Joulun odotusta

Minulle on muodostunut jouluperinteeksi tehdä kauniita huurteisia kynttilälyhtyjä suolaa kasvattamalla. Kikka on helppo: lasipurkin pohjalle pari lusikallista merisuolaa ja tilkka vettä. Ja sitten vain annetaan luonnon tehdä taikojaan.

Lasisia kynttilälyhtyjä, joihin suola on muodostanut huurrekuviota.

Suola alkaa kiivetä purkin sisäpinnalla ja muodostaa kauniita huurrekuvioita. Lämpö kuulemma nopeuttaa prosessia ja itse poltan lasipurkissa tuikkua heti alusta asti. Noin viikossa suola on koristanut tavallisesta kurkkupurkista kynttilälyhtyjen kaunokaisen.

Tänä vuonna keksin yhdistää näihin kynttilälyhtyihin vielä uuden harrastukseni kalligrafian. Kirjoitin lasipurkkeihin valkoisella maalitussilla jouluisia toiveita: iloa, taikaa, lepoa… ja sitä kaikkein tärkeintä: Joulurauhaa!

Kokeilehan sinäkin! Tämä on helppo pieni jouluaskartelu jokaiselle kotonakuuhkaajalle. Tarvikkeetkin löytynevät jokaiselta. 

Lasisia kynttilälyhtyjä, joihin suola on muodostanut huurrekuviota.

–Tiina

Kirjoittaja on tullin tuoma osa-aikaraahelainen, jolla on kakkoskoti Ruottalonlahdella. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2020 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä