Lasten Liikennepuisto

Liikennepuisto avaa porttinsa tiistaina 2.6. Raahen viihtyisässä liikennepuistossa on 20 erikokoista polkuautoa, leikkialue ja pienimuotoista kioskitoimintaa. Puisto on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille. Alle 8-vuotiaiden tulee olla vanhempien seurassa. Yleisenä aukioloaikana puiston käytöstä peritään 2 € / ajava lapsi. Maksutapoina käy käteinen ja kortti.

Ohjeistus liikennepuiston asiakkaille

 • Puistossa saa olla 50 henkilöä kerrallaan henkilökunta mukaan lukien. Pahoittelemme, mikäli et pääse saavuttuasi suoraan puistoon sisälle. Puistoon otetaan asiakkaita sitä mukaan sisälle, kun edellisiä asiakkaita poistuu. Vältä pitkää oleskelua. Muista odottaessasi turvavälit. 
 • Puistoon saapuessasi pese/desinfioi kätesi portin vieressä olevalla pesupisteellä.
 • Suorita pääsymaksu kioskin ovelta.
 • Autoihin jonotettaessa on huomioitava turvavälit. Välit on merkitty asfalttiin.
 • Toivomme kärsivällisyyttä autojen vaihdon yhteydessä. Autot desinfioidaan työntekijöiden toimesta jokaisen ajon jälkeen
 • Ajoaika on kymmenen minuuttia, jonka jälkeen autot palautetaan parkkipaikalle.
 • Poistuessasi puistosta, pese/desinfioi kätesi.
 • Puiston hiekkalelut eivät ole tänä kesänä käytössä. Mikäli haluat leikkiä hiekkalaatikolla, otathan omat hiekkalelut mukaan.

Pyrimme panostamaan asiakkaiden turvallisuuteen näillä toimilla. Pyrithän asiakkaana myös toimimaan näiden ohjeiden mukaan, jotta työntekijöilläkin olisi turvallinen olla. Huoltajat vastaavat, että lapsetkin toimivat ohjeiden mukaan.

Aukiolot kesällä 2020

Kesäkuu 2.6.-30.6.2020

Tiistaista perjantaihin klo 11-16
Lauantaisin klo 10-15.

Poikkeukset aukioloissa

Avoinna Juhannusviikolla maanantaista torstaihin klo 11-16.

Heinäkuu 1.7.-31.7.2020

Maanantaista perjantaihin klo 11-16.

Tervetuloa!

 

Kaupungin yksiköiden palveluajat kesällä 2020

Raahen kaupungin yksiköiden palveluajoissa on muutoksia kesäaikana. Yksiköt palvelevat seuraavasti:

Kaavoitus 

 • Suljettu 1.–31.7.
 • Elokuun alussa kaavoitus siirtyy uusiin toimitiloihin ja henkilökunta on tavoitettavissa pääasiassa puhelimitse. Tapaamisista on sovittava etukäteen. Nähtävillä olevat kaavat löytyvät sulkuaikana Teknisen keskuksen ikkunasta ja jatkossa entiseen tapaan Teknisen keskuksen ilmoitustaululta. Yhteydenotot sähköpostitse kaavoitus [at] raahe.fi

Lasten liikennepuisto 

Avoinna 1.–30.6.:

 • Ti–pe klo 11–16, la klo 10–15
 • Juhannusviikolla ma–to klo 11–16.

Avoinna 1.–31.7.:

 • Ma–pe klo 11–16.

Matkailuneuvonta 

 • Avoinna ma–la 1.6.–31.8. klo 10–16. 

Nuorisotoimisto 

 • Palvelee kesäkuussa puhelimitse, suljettu 1.7.–16.8. 

Opetusvirasto  

 • Suljettu 29.6.–2.8. 

Raahen kaupunginkirjasto 

Palvelee 1.6.–31.8. seuraavasti: 

 • Pääkirjasto: ma–pe klo 10–19 (omatoimitunti klo 9–10)
 • Haapajoen kirjasto: ti klo 10–17, to klo 12–19. Suljettu 22.6.–19.7. 
 • Pattijoen kirjasto: ma–ke klo 12–19, to–pe klo 9–15
 • Vihannin kirjasto: ma–ke klo 12–19, to–pe klo 9–15
 • Kirjastoauton aikataulu nähtävissä kirjaston kotisivuilla.

Raahen museo 

 • Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini ovat avoinna 2.6.–31.8. ti–pe klo 11.00–17.00, la klo 12.00–16.00. Kohteet ovat suljettuina su–ma.
 • Saloisten kotiseutumuseo on avoinna 7.–31.7. ti–pe klo 11–17, la klo 12.00–16.00 
 • Soveliuksen talo, Wanha Apteekki ja Ojalan kotiseutumuseo ovat tämän kesän suljettuina.

Rakennusvalvonta 

 • Suljettu 6.–17.7. 

Tekninen keskus ja kaupunginvarikko 

 • Ovet lukittuina 1.6.–31.8. Asiakkaita palvellaan sähköisesti ja puhelimitse. 
 • Kesäsulun 29.6.–17.7. aikana ei asiakaspalvelua. 

Urheilutalo Raahela 

 • Avoinna 1.6.–30.8. ma–pe klo 8–15. Suljettu viikonloppuisin. 

Toimipisteet ovat pääsääntöisesti suljettuina lisäksi juhannusaattona 19.6. sekä juhannuspäivänä 20.6. Pidätämme oikeudet muutoksiin aukioloajoissa.

Yksiköiden yhteystiedot löytyvät Raahen kaupungin verkkosivujen toimipisteet -osiosta. 

Reinilänpuisto Lukiokadun ja Palokunnankadun kulmauksessa aloitti kesän puistoremontit

Reinilänpuisto Lukiokadun ja Palokunnankadun kulmauksessa aloitti kesän puistoremontit. Kadun reunustaa kiertänyt taikinamarja-aidanne on poistettu, mikä parantaa liikenneturvallisuutta näkemäesteen poistuttua. Puistossa olleet huonokuntoiset kiikku ja penkit on myös poistettu. Kuivatuksen parantamisen myötä poistuu myös jokavuotinen seisovan veden ongelma Lukiokadun reunalta.

Puistoon istutetaan kultasurukuusia, pensassembroja ja pilarikatajia, joiden väleihin laitetaan koristeheiniä sekä kukkia. Iäkkäät lehmukset jäävät reunustamaan puistoa. Puistokäytävän reunaan tulee istuskelua varten penkit, ja kulkuväylien linjausta vähän muutetaan. Työmaa valmistuu viikolla 23. 

Seuraava puistoremonttikohde on Keskuskoulun toisella puolella sijaitseva Uhtuan puisto, johon tulee samat kasvilajit kuin Reinilän puistoon. Tarkoitus on saada arvokkaaseen Keskuskoulun miljööseen yhtenäiset, viihtyisät ja tyylikkäät puistot iloksi kaupunkilaisille. 

Lisätietoja

Kuntatekniikka
Puutarhuri Tita Haapajoki, puh. 044 439 3521, tita.haapajoki [at] raahe.fi

Kaupunginlahdenkadun rakentaminen alkaa

Kaupunginlahdenkadun rakentaminen aloitetaan tulevalla viikolla (vko 23). Alueelta on jo poistettu puustoa ja tulevaa tielinjaa on osittain merkattu maastoon.

Työt aloitetaan Liikennepuiston kohdalta kuivatuksen rakentamisella ja jatketaan siitä Kaupunginlahdenkadun ja pyörätien rakentamisella. Tien ja pyöräteiden rakentamisen edetessä joudutaan välillä rakentamaan kiertoteitä, joita pitkin pyritään siihen, että liikenne pääsee kulkemaan koko työmaan ajan. Rakennustyöt jatkuvat lokakuulle asti. 

Työt tulevat haittamaan kulkua uimarannalle, liikennepuistoon, venesatamaan ja huviloille. Pahoittelemme töistä aiheutuvia häiriöitä ja pyydämme alueella liikkuvia huomioimaan työkoneet ja mahdollisuuksien mukaan välttämään turhaa liikkumista alueella arkipäivisin.

Töiden vaikutusalue merkitty punaisella:

Urheilukenttien käyttö- ja kokoontumisrajoitukset 1.-30.6.2020

Aluehallintovirasto on antanut kokoontumisrajoituksia ja yleisötilaisuuksia koskevan määräyksen 19.5.2020. Määräyksen mukaan alle 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja 1.6.2020 alkaen. Jos järjestelyissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta, myös 50-500 henkilön tilaisuuksia voi järjestää. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene.

Vaikka yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoituksia lievennetään 1.6.2020 alkaen kymmenestä henkilöstä enintään viiteenkymmeneen henkilöön, on tilaisuuksissa noudatettava THL:n ja OKM:n 14.5.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniasta. Lisäksi hallitus suosittelee välttämään yli 50 henkilön kokoontumista myös yksityisissä tilaisuuksissa, kuten harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa.

Kokoontumisrajoitukset 1.-30.6.2020

 • Pattasten takakentillä saa olla yhteensä 50 henkilöä.
 • Pattasten-, Pitkänkarin-, Vihannin-, Koivuluodon-, Saloisten- ja muilla isoilla kentillä saa olla samanaikaisesti 50 henkilöä.
 • Pienillä puistokentillä rajoite on 50 henkilöä (näihin ei ole myönnetty vuoroja).
 • Koivuluodon tekonurmella saa olla samanaikaisesti 50 henkilöä.
 • Rännärillä saa olla samanaikaisesti 50 henkilöä.

Kilpailut ja ottelut 1.-30.6.2020

Yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on mahdollista järjestää erityisjärjestelyin eli niin, että ihmisten turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Aluehallintovirastot määräävät, että 50-500 hengen tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, eivätkä aluehallintovirastot myönnä näiden osalta poikkeuksia.

Tulee huomioida, että pukuhuoneissa saa olla enintään 15 henkilöä kerrallaan turvaetäisyyksien takaamiseksi. Kenttävuorot myönnettyjen vuorojen mukaan. Jos kentillä paikallisesti tulee päällekkäisyyksiä vuoroissa ja niiden soveltamisessa rajoitteisiin, pyydän että vuorojen haltijat sopivat asiasta keskenään niin, etteivät kokoontumisrajoitteet ylity.

Kokoontumiset 1.7.2020 alkaen

Tarkemmat urheilutoimintaa koskevat ohjeet tiedotetaan myöhemmin.

HUOM! Nurmet eivät kestä vielä harjoittelua, joten nurmikenttien osalta käyttö vielä on rajoitettu. Nurmikenttien käyttö voidaan aloittaa aikaisintaan 8.6.2020

Lisätiedot

Aluehalliintoviraston tiedotteet 2020.

