu. Voit halutessasi jättää vastauksesi ilmoittautumislomakkeen kysymyksiin, vaikka et osallistuisi työpajaan.

Työpajaan sisältyy kaikille avoin infotilaisuus klo 17.00–17.45. Teemaan liittyvät selvitykset esitellään infotilaisuudessa, joka on samalla työpajan alustus. Sitä voi seurata verkossa virtuaalitilaisuutena.

Voit lisäksi osallistua verkossa ohjatulle kävelylle, ja jättää palautetta kaavoittajalle. Kävelylaboratorio avoinna verkossa 25.9.-24.10.2021.

Lisätietoja tilaisuudesta ja siihen osallistumisesta
raahe.fi > Virtuaalitapahtumat ja kaavoituksen projektisivu.

Tervetuloa mukaan!

Raahen kaupungin henkilöstöä ja tiloja koskeva maskisuositus päättyy

Raahen kaupunginjohtajan päätös 22.9.2021

11.8.2021 kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksessä määrätty Raahen kaupungin henkilöstöä ja tiloja koskeva maskisuositus päättyy 22.9.2021 lukien.

Raahen kaupungin etätyösuositus jatkuu syyskuun loppuun.

Rantakadun pyörätien päällystystyöt

Rantakadun pyörätien päällystystyöt on aloitettu vanhan päällysteen kuorintatöillä. Tarkoituksena on päällystää Rantakadun pyörätie Tornitalolta Mutterikioskille (Fellmanin puistokadulta Pitkänkarinkadulle) asti lokakuun loppuun mennessä. 

Työ etenee vaiheittain ja työn alla oleva tieosuus rajataan työmaa-aidoilla pois käytöstä. Maastoon merkattua kiertotietä pitkin pääsee työn alla olevan tieosuuden ohi. 

Pahoittelemme töistä aiheutuvia häiriöitä ja pyydämme alueella liikkuvia huomioimaan työkoneet ja mahdollisuuksien mukaan välttämään turhaa liikkumista alueella ja käyttämään kiertoteitä. 
Työmaa-alue merkattu karttaan punaisilla viivoilla. 

Kuntatekniikka

Kesän viimeinen leikkipuiston peruskorjaus Vilpunlaaksossa

Vilpunlaaksonpuisto osoitteessa Vilpunniitty 9 on peruskorjauksessa. Sinne tulee värikäs leikkipuisto satumaailman teemalla. Alue on eristetty työmaa-aidoilla, ja sieltä on purettu entiset leikkivälineet pois. Varikolla esikootaan välineitä elementeiksi, jotka kuljetetaan ja asennetaan paikoilleen. Puistoon tulee Ritarilinna kahdella liukumäellä ja huikean korkeilla torneilla, jotka nousevat 3,8 metrin korkeuteen! Keinuja on useita, ja uutuutena on karusellukeinukin. Maatrampoliinejakin peräti kaksi. Tasapainoreitti tarjoilee taitureille haasteita. Pienemmille leikkijöille on oma linnansa, jonne pääsee konttaamallakin. Jousihevoset ja laivan muotoinen hiekkalaatikko kutsuvat luoviin leikkeihin. Lisäksi puistoon tulee pöytä ja penkkiryhmä eväs- tai lepotaukoa varten.

Muutama viikko menee välineiden pystytykseen, ja ilmoitamme kun leikkipuisto avataan uusitulla ilmeellä. Tänä kesänä on sitten peruskorjattu kolme puistoa ihan uuteen kuosiin, ja olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen sekä saatuun palautteeseen. Jäljelle jää Niittykadunpuiston viimeistelytyötä, sillä asennamme sinne läpikulkua estävän aidan lisäämään turvallisuutta leikkipuistossa. Ensin aloitamme kuitenkin ruusupuiston perustamisen Pakkahuoneen museon taakse, ja toivomme pitkästi lämmintä syksyä!

Lisätiedot

Kaupunginpuutarhuri Tita Haapajoki, puh. 044 439 3521, tita.haapajoki [at] raahe.fi

Ilkivaltaa Laivurinkadulla

Nuoriso on riehunut kävelykadulla kaataen kukkatorneja ja ruukun mallisia, isoja kukkaistutuksia. Osa kaadetuista istutusastioista on särkynyt. Tekijät ovat poliisin ja kaupungin tiedossa, ja asiaa tullaan sovittelemaan särkyneiden arvon korvauksen muodossa. Tässä tapauksessa poliisien ohjauksesta nuoret palasivat jo samana yönä kampeamaan kaatamiaan istutuksia pystyyn, ja lapioimaan mullat takaisin ruukkuihin. 

