Tervetuloa Wanhan Raahen joulutunnelmaan!

Wanhan Raahen joulukalenteri esittelee 24 perinteistä ja omanlaista upeaa vanhan kaupungin kohdetta. Jouluiseen verhoiluun somistetut ikkunat täydentävät vanhan kaupungin taianomaista tunnelmaa ja antavat malttamattomille joulunodottajille tilaisuuden laskea päiviä lähestyvään jouluun. Joulukalenteri-ikkunat avautuvat yleisölle ihasteltavaksi yksi kerrallaan 1. joulukuuta alkaen aina jouluaattoon saakka. Ikkunat avautuvat joka aamu klo 8.00.

Wanhan Raahen joulukalenterista on muodostunut vanhan kaupunkimme vuosittainen joulunajan perinne, joka järjestetään tänä vuonna jo kahdeksannen kerran. Joulukalenteriin osallistuneet kohteet ovat yksityishenkilöitä tai alueella toimivia yhdistyksiä ja yrityksiä.

Wanhan Raahen joulukalenteri tarjoaa aikamatkan entisajan joulutunnelmaan, kun ikkuna ikkunalta vanhaan kaupunkiin laskeutuu joulun taika uniikkien jouluikkunoiden sekä kiehtovien tarinoiden myötä. Pääsemme kuulemaan miten vanha kaupunkimme on muuttunut ja mitä kaikkea alueen kulttuurihistorialliset talot ja tontit ovat aikojen saatossa kätkeneet sisäänsä. Kohteiden koonnit ovat raahelaisen kirjailija Kirsti Vähäkankaan käsialaa.

Tunnelmoi paikan päällä historiallisessa puukaupunginosassa tai seuraa verkosta

Joulukalenterikierrokselle voit ottaa mukaan perinteisen kartan tai ladata oppaaksi maksuttoman Glopas-sovelluksen, joka mahdollistaa kävelykierroksen historiallisten tarinoiden siivittämänä läpi viehättävien ja jouluisten puutalokujien. Lisäksi Wanhan Raahen Joulukalenteria voi seurata

Wanhan Raahen lumihuntuiset puutalokujat lumoavine yksityiskohtineen kutsuvat katselemaan vanhaa kaupunkia uusin silmin joulun alla vienon pikkupakkasen kipristellessä kasvoilla. Kävelykierros tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen, historiallisen kauneuden ja lempeän hiljaisuuden aivan keskustan läheisyydessä. Wanhan Raahen kiehtova miljöö vie kiireisimmätkin joulunodottajat rauhoittavaan ja omanlaiseen tunnelmaan.

Tervetuloa kävelykierrokselle Wanhan Raahen kodikkaille ja joulunhämyisille kaduille! Joulukalenteriin osallistuvien on toivottu pitävän kalenteri-ikkunoitaan esillä loppiaiseen saakka, joten ikkunoita ehtii katsomaan vielä välipäivinäkin.

Tervetuloa Wanhan Raahen joulutunnelmaan joko paikan päälle tai seuraamaan kalenteria etänä!

Pekkatori jouluasussaan.
Kuva: Raahen kaupunki.

Jaa sosiaalisessa mediassa