#raahe #parrinkalliot

#raahe-tunniste on vinkannut tuoreelle raahelaiselle monta kiinnostavaa käyntikohdetta. Eräänä kevätpäivänä tunniste oli tägätty Instagramissa videoon, jossa näkyi mereen laskeva oja ja sen kahta puolta jyhkeän komeat korkeat kalliot. 

Kalliomuodostelma meren rannalla.

Kiinnostus heräsi ja selasin Raahen rantaviivaa netin maastokartalta löytääkseni missä noin makea paikka sijaitsee. Yllätys oli melkoinen, kun sopivat karttamerkinnät olivat ihan kotikulmilla: Parrinkalliot Mikonkarinlahden pohjukassa. Meiltähän on sinne alle kilometrin matka!? Ihan vieressä on pyöräilty, lenkkeilty, retkeilty ja veneilty. Mutta kallioita vain ei oltu jostain kumman syystä bongattu. 

Osittain jäässä oleva meri, auringonlasku ja kallioita.

Joten saman tien hyppy pyörän selkään ja katsastamaan! Ja kyllähän sieltä komeat kalliot kiivettäväksi löytyivät. Tuon ensimmäisen käynnin jälkeen on näillä kallioilla tullut käytyä useammankin kerran. Komea paikka!

Näkymä Parrinkallioiden päältä merelle auringonlaskuun.

–Tiina

Kirjoittaja on tullin tuoma osa-aikaraahelainen, jolla on kakkoskoti Ruottalonlahdella. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä