Kiiluntien jäteaseman aukioloajassa poikkeus 20.6.

Kiiluntien jäteasema suljetaan poikkeuksellisesti 20.6.2024 jo klo 14.00. 

Pahoittelemme asiakkaille koituvaa haittaa.

Valtuuston verkkolähetys 24.6.2024

Raahen kaupunginvaltuuston kokous maanantaina 24.6.2024 klo 18 alkaen pidetään Tapahtumatalo Raahen Fregatti-salissa. Valtuuston kokous on katsottavissa reaaliaikaisena Raahen kaupungin YouTube-kanavan kautta:

Verkkolähetys aukeaa hieman ennen kokouksen alkua. Verkkolähetystä ei tallenneta, eikä se ole katsottavissa jälkikäteen.

Yksityisteiden parantamisavustukset haettavissa

Yksityisteiden parantamisavustukset ovat haettavissa. Parantamishankkeen tulee olla merkittävä ja asialliseen suunnitelmaan perustuva. Pelkkää yksityistien kunnossapitoa ei avusteta.

Avustusehdot sekä hakemuslomakkeet saa teknisen keskuksen infosta osoitteesta:
Rantakatu 8 E 
92100 Raahe 
tai 
internetistä osoitteesta https://www.raahe.fi/kadut-ja-yleiset-alueet/yksityistiet

Hakemukset tulee palauttaa viimeistään 5.8.2024 mennessä.

Raahe-opiston lukuvuosi 2024-2025

Raahe-opistolla on jälleen valmisteltu tulevan lukuvuoden opinto-opas. Fyysinen lehtinen jaetaan toiminta-alueen jokaiseen kotiin keskiviikkona 7.8.2024, minkä lisäksi sitä tulee saataville opiston toimistolle Tapahtumatalo Raaheen sekä alueen kirjastoihin. 


Etukäteen kursseihin pääsee tutustumaan ennen elokuuta netissä osoitteessa:
Raahe-opisto_opinto-ohjelma_2024-2025 (Issuu,kännykkäystävällinen)
Raahe_opiston opinto_ohjelma 2024_2025 (adobe.com)

Käytännöissä on tänä vuonna kaksi muutosta. Ensimmäiseksi: Kaikkien kurssien - niin syksyn kuin keväänkin - ilmoittautuminen alkaa maanantaina 19.8.2024 klo 8.30. Toisekseen löydät tarjonnassa olevat lyhytkurssit oppaasta aikajärjestyksessä. Tällä opistolaiset haluavat kannustaa kuntalaisia kokeilemaan uusia juttuja sellaisina ajankohtina, kun aikataulussa on tilaa.

Oppaassa on tarjolla jälleen yli 200 erilaista kurssia monialaisesti liikunnasta kädentaitoihin ja taiteista ruuanlaittoon. Osa kursseista kestää läpi lukuvuoden ja osa on kestoltaan hyvinkin lyhyitä. Lukuvuoden luentosarjamme jatkaa viime vuoden suosittua teemaa hyvinvoinnin taidoista. Kuutena torstaina Fregatti-salissa ja Teamsissa kuullaan Raahen alueen psykoterapeutit ry:n luentoja mm. eläkkeelle siirtyvän mielenterveyden tukemisesta, työuupumuksesta toipumisesta sekä leikistä ja luovuudesta lapsen ja nuoren voimavarana.

Uusia kursseja on jälleen tarjolla useita. Kansalaisen digitaidot -kurssilla opetellaan digimaailman perusteita selkeällä ja käytännönläheisellä tavalla. Aikuisille kokeillaan bändikurssia eli kaikki bändissä soittamisesta haaveilevat voivat suunnata kulkunsa oman instrumenttinsa kanssa kurssille. Rajojen asettamista ja perfektionismista eroon pääsyä voi opetella psykologian lyhytkursseilla.

Suomen kieltä on mahdollista opiskella kulttuurin ja taiteen keinoin Raahen lukion kanssa yhteistyössä järjestettävällä kurssilla. Uutuutena on tarjolla myös Iloinen askartelukurssi aikuisille. Kaikki kukkien väriopista, sommittelusta ja muotokielestä kiinnostuneet voivat osallistua kerran kuussa järjestettävälle kukkiensidontakurssille, jossa huomioidaan myös erilaiset juhlasesongit.

Kädentaitojen erikoistekniikoista löytyy tänä vuonna kurssi, jolla valmistetaan supikkaat / paulakengät. Liikuntakursseista uusina tarjolla ovat kahvakuula verkkokurssina, vesi-asahi, Fascia Method sekä Vinyasa Flow -jooga. Kotitaloudessa on tarjolla usein toivottu Maukasta kotiruokaa -kurssi, joka järjestetään läpi lukuvuoden kerran kuussa.

Lyhytkursseilla on myös monipuolisesti uusia kokeiluja tanssista, venäjän aakkosista, ruuanlaitosta sekä useita kädentaitoihin ja taiteisiin liittyviä erikoisuuksia.

Kursseja on jälleen tarjolla Raahen lisäksi Vihannissa, eri kylillä sekä Pyhäjoella, minne mm. saatiin järjestettyä uutuutena keramiikan lyhytkursseja. Vihannissa uutena kurssina puolestaan kokeillaan BodyPumpia sekä kuntotanssia ja kehonhuoltoa.

Opintopolkupalveluun siirtyviä opintopistekursseja on tarjolla kielistä, kädentaidoissa ja kuvataiteissa. Oppaassa tunnistat kurssit noppalogosta sekä kurssiotsikossa olevasta opintopistemäärästä. Opintopistekurssille voi osallistua myös normaalisti eikä pisteiden suorittaminen ole pakollista.

Lapsille ja nuorille on jälleen tarjolla Kuvataidekoulu Purjeen sekä Käsityökoulu Solmun opintoja. Lapsiperheiden kesäaikatauluja helpotetaan monipuolisella kesäleiritarjonnalla.

Valtionosuusleikkaukset ja yleinen kustannusten nousu vaikuttavat kurssimaksuihin, mutta korotukset pidetään edelleen maltillisina. Tuntihinta vaihtelee kurssista riippuen n. 1-2 euron välillä.


Hyvinvoinnin taidot -luennot
26.9. Vie mennessäsi, tuo tullessasi - rehkimisen lyhyt historia / Mari-Kaarina Hiltunen
7.11. Eläkkeelle siirtyvän mielenterveyden tukeminen / Hannele Palokangas
28.11. Itsemyötätunto ja hyvinvointi / Katja Pietarila
30.1. Trauman jäljet / Henna Maarala
27.2. Työuupumuksesta hyvinvointiin / Tuija Mankinen
27.3. Leikki ja luovuus lapsen ja nuoren voimavarana / Johanna Joki

Paikka Fregatti-sali, Tapahtumatalo Raahe, Kirkkokatu 28 (2. krs) sekä TEAMS
Luennot torstaisin klo 18-19.30


Lisätietoja:
Raahe-opiston toimisto
Kirkkokatu 28 2 krs. 92100 Raahe
puh. 040 135 6780
raaheopisto [at] raahe.fi

Toimisto suljettu heinäkuun ajan!

Tule pitämään kesäkahvilaa Härkätorille

Härkätorille, yhdelle kaupungin keskeisistä myynti- ja tapahtumapaikoista, ei vielä ole löytynyt uutta kahvilayrittäjää pitkään palvelleiden kahvilanpitäjien luovuttua kahvilatoiminnasta.

Onko mielessäsi toteuttamatta jäänyt kesäkahvilaunelma? Haluatko tulla mukaan tuomaan kesätorille elämää ja ilahduttamaan tarjoiluillasi niin paikallisia kuin kesävieraitakin? Tarjoamme vuokralle valmiiksi kalustetun liikepaikan loistavalla sijainnilla kohtuullisilla alku- ja vuokrakustannuksilla.

Ole yhteydessä ja jutellaan mahdollisuuksista lisää!

Raahen kaupunki
isännöitsijä
Miika Nikula
puh. 044 439 3828
miika.nikula [at] raahe.fi

Päällystystöistä haittaa Ollinkalliontien liikenteelle

Ollinkalliontie on suljettu autoliikenteeltä tiistaina 18.6.2024 päällystystöiden vuoksi. Kiertotien reitti on merkitty karttaan sinisellä. Työ kestää arviolta yhden päivän, jonka jälkeen tie avataan liikenteelle. Pahoittelemme liikenteelle aiheutuvaa haittaa.

