Kaupunkistrategia

Raahen kaupungin strategiassa kerrotaan kaupungin keskeiset tavoitteet ja toiminnan periaatteet. Strategia on laadittu vuosille 2017-2021.

Kaupunginvaltuusto työsti strategiaa syksyn 2017 aikana. Esimiehet ja kaupungin henkilöstö osallistettiin strategian valmisteluun. Myös kuntalaiset osallistuivat strategiatyöhön reaaliaikaisen kommentoinnin kautta. Kaupunginvaltuusto arvioi strategiassa esitettyjä tavoitteita vähintään kerran valtuustokaudessa.

Kantavat ajatukset

Tulevaisuuden Raahe rakentuu viiden kantavan ajatuksen ympärille. Raahe on elinvoimainen, lapsiystävällinen, osaava, oudosti houkutteleva ja meidän kaikkien yhteinen. Kaupungin kaikki toiminnot tukevat valittuja tavoitteita.

Strategian viisi tavoitetta sijoitettuna Pekkatorin ilmakuvaan.
Raahen strategian huoneentaulu. Kuva: Ville Suorsa.

Suurempi kuva strategian huoneentaulusta (png).

Elinvoimainen Raahe

Kaupunki on aktiivinen toimija ja mahdollistaja yritysten rinnalla. Kaupungin yrittäjäystävällinen palveluasenne ja toiminnan helppous luovat edellytykset monipuoliselle yritystoiminnalle ja sen kehittämiselle.

Lapsiystävällinen Raahe

Ihana lapsuus turvallisessa pikkukaupungissa, jossa kaikki on lähellä. Luomme mahdollisuudet ehjään lapsuuteen ja arjen hyvinvointiin.

Osaava Raahe

Teräksistä ammattitaitoa kaikilla alueilla ja elämänaloilla. Mahdollistetaan koulutuspolut peruskoulusta korkea-asteelle. Ennakoidaan alueelliset osaamistarpeet.

Oudosti houkutteleva Raahe

Raahe on viehättävä ja vireä teollisuuskaupunki, jossa on idyllinen puutalomiljöö, toimivat palvelut, kiinnostavat ja elinvoimaiset kylät sekä houkuttelevat rannat ja saaristo. Mahdollistetaan matkailu, tuotteistetaan historia ja tarjotaan elämyksiä.

Yksi yhteinen Raahe

Raahe on merellinen, historialtaan rikas ja teollisuudeltaan vireä pikkukaupunki elävine kylineen. Myötätuulen Raahessa soutavat onnelliset ihmiset samaan suuntaan.