Ilkivalta on todella ikävää, sillä joku aina maksaa tehtyjen tuhotöiden korjaukset. Mikäli tekijät tavoitetaan, niin korvausvastuu on myös alaikäisillä. Surkeimmassa tapauksessa saattaa saada jopa rikosrekisterimerkinnän sakkojen saattelemana. 

Kaupungin omaisuus on meidän kaikkien yhteisistä verovaroista kustannettua ja yhteiseen tarpeeseen. Ilkivalta ei hyödytä ketään, mutta siitä on isosti haittaa, toisinaan jopa vaaraa. Kiitoksia Laivurinkadun riehumisesta poliiseille ilmoittaneille! Yleisenä ohjeena on, että nähdessäsi ilkivaltaa soita 112 ja ilmoita asiasta poliisille. Pidetään yhdessä huolta kaupungistamme, ja puututaan epäkohtiin.
 

Frisbeegolf -liikuntakokeilu nuorille

Raahen nuorisopalvelut yhdessä Brahestad Skippers ry:n kanssa järjestävät yli 12-vuotiaille nuorille frisbeegolf -liikuntakokeilun perjantaina 24.9.2021 klo 16 alkaen. Liikuntakokeilu on maksuton ja toteutetaan Antinkankaalla.

Ilmoittaudu nuoriso-ohjaaja Milkalle viimeistään tiistaina 21.9.2021 klo 12, puh. 044 439 3346.

Ohjaaja kuittaa ilmoittautumisesi viestillä.

Raahen uusi kaupunkiesite on julkaistu

Tutustu Raahen kaupungin uuteen yleisesitteeseen verkossa osoitteessa Issuu.com tai lataa pdf-tiedostona suoraan laitteellesi kotisivuiltamme.

Esite on saatavilla kolmella kielellä: suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. 

Koripalloa nuorille

Antinkankaan monitoimitalon salissa järjestetään sunnuntaisin koripalloa nuorille. Toiminta on avointa ja maksutonta, eikä sinne tarvitse ennakkoilmoittautua. Mukaan tarvitset vain juomapullon sekä sisäpelikengät.

 • 10-14 -vuotiaille joka sunnuntai klo 15-16
 • yli 15 -vuotiaille joka sunnuntai klo 16-17

Sisäänkäynti ovesta 3 sisäpihalta.

Rohkeasti vain mukaan pelaamaan!

Järjestäjät: Raahen nuorisopalvelut ja Raahen liikuntapalvelut sekä Raahen koripalloharrastajat.

Etsiikö Rock Academy Raahe ehkä juuri teitä?

Onko teillä bändi ja olette kaikki alle 29-vuotiaita? Kiinnostaako ilmainen ja monipuolinen valmennus musiikin tekemiseen?

Rock Academy Raahe etsii ehkä juuri teitä!

Rock Academy Raaheen mukaan valitut bändit saavat opastusta kaikessa mahdollisessa - musabisneksen koukeroista soitonopetukseen ja oman osaamisen markkinointiin. Tiedossa on keikkoja eri puolella Suomea, studioaikaa, musavideoiden tekemistä sekä bändileirejä.

Bändit, hakekaa mukaan!

Kummatin leikkipuisto on avattu uusittuna

Kummatin leikkipuiston peruskorjaus on valmistunut, ja puisto on avattu leikkijöille. Puiston teemana on liikkumisen ilo. Puisto sijaitsee Kummatin keskuspuistossa osoitteessa Aisakuja 10. Se on laajan ja vehmaan puistoalueen laidalla, pyörätien varrella. Puistossa on taaperoille hiekkalaatikko, jousiapila, taaperokeinut sekä laivan mallinen, kiipeiltävä liukumäki. Tasapainorata ja kaksi karusellia sopivat monen ikäisille. Maatrampoliinista on iloa taaperoista vanhempiin asti. Isommille leikkijöille on keinujen lisäksi kaksi haasteellisempaa kiipeily- ja tasapainorataa. Kaiken kruununa on tuplana rakennettu vaijeriliukurata, jossa voi kaverin kanssa ottaa kilpaa vauhteja. Vaijeriliukujen istuimet kulkevat keveimmin mukana korotetulle lähtöalustalle vetämällä kevyesti köydestä alaspäin.

Puistossa on penkkejä ja pöytä eväs- ja taukopaikaksi. Myös roskis löytyy, jotta puisto pysyisi mahdollisimman siistinä.