- Kuntatekniikka, kunnossapito ja rakentaminen yksikkö

Laivurinkadulle uudet penkit ja istutusastiat

Kuntatekniikan puistotiimiläiset saivat kesäkukkien istuttamisen urakan hienoon päätökseen tänään Laivurinkadulla. Uudet, uniikit Raahe-aiheiset penkit ja istutusastiat saivat välittömästi iloisia kiitoksia ja hymyjä ohikulkijoilta. Pirteät kesävärit on valittu Raahe-brändin väreistä, ja niihin on soinnutettu kukkaistutuksetkin. Laivurinkadulle on saatu nyt siis uusi, värikkäämpi ja viihtyisämpi kesäasu. Aaltokuvioinen penkkipari sisältää kehotuksen "Hengähä vähä" ja "Istaha tähä". Suosittelemme menemään katsomaan ja arvaamaan istutusastioiden murresanojen merkityksiä. Osan tietää helpolla, mutta vain tosi osaaja selvittää jokaisen sanan merkityksen.

Tässä oli tämän kesän kiva ja uusi juttu, jonka takana on laaja yhteistyö ja ideointi Raahen kaupunkimarkkinoinnin, matkailun, teknisen toimen ja yrittäjien välillä. Idean hedelmät kestävät varmasti vuosikymmeniä, koska materiaali on teräskaupungin tyyliin galvanoitua ja pulverimaalattua, paksua teräspeltiä.

Kesän ilot on isolta osalta vielä edessä, joten nautitaan pilke silmäkulmassa ja hymynkare huulilla ihanan erilaisesta eli perin raahelaisesta kesäkadusta kukkineen ja uusine istuimineen.

- Kuntatekniikka, kunnossapito ja rakentaminen yksikkö - 
 

Raahen kaupungin yksiköiden palveluajat kesällä 2024

Raahen kaupungin yksiköiden palveluajoissa on muutoksia kesäaikana seuraavasti:

Satelliitti erityisnuorisotyön yksikkö

 • avoinna koko kesän.

Praati avoinna kesällä

 • ma–to klo 10–17, pe klo 10–16
 • lauantait 6.7.–3.8. klo 10–16
 • Visit Raahen matkailuneuvonta palvelee 3.6.–30.8.
 • Raahesalin lipunmyynti toimii Praatissa 3.7.–9.8.
 • Praatin tila- ja kokouspalvelut näyttelyitä lukuun ottamatta ovat tauolla 15.7.–13.8. Toripaikkojen, kaupunkisoutuveneen, riksa- ja kaupunkipyörien varaukset toimivat normaalisti läpi kesän.

Raahen kaupungin kulttuuripalvelut

 • Avoinna 3.6.–28.6. ma-pe klo 9–16
 • Kokoustilat Fregatti -sali ja Parkki -kabinetti ovat varattavissa
 • Raahesali suljettu remontin vuoksi
 • Suljettu: juhannusaattona 21.6. sekä 1.7.–9.8. remontin vuoksi

Raahesalin lipunmyynti, Kirkkokatu 28. 2 krs.

Tapahtumatalo Raahe, kokoustilat, Galleria Myötätuuli ja Raahesalin aulagalleria

 • suljettu 1.7.–9.8. remontin takia.

Museokohteiden aukioloajat: 

 • Pakkahuoneen museo on avoinna ma-pe 11–17, la-su 12–16. Lauantaisin vapaa pääsy.
 • Kruununmakasiinimuseo on avoinna ma-pe 11–17, la-su 12–16. Lauantaisin vapaa pääsy.
 • Laivapatruunin koti Soveliuksen talon yläkerrassa avoinna 24.6.–4.8. ma-pe 11–17, la-su 12–16. Kesäkuun alussa sekä elokuun lopussa kohde on avoinna la-su 12–16. 
 • Wanha apteekki avoinna 24.6.–4.8. ma-pe 11–17, la-su 12–16. Kesäkuun alussa sekä elokuun lopussa kohde on avoinna la-su 12–16. 
 • Saloisten kotiseutumuseo on avoinna 2.7.–27.7. ti-pe 11–17, la 12–16. 
 • Ojalan kotiseutumuseo avoinna elokuun alussa Pattijokipäivien aikaan sekä tilauksesta. Juhannuksena museot ovat suljettuina perjantaista sunnuntaihin.

Nuorisotoimisto

Musiikkiopiston toimisto

 • suljettu 17.6.–31.7.

Opetusvirasto

 • suljettu 20.6.–31.7.

Varhaiskasvatuspalveluiden toimisto

 • suljettu 1.7.–31.7.

Raahe-opiston toimisto

 • suljettu 1.7.–30.7.

Raahen seudun kehitys

 • suljettu 1.7.–28.7.

Raatihuone

 • suljettu 1.7.–28.7.

Kaavoitus

 • suljettu 1.7.–31.7.

Tekninen keskus

 • suljettu 8.7.–28.7.

Pidätämme oikeudet muutoksiin aukioloajoissa.

Ilmoittaudu syksyn elintapamuutosryhmään!

Syksyn elintapamuutosryhmä (30.9.-9.12.2024) on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin paneutuva pienryhmä, joka tähtää elintapojen kestävään muutokseen. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 16-17 Urheilutalo Raahelassa liikunnanohjaajien kanssa eri liikuntamuotoihin tutustuen sekä eri hyvinvoinnin osa-alueita käsitellen. Luvassa on osallistujien toiveiden pohjalta liikuntaa venyttelystä kuntosaliharjoitteluun. Pohde on yhteistyössä vastaamassa ravitsemuksesta.

Ryhmä toteutetaan osittain verkkovalmennuksena eli osallistujalta odotetaan pääsyä verkkoon joko mobiililaitteella tai tietokoneella. Ohjaajan tuki ja viestintä tapaamisten ulkopuolella keskittyvät verkossa sijaitsevan Verkkopuntari-alustan alle, johon jokainen osallistuja saa omat tunnukset. 

Ryhmä on tarkoitettu työikäisille, joilla on halu muuttaa elintapojaan ja joilla on ylipainoa ja/tai riski sairastua diabetekseen. Sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista liikuntataustaa, vain kiinnostus omaa hyvinvointia kohtaan riittää. 

Ryhmään mahtuu 10 osallistujaa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: liikunnanohjaaja Meri Karioja, puh. 040 135 6947, meri.karioja [at] raahe.fi.

Kutsubussi ja kantakaupungin palveluliikenne yhdistyvät Raahe-kyydiksi 10.6.2024

Raahen kantakaupungin alueella operoivat palvelubussit Kyyti-Pekka ja Kyyti-Fiia sekä kutsubussi yhdistyvät Raahe-kyydiksi 10.6.2024 alkaen. Muutoksen yhteydessä Kyyti-Pekan ja Kyyti-Fiian erilliset tilausnumerot poistuvat käytöstä ja kaikki matkat tilataan keskitetysti Raahe-kyydin tilauskeskuksesta tai mobiilisovelluksella.

Raahe-kyyti on kaikkien ikäryhmien ja matkustajien käytössä oleva palvelu, jonka reitit ohjautuvat tilaajalähtöisesti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Voit siis tilata matkan valitsemaltasi pysäkiltä pysäkille tai ovelta ovelle. Raahe-kyydin liikennöintialueet näet alapuolella olevasta kartasta.

Raahe-kyydin liikennöintialueet.

Huomioithan, että Vihannin palveluliikenne sekä kutsutaksit juna- ja lentoasemalle eivät ole vielä mukana Raahe-kyydin tilausjärjestelmässä. Ne tilataan omista palvelunumeroistaan, jotka löydät kotisivujemme liikenne-osiosta.

Raahe-kyydin liikennöintiajat 

 • Kutsubussi: ma–pe klo 7–19 sekä la klo 9–15. 
 • Palveluliikenne: ma–pe klo 7.30–15.30. 
 • Arkipyhisin ei ole liikennöintiä.

Näin tilaat Raahe-kyydin

Voit tilata matkan puhelimitse tai mobiilisovelluksen kautta. Sekä palveluliikenteen että kutsubussin matkat tilataan samasta paikasta. Mikäli tarvitset tuettua matkustamista, mainitse kyytiä tilatessasi, että tilaat nimenomaan palveluliikenteen kuljetuksen. 

 • Tilaa kyyti puhelimitse 044 740 4648.
  Raahe-kyydin tilauskeskus palvelee ma–pe klo 8–16 (normaali matkapuhelinmaksu). 
 • Tilaa kyyti Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella.
  Sovelluksella voit tehdä kyytitilauksia ympäri vuorokauden. Lataa maksuton sovellus omasta sovelluskaupastasi. 

Kutsukyydin nouto- ja saapumisaika ilmoitetaan aikaväleinä, jotta matkasi voidaan yhdistää muiden matkustajien kanssa. Varaudu aina aikaisimpaan mahdolliseen noutoaikaan. Voit joutua odottamaan kyytiä korkeintaan 15 minuuttia arvioitua aikaa enemmän. Mikäli matkatarpeesi peruuntuu, muista peruuttaa tilauksesi sovelluksessa tai soittamalla tilauskeskukseen.

Hinnat ja maksaminen

Raahe-kyydin hinta per matka kantakaupungin alueella on 

 • 4 €/aikuinen 
 • 3 €/lapsi (4–11-vuotiaat). 

Voit maksaa matkasi sovelluksella tilausta tehdessäsi tai kyytiin noustessasi käteisellä, kortilla tai mobiililipulla.

Lisätietoja

Raahen kaupunki täyttää 375 vuotta – uusi logo nivoo yhteen juhlavuoden tarjontaa

Raahen kaupungin perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 375 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi kaupunki ottaa käyttöönsä juhlavuosilogon tapahtumamarkkinoinnissa ja teemavuoden viestinnässä.

375-juhlavuosilogon on suunnitellut opistosihteeri Jaana Hämäläinen Raahe-opistolta. Logo mukailee viisi vuotta sitten käytössä ollutta 370-juhlalogoa, ja siitä löytyy Raahen eri brändiväreihin ja käyttötarkoituksiin yhdistettäviä versioita.

Juhlavuosilogoa käytetään vuoden 2024 aikana Raahen kaupungin virallisen logon rinnalla tapahtumamarkkinoinnissa sekä teemavuoteen liittyvässä viestinnässä. Ensimmäiseksi juhlavuosilogon voi bongata kotiseutujuhla Pekanpäivien markkinoinnin yhteydestä.

Alfred Kordelinin säätiön Raahen rahaston vuoden 2025 apurahat Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumiin

Alfred Kordelinin säätiön Raahen rahaston tammikuussa 2025 haettavat apurahat kohdennetaan Oulu2026-juhlavuoden tapahtumiin.

Raahen kaupunki on mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmassa ja Raahen rahasto haluaa omalta osaltaan olla mahdollistamassa kulttuuritoimijoiden tekemistä juhlavuonna.
Kordelinin säätiön Raahen rahaston hakuaika on vuosittain tammikuussa ja päätökset avustusten myönnöstä saadaan maalis-huhtikuussa 2025. Näin etukäteen tiedottamalla rahasto toivookin toimijoiden suuntaavan katseensa pitkäjänteisen suunnittelun myötä jo vuoteen 2026.

Tavoitteena on, että vuonna 2025 myönnetyt avustukset käytetään vuonna 2026 juhlavuoden tapahtumiin Raahessa ja/tai raahelaisten toteuttamana. Nyt on siis hyvää aikaa suunnitella omaa projektia, löytää tarpeellisia yhteistyökumppaneita, muuta mahdollista rahoitusta ja hakea sitten avustusta hakuajan puitteissa tammikuussa 2025. Rahoituksen varmistuessa hyvissä ajoin on helpompi edetä suunnitelmien kera kohti kulttuuripääkaupunkivuotta.

Raahen rahaston tarkoitus on edistää Raahen taide- ja kulttuurielämää sekä tukea Raahen seutuun kohdistuvaa tutkimusta. Vuonna 2024 Raahen rahasto jakoi avustuksia 17.000 € ja suurin myönnetty avustus oli 5.000 €.

Pekanpäivät 2024: Raahe tutuksi -tilaisuus lauantaina 29.6.

Tervetuloa juttusille sekä tutustumaan Raahen kaupungin palveluihin ja henkilöstöön Raahe tutuksi -tilaisuuteen

 • Praati – Palveluiden olohuoneeseen (os. Kirkkokatu 43)
 • lauantaina 29.6.2024 klo 10–14.

Tilaisuudessa on tavattavissa kaupunginjohtaja Leena Mikkola-Riekkinen sekä kaupungin johtoryhmän jäseniä. Kaikki kuntalaiset ja Raahesta asuinpaikkana kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! 

Kaupunginjohtaja Leena Mikkola-Riekkinen avaa tilaisuuden klo 10 ja tarjoaa kahvit.

Onko Raahe mielestäsi turvallinen kaupunki?

Raahen kaupunki haluaa saada mahdollisimman kattavan kuvan siitä, millaiseksi kaupunkilaiset kokevat kotikaupunkinsa turvallisuustilanteen ja millaisiin asioihin tulisi kiinnittää huomiota turvallisuuden lisäämiseksi. Turvallisuustilanteen selvittämiseksi toteutetaan kaikille kaupunkilaisille suunnattu turvallisuuskysely.

Kyselyn vastauksia hyödynnetään laadittaessa Raahelle turvallisuussuunnitelmaa, joka julkaistaan syksyn 2024 aikana.

Vastaa kyselyyn verkossa tai Praatissa (Kirkkokatu 43, Raahe). Kysely avoinna 10.7.2024 asti.

Käy myös tutustumassa Turvallisuus-sivustoon!

Maanahkiaisen merituulivoimapuiston osayleiskaavaluonnos esitellään yleisötilaisuudessa 12.6.2024

Maanahkiaisen merituulivoimapuiston osayleiskaavan luonnosvaiheen aineisto esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa keskiviikkona 12.6.2024 klo 17–19 Pyhäjoen lukion Pauhasalissa (os. Koulutie 8, Pyhäjoki). Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, tervetuloa! 

Kehittämislautakunta päätti 7.5.2024 asettaa MRL 62 §:n ja MRA 30§:n mukaisesti Maanahkiaisen merituulivoimapuiston osayleiskaavan valmisteluvaiheen aineiston nähtäville mielipiteiden esittämistä varten 15.5.–20.6.2023 väliseksi ajaksi. 

Lue lisää kaavatyöstä ja tutustu luonnosvaiheen aineistoon

Raahessa ratkaistaan Suomen ilmastotavoitteiden onnistuminen

Teollisuudesta tunnetulla Raahella on Suomen hiilineutraaliustavoitteiden onnistumisessa kokoaan suurempi rooli. Siksi puhdasta siirtymää edistetään Raahessa ja Raahen seudulla ennakkoluulottomalla draivilla ja monella rintamalla.

Tästä linkistä pääset lukemaan koko Kauppalehdessä julkaistun artikkelin sisällön.

Kuva: Harri Tarvainen.

Ohjaajahaku Raahen Harrastamisen Suomen malli -hankkeen harrastuksiin lukuvuodelle 2024 - 2025

Raahen peruskouluilla toimivalle Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamalle Harrastamisen Suomen malli -hankkeelle on myönnetty jatkorahoitusta tulevalle lukuvuodelle 2024-2025. Raahessa hanke kantaa nimeä HATARA eli Harrastus Taskuun Raahessa. Hankkeessa ovat mukana kaikki Raahen peruskoulut

Hankkeen tarkoituksena on tarjota jokaiselle peruskoululaiselle maksuton ja mieluisa harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastustoiminta on oppilaslähtöistä, säännöllistä eikä vaadi aikaisempaa harrastuneisuutta. Hankkeessa pyritään tavoittamaan myös niitä lapsia ja nuoria, joilla ei ole vielä harrastuksia. Suurin osa harrastuksista järjestetään kouluilla, mutta osa toteutetaan keskusta-alueen tiloissa. Harrastustarjonta suunnitellaan oppilaiden toiveiden pohjalta ja toiminta on tarkoitus juurruttaa pysyväksi osaksi kunnan harrastustarjontaa.

Etsimme nyt ensi lukuvuodelle ohjaajia erilaisiin harrastuksiin, kuten esimerkiksi liikuntaryhmiin (esim. palloilulajit, parkour, monilajikerhot) sekä kuvaamataito- , käsityö/kädentaidot- , metsästys- ja erätaidot- , media/koodaus-  ja ruoanlaittoryhmiin. Otamme vastaan myös uusia ehdotuksia harrastusryhmille! Toteutuvat harrastusryhmät varmistuvat elo-syyskuussa, kun oppilaat ovat ilmoittautuneet ryhmiin.

Harrastusryhmiä pidetään kerran viikossa (kerhokerran kesto 60 min). Harrastuskerhot sijoittuvat iltapäivään (n. klo 13-16). Harrastuskerhot aloittavat toimintansa syyskuussa 2024 ja toiminta jatkuu toukokuuhun 2025 saakka. Koulujen loma-aikoina ei ole harrastustoimintaa..

Oletko kiinnostunut ohjaamaan harrastustoimintaa lukuvuonna 2024-2025? Ohjaamisesta kiinnostuneiksi voivat ilmoittautua niin täysi-ikäiset yksityiset henkilöt, yritykset, paikalliset seurat, toimijat ja yhdistykset kuin myös koulujen sekä muu kunnan henkilökunta. Arvostamme harrastuneisuutta ohjattavien ryhmien osaamisalueista sekä kokemusta lasten ja nuorten parissa toimimisesta. 

Mikäli kiinnostuit, voit ottaa suoraan yhteyttä hankekoordinaattori Iida Oikariseen (iida.oikarinen [at] raahe.fi (iida[dot]oikarinen[at]raahe[dot]fi) tai p. 040 130 3860). 
Olethan yhteydessä 31.7.2024 mennessä.

Lisätietoja toiminnasta: 
HATARA-hankkeen sivuilta
Harrastamisen Suomen mallin keskuspisteen sivuilta.  

Uusia linja-autovuoroja reitille Raahe–Oulu kesäkuussa 2024

Yhteydet Raahen ja Oulun välillä paranevat, kun Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kilpailuttamat uudet linja-autovuorot käynnistyvät. 

Vuoroja lisätään sekä 3.6.2024 alkavalle kesäkaudelle että 5.8.2024 alkavalle talvikaudelle. Osa vuoroista ajetaan suoraan valtatietä 8 pitkin, osa taas Lumijoen ja Siikajoenkylän kautta. Uudet vuorot parantavat erityisesti arkipäivien työmatkayhteyksiä, ja lisäksi uusia vuoroja ajetaan myös iltaisin. Myyntiin tulee myös kausilippu, jonka hinta liikenteen käynnistyessä on 107 € (Raahe-Kempele) tai 155 € (Raahe-Oulu).

 • Kesäarkipäivinä Raahen ja Oulun välillä kulkee kuusi linja-autovuoroa kumpaankin suuntaan. Kesäkauden alussa käynnistyvät uudet vuorot saapuvat Raaheen klo 7.40, 15.15 ja 19.10, ja vuorot lähtevät Raahesta klo 7.45, 15.40 ja 19.15. 
 • Talviarkipäivinä vuoroja kulkee kymmenen kumpaankin suuntaan. Talvikauden alussa käynnistyvät uudet vuorot saapuvat Raaheen klo 8.45, 9.10, 13.10, 19.10 ja 21.10, ja vuorot lähtevät Raahesta klo 9.00, 14.05, 19.15 ja 21.15. Osa talvikauden vuoroista ajetaan vain peruskoulun koulupäivinä. 
 • Lauantaisin vuoroja kulkee jatkossakin kaksi kumpaankin suuntaan. Samalla osaan nykyisistä vuoroista tehdään aikataulu- ja reittimuutoksia.

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Kausilipulla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Raahen ja Oulun välisissä vuoroissa markkinaehtoisia kaukoliikenteen vuoroja lukuun ottamatta.

Aikataulutaulukon löydät tämän artikkelin liitetiedostoista. Vuorojen aikataulut ja tarkemmat pysähdyspaikat ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Lisätietoja

Asiakaspalautteet 

Liikenteen asiakaspalvelu
puh. 0295 020 600

Reiponkatu saa peruskorjauksen

Reiponkatu välillä Brahenkatu ja Koulukatu suljetaan läpikulkuliikenteeltä torstaista 30.5.2024 eteenpäin kadun peruskorjaustyömaan vuoksi. Kiinteistöille kulku onnistuu työvaiheesta riippuen Brahenkadun tai Koulukadun kautta.Työ kestää olosuhteista riippuen 1-2 viikkoa. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä. 
- Kuntatekniikka, kunnossapito ja rakentaminen yksikkö -

Ilmaiset pihajumpat kesäkuussa

Kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat ilmaisia ohjattuja jumppia ympäri Raahea koko kesän ajan. Tunnit ovat avoimia ja maksuttomia kaikille. Huonolla säällä tunnit perutaan - päivitämme tilannetta somessa @raahen_liikuntapalvelut. Ei ennakkoilmoittautumista. Keskivartalojumppaan ja puistojoogaan oma matto mukaan, kahvakuulaan oma kuula. Lisätietoa ja tuntikuvaukset löydät täältä.

Kesäkuun jumpat 3.-23.6.:

MA
14-14.30: Puistojumppa (keskiraskas), Lybeckerin puisto

TI
10-10.45: Tuolijumppa, Neuvorassi
13-13.30: Keskivartalojumppa, Museon ranta
13.30-14.15: Puistojooga, Museon ranta
15-16: Mölkky, Merikadun kentän kaukalo

KE
12-13: Yhteiskävely, lähtö Härkätorin puistosta
14-15: Kahvakuula, Koivuluodon kenttä

TO
10-11: Kahvakuula, Koivuluodon kenttä
14-14.30: Puistojumppa (kevyt), Lybeckerin puisto

Juhannusviikolla (vko 25) kaupungin liikunnanohjaajat ja koulujen hyvinvointiohjaajat löytää myös Pikkulahden uimarannan biitsikentiltä ma-to klo 10-11. Tervetuloa pelaamaan!


Kesäkuun jumpat 24.-30.6.:

TI
15-16: Mölkky, Merikadun kentän kaukalo

KE
12-13: Yhteiskävely, lähtö Härkätorin puistosta

TO
10-11: Kahvakuula, Koivuluodon kenttä
14-14.30: Puistojumppa (kevyt), Lybeckerin puisto
 

Lämpimästi tervetuloa!