Brain Centerin hallinnon palvelupiste avattu – asiakkaita palvellaan ajanvarauksella

Brain Centerissä sijaitsevat hallinnon palvelut on avattu asiakkaille kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan päätöksellä maanantaina 25.5., huomioiden valtioneuvoston antamat suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Asiakkaita palvellaan ajanvarausperiaatteella eli tapaamisesta on sovittava etukäteen palvelupisteen vastaanotossa tai suoraan sen viranhaltijan kanssa, jota ollaan tulossa tapaamaan.

Kaupungin hallinnon henkilöstö työskentelee Raatihuoneen remontin vuoksi toistaiseksi Brain Centerissä osoitteessa Rantakatu 5.

Raahen kaupungin verkkosivuilta löytyvät kaikkien kaupungin toimipisteiden ja henkilöstön yhteystiedot.

Nuorisotoimen kesä

Kaikissa ulkoilmatoiminnoissa ja -tapahtumissa säävaraus! 
Ethän tule paikalle sairaana. Huolehditaan yhdessä hygieniasta.

Viikottainen toiminta

 • maanantaisin Beach Volley Pikkulahdella klo 16 - 17 (1.6.-20.7.)
 • tiistaisin Kässähetki ulkona Antinkankaan Monitoimitalolla klo 14-15.30 (9.6.-7.7.)
 • tiistaisin Kesächatti Discordissa klo 18-20 (2.6.-7.7.)
 • keskiviikkoisin Kuva-arvoitus Instagramissa (3.6.-8.7.)
 • keskiviikkoisin Cuppi goes Out Merikadun kentällä klo 17-19 (3.6.-17.6. ja 1.7.-8.7.)
 • torstaisin Korista Antinkankaan Monitoimitalolla klo 17-18 (4.6.-9.7.)
 • perjantaisin Beach Volley Pikkulahdella klo 17-18 (5.6.-17.7.)
 • Raahe & Vihanti Explore suunnistuseikkailupeli Seppo -pelialustalla koko kesän ajan

Liikennepuisto avoinna 2.6.-31.7.2020. Lue lisää: Lasten liikennepuisto.
 

Tapahtumia

Kesäkuu

 • ma-pe 1.-5.6. Futiskerho Vihannissa
 • to 4.6. Pop Up Merikadulla hyvinvointiohjaajan kanssa
 • to 4.6. klo 18 Instagram-live
 • pe 5.6. Rock Academy Raahe: Matias Kiiveri livestream-klinikka
 • to 11.6. klo 18 Instagram-live
 • to 11.6. klo 20-23 Melontaretki
 • pe 12.6. klo 18-20 Pop Up Nuokkari Vihannissa
 • ti-ke 16. - 17.6. Olotilan yöretki Lännenrannalle
 • to 18.6. Maastopyöräily
 • to 18.6. Juhannus Pop Up Nuokkari
 • ke 24.6. RaatiRoll livestream
 • ke-pe 24. - 26.6. Vihannin retki Lännenrannalle
 • to 25.6. klo 18 Instagram-live
 • pe 26.6. klo 20 Iltakoris
 • ma 29.6. klo 17-19 Pop Up Nuokkari

Heinäkuu

 • ke 8.7. Suppailu

Ota siis seurantaan ja seuraa ilmoittelua: Nastanetti.fiNuorisotoimen facebook, Instagramissa @raahennuorisotoimi ja @nuorten_olotila

Microsoft Teams ja muut suositut palvelut kokousten pitämiseen verkossa -kurssi

Meripohjolan opistopiirin Digittää -hankkeen uudella kurssilla opiskellaan etäyhteyksiin ja -kokouksiin sopivien sovellusten käyttöä.  Maksuton koulutus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Koulutuksen tiedot

Kurssi sisältää kolme osaa:

 1. 26.5.2020 klo 14-16: Microsoft Teams
 2. 2.6.2020 klo 14-16: Ajastetut kokoukset, livekokouksiin kutsuminen ja osallistuminen
 3. 9.6.2020 klo 14-16: Google Meetin ja Skypen perusteet.

Kurssin suorittaminen edellyttää sähköpostia. Jos sinulla ei vielä ole sähköpostitiliä, ota yhteyttä Digittää-hankkeen digikouluttajiin.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla osoitteeseen opettajatvt [at] gmail.com. Lisätietoja saat sähköpostiosoitteesta tai puhelimitse digikouluttajilta Eija Hevosmaa, puh. 040 6108043 ja Mika Suonperä, puh. 040 704 5194.

Raaseli-verkkokauppa on saanut uuden osoitteen ja ostoskorin

Raahen seudun yhteinen kauppapaikka Raaseli toimii nyt osoitteessa raaseli.fi. Verkkokaupassa on vierailtu jo yli 3000 kertaa ja kauppaa on tehty nelinumeroisen summan edestä. Kiitos kaikille asiakkaille ja mukaan liittyneille yrityksille - jatketaan kauppaa!

Tervetuloa ostoksille Raaseliin

Paikallisiin yrityksiin pääsee shoppailemaan omalta kotisohvalta jokaisena vuorokaudenaikana Raaseli-verkkokaupan kautta. Mikä parasta, tuote- ja palvelulahjakortit voi käyttää juuri itselleen sopivana aikana tai välittää vaikka lahjaksi juhlivalle tai piristystä kaipaavalle lähimmäiselle helposti oman sähköpostin kautta. Maksaminen onnistuu turvallisesti kaikilla tavanomaisilla verkkomaksutavoilla Checkout-palvelun kautta. Jokainen käytetty euro auttaa samalla säilyttämään palvelut omalla paikkakunnalla.

Yritykset lisäävät uusia tuotteita verkkokauppaan jatkuvasti. Tarjolla on muun muassa herkullisia ja liikunnallisia elämyksiä, jokaisen tarvitsemia huoltopalveluita sekä maisemanvaihtoa kaipaavalle majoitusta vaikka puussa! Mikäli suosikkiyrityksesi ei ole vielä kaupassa mukana, vinkkaathan tutulle yrittäjälle liittymisestä.

Siirry ostoksille Raaseli-kauppaan

Uusia yrityksiä kutsutaan mukaan 

Raaseli-verkkokauppaan liittyminen on ilmaista kaikille Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen yrityksille, joilla on kuluttajille myytäviä tuotteita tai palveluita. Kaupassa asioineet ovat toivoneet erityisesti paikallisten ravintoloiden mainostavan palveluitaan, jotta ne olisi entistä helpompi löytää.

Raaselin tarjoama näkyvyys antaa yrityksille hyvän mahdollisuuden laajentaa asiakaskuntaansa!

Verkkokauppapalvelun tarjoaa Raahen seudun kehitys ja kaupan ylläpidosta vastaa raahelainen ResComi Oy. Verkkomaksujen mahdollistamiseksi jokaisesta myydystä lahjakortista peritään pieni palvelumaksu, mitään muita kuluja ei ole.

Myy lahjakortteja ja mainosta palveluitasi

Rekisteröidyttyään Raaseliin yritys voi sekä myydä lahjakortteja, että mainostaa palveluitaan. Kaupassa ei ole toimialarajoituksia. Yrityksen ei tarvitse toimia koko seudulla, vaan Raaseliin ovat tervetulleita myös yhden kunnan alueella kauppaa tekevät yritykset.

Yrityksen ei tarvitse lisätä lahjakortteja myyntiin mainostaakseen, vaan Raaselia saa käyttää halutessaan pelkästään markkinointikanavana. Jos tarjoat verkkokauppa-, kotiinkuljetus- ja/tai noutopalveluita tai suoritat palvelusi asiakkaan kotona, voit auttaa asiakkaita löytämään yrityksesi mainostamalla Raaselissa ja ohjata asiakkaat omiin kanaviisi tekemään tilauksia.

Kehitetään verkkokauppaa yhdessä

Asiakkaille halutaan tarjota mahdollisimman mukava ostoskokemus Raaseli-kaupassa. Alkuvaiheen nopean käynnistyksen jälkeen kauppaan on saatu ostoskori-toiminto, selkeytetty ostajan polkua ja parannettu mobiilinäkymää. Sivuston kautta sekä asiakkaat että myyjät voivat jättää palautetta kaupan kehittämiseksi. Käythän kertomassa omat kehitysehdotuksesi ja tietysti paikallisilla ostoksilla!

Liikuntapalveluiden kesän ohjattuihin ryhmiin ilmoittautuminen

Liikuntapalveluiden kesän 2020 ohjattuihin ryhmiin ilmoittautuminen alkaa maanantaina 25.5.2020. Voit ilmoittautua haluamaasi ryhmään lähettämällä tekstiviestin Annamari Luukkoselle numeroon 040 135 6947 tai sähköpostilla osoitteeseen annamari.luukkonen [at] raahe.fi.

Ryhmien kuvaukset ja aikataulut näet Liikuntapalveluiden Ohjatut ryhmät -otsikon alta: https://www.raahe.fi/liikuntapalvelut/ohjatut-ryhmat

Mielipidekysely liikuntapaikkahinnastosta

Rakennetun ympäristön lautakunta päätti asettaa Liikuntapaikkahinnaston julkisesti nähtäville 18.5. – 1.6.2020 väliseksi ajaksi.

Mahdolliset muistutukset hinnastoehdotuksesta on tehtävä kirjallisesti rakennetun ympäristön lautakunnalle nähtävilläoloajan kuluessa 1.6.2020 klo 15.00 mennessä sähköpostiosoitteeseen irma.rantala [at] raahe.fi.

Muistutukset voi myös postittaa osoitteeseen Raahen kaupunki, tekninen keskus os. Ruskatie 1, 92140 Pattijoki.

Tekninen keskus

Raahen siirtolapuutarha-alueella vapaita palstoja

Vapaa-ajanviettoa omassa mökissä, vehmaassa puutarhaympäristössä? Tätä tarjoaa Raahen siirtolapuutarha – yksi kaupunkimme salaisista helmistä!

Raahen kaupungin ryhmäpuutarha- eli siirtolapuutarha-alue sijaitsee Arkkukarissa, Siniluodon lahden rannalla. Alue on kaunis ja luonnonläheinen. Kaupungin keskustasta sinne ajaa autolla kymmenessä minuutissa ja polkupyörällä puolessa tunnissa.

Lisätietoja vapaista palstoista löydät Tontit ja maankäyttö -osiosta.

Yhdyskuntatekniset palvelut 2020 tutkimus – asukaskysely on avoinna

Haluamme kuulla mielipiteesi Raahen kaupungin yhdyskuntateknisistä palveluista. Yhdyskuntateknisiin palveluihin kuuluvat kadut, puistot, jätehuolto, vesi- ja viemärihuolto sekä pelastustoimi.