Puiston korjauksen yhteydessä yhdistimme kaksi maamäkeä yhdeksi isoksi ja pitemmät liukumiset antavaksi pulkkamäeksi. Tämä tuo puistolle talvista toimintaa latujen ohella. Paikalla vuosia tyhjänä nököttänyt vaihtuvan spraymaalauksen saaneen suihkulähteen viemme lähiaikoina pois miettien sille hyötykäyttöä jossain muualla. Mullatut alueet vielä kylvetään heinän siemenellä, mutta se ei häiritse leikkipuiston käyttöönottoa. 

Toivotamme iloa leikkeihin kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Myöhemmin syksyllä vielä parannamme puiston vierellä menevän puistopolun valaistusta vaihtamalla lamput ledeiksi.

 Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Tita Haapajoki
+358 44 439 3521
tita.haapajoki [at] raahe.fi

Raahen, Pyhäjoen ja Siikajoen yhdistystapaaminen

Tervetuloa Raahen, Pyhäjoen ja Siikajoen yhdistystapaamiseen keskiviikkona 22.9.2021 klo 18–20 (kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen).

Tilaisuus järjestetään:

 • Raahessa Raahesalissa (Kirkkokatu 28, 2. krs.)
 • Siikajoella Ruukin koululla (Opintie 1)
 • Pyhäjoella kunnantalon valtuustosalissa (Kuntatie 1).

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä. Tapaamisessa aiheina ovat ajankohtaiset kuulumiset, kumppanuusasiakirja, sote-uudistus ja yhdistystoiminta sekä hyvinvointikertomuksen valmistelu.

Ilmoittaudu mukaan:

 • Verkkolomakkeen kautta
 • Puhelimitse Katja Yli-Hukalle (Raahen alue) 040 311 0359
 • Puhelimitse Marko Äijälälle (Siikajoen alue) 040 315 6241
 • Puhelimitse Tea Lumijärvelle (Pyhäjoen alue) 040 359 6104.

Ilmoittauduthan viimeistään 16.9.2021.

Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö 2021 -tunnustuksen saajat ovat selvillä

Viehättävän ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Wanhan Raahen kohteita on palkittu vuodesta 2017 alkaen Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -tunnustuksella. Vuosittaisen perinteen mukaisesti yleisö on saanut valita oman suosikkinsa ja Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -raati omansa. Vuoden 2021 palkittavat kohteet julkistettiin hetki sitten Raahen Pimiät –tapahtumassa Härkätorilla.

Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi tänä vuonna Kauppakatu 8. Valintaperusteluissa todetaan, että kyseessä on kaunis, miljööseen sopiva kokonaisuus, jonka arvon raahelaiset ovat huomanneet. Kohteessa on tehty pitkäjänteistä korjaustyötä, sen piha on perinteinen, suojaisa ja kaunis. Myös ulkorakennuksen korjaukseen on panostettu.

Raadin valinta Wanhan Raahen Vuoden taloksi ja miljööksi on Kirkkokatu 9. Valintaperusteluissa todetaan, että kohteen kunnostustyö toimii esimerkillisenä ja kannustavana tekona; huonoon kuntoon päässeestä rakennuksesta on tehty pieteetillä kunnostaen kulttuuriarvot huomioiva helmi.

Yleisön ja raadin valinnan lisäksi palkitaan tänä vuonna kunniamaininnalla Cortenkatu 5. Kohde on säilytetty erittäin hyvin alkuperäisen näköisenä ulkopuolelta arvioiden, ja miljöön ylläpitämisessä on tehty pitkäjänteistä työtä, jolla on kulttuurihistoriallista merkitystä. Kohde sai myös huomattavan paljon ääniä yleisöäänestyksessä.

Vuoden 2021 palkittujen kohteiden pihapiirit ovat avoinna yleisölle lauantaina 4. syyskuuta 2021 klo 13–18.

Puukaupungin helmiä on palkittu vuodesta 2017 alkaen

Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö –palkinnolla halutaan herättää kiinnostusta arvokkaan puukaupunginosan korjaamiseen ja sen elävöittämiseen sekä antaa tunnustusta esimerkillisille kulttuuriperinnön vaalijoille.

Kohteita on palkittu vuodesta 2017 alkaen. Viime vuonna uusien kohteiden palkitsemisessa oli välivuosi. Sen sijaan aiempina kertoina palkituille kohteille luovutettiin tunnustukseen liittyvät kunnialaatat.