Museot siirtyvät kesäaikaan 1.6. alkaen

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiinimuseo ovat 1.6. alkaen avoinna joka päivä ma-pe 11-17 ja la-su 12-16 aina elokuun loppuun saakka.

Myös Laivapatruunin koti Soveliuksen talon yläkerrassa sekä Wanha apteekki avaavat ovensa yleisölle heti kesäkuun alussa ollen avoinna la-su 12-16. Juhannuksen jälkeen nämäkin kohteet ovat avoinna joka päivä 6.8. saakka. Elokuun lopun ajan kohteet ovat avoinna ainoastaan lauantaisin ja sunnuntaisin.

Laivapatruunin kotiin pääsee tutustumaan tasatunnein alkavilla opastetuilla kierroksilla, joihin mahtuu kerralla mukaan 10 henkilöä. Paikka kierrokselle kannattaa varata etukäteen, mutta jos kierros ei ole täynnä, pääsee mukaan toki ilman ennakkovaraustakin. Varattavissa olevat ajat löydät täältä.

Raahen kaupungin henkilöstö komiasti mukana Terwahölkässä 25.5.2024

Lähes 70 Raahen kaupungin työntekijää osallistui Oulussa juostavaan Terwahölkkä -tapahtumaan viime lauantaina. 

Valmistautuminen aloitettiin jo tammikuussa, kun koko kevättalven kestänyt juoksukoulu pyörähti käyntiin. Juoksukoulussa kehitettiin juoksutekniikkaa ja lihaskuntoa sekä kuultiin luentoja muun muassa vammojen ennaltaehkäisystä ja liikkujan ravitsemuksesta. Varsinainen juoksuharjoittelu tapahtui omatoimisesti Raahen kaupungin liikunnanohjaajan antamin ohjein. 

Terwamaratonissa osallistujat pääsivät haastamaan itsensä sopivalla, osa jopa maratonin mittaisella matkalla. Tapahtumaan osallistumisen tärkeimpänä tavoitteena oli innostaa henkilöstöä mukaan tavoitteelliseen kuntoiluun ja osallistumaan Terwamaratonin kaltaiseen juoksutapahtumaan, mikä on huomattavasti hauskempaa, kun mukana on työkavereista koostuvan ryhmän tuki ja inspiraatio. 

Valokuva: Anne Nikula
 

Laavu palanut Ämmän saaressa

Ämmän saaressa on palanut laavu viime yönä. Palopaikkaa on siistitty kuntatekniikan työntekijöiden toimesta, mutta uutta laavua saa nyt odotella kesän töiden painaessa päälle. Palon syttymissyystä ei ole tarkempaa tietoa. Vahinko vaiko vahingonteko, sitä emme tiedä. Palossa oli ainekset laajamittaisempiin vahinkoihin, mutta onneksi pelastuslaitos ehti paikalle sammutustöihin. Pyydämme asiasta mahdollisia havaintoja tehneitä olemaan yhteydessä suoraa poliisiin.

-Kuntatekniikka

Haapajoen koulun YPI-luokan henkilökunta on kaupungin Kuukauden työtiimi

Toukokuun Kuukauden työtiiminä on palkittu Haapajoen koulun YPI-luokan henkilökunta.

”YPI-luokan tiimin toiminta on ollut erinomaista. Osaatte huomioida ja kohdata jokaisen lapsen yksilölliset tarpeet taitavasti ja herkästi. Suhtaudutte lapsiin lempeästi, mutta samalla asetatte tarvittavat rajat. Tämä luo turvallisen ja kannustavan ympäristön oppilaalle kehittyä ja oppia parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi tiimin hyvä huumori tuo iloa työskentelyyn. Osaatte työskennellä yhdessä ja mukautua muuttuviin tilanteisiin vakavista aiheista huolimatta. Huomaatte pienetkin onnistumiset ja osaatte iloita niistä. Tiimi on osoittanut työssään sitoutumista ja ammattitaitoa.”

Kuvassa Haapajoen YPI-luokan henkilökunta Saara Pihlajamaa, Sirkka Impola, Kati Korkala-Rantakari ja Tarja Miilukangas sekä henkilöstösuunnittelija Piia Suomela. Kuva: Anne Nikula.

Lassintien silta on suljettu

Pattijoella Lassintien silta on suljettu liikenteeltä, koska maatuen murskeet ovat puutteelliset todennäköisesti viime syksyn tai tämän kevään tulvien vietyä niistä ison osan. Kulku sujuu käyttämällä Jokirannantietä kiertotienä. Tiedotamme kun silta on jälleen käytössä.