Vastata voit verkkolomakkeella: Yhdyskuntatekniset palvelut 2020 -asukaskysely

Lisätietoja

Kuntatekniikan päällikkö Paula Pihkanen, paula.pihkanen [at] raahe.fi, puh. 040 830 3171

Teknisen keskuksen ja kaupunginvarikon sulkeminen ajalla 14.5 - 31.8.2020

Teknisen keskuksen ja Kaupunginvarikon ovet ovat lukittuina 14.5. - 31.8.2020. Asiakkaita palvellaan sähköisesti ja puhelimitse em. aikana.

Kesäsulun aikana 29.6. - 17.7.2020 ei ole asiakaspalvelua.

Jarkko Vimpari
tekninen johtaja

Rakennusvalvonnan kesäsulku

Raahen rakennusvalvonta on suljettuna ajalla 6.–17.7.2020

15.6. mennessä jätetyt täydelliset hakemukset pyritään käsittelemään ennen kesäsulun alkua.

Raahen rakennusvalvonta

Koetko liikkumisen ja asumisen kotikaupungissasi turvalliseksi? Vastaa kyselyyn!

Raahen, Haapaveden, Kalajoen ja Ylivieskan kaupungit haluavat selvittää, kokevatko asukkaat turvattomuutta tai häiriötä asuessaan ja liikkuessaan. Asukkailta pyydetään kommentteja ja vastauksia nettikyselyllä. Turvallisuustilannetta pyydetään arvioimaan ns. normaalin liikenteen ja olosuhteiden aikaan (ilman nykyisiä poikkeusoloja). Viimeisessä kysymyksessä voi merkitä kartalle ongelmakohteita ja ehdottaa niihin parantamistoimenpiteitä.

Kyselyyn vastaamiseen menee vain muutama minuutti ja vastausaikaa on 9.6. saakka. Vastaamaan pääsee tästä linkistä: Turvallisuuskysely.

Lisätiedot

Kuntatekniikan päällikkö Paula Pihkanen, puh. 040 830 3171, paula.pihkanen [at] raahe.fi.

Nuorisotoiminta 1.6.2020 alkaen

Hallituksen päätöksen mukaisesti 1.6. avataan hallitusti ja asteittain kulttuuripalveluita. Nuorisotoimintaa järjestetään kesällä erityisjärjestelyin. Liikennepuisto avataan ja nuorille järjestetään vapaa-ajantoimintaa. Nuorisotiloja ei avata kesällä. Pop Up -Nuokkareita ja liikuntatoimintaa järjestetään. Verkossa järjestettyä toimintaa jatketaan myös kesällä. Kesätoiminnasta pidetään kyselyjä nuorille nuorisotoimen somekanavilla. 

Toimintaa suunnitellessa huomioidaan seuraavat asiat:

 • Lähikontakteja vältetään
 • Hygieniakäytännöt huomioidaan
 • Osallistuvien määrää rajoitetaan

Toimintaan ei saa osallistua sairaana. Riskiryhmään kuuluvia kehotetaan harkitsemaan tarkoin mahdollista osallistumista. 

Erityisjärjestelyistä ja toiminnasta tiedotetaan tarkemmin. Kiitos kärsivällisyydestä.

Raahen kaupungin nuorisotoimi

Urheilukenttien avaaminen ja muut liikuntapaikkojen rajoitukset

 • Liikuntapaikat on suljettu 13.5.2020 asti. Kenttien portit Pattasissa ja Koivuluodossa ovat auki, mutta välineitä ei ole tarjolla. Myöskään maaleja ei voi käyttää. Yli 10 henkilöä ei saa kerääntyä samanaikaisesta kentälle. 
 • Hiihtomajoille voi tehdä varauksia 1.6. jälkeiselle ajalle.
 • Jäähallin rullakiekkovuorot alkavat maanantaina 1.6. Jäähalli on suljettu 31.5. asti.
 • Avantouintipaikka aukeaa 14.5. Uusia avaimia ei kuitenkaan luovuteta toistaiseksi.

Urheilukentät avataan tietyin rajoittein 14.5.

AVI on tarkentanut ulkoharrastuspaikkojen kokoontumisohjeita 8.5.

Kokoontumisohjeet urheilukentille viestin alalaidassa olevan ohjeistuksen mukaisesti (kopioitu Aluehallintoviraston sivuilta).

KOKOONTUMISRAJOITUKSET VÄLILLÄ 14.-31.5.
* Pattasten yhdellä takakentällä voi olla samanaikaisesti 10 henkilöä. --> takakentillä saa olla yhteensä 30 henkilöä.
* Pattasten-, Pitkänkarin-, Vihannin-, Koivuluodon-, Saloisten- ja muilla isoilla kentillä saa olla samanaikaisesti 30 henkilöä.
* Pienillä puistokentillä rajoite on 10 henkilöä (näihin ei ole myönnetty vuoroja).
* Koivuluodon tekonurmella saa olla samanaikaisesti 30 henkilöä.
* Rännärillä saa olla samanaikaisesti 30 henkilöä.
* Kilpailuja otteluita ei saa järjestää.

Huomioikaa AVIn ohjeistuksessa oleva 10 hlön ryhmäjakorajoite.
Tulee huomioida, että pukuhuoneissa ei ole enempää kuin 10 henkilöä kerrallaan.
Kenttävuorot myönnettyjen vuorojen mukaan. Jos kentillä paikallisesti tulee päällekkäisyyksiä vuoroissa ja niiden soveltamisessa rajoitteisiin, pyydän että vuorojen haltijat sopivat asiasta keskenään niin, etteivät kokoontumisrajoitteet ylity.

Rajoitteet koskevat myös vuorovapaata käyttöä.

KOKOONTUMISET 1.6. ALKAEN
Tiedotetaan lähemmin (25.5. jälkeen) tarkemmat ohjeet. Alustavasti on ohjeet, että max. 50 henkilön kokoontumiset sallitaan. Toisaalta rajoite on myös maksimissaan 500 henkilön kokoontumisesta 31.7. asti.

HUOM! Nurmet eivät kestä vielä harjoittelua, joten nurmikenttien osalta käyttö vielä on rajoitettu.
----------------

https://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset…

3. Miten ulkoharrastuspaikkoja voi hyödyntää 14.5. jälkeen?

Valtioneuvoston linjauksen mukaan ulkoharrastuspaikat avataan 14.5.2020 alkaen, mutta niilläkin on edelleen noudatettava 10 hengen kokoontumisrajoitusta. Kuntien omistamissa ulkoliikuntapaikoissa suositellaan seuraavaa linjausta aikavälillä 14.5.-31.5.2020:

Pienillä ulkoliikuntapaikoilla voi olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä.
Suurilla kentillä kuten jalkapallo-, yleisurheilu- ja muut vastaavat kentät voi samanaikaisesti olla yhteensä enintään 30 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina siten, ettei lähikontakteja synny.
Golf-kenttien osalta suositellaan, että niillä olisi samanaikaisesti yhteensä enintään 50 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina niin, ettei lähikontakteja synny.
Kilpailuja ja otteluita ulkoliikuntapaikoilla ei voi järjestää toukokuun aikana.

Myös yksityisten liikuntapaikkojen omistajien ja kolmannen sektorin liikuntapaikkojen omistajien suositellaan toimivan edellä kuvatulla tavalla.

Ulkoliikuntapaikkojen käytöstä 1.6.2020 alkaen annetaan ohjeita toukokuun aikana.

 

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitusten ja poikkeusjärjestelyjen purkaminen 14.5.2020 alkaen

Hallituksen päätöksen mukaisesti Raahessakin siirrytään takaisin normaaliolojen lainsäädännön mukaisiin opetusjärjestelyihin 14.5. alkaen, mutta siirtymisessä otetaan ohjeistuksen mukaisesti huomioon tartuntariskin torjumiseen tähtäävät toimenpiteet.

Opetustoimessa suunnitellaan yhdessä koulujen kanssa tarkasti lähiopetukseen liittyvät käytännön toimenpiteet. Toimenpiteiden suunnittelun ja toteuttamisen perusteena käytetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirusepidemian aikana turvalliseen koulunkäyntiin ja varhaiskasvatukseen.

Koulutyön päivittäiset järjestelyt

Koulun rehtori/johtaja ja henkilökunta suunnittelevat yhdessä omaan kouluympäristöön sopivimmat tavat toimia koulun arjessa. Suunnittelussa huomioidaan mm. seuraavat asiat:

 • Koulupäivän aikana vältetään lähikontakteja esimerkiksi erilaisilla tilajärjestelyillä.
 • Oppilaita ohjataan päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin.
 • Hygieniakäytäntöihin ohjaamisessa huomioidaan oppilaiden ikätaso.
 • Eri oppilasryhmien välisiä kontakteja vältetään esimerkiksi aikataulujen porrastamisilla, välituntijärjestelyillä, kouluruokailussa ja muissa siirtymätilanteissa.

Oppilaan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta. Lupaa poissaoloon tulee siis aina hakea Wilman kautta ja koulu harkitsee, onko luvan myöntämiselle perusteita. Esimerkiksi sairaus tai oppilaan tai hänen perheenjäsenensä kuuluminen tartuntavaaran näkökulmasta riskiryhmään on hyväksyttävä peruste poissaoloon. Riskiryhmään kuuluminen perustuu hoitavan lääkärin arvioon henkilön tilanteesta.

Tarkemmista koulunkäyntiin liittyvistä erityisjärjestelyistä tiedotetaan suoraan oppilaiden vanhemmille.

Kouluun ei saa tulla sairaana

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla kouluun, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Todettuun allergiaan liittyvät oireet eivät ole este kouluun tulolle.

Kun lähiopetus taas ensi viikon torstaina jatkuu, oppilaiden kanssa keskustellaan niin etäopetusjakson aikaisista kokemuksista kuin uusista, normaaliajan koulutyöstä poikkeavista toimintatavoista. Kevään jäljellä oleva lähiopetuksen jakso on tärkeä oppilaiden hyvinvoinnin ja sosiaalisten suhteiden näkökulmasta.

Kevätlukukauden 2020 koulutyö päättyy lauantaina 30.5.2020. Perinteisiä kevätjuhlia ei tänä vuonna pystytä järjestämään, vaan lukuvuoden loppumista juhlistetaan oman luokan tai ryhmän kanssa.

Opetustoimi toivottaa oppilaat tervetulleiksi takaisin kouluun!

Raahen kaupungin opetustoimi

Raahe-opiston kevätlukukausi 2020 on päättynyt poikkeustilan vuoksi

Raahe-opiston kaikki kevätlukukauden 2020 kurssit ovat päättyneet ja suunnitellut kesäkurssit on peruttu.

Kaikki opiston tilat pysyvät toistaiseksi suljettuina. Keskeneräisten töiden hakupäivät ilmoitetaan opiskelijoille.

Tulevaisuuslautakunta on 12.5.2020 pidetyssä kokouksessa päättänyt, että Raahe-opisto palauttaa kurssimaksuja loppukevään osalta mikäli:

 • palautettava summa on yli 12 euroa
 • kurssimaksut palautetaan vain pyydettäessä,
  puh. 040 135 6780, 040 135 6779

Raahe-opiston kevätnäyttely pidetään netissä. Virtuaalinäyttelyn osoite ja avautumispäivä ilmoitetaan myöhemmin. Toimistopalveluja on saatavissa puhelimitse ja sähköpostitse.

Toimimme jatkossakin valtioneuvoston linjausten mukaisesti. Kerromme lisää sitä mukaa kun päätöksiä tehdään. Seuratkaa tiedotusta ja pysykää terveinä!

 

Kirjasto aloittaa varatun aineiston uloslainauksen

Maanantaista 11.5. alkaen on mahdollista lainata ennalta varattua aineistoa pääkirjastosta sekä Pattijoen ja Vihannin kirjastoista ma-pe kello 10-17. Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa osoitteessa outi.finna.fi tai puhelimitse ja sähköpostitse.

Kirjastojen kaikki tilat avataan vasta 1.6. alkaen. Nyt sallitaan vain pika-asiointi, mikä tarkoittaa varausten lainaamista ja palautusten jättämistä. Pitempi oleskelu kirjaston tiloissa ei siis ole vielä mahdollista, lehtilukusali on kiinni eikä aineistoa pääse itse hakemaan hyllyistä. Haapajoen kirjasto pysyy suljettuna 31.5. saakka, mutta palautusten jättäminen luukkuun onnistuu sielläkin.

Muistathan turvavälit ja hyvän käsihygienian. Ethän tule kirjastoon, jos et tunne itseäsi terveeksi. 

Pääkirjasto              040 135 6799, kirjasto [at] raahe.fi
Pattijoen kirjasto  040 135 6805, pattijokikirjasto [at] raahe.fi
Vihannin kirjasto   040 311 0375, ukonkantti [at] raahe.fi

Omat hoodit haastaa sut!

Nyt sulla on tilaisuus kertoa, miltä elämä maistuu etäkoulussa, -töissä tai miten paluusi kouluun tai töihin on sujunut. Me haluamme kuulla, mitä sinulle kuuluu.

Kerro siis yksi tai useampi hyvä asia tästä erikoislaatuisesta tilanteesta. Kerro myös, mitä aiot tehdä kotipaikkakunnallasi Raahessa heti, kun esimerkiksi liikuntapaikat, kirjastot, nuorisotalot ja muut kivat paikat avautuvat! Oo luova.

Jos olet 10–22–vuotias raahelainen, lähetä meille teksti, kuva tai video ajatuksistasi 31.5. mennessä. Raahe valitsee ensin oman voittajansa joka ja osallistuu kilpailuun, jonka palkintona on Segway Ninebot ES2 –sähköpotkulauta ja pääsy avustajaksi Justimuksen DUO2-tv-sarjan kuvauksiin elo-syyskuussa 2020. Voittajalle ilmoitetaan 6.6.2020 voitosta henkilökohtaisesti. Osallistujien teoksia julkaistaan Omat Hoodit -kampanjan some-kanavissa pitkin kevättä. Voit osallistua yhdellä tai useammalla teoksella. Voit osallistua yksin tai yhdessä toisten kanssa. Mikäli osallistut ystäväsi kanssa yhteisellä teoksella, muistakaa, että teoksen tulisi syntyä siten, että olette toisiinne etäyhteydessä. Lisätietoja kisasta ja teoksen lähetysohjeet omathoodit.fi-sivustolla.

Omat Hoodit -kampanjassa mukana olevat kaupungit: Alavus, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Kalajoki, Kauhajoki, Kauhava, Keuruu, Kristiinankaupunki, Kurikka, Laitila, Loimaa, Parkano, Raahe, Rauma, Riihimäki, Salo, Sastamala, Savonlinna, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus ja Ylivieska.

Katso kilpailuhaastevideot Raahen kaupungin Instagram-tililtä.

Raahe-opiston perinteinen kevätnäyttely 2020 on nyt verkossa!

Raahe-opiston kuvataiteen ja kädentaitojen perinteinen kevätnäyttely on nyt siirtynyt verkkoon. 

Blogspotissa avoinna olevassa virtuaalinäyttelyssä esitellään opiskelijoiden upeita töitä kuluneelta lukuvuodelta. Näyttely avautuu ma 1.6.2020.

Näyttelyyn voit tutustua oheisesta linkistä:
Raahe-opiston kevätnäyttely 2020

Tervetuloa virtuaaliseen kevätnäyttelyymme!

Pidetään yhteiset puistomme siisteinä – puistoalueiden kantavuus ei kestä autoliikennettä

Kevään puistojen tarkastuskierroksella on tullut ilmi, että puistoihin on päätynyt säilöön monenlaista sinne kuulumatonta tavaraa. Muistutammekin nyt, että puistot ovat yleisiä ja yhteisiä alueita, eikä niille tule varastoida yksityistä omaisuutta, kuten peräkärryjä, venetrailereita, asuntovaunuja tai -autoja, halkopinoja, trampoliineja ym. tavaroita.

Pidetään nyt kukin osaltamme kevään siivoustalkoot ja siirretään omaisuus omille tonteille. Puistojen hoitoa helpottaa, kun siellä ei ole varastoituna mitään ylimääräistä. Leikkipuistojen osalta niihin varastoidut peräkärryt yms. ovat jopa vaaraksi.

Oma lukunsa on autojen puistoihin jättämät jäljet. Pidetään autot tieliikenteelle suunnitelluilla väylillä, niin vältymme puistojen ylimääräisiltä korjauksilta. Puistojen väyliä ei ole suunniteltu autoliikenteelle, joten niiden kantavuus pehmeillä kevätsäillä ei riitä. Puistoalueiden puolelle sijoitetut peräkärryt tulisikin vetää nyt käsivoimin omille tonteille.

Pidetään Raahe yhdessä siistinä ja viihtyisänä!

Lisätietoja

Kuntatekniikka
Tita Haapajoki
puh. 044 4393521
tita.haapajoki [at] raahe.fi

Raahen seudulle on avattu yhteinen Raaseli-verkkokauppa

Raahen seudun yhteisestä kauppapaikasta Raaselista pääsee nyt ostamaan paikallisten yritysten lahjakortteja. Verkkokauppa on ollut pystyssä reilun viikon ajan ja jo nyt ostettavana on yli 50 lahjakorttia. Asiakkaiden käytettävissä ovat kaikki tavanomaiset verkkomaksutavat turvallisen Checkout-palvelun kautta.

Siirry Raaseli-kauppaan

Verkkokaupan ovat kehittäneet yhteistyössä Raahen seudun kehitys ja ResComi Oy. Kaupalla halutaan tukea paikallisia yrityksiä, jotta nämä voisivat saada tuloja lahjakorttien myynnistä koronapandemiankin aikana. Lisäksi Raaselin avulla halutaan auttaa asiakkaita löytämään ja käyttämään avoinna olevia kotiinkuljetus- ja noutopalveluita, kotiin tuotavia palveluita ja seudulla jo toimivia paikallisia verkkokauppoja.

Meidän alueellamme on käyty kauppaa jo 1600-luvulta asti ja sitähän ei mikään pandemia pysäytä, kun yhdessä niin päätämme. Ostamalla Raaseli-kaupan tuotteita ja palveluita varmistat sen, että meillä on jatkossakin paikallista tarjontaa.

Raaseliin liittyminen on yrityksille ilmaista

Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen yritykset voivat liittyä Raaseliin täysin ilmaiseksi. Toimialarajoituksia kaupassa ei ole ja yritykset voivat myydä ja/tai mainostaa mitä tahansa kuluttajille tarkoitettuja tuotteita ja palveluita.

Lahjakorttien myynnin lisäksi Raaselissa voi mainostaa veloituksetta omia kotiinkuljetus- tai noutopalveluitaan sekä kotiin tarjottavia palveluita, ja ohjata asiakkaita omiin kanaviinsa tilauksia tekemään. Halutessaan yrityksen ei siis tarvitse laittaa yhtään lahjakorttia myyntiin, vaan Raaselia saa käyttää myös pelkästään markkinointitarkoitukseen, jotta asiakkaat löytäisivät tuotteet ja palvelut paremmin.

Ohje yrityksille lyhyesti

 1. Rekisteröidy kauppaan.
 2. Kun yrityksen tiedot on tarkistettu, saat vahvistussähköpostin rekisteröitymisen onnistumisesta.
 3. Lisää verkkokauppaan haluamasi lahjakortit (max. 5 kpl) JA/TAI yrityksesi mainos, jolla houkuttelet asiakkaita omiin kanaviisi tutustumaan tarkemmin tai tekemään ostoksia sen kautta (1 kpl).
 4. Muista tehdä sellainen kuvaus yrityksestäsi, että uudetkin asiakkaat tietävät mitä myyt ja lisätä hyvä kuva huomion herättämiseksi.

Rekisteröitynyt yritys pääsee täydentämään ja muuttamaan tietojaan hallintapaneelin kautta milloin tahansa. Ainoastaan myydyistä lahjakorteista peritään pieni palkkio verkkomaksujen mahdollistamiseksi (1€/kortti + 5%), mutta muuten yrityksille ei tule Raaseli-kaupasta mitään kustannuksia.

Raaseli-kauppaa kehitetään edelleen

Verkkokauppa haluttiin toimintaan mahdollisimman äkkiä ja sitä kehitetään edelleen. Sekä ostajat että myyjät voivat jättää palautetta kaupan toimivuudesta sivujen kautta ja esittää samalla kehitysehdotuksia, jotta ostoskokemuksesta saadaan mahdollisimman sujuva ja mukava. 

Tällä hetkellä esimerkiksi lahjaksi ostaminen ei ole vielä mahdollista, vaan lahjakortin ostanut voi siirtää sen itse eteenpäin haluamalleen henkilölle. Myös ostoskori-palvelu on työn alla, joten lahjakortteja voi toistaiseksi ostaa yhtä lajia kerrallaan.

Seudulla jo valmiiksi toimiville verkkokaupoille tullaan lisäämään mainostusmahdollisuus samaan osastoon kotiinkuljetus- ja noutopalveluiden kanssa. Rekisteröitymisen voi kuitenkin käydä tekemässä heti ja lisäämässä oman mainoksen ja yhteystiedot jo valmiiksi Raaseli-kauppaan.

Lisätiedot

Riitta Palosaari
puh. 040 830 3198
riitta.palosaari [at] raahe.fi
Raahen seudun kehitys

www.raahenseudunkehitys.fi